2015 Şubat Anneleri

ya kızlar benim yüzüm lekelenmeye başladı
önce burnumdaydı sonra çeneme indi şimdide yanağımın birinde çıkmış lekeler
doğumdan sonra kaybolurmu acaba tecrübeli anneler

Hayırlısı ile kucağına alırsın inş

Perşembe ya da cuma olabilir belki eşimin ve Dr un programlarına göre. Sence doğru karar verdik mi?
canım doğru zannımca . benım o güne kadar durup durmayacağı bıle muamma.
kasığıma sancılar gırıyor zaten de . ayrıca bebeklerın %70 i bızım forumdan ve ocak annelerinden de gordugun gıbı erken doguyor. ocak annelerınde 2-3 kişi var doğmayan.
senınkı şeklı ve kan sulandırıcan dolayı mı sezaryen dedı.
bızım yaşımızda var bence hayırlısı böyle.

Kızlar haklısınız tabi ama psikoloji de bence bir o kadar önemli her şey Allahtan buna inanıyorum ama kafan rahat değilse bişeyleri aşamıyorsan zorlsmaya gerek var mı onu bilmiyorum.

Ben denedim sirkeyi bir mi iki mi surdum kesildi benim hafif bi kaşıntı gelmisti

yavas yavas ogrenirdi kiz yazik )

2 tane sonrasi oluyormus normal. 3 olursa riskliymis. Diye okudum
ben 2 den sonra direk serzerryan saniyordum valal bi yasima daha girdim
uç kizdan sonra oglu odlu komsunun, uçude sezeryan olsa bu sefer dordu yapamazdi :) gerçi onu da gordum yani 4 sereryanida gordum burda ama neyseeee :)

ya kızlar benim yüzüm lekelenmeye başladı
önce burnumdaydı sonra çeneme indi şimdide yanağımın birinde çıkmış lekeler
doğumdan sonra kaybolurmu acaba tecrübeli anneler
bende olmadi ama bur arkadasimda olmustu. Geciyorms dogumdan sonra. Gunes gormesin lekelerin ozaman kalici olabilirmis

Igde oglumu gorenler begendinizmi
ama bizde görelim teyzoşun paşasını merak ediyoruz ıg yok die mahrum kaldık cennet kokuludan :)

Hadi hayırlısı canım zaten erken gelecek dediklerimiz herhalde sona kalıcak haftaya fln şubat başına çoğu bebişi kucağında yazacaklar bakalım biz napıcaz. Benim dün geceden beri karnımın içinde sertleşmeler oluyor ama bu sabahta ara ara sertleşiyor ama ağrı yok kaburgama doğru üst kısmında oluyor sertleşmeler.

Bnm perşmbe ağrılar sancılar bişiler oldu snra geçti dün akşamdan beride ara ara karnımın üst kısmı sertleşiyor kaburgalarıma baskı hissediyorum. Acep kanala girme çabalarımı bunlar. bacakları nasıl birleştircez iyice tarif etsenizde denesem.

neresine parmak sığarsa ya, şu parmkla ölçme işini resimle göstersenizde bnde baksam karnım indimi die

Seninkiler bnmkilere benziyor biraz bizi kıskanıyorlar oğullarının ilgisi kndi üstlerine bekliyorlar hep kndileri en iyisi biliyor ya hep senin söylediğine muhalefet oluyorlar. Bak gelecekti k.valide kaynımın oğluna bakıyor eşim onunla gelme onu bırak birilerine burada ayak bağı olur çok tutturma huyu var çocuğun uyutmaz kıskanır fln dedi die tutmuş demiş ki bunu sen mi söylüyorsun yoksa ınzar mı bunu duyunca sinirlerim tepeme çıktı. Kociş onun hoşuna gitmicek bişi söylese hemen benim söylettiğimi düşünüyor sanki bnm kocada akıl fikir yok herşeyin altında bni arıyor birde düşünün ya yeni evliyim hiç birebir kırgınlık laf dalaşımız olmadı. nişanlılık düğün sürecinde ben hep eşimi aracı kılarak bişileri ilettim onlara istemediğim kbl etmediğim şeylerde direkt kalbini kırmıyım yüzgöz olmıyım die şimdi eşim ne dese altında bni arıyor buda bnm sinirimi bozuyor bir gün çok feci patlıcam. Annem babam kardeşim geldiler bnm yanıma bizimkiler burada die hanım naz yaptı gelmek için en son eşime gelmesme fln demiş eşimde kızmıştı nasıl istiyorsan öle yap die geçen gün dedim ara çağır bnden biliyor herşeyi zaten suçum yokken bni suçluyor hamile hamile bni geriyor bizzat bnle konuşurkende canım kızım gzel kızım bir tatlı yağlamalı konuşuyor ki sorma sinir oluyorum iyice böyle snraki şeyleri duyunca nefret ediyorum ondan yapmacık yüze gülüp arkadan söyleyen halleri bni soğuttu ondan. aramıyorum artık bnde koca ararsada bni isterseler normal konuşuyorum bnde yapmacıklı olarak okadr.
Şimdi son kararı doğumdn snra gelecekmiş kocasıyla birlikte şimdi gelip kalabalık yapmayalım demiş. İçimden dedim isabet olmuş gelmesinler şimdi ev küçük kalabalık olcaz bnm anneme ihtiyacım var ona değil, insan annesinin bile bazı yaptıklarına rht edemiyor keşke kimseye minnet etmesek annemize bile.

Yaaa bnide çarşmba kontrol etcek korkuyorum nasıl bir acı ağrı oluyor ne kadr sürüyor ilk sokarken mi yoksa işlem boyunca ağrı acı oluyor mu? Bitince yürüme etkileniyor mu çok tırsıyorum

Ben de senin yerinde olsam aynı sekilde karar verirdim

Şimdi şöle tarif edeyim yani ilk sokarken acımadı sağa sola çeviriyo sanki elini oda acımadı ama 3 kademeymiş önden arkaya doğru üçününde özelliklede en arkadakinin yani çocuğun başına yakın olan yerin açılması gerekiyormuş işte en arkadakinin kontrolünde acıdı bide elini içerde çevirince ister istemez yürüyüşüm etkilendi acıdı yani korkutmak istemem ama gerçek bu biri Demişti ya sanki kolunu soktu öle hissediyorsun dün akşama kadar sızladı hep şimdi yok ama acı geçti doğurmazsam bu hafta Cumartesi yine yapcak yazık bana kafasına deydim dedi biz şok olduk

Ben denedim sirkeyi bir mi iki mi surdum kesildi benim hafif bi kaşıntı gelmisti

bende sileceğim bakalım bugün deneyeyim inşallah iyi gelir özellikle akşamları coşuyoruz

bende olmadi ama bur arkadasimda olmustu. Geciyorms dogumdan sonra. Gunes gormesin lekelerin ozaman kalici olabilirmis

güneş yokki yine yağmur başladı
geçmesine sevindim ama

neresine parmak sığarsa ya, şu parmkla ölçme işini resimle göstersenizde bnde baksam karnım indimi die
memelerinin tam altına elini yerleştir parmaklarını birleştirip hesapla mesela dur işareti yaparsınya o şekilde parmakların birbirine yapışık olsun göğüs altına yerleştir ordan say :)

Yarin 20 olcaz annemlerin niyeti 40 gun kalmam ama skldim artik

Aynen insan sıkılıyor basbasa kalmak istiyor ben de cok durmiycam kacicam hersey yolunda giderse

Kızlar haklısınız tabi ama psikoloji de bence bir o kadar önemli her şey Allahtan buna inanıyorum ama kafan rahat değilse bişeyleri aşamıyorsan zorlsmaya gerek var mı onu bilmiyorum.

Tabii ki asamayacagin kadar buyukse korkun gerginliğin o başka bir

merhaba hanimlar
tiramisudan haber varmi dogurdumuu
yeni açtim pc yi anca elim degdii

Yok sabaha karsi buralardaydi ama :)

Ah tatlım bi de bana sor çocuklarının yas arası benimki gibi olacak desene.oglanla kizin arası 4 yas bizim de,Kizim doğduğunda ogluma araba almıştık kardeşin getirmiş gelirken demiştik

İkinciler maşallah daha cabbar oluyorlar inş. Seninki de öyle olur oğlum mizmizdir her konuda yemez içmez giyemez çıkaramaz herşeyi sorun eder asidir.ama kizim hic öyle değil nazarim değmesin

Üçüncü içinse dediğin gibi ikisinin gidişatı Nasil olur ona gore karar vermek istersin yada bizim cimcime gibi sürpriz yapar annesi ne dersin

Kızlar bişi söylicem. Doğum yapmak için illa karnının inmesi gerekmiyor. Karnınız inmedende bebek gelebilir. Şahsen benim karnım Elifte hiç inmemişti. Hatta kv dediki "kızım karnın bile daha inmedi, bebeğin gelmesine en az 20 günün daha var." O gece doğuma gittik:) yani inşaAllah inerde kolay doğum olur ama inecek diye bi şart yok yani.

Eslaa senin beklerse 5 kilo olacak. Ben de salı gidicem şimdi en son 3800 idi geçemiştir dördü inşallah diyorum. Nedense pek korkuyorum iri bebekten.

benim iki kardeşim de 4-4.5 kg doğdular çok da tatlıydılar hiç korkma :) ele avuca geliyo, emmesi kuvvetli oluyor . bir de annem onları normal doğurmuş

Estağfurullah canım.diğer kızları bilemem ama sen anlatınca kendi yasadiklarim geliyor aklıma. Benzeyen taraflar çok. Tabii benimki bize çok yakin oturuyor mesela p.tesi doğumun olacağını öğrendiler hic aramadı kizim bi ihtiyacın var mi diye...
Esim de oyle ailesinin gözünün içine bakar hep mutlu etmek ister,kim istemez ki ama ne var yani biraz uyum saglasalar inkar da,mesela sorsa seninki sana kizim doğumun da yaklaşıyor aklında Bisey kalmasın var mi canının çektiği Bisey yapiyim sana dese,sen de sevinirsin esin de sevinir altı ustu yemek yemesen de bi yerinden Bisey eksilmez ama senin için yapsaydi çok şey değişirdi.. Valla kendileri bilirler demek ki iliskinizi boyle şekillendirmek istiyorlar.kendi oğullarını da düşünmüyorlar demek esin de arada kaliyordur çünkü.herşey yine büyüklerde bitiyor bence azıcık büyüklük gösterseler hoşgörülü yaklassalar yardımcı olsaalr destek olsalar üstünlük taslamasalar herşey coook daha güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…