2015 Şubat Anneleri

Doğum şekli kaçıncı haftada belli olur?
Doğumun normal yolla mı yoksa sezaryenle mi gerçekleşeceği çoğu gebelikte son güne hatta son ana kadar belli olmayabilir. Tamamen normal görünen bir gebelikte normal doğum sırasında bebeğin doğum yolunda ilerlemesinden kaynaklanan bir sebeple veya kalp atışlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle bir anda searyen gerekebilir ve bu tür durumların önceden tahmin edilmesi herzaman mümkün değildir. Genellikle gebeliğin son ayına kadar doğumun nasıl olacağı hakkında bir fikir belirtmek doğru olmaz. Örneğin son aya kadar anne karnında bebeğin dönmesi sık görülür ancak son ayda artık bebek büyüdüğü için nadiren döner. Hamileliğin son gününe kadar hiçbir zaman kesin olarak normal doğum yapılabileceği söylenemez, her an bazı değişiklikler meydana gelebilir. Ancak gebeliğin son haftalarında (37-38-39-40. haftalarda) bebeğin duruşuna, kilosuna, muayenede doğum yolunun şekline bakılarak normal doğumun mümkün olabilmesi konusunda yaklaşık bir tahminde bulunulabilir.

Ancak bazı durumlar vardır ki bu durumlarda normal doğumun olamayacağı sezaryenin mutlaka gerekeceği önceden daha doğum haftaları yaklaşmadan bilinebilir: Örneğin ikiz ve üçüz gebeliklerde (bazen normal doğum da olabilir), bebeğin suyunun çok az olduğu ve kalp atışının düzensiz olduğu bazı durumlarda, bebeğin kilosunun aşırı fazla olması durumunda, daha önceden sezaryen ameliyatı veya rahim ameliyatı geçirenlerde, bebeğin eşinin (plasenta) doğum kanalını kapatması gibi durumlarda... Bebeğin makat veya ayaklar aşağıda olacak şekilde ters durması durumunda normal doğumun olamayacağı kesin olarak söylenmez çünkü gebeliğin her haftasında bebeğin tekrar dönerek düz pozisyona gelmesi mümkün olabilmektedir, ancak bebek büyüdükçe özellikle son ayda artık dönme şansı azalır.

:D nerdee kalmıyor tabi canım hergün yeniden yemek pişiyor eşimin sadece anlamadığı konu o onun dışında temizliğide o yapıyor tozuda o alıyor banyoyu tuvaletide temizliyor e zahmet olcak banada yapıyorum

Ee o zaman su kadarcik yemegin lafi olmaz tabi bizahmet yap :)

ben ayarladım cnm cantamı bıkac eksık var onlarıda ıcıne sıgdırabılırsem tamamdır. kucuk bır cantayla basladım suan ortaboy tekerleklı bavuldayım :) sıgmıyor hıc bır sey :)

Hastane cantası degil beni düşündüren valizlere nasil sigcaz hatta arabaya Iki ay net annemlerde olcaz cocugunki bebisinki benimki derken bi yigin esya:KK43:

kız sız ne yapıyonuzda aksama kadar bu kadar yoruluyonuz bacım..yemek yapmak yorucu bırsey degıldır kı..yemegı hazırlamak 10 dk gerısını ocak yapıyor zaten.. ev ısı yapamıyonuz yoruluyonuz,yemek yapamıyonuz ypruluyonuz,camasır yıkayamıyonuz(mak.nın dugmesıne basarak)bıle yoruluyonuz...
:KK70::KK70::KK70:

ya valla calisinca yoruluyon okuldan gel yemege giris diger isleri hallet cocukla ilgilen derken kendini dinlndiremiyon bi de hamileligin verdigi halsizlik agirlik onun tesiri de yadsinamaz iki gundur evdeyim hasta da olsam sicak yemegim oluyor artik farkediyomus baya yani

Kızlar bebişi ters olanlar üzülmeyin =) dönmüş bnm yavru sizinki de döner . 2.039 gr olmuş bnm pandam

masallah kuzunaa gozun aydin

Kızlar elbiseyi aldım şimdi starbucks ta oturdum sütümü içiyorum :KK66:

oh gule gule giyin insallah

Niye ayip olsun evladısın sonucta sen de dünyaya gelirken onlar da gecti bu yoldan destek olmaya gonullu baba bulduysan hic cekinme maşallah de sukret:)
ilk dogumumda da annemlerdeydim esim yetisir mi kaygisi vardı doktorum anadolu yakasında idi babamlar avrupa yakasında. Son ay yedi bitirdi kendini babacım pazartesi cuma dogurma haftabasi haftasonu trafik felç yetsemezsek. Sabah olmaz dimi köprü sıkısık hemen mi oluyordu bu dogum ne kadar suremiz olur beklersin varana kadar diymi diye diye yemis bitrmsti beni de kendini de sezeryan karari cikinca ohhh dedi adamcagiz:KK48: simdi yine dogumda ordayim yine dr buyuk ihtimal karsida olacak. Bu kez nornal icin direncem vakit falan muamma esim denk gelir mi yetsir mi mechul yine. Dahasi babamin sagligi eskisi gibi degil onu stres altinda birakmak istemiyorum acilen b c d planları bulmam lazım kendime. Acep sancı varken arac surebilir miyim ki:KK53:

Taksi?

Kızlar bebişi ters olanlar üzülmeyin =) dönmüş bnm yavru sizinki de döner . 2.039 gr olmuş bnm pandam

Maasallah... yarin bende gidicem insallah donmustir benim kuzumsa .... ya ben hic anlamiyoorum neresi nerede sen anlamismiydin...

ne kadar uzaklik canim 10 saat varmi, yine alir bence bi 10 saati çocugun dogmasi, hastaneye goturemeez ama bence dogum esnasinda yaninda olabilir

Su geldikten sonra kaç saat sonra bebiş doğuyor? Ben eşime 12 saat sonra doğuyor dedim o zaman bitün toplantılarıma girer öyle gelirim diyor :KK57:

Foto isteriiiiizzzz :)) nerden aldın canım ?

Gebeden aldım işte Pişti olduk senle ;) yalnız M bedeni tam oldu ama yine de L aldım yaw. Arada çok fark yok ama Aklım takıldı. Ayakkabı sen ne aldın? Ben babet baktım biraz dolgu topuklu leopar gibi desenli bişey çok rahat oldu o elbisenin altına olur mu bilemedim ama rahat diye aldım bakalım.

Kızlar bnm bebeğim günde 3 4 kere hıçkırıyor sizde durum nasıl. Iyi bişi dimi bu

Gebeden aldım işte Pişti olduk senle :KK66: yalnız M bedeni tam oldu ama yine de L aldım yaw. Arada çok fark yok ama Aklım takıldı. Ayakkabı sen ne aldın? Ben babet baktım biraz dolgu topuklu leopar gibi desenli bişey çok rahat oldu o elbisenin altına olur mu bilemedim ama rahat diye aldım bakalım.
Güle güle giyin canım :) hangi bedende daha rahat hissettiysen kendini onu alman iyi olmuş..ben ayakkabı evdeki topuklulardan birini giyerim diye yeni bişi bakmadım ya ten rengi mi diyorlar öyle bişi giyerim ya siyah diye dusunuyorum

Gebeden aldım işte Pişti olduk senle :KK66: yalnız M bedeni tam oldu ama yine de L aldım yaw. Arada çok fark yok ama Aklım takıldı. Ayakkabı sen ne aldın? Ben babet baktım biraz dolgu topuklu leopar gibi desenli bişey çok rahat oldu o elbisenin altına olur mu bilemedim ama rahat diye aldım bakalım.
Güle güle kullan canm bnm :) gzl anne

Back
X