Lohusa şerbeti kendileri veriyormuş onuda zaten hiç yapasım yoktu mahalle baskısı vardı üzerinde yap yap diye. İyi oldu kapı süsü yaptırıyorum. Çikolatamız var bide hediyelik hatıra olsun diye bişey yaptırdım. Ben kendi düğünümde çok rahattım gelinliğimi bi günde seçtim mobilyamı öyle. Hiç abartmadım ve angaryaları gösterişi sevmem bebeğimin odasını bile sonra alırız dedim ama beşiğe yatak bılamadım şu bambu beşikler varya onunla sünger mümger uğraşacağımıza bide üstüne sünger sağlıksız dedik eşimin içide rahat etmedi doğru düzgün bişey olsun dedi oda aldık öylece. Malı gösterişi bende sevmiyorum önemli olan sağlık be huzur. Evlenirken herşeyin normal yollusunu aldık ailelerimiz hiçbişey yapmadı bize. Eşim şirketi yeni kurmuştu çok sıkışıktık hep olsun o olmasın bu olsun diye aldım herşeyimi şimdi Allaha şükür herşeyimiz bar yada bana ötle geliyor çünkü gözü yüksekte biri hiç olmadım Allah sağlık ve huzur versin oğluşumu bize bağışlasın kimseye muhtaç olmayalım mal mülk eksik olsada olur . Nerden geldim bu konuya şu an hatırlayamıyorum :)ya benım kuzenım ve ablam biraz değişikler. böyle parti, eğlence, süs yapsınlar. resım cekıp paylaşsınlar, gösteriş yapsınlar cok severler.
ben de tam aski. ee sımdı ellerine oyle bır fırsat gecmıs degerlendırelım dıyorlar bılıyorlar benım ılgılenmeyecegımı kendılerı hazılayıp benı de dahil edıyorlar.
bende sadece hastane için hazır çıkolata alıcam yenebılenınden .
insanlar yesınler ağızları tatlansın. başka ikram oluyor mu hastanede bılmıyorum zaten
aslında açık olarak çikolata satan bır yer bulamadım bulabilsem kendım süsleyecektim ama artık zaman kalmadı.
şimdi bu amerıkan tarzı okullar var . bende ılk kez gecen gun yegenımı almaya gıttım orda gordum içini . boyasız çimento sadece. hepsının tarzı aynıymış artık.Artik tüketim toplumunda da olduğumuz için iyinin iyisi iyinin de iyisi var. Gecen gün doğa kolejine gittim bilmiyorum belki yaznisimdir buraya da,rengarenk yapmışlar her yeri çocuklara deney odaları filan koymuşlar oğlum da çok beğendi,sadece 1. Sınıflar için ayrı bi yüzme havuzu var.sadece 1. Sınıflar için ayrı bi kantini var,çocukların ilgisini çekebilecek her turlu güzelliği koymuşlar insanin çocuk olası geliyor...
Sonra da devlet okuluna gittim öğretmen görüşmeye çağırdı beni (oğlum anasınıfında ve okumayı soktu kasımda) her yer renksiz,hastane mi okul mu belli değil,duvarları kirik çatlak..ne diyeyim. Kucumsemek gibi değil kesinlikle ama beyaza boyayacagina mesela kırmızıya yeşile pembeye boyasaniza.çok zor değil yanı bazı şeyler.. Sonra diyorlar ki yol yaptik.
ohh bitti herşey rahatız senle bugünCanım bnde 2 çeşit yemeği hazırladım bu arada lavabolara bnce döktüm bekliyor şimdi ovacam onları ç.suyu olmdn bna temizlik olmuş gibi glemiyor vallah bnde kullanıyorum asla birbirine karıştırmam ve dökerim bekler biraz snrada gider yıkarım. Onları yıkıyım snrada toz alıyım geriye pilavla salata kalıyor bu arada bnde 1 portakal yiyim die oturdum.
Ayy snrada kardaşıma sevdiği tatlıyı yapıyım sevinsin akşam görünce kocişte çok seviyor onu nede olsa ikisine iyi olur sevinirlerzaten bn bitriene kadr anamgilde alibeyköye iner herhalde
Yazdıklarını okuyunca aklıma Yalan Dünya dizisindeki Servet Hanım geldi,O da böyle çamaşır suyuna aşıktı, arada bir koklardı şişeyi açıpAkşam kocam gelince beni vuracaaakkkkMutfağın perdelerini astım :) aklıma geleni illa yapıcam yoksa içim rahat etmiyo. Mutfağa yeni camlar yapıldı, eski tüllerim olmadı. Kızın odasındakileri söktüm mutfağa taktım bende:) mutfağınkinide oraya takcam. Temizlikte sökülüp yıkanacak ama olsun, aklımda kalmasın:)
Bu arada çamaşır suyundan konu açılmış. Ben çok fazla kullanırım maalesef. 2 ayda 3 litrelik biter. Mutfakta her yemek vea bulaşıktan sonra o lavabo bi domestos görecek illa. Ayrıca wc,banyo, evde yerleri silerken suyun içinede katıyorum. Balkonu yıkarken balkona döküyorum. Doğru değil ama fazla kullanıyorum.
Küçükken 1 bardak çamaşır suyu içmişim :) acaba ondanmı bu çamaşır suyu takıntısı:)
İyi ya iste senin de kafan dağılır.ne güzel bir suru arkadaşın var demek ki.ben öncesini geçtim sonrasında bi dilim kek getirecek arkadaşım yok.gelen giden olur da hani kafadengi samimi arkadaş.Bana kalsa bebiş doğduktan sonraya erteleyecem ama öncesinde istiyorlar. Ben korkumdan üç buçuk atıyorum onlar parti diyor
İçtiğin için olabilirAkşam kocam gelince beni vuracaaakkkkMutfağın perdelerini astım :) aklıma geleni illa yapıcam yoksa içim rahat etmiyo. Mutfağa yeni camlar yapıldı, eski tüllerim olmadı. Kızın odasındakileri söktüm mutfağa taktım bende:) mutfağınkinide oraya takcam. Temizlikte sökülüp yıkanacak ama olsun, aklımda kalmasın:)
Bu arada çamaşır suyundan konu açılmış. Ben çok fazla kullanırım maalesef. 2 ayda 3 litrelik biter. Mutfakta her yemek vea bulaşıktan sonra o lavabo bi domestos görecek illa. Ayrıca wc,banyo, evde yerleri silerken suyun içinede katıyorum. Balkonu yıkarken balkona döküyorum. Doğru değil ama fazla kullanıyorum.
Küçükken 1 bardak çamaşır suyu içmişim :) acaba ondanmı bu çamaşır suyu takıntısı:)
İyi ya iste senin de kafan dağılır.ne güzel bir suru arkadaşın var demek ki.ben öncesini geçtim sonrasında bi dilim kek getirecek arkadaşım yok.gelen giden olur da hani kafadengi samimi arkadaş.
O
ohh bitti herşey rahatız senle bugün
Neden ki hiç yorulmadanBiz de rahatız. Sizin kadar yorulmadan hem de
konserve mı?Çok birsürü değil altı kişi ama gerçekten beni düşünerek yapıyorlar biliyorum. sırf moral vermek için. SağolsunlAr. Bu arada bamya yemeğini nasıl yapabilirim?
Ben de çevremde okuduğum ve Çalışmadığım için Eleştirilmekten bunalmistim ne garip.sürekli eleştirildi m,.boşuna mi okudun diye.calismicam dedim.istemiyorum benim tercihim.okurken çalışmadan duramam sanıyordum.ama fikir degistirdim.evlenirken de kesin belirtim bu konuda üstüme gelmeyin başlamadan bitsin diye.çünkü herkes çalışıyor bizim sülalede ikîi tarafta da.ha bu arada hic çalışmadım değil.köyde ihtiyaç vardı bi kaç sene ucretli ogretmenlik yaptım çocuğu bakiciya bırakıp.Ben kadinlara sadece anne, evinin kadini, erkeginin kadini misyonunun yuklenmesini cok yanlis buluyorum.
Bu dunyada en cok kimi sever kimin icin her seyini feda eder insan? Tabiiki evladi icin. Ama bir gun bi yerde okumustum onlar icin bile kendinizi delirircesine yipratmayin bu hayatta diyordu. Onlar da kendi geleceklerini sekillendirip gidecekler. Bu hayatta bazi seyleri de kendiniz icin yapmalisiniz diyordu.
Ben kadin evde cocuguna bakmali mantigina cok kiziyorum. Niye calismayayim, niye basarilar elde etmeyeyim? Bunca sene bosuna mi okudu kadin ya da okumasa bile bir seyler yapmak, kendi parasini kazanmak, baska cevreler edinmek kadinin hakki degil mi?
Bizim ulkemizde calisan anneler gaddar olarak bile goruluyor cocugunu baskasina emanet ettigi icin. Zaten bu toplumda bu yargilari yikamadikca isimiz zor. Evet bence de en azindan ilk 1 yil cocuguna anne yeterince bakabilmeli. Ama bu ne yazik ki sadece memursan mumkun belki. Ozel sektorde calisiyorsan daha kirkin cikmadan ise cagiriyorlar seni.
Is gorusmelerinde az mi duymadim "cocuk dusunuyor musunuz?" sorusunu. Sanane gerizekali sanane? Iste bunu diyemiyoruz biz ulkemiz sartlarinda ne yazik ki.
Kocamiz bize destek oluyorsa, yardim ediyorsa bunu nimetten sayiyoruz. Aslinda olmasi gereken bu degil mi? Yine bu erkekleri kadinlar yetistiriyor aci olan da bu.
Evet ailem her seyden once gelir, onlar icin bi cok fedakarlik yaparim ama bazen kadin olarak kendimizden cok odun veriyoruz. Sonunda durup dusunuyoruz ben bu hayatta ne yaptim kendim icin diye.
Bu ulkede cok zor, hamile kadin sokakta yurumemeli zihniyeti varken, calisma hayatinda tutunmak bir seyler yapmak cok ama cok zor. Sonucta gorevimiz sadece cocuk yetistirmek ve erkegini mutlu etmek.. uyuz oluyorum..
Soğan ve domatesleri iyice kavur bamyayı ekle üstüne çeyrek limon sık üstü kapanacak kada su ekle tuzunu koy tabi çok karıştırma karıştırınca bamyalar eriyor altını kıs :)Çok birsürü değil altı kişi ama gerçekten beni düşünerek yapıyorlar biliyorum. sırf moral vermek için. SağolsunlAr. Bu arada bamya yemeğini nasıl yapabilirim?
Dediğin gbi takıntı olmuş sende canım. Canına yazık valla. Çok güzel kaliteli deterjanlar var napcan çamaşırsuyunu. Ben amway kullanırken asla evime sokmazdım ama şimdi alamıyorum sadece klozete çamaşır suyu kullanıyorum. Ona bile eşim kızıyo. Bence senin ve çocuklarının sağlığı için azaltarak bi adım atabilirsinAkşam kocam gelince beni vuracaaakkkkMutfağın perdelerini astım :) aklıma geleni illa yapıcam yoksa içim rahat etmiyo. Mutfağa yeni camlar yapıldı, eski tüllerim olmadı. Kızın odasındakileri söktüm mutfağa taktım bende:) mutfağınkinide oraya takcam. Temizlikte sökülüp yıkanacak ama olsun, aklımda kalmasın:)
Olsada bende pişirsem normal mi konserve miÇok birsürü değil altı kişi ama gerçekten beni düşünerek yapıyorlar biliyorum. sırf moral vermek için. SağolsunlAr. Bu arada bamya yemeğini nasıl yapabilirim?
Kartopu kuzu canım :) 5 numara ile ördümBacım bide şu örgünün ipi neydi o kuş tüğü gibi duruyo güzel
Kartopu kuzu canım :) 5 numara ile ördüm
konserve mı?
Olsada bende pişirsem normal mi konserve mi
Soğan ve domatesleri iyice kavur bamyayı ekle üstüne çeyrek limon sık üstü kapanacak kada su ekle tuzunu koy tabi çok karıştırma karıştırınca bamyalar eriyor altını kıs :)
Soğanı salçayı kavur canım sonra suyunu ekle kaynayınca bamyayı ekle ve varsa 5-6 parça limon tuzu yoksada 4-5 kaşık limon suyu koy. Pişince altını kapat. Ben düdüklüde pişiriyorum genelde. Afiyet olsuuun..Çok birsürü değil altı kişi ama gerçekten beni düşünerek yapıyorlar biliyorum. sırf moral vermek için. SağolsunlAr. Bu arada bamya yemeğini nasıl yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?