canım güvendiğin doktor tarih deyince insan korkuyor tabii ama planlı sezeryana ben karşıyım (elbette doktor değilim ) eşinin ve doktorunun uygun olduğu değilde kızının uygun olduğu zaman önemli olmalı, kızının geleceği zaman sizin için hayırlısı doğrusu hangi yöntemse ( normal-sezeryan ) o şekilde doğum gerçekleştirilir
Kizlar son gunler yaklastikca hepimiz baska bahanelerde sezeryana ikna ediliyoruz gibi.
Insan bunca zaman gittigi dr.a da guvenmek istiyor o soyleyince kabul ediyor. Keske daha farkli bir dogum sistemimiz olsaydi hepimiz o mucizeyi yasayabilseydik.
Egitimlere mecbur katilsaydik normal dogum konusunda bilinclendirilseydik.. KOrkumuz olmasaydi.
Aama anne oluyruz bebegin sagligi herseyden once geliyor sistem neyi gerektiriyorsa onu yapiyoruz.
Hepimiz saglikla kavusalim ins.
cok dusukmus seninki. Hurma ye dedi dr bana. Sen de ye hem kan yapiyorBenim kan 8 çıkmışserum baglicaklarmis doğumda
dr a guvendikten sonra sezeryan olsam kafama hic takmam. Bu gerekmis diye. Sanslisin sen deÇok şanslıyım dr konusunda.. Sezaryen isteyenleri bile normale ikna etmeye çalışıyo.. Geçen kontrole gittiğimde acil sezaryene gitti,bebek eliyle geliyomuş,yine de bi şans vermiş normal doğum için ama bebeğin geliş şekli değişmeyince sezaryene almış.. Keşke her dr öyle olsa..
Bide işte iğne konusu normal doğumda ne zaman iğneyi bırakacağımı nerden bilicem? Yani sezeryanda 24 saat yeter diyorlar ama nırmal doğumda kanama daha fazla oluyomuş tedirginliklerim bunlar benim yaCanım bebiş doğum pozisyonunda olmuş olsaydı ben de normal istiyordum. Hem 38. Haftayı dolduran bebişler doğum Kanalı'ndan kendileri çıkabiliyor senin çok fazla ıkınmanı bile gerek kalmıyor.
Oy yapilacak sey degil bu. Beni cagirmadilar desen esin.inanmaz bir de. Iyice ikna ederlerAllah'ım bana sabır versin ya görümce gelmiş ş. Dışından her hafta sonu gelir zaten kv lere tabi her zamanki gibi bana söylemezler yetmiyormuş gibi kocamı çağırmışlar ufaklık için oda gitmiş dayı ya salakta bi gram köyü niyet yok kurmuşlar sofrayı yemek yiyiyorlar benim hiç bireyden haberim yok evde koca bekliyorum Aradım nerde kaldın diye e annemlerdeyim yemek yiyiyorum hazırlamış bırakmadı dedi ben şok tabi farkında mısın seni bekliyorum evde dedim e sana söylemişler niye gelmedin dedi ikinci şok yalancılar sende gelme kal orda dedim ben gerizekalı evde ekmek bekliyorum gerçekten sinir geldi Üstüme gelsin bakın nasıl kavga çıkıyo fesatlar benciller resmen hamile kadın burda evde yanlız onlar benim salağı kandırıyo
canım 1 hafta fark etmiyorsa neden bazı bebekler 38. bazılar 39. bazıları 40. haftada hatta 41. hafta doğuyor bunun bir açıklaması olmalı bence
ah canim benim. Esime diyorum cocuk olmasa kimseyi istemem sasiriyor. Insana kendi annesi bile fazla geliyor. Uzme kendini az kaldi esin gelcek. Guzel bir normal dogum yapcaksin ins cektigine degecekSizin rahatszliginiz yine ellerle de ya ben ne yapayim nasil yutayim bogazmdaki yumruyu hergunum pismanlik icinde geldigime. Normal doğum evladim icin hayırlısı diye yutayim sabredeyim görmeyim dedim ama ah ah diyorum sadece basip gitmemek icin zor duruyorum insanin en yakiniyla bitmez bi savas içinde olmasi hepsnden fena
Sanada sorayımda tam olsun :) iğne için ne dedi doktor cnm? Normsl olacak olsa iğneyi ne zaman bırakacağını nerden bilicen planlı sezeryanda tamam da diğer ihtimaller için garanti yok bugün iğne kullanıyoruz yarın sancı olabilir. O zaman ne olacak ? Kafayı yicem bu sorulardanama mattika bende hep normalden yanaydım biliyorsun hep o yönde idi düşüncelerim.bana doktor yine bile sezeryanı kesin olarak söylemedi ama sancılarım geldiğinde son defa bebeğin kilo ölçülüp kafa çatıdan çıkabilecek mi diye bakılacak ve sonra sezeryan olacak.ama yine ikilemde bıraktı sonun yine sezeryan diyor madem sonum sezeryan niye bana direk sezeryan demiyorsun beni mi rahatlatmak istiyor kendinimi anlamış değilim. salı günü kesinlikle bana birşey söylemeli bana sağ gösterip soldan vurmak istiyor gibi geldi. hani normali deneriz de sezeryan yapmak en mantıklısı anlamında bir söylemde bulundu.ben hiç normalden korkmadım ama bu bebek belli ki iri bana saatlerce sancı çektirip sonra doğuramayınca sezeryan yapması saçma geliyor. basacak suni sancıyı açılmam varmı yokmu saatlerce bekleyecek sonra olmayınca zaten iri bebek sezeryana alalım diyecek ben başıma gelecekleri biliyorum.özelde değil ki bu hastane başımda bir ton asistan iri miri sallamayacaklar gibi geliyor o yüzden korkuyorum sıkıntı olursa vs diye,beni deneme tahtası gibi kullanıcaklar gibi geliyor. o yüzden bir sıkıntı çıkarsa diye korkmuyorum desem yalan olur. ya çok aşırı düşünüyorum bu yüzden korkularım oluyor. aslında akışına bıraksam ne olur değil mi :)
Sanada sorayımda tam olsun :) iğne için ne dedi doktor cnm? Normsl olacak olsa iğneyi ne zaman bırakacağını nerden bilicen planlı sezeryanda tamam da diğer ihtimaller için garanti yok bugün iğne kullanıyoruz yarın sancı olabilir. O zaman ne olacak ? Kafayı yicem bu sorulardan
iste esin senden yana. Benimkine sorsan annesi pirlanta. Tabi ogluna karsi oyle de ban degil
tam kac oluyor dr.un soyledigi tarhte. En azindan 39 olsan. Inan her gun altin degerinde. Hastaneden cikinca o dr.un isi bitecek ama sarilik olursa bebek biz kosturacagiz. BaNa tam 15 gun once tarih vermisti dr koskoca 15 gun oglum huzirla durdu icerde. Esobanin tarihi erken degil bak. Senin takvim yok ya tam bilemedim
artik dusunme canim. Bebeginin gelisine odaklanNe bileyim canım yaa hazırlamıştım aslında kendimi ama zamanını bebiş ki belirleseydi ki diyorum. Hayırlısı inşallah.
sezeryan daha kanamali. Normalden. Dr benim pihtilasma hizima vs bakti ekstra birsey olsa ona gore onlem alcak. Igneni birak vs dicek. Sen de dr.una guven. Dusuk doz kullaniyorsun inan sorun olmuyor igne kullanmak normalde de seseryanda da. Sende miyom yok. Litchide miyom var o kanama yapabiliyor. Artik dr.lara guvenme zamani. Son gunlerdeyizBide işte iğne konusu normal doğumda ne zaman iğneyi bırakacağımı nerden bilicem? Yani sezeryanda 24 saat yeter diyorlar ama nırmal doğumda kanama daha fazla oluyomuş tedirginliklerim bunlar benim ya
Anlatcak gibi hikaye de değil ki yillardir süregelen soğuk savaş. Öz yurdunda garip hissetmek el olmak en ihtiyac duydugun kucakta siginamamk.. bir degisik anne modeli de bende var işte ona evlat degil dert ur oldugum
Buyugum 4 yasini bitirmek uzere cok sıkıntılı buyumeseydi araligi yakin isterdim nasip boyleymis simdi biraz buyudu en azindan. Iki numara saglik beslnme yonunden sıkıntısız olursa cok uzun ara vermem belki bi iki yıl arayla uce niyetlenirim ben de nasip tabi rabbim izin verirse. Yas ilerledikce dogum sayisi arttikca daha zormus cidden ilkinde gebelik yasamamism resmen onu anliyorum simdiki halime bakinca
Benim de gitmem lazim useniyom
Eski bi hastane orasi kotu degil köklü biyer yani sadece Buyuk luks hastaneler gibi degil ama konforlu temiz bu da yeterli bence ekip iyiyse. Bi Git gorus ben almycaklarni sanmiyorum
yazdm ben de
rabbim sana guc versin zor yalniz basina kostrmak
hakkinzda hayirlisi olur insallah canim saglikla kavusun da
Canim cok sanslisin dr konusunda. Seseryan olcaksa da bebeginin hakkini gozetiyor hazir olmasini bekliyor. Hic takma kafaya. Durumuna gore en dogru karari verir dr.un. Suni sanci kabul etmezsin. Sanmiyorum ki gerek kalsin bebek iriyse direk sezeryana alirama mattika bende hep normalden yanaydım biliyorsun hep o yönde idi düşüncelerim.bana doktor yine bile sezeryanı kesin olarak söylemedi ama sancılarım geldiğinde son defa bebeğin kilo ölçülüp kafa çatıdan çıkabilecek mi diye bakılacak ve sonra sezeryan olacak.ama yine ikilemde bıraktı sonun yine sezeryan diyor madem sonum sezeryan niye bana direk sezeryan demiyorsun beni mi rahatlatmak istiyor kendinimi anlamış değilim. salı günü kesinlikle bana birşey söylemeli bana sağ gösterip soldan vurmak istiyor gibi geldi. hani normali deneriz de sezeryan yapmak en mantıklısı anlamında bir söylemde bulundu.ben hiç normalden korkmadım ama bu bebek belli ki iri bana saatlerce sancı çektirip sonra doğuramayınca sezeryan yapması saçma geliyor. basacak suni sancıyı açılmam varmı yokmu saatlerce bekleyecek sonra olmayınca zaten iri bebek sezeryana alalım diyecek ben başıma gelecekleri biliyorum.özelde değil ki bu hastane başımda bir ton asistan iri miri sallamayacaklar gibi geliyor o yüzden korkuyorum sıkıntı olursa vs diye,beni deneme tahtası gibi kullanıcaklar gibi geliyor. o yüzden bir sıkıntı çıkarsa diye korkmuyorum desem yalan olur. ya çok aşırı düşünüyorum bu yüzden korkularım oluyor. aslında akışına bıraksam ne olur değil mi :)
canım doğru zannımca . benım o güne kadar durup durmayacağı bıle muamma.
kasığıma sancılar gırıyor zaten de . ayrıca bebeklerın %70 i bızım forumdan ve ocak annelerinden de gordugun gıbı erken doguyor. ocak annelerınde 2-3 kişi var doğmayan.
senınkı şeklı ve kan sulandırıcan dolayı mı sezaryen dedı.
bızım yaşımızda var bence hayırlısı böyle.
Kızlar haklısınız tabi ama psikoloji de bence bir o kadar önemli her şey Allahtan buna inanıyorum ama kafan rahat değilse bişeyleri aşamıyorsan zorlsmaya gerek var mı onu bilmiyorum.
ama mattika bende hep normalden yanaydım biliyorsun hep o yönde idi düşüncelerim.bana doktor yine bile sezeryanı kesin olarak söylemedi ama sancılarım geldiğinde son defa bebeğin kilo ölçülüp kafa çatıdan çıkabilecek mi diye bakılacak ve sonra sezeryan olacak.ama yine ikilemde bıraktı sonun yine sezeryan diyor madem sonum sezeryan niye bana direk sezeryan demiyorsun beni mi rahatlatmak istiyor kendinimi anlamış değilim. salı günü kesinlikle bana birşey söylemeli bana sağ gösterip soldan vurmak istiyor gibi geldi. hani normali deneriz de sezeryan yapmak en mantıklısı anlamında bir söylemde bulundu.ben hiç normalden korkmadım ama bu bebek belli ki iri bana saatlerce sancı çektirip sonra doğuramayınca sezeryan yapması saçma geliyor. basacak suni sancıyı açılmam varmı yokmu saatlerce bekleyecek sonra olmayınca zaten iri bebek sezeryana alalım diyecek ben başıma gelecekleri biliyorum.özelde değil ki bu hastane başımda bir ton asistan iri miri sallamayacaklar gibi geliyor o yüzden korkuyorum sıkıntı olursa vs diye,beni deneme tahtası gibi kullanıcaklar gibi geliyor. o yüzden bir sıkıntı çıkarsa diye korkmuyorum desem yalan olur. ya çok aşırı düşünüyorum bu yüzden korkularım oluyor. aslında akışına bıraksam ne olur değil mi :)
haftan iyiymis canim. Artik saglikla gelmesi kaldi bebeginin. Isim buldunuz mu?EsobaylA takvimimiz aynı. Aynı gün olabilir sezeryan da. Ya da bir gün önce. Bu tarihleri biz söyledik Dr değil. O bu hafta içi alalım diyince öyle dedik. 39 olmuş oluyor hatta bir hafta önden gittiği için 40 bile olmuş oluyor.
Benim drlarfa ayni seyi soyluyo igne min 24 saat once kesilmezse sknti olabilir diyo.ben de bir hafta daha dursun dedim ama goze almiyolar zaten biri izne cikcak.crs pers cuma birinde yapmaliyiz dediler.ikisi de ayni seyi soyleyince inaniyorum artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?