kesele sen onu
ama öyle lif naylon keselerle değil
ya örme olacak yada kıl kese
çok iyi geliyor benimde göbeğim çok kaşınıyordu her banyoda keseliyorum 2-3 dk eskisi kadar kaşınmıyor artık
okula erken başlatacaklardı; ana sınıfına gittiği okulun müdürünü çağırmış öğretmeni müdür konuşmuş falan; babamın da arkadaşıydı; çocukluğunu yaşasın ruh yaşı kendi yaşı demişti.
bu arada çocuk vakfı başkanı mustafa ruhi şirin akrabamız; o da benzer düşüncedeydi.
ama ilköğretime orada başlattırmadı müdür mevcut fazla diye ilçe dışı mevcudu düşük bir okul bulduk; (bu arada özel okuldan burs almasına rağmen annem karşı olduğu için yollamadı).
okulda başlarda sıkılıyordu; ama öğretmeni durumun farkında olarak farklı davranıyordu. kardeşimin kalemi de kuvvetli bu arada şiir yarışmalarında dereceleri oldu ilçe-il bazlı. uluslararası bir yarışmada yaptığı logoyla ülkemizi temsil etti vb.
iyi liselerden birini kazandı. lisedeki resim öğretmeni resimdeki kabiliyetini fark etti ve 3 yıldır burslu olarak bir sanat merkezinde eğitim alıyor-karakalem çalışıyor hep.
bizim yaptığımız okuduğu kitapları hep kendi seçti; ben biraz yönlendirdim. tübitak'ın bilim kitapları var çocuklar için de onları aldım hep ama hangisini okuyacağını kendisi seçti. oradan öğrendikleriyle önce doktor; sonra beyin cerrahı olmaya karar verdi (2. sınıfta). onunla ilgili kitaplar okumaya başladı. hala fikri değişmedi bakalım ne olacak...
çok uzattım kusura bakma
dr soyler sorun olursa. Bana da yapildi dun tahlil. Kanim 10 cikmis. Dogum icin hic iyi degil ya bakalim. Baska degerlerim de bir garip ama anlamadim
Allah'ım bana sabır versin ya görümce gelmiş ş. Dışından her hafta sonu gelir zaten kv lere tabi her zamanki gibi bana söylemezler yetmiyormuş gibi kocamı çağırmışlar ufaklık için oda gitmiş dayı ya salakta bi gram köyü niyet yok kurmuşlar sofrayı yemek yiyiyorlar benim hiç bireyden haberim yok evde koca bekliyorum Aradım nerde kaldın diye e annemlerdeyim yemek yiyiyorum hazırlamış bırakmadı dedi ben şok tabi farkında mısın seni bekliyorum evde dedim e sana söylemişler niye gelmedin dedi ikinci şok yalancılar sende gelme kal orda dedim ben gerizekalı evde ekmek bekliyorum gerçekten sinir geldi Üstüme gelsin bakın nasıl kavga çıkıyo fesatlar benciller resmen hamile kadın burda evde yanlız onlar benim salağı kandırıyo
Benim kan 8 çıkmışserum baglicaklarmis doğumda
Çok şanslıyım dr konusunda.. Sezaryen isteyenleri bile normale ikna etmeye çalışıyo.. Geçen kontrole gittiğimde acil sezaryene gitti,bebek eliyle geliyomuş,yine de bi şans vermiş normal doğum için ama bebeğin geliş şekli değişmeyince sezaryene almış.. Keşke her dr öyle olsa..Kizlar son gunler yaklastikca hepimiz baska bahanelerde sezeryana ikna ediliyoruz gibi.
Insan bunca zaman gittigi dr.a da guvenmek istiyor o soyleyince kabul ediyor. Keske daha farkli bir dogum sistemimiz olsaydi hepimiz o mucizeyi yasayabilseydik.
Egitimlere mecbur katilsaydik normal dogum konusunda bilinclendirilseydik.. KOrkumuz olmasaydi.
Aama anne oluyruz bebegin sagligi herseyden once geliyor sistem neyi gerektiriyorsa onu yapiyoruz.
Hepimiz saglikla kavusalim ins.
Sizin rahatszliginiz yine ellerle de ya ben ne yapayim nasil yutayim bogazmdaki yumruyu hergunum pismanlik icinde geldigime. Normal doğum evladim icin hayırlısı diye yutayim sabredeyim görmeyim dedim ama ah ah diyorum sadece basip gitmemek icin zor duruyorum insanin en yakiniyla bitmez bi savas içinde olmasi hepsnden fena
kan hangisi oluyor demir değerimi
Sizin rahatszliginiz yine ellerle de ya ben ne yapayim nasil yutayim bogazmdaki yumruyu hergunum pismanlik icinde geldigime. Normal doğum evladim icin hayırlısı diye yutayim sabredeyim görmeyim dedim ama ah ah diyorum sadece basip gitmemek icin zor duruyorum insanin en yakiniyla bitmez bi savas içinde olmasi hepsnden fena
Ben de kan ilacını içemedim yaBenim kan 8 çıkmışserum baglicaklarmis doğumda
HCG olması lazim canim
Ben de kan ilacını içemedim yabiraz daha zorliim
Üff ne kafa yorucu sorular. Bende normal doğuma haxır mıyım onu bilmiyorum inan kendimi düşündüğümden falan değil ama yapamazsam ıkınmam olmazsa diye strese giriyorum. Sanırım bir yanım normal yapamamaktan korkuyor ama doktor hiç taviz vermiyor sezeryan olmaz mı dedim hiç oralı olmadı hayır dedi eşimde nomal diyor benim psikolojimi soran yok bende yalnız başıma karar vermek istemiyorum şu olsun illa diye. Bide ben çok heyecanlı evhamlı bir insanım biliyorum ama etrafımdaki herkes planlı sezeryana karşı binlerce öyle doğan bebek var. Ama diretemiyorum normalden çekincelerim bar diye ama samimi şekilde söylüyorum kendimle ilgili değil öyle deforme olmak acıdan çekinmek sancıdan korkmak değil benim ki yalnızca bebeğimin sorun yaşamadan çıkmasını istediğimden bu da tamamen benim ruh halimle ilgili herkes bu tarz korkuları ysşamıyordur tabi
hgb mi evet o olabilir o zaman benim 12 çıkmış değer düşmüşmü ne
hgb mi evet o olabilir o zaman benim 12 çıkmış değer düşmüşmü ne
Of ya 9 bnm deYaa ben dedim kuru uzum yerim kırmızı et yerim dengelerim. Yedim yemesine güzel de kilo aldım ama hic yaramamış arkadaş. Kan kaybı olursa kan takviyesi yapicaz dedi doktorum,yapacak Bisey yok.
Kız yanlış haturlamıyosan sende belirti falan vardı. Ben de ne sancı ne bi şe :) duruyo beyefendi.
Kafasının aşağı doğru olmasını soruyosan evet canım aşağıda ama daha kanala falan girmedi. Göğsünle karnın arasında 5 parmak açıklık olunca aşağı düşmüş oluyomuş karnın bende öle bi şe yok.
yardımcı ol.. Sonuna geldik bunlara da şükürYaa ben dedim kuru uzum yerim kırmızı et yerim dengelerim. Yedim yemesine güzel de kilo aldım ama hic yaramamış arkadaş. Kan kaybı olursa kan takviyesi yapicaz dedi doktorum,yapacak Bisey yok.
Canım doktor en doğrusunu bilir elbet yani ben böle düşünüyorum bana mesela alalım sezeryana deseydi hiç hayır demezdim bi bildiği vardır böle düşünüyorum senin aklına ne takılıyor bu kadar
Hah evet hgb canim 12-15 arası olması lazım seninki normal
Of ya 9 bnm de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?