- 3 Aralık 2011
- 8.779
- 3.069
- 248
Dr a gittim bu hafta içi sezeryan olucam galiba. Leyla gibiyim. Hastaneyle de konuştuk ben sormasam bişey dedikleri yoktu. Kapı süsü koyuyorlarmış lohusa şerbeti falan. Bebişin doğacağı zamanı bizim belirlememiz ne kadar uygun? Dr gecenin Üçünde beni bulamayabilirsin hastane Şartları uygun olmayabilir kan sulandırıcı iğne de kullanıyorsun falan dedi. 38. Haftayla 39. Hafta arasında pek bir ilerleme olmuyormuş gereksiz yere bazen yolda kalmaya gerek yok ileriye gidelim dendi. Hayırlısıyla sağlıkla kavuşuruz inşallah Bebişlere.
Yarin 20 olcaz annemlerin niyeti 40 gun kalmam ama skldim artikEve mi geçiyon artik kac günlük. Oldunuz bakiim.
canım doğru zannımca . benım o güne kadar durup durmayacağı bıle muamma.Perşembe ya da cuma olabilir belki eşimin ve Dr un programlarına göre. Sence doğru karar verdik mi?
Ben denedim sirkeyi bir mi iki mi surdum kesildi benim hafif bi kaşıntı gelmistibenim kız habire vuruyor aşağı o vurdukça beyaz akıntım geliyor
birde kaşıntım geri geldi
ya şu sirkeli suyu yapsam zararı olmaz heralde değilmi
yüzümde de yaralar çıktı yine
2 gündür 2 haşlanmış yumurta yiyorum ağır geldi zaar
ben 2 den sonra direk serzerryan saniyordum valal bi yasima daha girdimyavas yavas ogrenirdi kiz yazik)
2 tane sonrasi oluyormus normal. 3 olursa riskliymis. Diye okudum
bende olmadi ama bur arkadasimda olmustu. Geciyorms dogumdan sonra. Gunes gormesin lekelerin ozaman kalici olabilirmisya kızlar benim yüzüm lekelenmeye başladı
önce burnumdaydı sonra çeneme indi şimdide yanağımın birinde çıkmış lekeler
doğumdan sonra kaybolurmu acaba tecrübeli anneler
ama bizde görelim teyzoşun paşasını merak ediyoruz ıg yok die mahrum kaldık cennet kokuludan :)Igde oglumu gorenler begendinizmi
Hadi hayırlısı canım zaten erken gelecek dediklerimiz herhalde sona kalıcak haftaya fln şubat başına çoğu bebişi kucağında yazacaklar bakalım biz napıcaz. Benim dün geceden beri karnımın içinde sertleşmeler oluyor ama bu sabahta ara ara sertleşiyor ama ağrı yok kaburgama doğru üst kısmında oluyor sertleşmeler.Bacım savdım sıramı ilaç yapmış o kadar akıntıyı su değilmiş yani çatı muayenesi de oldu bugün açılmış gayet iyi kolay bi doğum gözüküyor dedi ama şimdi değil sancılar Yarıda daha haftaya Cumartesi kontrol bar bidaha ondan önce bişey olursa gel dedi bebiş iyi bende iyiyimhepimizin hakkında Hayırlısı olsun
Karnin tas gibi oldugu sirada o kendisini asagiya itiyormus. Cok sik oluyorsa bu sertlesme kanala ibmeye baslamis olabilir. Ayrica bacaklarini otururken birlestirmekte zorlaniyorsan, karninin altind baski hissediyorsan inmeye baslamistir. Ama kanala girince hemen dogmuyo merak etme, benimki yaklasik 3 hafta once girmeye basladi. Her gittigimizde biraz daha inmis oluyo. Cars cati muanesinde dr kafasina elledigini soyledi, bgn biraz daha inmis. Ptesi de bir terslik olmazsa sezaryan...
benimde karnım aşağı indi iyice
göğüslerin hemen altından parmaklarınla hesap et 4 parmağın rahat sığıyorsa inmiştir dedi annem
benimki 6 parmak inmiş
yahu sen işte mi doğuracaksın
bu gidişle kızın adını beyanname falan koyacaksın
benim göğüslerim neden büyümüyor
annemde sen fazla emziremezsin böyle giderse hala göğüslerin yok dedi moralim bozuldu
benimkide yapıyor işlerimi ama hergün biryeri ağrıyor
dün akşam eşiminde dikkatini çekmiş bana diyor annen neden hergün hasta
Seninkiler bnmkilere benziyor biraz bizi kıskanıyorlar oğullarının ilgisi kndi üstlerine bekliyorlar hep kndileri en iyisi biliyor ya hep senin söylediğine muhalefet oluyorlar. Bak gelecekti k.valide kaynımın oğluna bakıyor eşim onunla gelme onu bırak birilerine burada ayak bağı olur çok tutturma huyu var çocuğun uyutmaz kıskanır fln dedi die tutmuş demiş ki bunu sen mi söylüyorsun yoksa ınzar mı bunu duyunca sinirlerim tepeme çıktı. Kociş onun hoşuna gitmicek bişi söylese hemen benim söylettiğimi düşünüyor sanki bnm kocada akıl fikir yok herşeyin altında bni arıyor birde düşünün ya yeni evliyim hiç birebir kırgınlık laf dalaşımız olmadı. nişanlılık düğün sürecinde ben hep eşimi aracı kılarak bişileri ilettim onlara istemediğim kbl etmediğim şeylerde direkt kalbini kırmıyım yüzgöz olmıyım die şimdi eşim ne dese altında bni arıyor buda bnm sinirimi bozuyor bir gün çok feci patlıcam. Annem babam kardeşim geldiler bnm yanıma bizimkiler burada die hanım naz yaptı gelmek için en son eşime gelmesme fln demiş eşimde kızmıştı nasıl istiyorsan öle yap die geçen gün dedim ara çağır bnden biliyor herşeyi zaten suçum yokken bni suçluyor hamile hamile bni geriyor bizzat bnle konuşurkende canım kızım gzel kızım bir tatlı yağlamalı konuşuyor ki sorma sinir oluyorum iyice böyle snraki şeyleri duyunca nefret ediyorum ondan yapmacık yüze gülüp arkadan söyleyen halleri bni soğuttu ondan. aramıyorum artık bnde koca ararsada bni isterseler normal konuşuyorum bnde yapmacıklı olarak okadr.Ya dogumdan eve geldigimizde karnima ikizi icerde kalmis diye espri yapmis bir kv. Bu laftan sonra ben birsey beklemem. Canim istese yap demem. Torununa ogluna baksin dursun. Sukur benim de annem gelebiliyor ona soylerim.istedigimi.
Aslinda iyi insanlar ama boyle garip seyler var iste. Ve geleli 1 ay oldu nerdeyse. Altin kalpli olsa fazla gelir insana baskasi sonucta.
O belirtiler kayboldu kız dün bu kadın benim çatıyı kontrol etti sanki kendi açtı birazrahatlattı ya şükür ne bi sancım var ne başka bişey sadece dün o muayeneden sonra Yürürken Acı çektim öle iki parmak sokuyo diyenlere söylüyorum kolunu soktu sanki bilmiyorum ama o an acıda bile rahatlattı sanki beni şimdi vajinam acımıyor ilginç
Ben de senin yerinde olsam aynı sekilde karar verirdimBen de suyumuz nişanını gelsin bebiş hazır olsun öyle gidelim istedim ama arada birsürü Olasılık var dendi pıhtılaşma sorunu en büyük etken. Bir de bebiş doğum pozisyonunda olmadığı için sezeryan yapıcak.
Şimdi şöle tarif edeyim yani ilk sokarken acımadı sağa sola çeviriyo sanki elini oda acımadı ama 3 kademeymiş önden arkaya doğru üçününde özelliklede en arkadakinin yani çocuğun başına yakın olan yerin açılması gerekiyormuş işte en arkadakinin kontrolünde acıdı bide elini içerde çevirince ister istemez yürüyüşüm etkilendi acıdı yani korkutmak istemem ama gerçek buama bizde görelim teyzoşun paşasını merak ediyoruz ıg yok die mahrum kaldık cennet kokuludan :)
Hadi hayırlısı canım zaten erken gelecek dediklerimiz herhalde sona kalıcak haftaya fln şubat başına çoğu bebişi kucağında yazacaklar bakalım biz napıcaz. Benim dün geceden beri karnımın içinde sertleşmeler oluyor ama bu sabahta ara ara sertleşiyor ama ağrı yok kaburgama doğru üst kısmında oluyor sertleşmeler.
Bnm perşmbe ağrılar sancılar bişiler oldu snra geçti dün akşamdan beride ara ara karnımın üst kısmı sertleşiyor kaburgalarıma baskı hissediyorum. Acep kanala girme çabalarımı bunlar. bacakları nasıl birleştircez iyice tarif etsenizde denesem.
neresine parmak sığarsa ya, şu parmkla ölçme işini resimle göstersenizde bnde baksam karnım indimi die
Seninkiler bnmkilere benziyor biraz bizi kıskanıyorlar oğullarının ilgisi kndi üstlerine bekliyorlar hep kndileri en iyisi biliyor ya hep senin söylediğine muhalefet oluyorlar. Bak gelecekti k.valide kaynımın oğluna bakıyor eşim onunla gelme onu bırak birilerine burada ayak bağı olur çok tutturma huyu var çocuğun uyutmaz kıskanır fln dedi die tutmuş demiş ki bunu sen mi söylüyorsun yoksa ınzar mı bunu duyunca sinirlerim tepeme çıktı. Kociş onun hoşuna gitmicek bişi söylese hemen benim söylettiğimi düşünüyor sanki bnm kocada akıl fikir yok herşeyin altında bni arıyor birde düşünün ya yeni evliyim hiç birebir kırgınlık laf dalaşımız olmadı. nişanlılık düğün sürecinde ben hep eşimi aracı kılarak bişileri ilettim onlara istemediğim kbl etmediğim şeylerde direkt kalbini kırmıyım yüzgöz olmıyım die şimdi eşim ne dese altında bni arıyor buda bnm sinirimi bozuyor bir gün çok feci patlıcam. Annem babam kardeşim geldiler bnm yanıma bizimkiler burada die hanım naz yaptı gelmek için en son eşime gelmesme fln demiş eşimde kızmıştı nasıl istiyorsan öle yap die geçen gün dedim ara çağır bnden biliyor herşeyi zaten suçum yokken bni suçluyor hamile hamile bni geriyor bizzat bnle konuşurkende canım kızım gzel kızım bir tatlı yağlamalı konuşuyor ki sorma sinir oluyorum iyice böyle snraki şeyleri duyunca nefret ediyorum ondan yapmacık yüze gülüp arkadan söyleyen halleri bni soğuttu ondan. aramıyorum artık bnde koca ararsada bni isterseler normal konuşuyorum bnde yapmacıklı olarak okadr.
Şimdi son kararı doğumdn snra gelecekmiş kocasıyla birlikte şimdi gelip kalabalık yapmayalım demiş. İçimden dedim isabet olmuş gelmesinler şimdi ev küçük kalabalık olcaz bnm anneme ihtiyacım var ona değil, insan annesinin bile bazı yaptıklarına rht edemiyor keşke kimseye minnet etmesek annemize bile.
Yaaa bnide çarşmba kontrol etcek korkuyorum nasıl bir acı ağrı oluyor ne kadr sürüyor ilk sokarken mi yoksa işlem boyunca ağrı acı oluyor mu? Bitince yürüme etkileniyor mu çok tırsıyorum
Ben denedim sirkeyi bir mi iki mi surdum kesildi benim hafif bi kaşıntı gelmisti
bende olmadi ama bur arkadasimda olmustu. Geciyorms dogumdan sonra. Gunes gormesin lekelerin ozaman kalici olabilirmis
memelerinin tam altına elini yerleştir parmaklarını birleştirip hesapla mesela dur işareti yaparsınya o şekilde parmakların birbirine yapışık olsun göğüs altına yerleştir ordan say :)neresine parmak sığarsa ya, şu parmkla ölçme işini resimle göstersenizde bnde baksam karnım indimi die
instagram işi iyice karıştı çoğu kişinin adını bilemiyoruz buradaki kullanıcı adlarınızıda yazsanız en azından tanımış oluruz
Yarin 20 olcaz annemlerin niyeti 40 gun kalmam ama skldim artik
Kızlar haklısınız tabi ama psikoloji de bence bir o kadar önemli her şey Allahtan buna inanıyorum ama kafan rahat değilse bişeyleri aşamıyorsan zorlsmaya gerek var mı onu bilmiyorum.
merhaba hanimlar
tiramisudan haber varmi dogurdumuu
yeni açtim pc yi anca elim degdii
Buyugum 4 yasini bitirmek uzere cok sıkıntılı buyumeseydi araligi yakin isterdim nasip boyleymis simdi biraz buyudu en azindan. Iki numara saglik beslnme yonunden sıkıntısız olursa cok uzun ara vermem belki bi iki yıl arayla uce niyetlenirim ben de nasip tabi rabbim izin verirse. Yas ilerledikce dogum sayisi arttikca daha zormus cidden ilkinde gebelik yasamamism resmen onu anliyorum simdiki halime bakinca
.......
Eslaa senin beklerse 5 kilo olacak. Ben de salı gidicem şimdi en son 3800 idi geçemiştir dördü inşallah diyorum. Nedense pek korkuyorum iri bebekten.
Ya sonucta el kiziyiz. Geldi esim ne severse onlari pisirdi. Bir de birsey yapacagi zaman elli soru sorar. Bana sorma dedim her defasinda bozuldu galiba.
Biz esimle konusiyorus cok kilo aldim artik cikolata vs almayalim eve diye marketten onlari doldurup geliyor.
Yine bir yiyecek adi soyledi yapayim mi baris yer mi diye. Yapacaksan canin yapmak istiyorsa yap dedim yapmadi. Bn de yap demem.
Hele aldigimiz bal orjinal degilmis sekerliymis diye iddia etti daha tadina bakmadan. Ben de onun getirdigi bala sekerli dedim. Esim sasirdi kaldi bizim cekismemize. Komik yahu. Buraya yazarken de utaniyorum kizlar dicek bu mattika mahalle dedikodusu gibi kv cekistiriyor dicek diye.
Dun disarda yiyelim dedik yedigimiz seyi yok guzel degil yok soguk bir suru laf ettiler. Esim yazik memnun etcem diye ugrasiyor. Bizde ayiptir yedigin yemege laf etmek. Bunlarin tarzi boyle kotu niyet degil. Ama sorsak herseyi ince dusunduklerini iddia ederler. Neyse ben cok yazdim yine.
Ev kalablik olunca onlarin yaninda ayaklarimi uzatamiyorum. Yatak odasinda takilinca da canim sıkılıyor boyle dedikoduya verdim kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?