- 15 Şubat 2008
- 915
- 379
- 158
Manyakmi die soruomusun cnm var bi manyaklik baksana bu kadar dusuncesizlik olmaz ablama nasi dogurdun die soruyorum da anlatmio bana herkesinki bir olmaz sende dogurda oyle anlatayim dio.. esim fena azarladi az once ama kizi ne hale soktun anlatilirmi anne bu kadar dusuncesiz nasi olabiliosun kiz zaten cok zor gunler gecirdi die.. ne yalan soyleyeyim icimin yagi eridi dogurmus kadar rahatladim :)ben de ebem olsun istiyorum. Bugun gittigim hastane hakkinda olumsus seyler duydum canim sıkildi.
benim kv de gorumcenin acil sezeryana alinisini anlatti aglamaya durdu. Manyak mi ne bunlat
Eki Görüntüle 1383599 Bu da benim el emeğim :)
Eki Görüntüle 1383600 Eteğimiz :)
Çok güzel valla çok Özendim çok severim tığ isini ben de yaparım birkaç Bisey yaptım da hatta ama kış soguk geçer bi patik yada ne bileyim bi corap yapiyim dedim bebise,o da büyük oldu iyi dedim bari ablası giysin devam ettim yapmaya,inanır misin daha tekini bitiremedim
Kızlar su ve nisan olaylarini soranlar olmuş geçmişi okurken rast geldim alıntı yapıyim dedim unutmusum artık mazur görün Akıntısız cevaplayim..doğum herkeste farklı gelişen bir olay illa nişanla yada suyla başlayacak diye birşey yok.mesela benim doğumlarım da hep sanciyla başlıyor.. Sancilar durulmaz seviyeye gelse bile ne nisanim geliyor ne de suyum.bi yerden sonra zaten hastaneye gitmek zorunda kalıyorsunuz ki bazıları belki o sanciyi evde çekip hastaneye sadece doğurmaya gidebilir benim yerime olsa,ben sanciyi çekerim o hic önemli değil,ama o sancı sırasında bebek ne halde biliyor muyuz?belki müdahale edilecek bi durum oluşacak ama ben farkında olmayacagim? İste bu tarz kuruntulu biri olduğum için sancilarimin bi kısmını abartmadan evde geçirip çok da vakit harcamadan hastaneye gidilmesi taraftariyim.ama sancılarını evde çekenler de oluyor o da yanlış bir karar değil sonuçta hele bazıları hastaneye geleli bir saat olmadan alıyor bebisini kucağına. Ama ben dediğim gibi tedbirli olmakta yarar var nstye bağlıyorlar mesela bakıyorlar bebegin kalp atimina vs ne bileyim kordonunda bakiyorlar arada acil Bisey çıkarsa kalp atışlarında filan anormallik olursa ona gore önlemini alıyorlar.ben nerden bileyim sancı çekerken bebegin kalp atışlarını.yada durumu Nasil ne bileyim.. Hastaneye gittikten sonra suyum patlamadigi için suyumu patlatiyorlar,oğlumda hastaneye gittiğimde 5 cm olmuştu acilmam o zaman patlattılar suyumu,kızımda da 3 cm açıklık varken patlattılar.suyla beraber sancılarını şiddeti de artıyor zaten simdi düşünüyorum acaba neden mesela 8-9 cm olasiya suyu patlatmadan dursalar daha az ağrılı olsa olmuyor mu?su patlamadan acaba açılma mi ilerlemiyor gerektiği gibi bilemiylrum unutmazsam cuma doktoruma sorayim.. İste boyle kızlar ebeler gelip gidip alttan kontrol ediyorlar açılmayı, 10 cm olunca gidiyorsunuz dogumhaneyezaten otomatik olarak sanki reflex gibi ikinma geliyor tutamiyorsunuz sancı geldikçe ikiniyorsunuz veee iste o dünyanın en güzel sesi..minicik ve çaresiz ve tertemiz oglumun da kızımın da ilk totoşunu gördüm o kadar miniktiler ki anlatamam.. Aslında normaldiler ama yine de minik geliyor insana,bu benim mi diye hayretle bakıyorsunuz bebeginize,o ana kadar çektiğiniz bütün sancılar sıkıntılar unutuluyor, o arada doktor bebegin eşini çıkarıyor varsa dikiş işlemini bitiriyor,o sırada da hemşireler bebeginizi temizliyorlar beyaz bi tabakayla hafif de kanla doguyorlar çünkü,bir yandan temizlenip diğer yandan iste tartılma islemleri yapılıp kıyafetleri giydiriliyor bebisin,oğlumda oğlum benden önce odaya gitmişti ama kızımda dikislerimi filan atasiya kizim da hazırdı kucagimda geldik odaya,ikisinde de saskindim oğlumda oğlum bir gün önceden doğum kanalına indiği için kafası yumurta gibi sivri di geçer dediler geçti de tabii ama o an insana garip geliyor.. Kızımda da kizim biraz morumsu doğdu kordon dolanmış boynuna oksijensiz kalmıştı biraz..eve gidesiye düzeldi zaten..
Bakalım bu minnoşta Nasil olacak doğum
neden yap dedi doktor ne için gerekliymiş ördek yürüyüşü?
niye yapcak mışsın o yürüyüşü ?
Beyaz renkli kivamlı akıntısı olup artış yasayan var mı? Koku yanma vb yok ama artmıs kremsı bi akıntım var. Dr altına etek giy çamaşır giymeden gezmeye calis hava aldır dedi ama o da pek.mumkun olmuyor ki
Valla yemek yaptım. İlk kez sebze yiycem.ama.sebzenin bile en kalorilisini beğeniyorum.
Kuaföre gittim.kollarımı bile aldırdım.sıfır.tüy
Valla yemek yaptım. İlk kez sebze yiycem.ama.sebzenin bile en kalorilisini beğeniyorum.
Valla şuan bişeyler oluyo ama anlamış Değilim Sancı mı değilmi bilmiyorum belime Bıçak sokuyolar sanki regl ağrısı gibi ağrım var karnımın üstü 5 parmak değil sanki 8 parmak olmuş feci ittiriyor çocuk Ayakları kaburgama dayadı bu gece bişey olmazsa iki gün daha tutarımperşembe mübarek gun kız..olsun perşembe olsun
asıl onlar sokuyor..syle kollarını sıvayıp bısmıllahı da cektımmıydı...cıkıyo ıste
ılk doğumu olmasına karsın 3saat sunı sancıyla normal dogurabılen o kadar cok ınsan varkı..neden sana bu sansı vermek yerıne dırekt sezo dan bahsedıyor..çatında normaldı hatırladığım kadarıyla..sunıyı alırsın 4 cmden sonra epıdural de yaptırırsın..normal doğumu yasasaydın sezoyu kabullenmen ımkansıza yakın olurdu..ahhh ahh
@pkass yürekten katılıyorum serefraz ın soyledıklerın...sezo doğum degıl bır amelıyat..hayatını etkileyecek bır amelıyat..Allahım ben bu kadar normalı ısterken her seferınde sezo onume çıkıyor..normal doğurma ıhtımalı olan nıce ınsan gereklı gereksız normal doğumdan uzaklaştırılıyor..valla aglıcam yaaa
bacım yaa sen anlattın ben ımrendın..cok oram buram agrıyo demekten hoşlanmıyorum..ama cıddı sancım var,hatta buncas ancıya açılmanın dahı olmuş olacağını düşünüyorum..sırf kız bıraz hava alsın dıye evımıze 10 dk uzaklıktakı parkagıttık geldık..gelıncede kızı yıkadım..aglıyacaktım belımın ağrısından..suan dıslerımı sıkıyorum..
neden son zamanlarda uzgunsun..sinirli durusunun arkasında kesınlıkle mutsuzluk yatıyor.. neden bu kadar gergınsın..opiyim de gecsın
senı tebrık edıyorum hayatım..valla helal olsun doğum yapmış analar arasında en cok vakıt ayıranlardan bırısın..aynı ben
Hayir ya, onlar dökülecek zaten. Ayrica ameliyata engel olacak kadar tuylenmis olamazsin bence :)sıhhatler olsun :)
ya bana geçen gün kuaför göbeğinide alalım 38. haftada dedi ama madem sezeryan durumunda göbeği hastanede traşlıyorlar aldırmama gerek varmı yinede
Valla şuan bişeyler oluyo ama anlamış Değilim Sancı mı değilmi bilmiyorum belime Bıçak sokuyolar sanki regl ağrısı gibi ağrım var karnımın üstü 5 parmak değil sanki 8 parmak olmuş feci ittiriyor çocuk Ayakları kaburgama dayadı bu gece bişey olmazsa iki gün daha tutarım
Senin akinti, benim takvimimde yazan durumla alakali olabilir mi acaba ?Seninki niyeti bozdu mu ne
Beyaz renkli kivamlı akıntısı olup artış yasayan var mı? Koku yanma vb yok ama artmıs kremsı bi akıntım var. Dr altına etek giy çamaşır giymeden gezmeye calis hava aldır dedi ama o da pek.mumkun olmuyor ki
Hayir ya, onlar dökülecek zaten. Ayrica ameliyata engel olacak kadar tuylenmis olamazsin bence :)
Bgn drum ctesi, durabilirsem ptesi behayırlısı olsunilecegini soyledi. Cati muanesi yapti, bebisin kafasina dokundugunu soyledi
Yaa çömelmekte doğumumu başlatıyor.Canim hersey yolunda ise sık kontrol ile 42.hftaya kadar bile bekleyeblirsin. Bol yuruyus egzersiz kafaya takmamak fanfinifon hurma ahududu çayı merdiven in cik yer silme hareketi comelme gibi seylere devam illa ki girdigi gibi cikcak o bebe daha olgunlasmams bir meyve gibi dusun zamani gelicek dalindan dusecek az sabır biliyorum beklmk sıkıcı da sanslisin ki doktrun destekci
Aynen benimde gobegim cok killandi utaniyorum doktor bakarken ve tuy olmasa bile jilet suruyolarms diye duydumkirpiklerimden uzun oldu göbek kıllarım
ilk aylardan beri tek şikayetim onlar
sezeryanda jilet sürüyormuş her ihtimale karşı doktorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?