devlet mi ozel mi bu hastane. Bebegin kilosu nasil. Ben de bekleyeyim bari 40+ lara kadar. Dr a bkmadan. Ama ignem bitiyor yarinbugün kontrole gittik; geçen hafta hoca artık polikliniğe git benimle işin bitti rutin takibin yapılacak demişti :)
kızım iyiymiş, nst de iyiydi; uyanıktı bu sefer nst sırasında. 2-3 kere 30 u gördük ilk defa sırt üstü 15-20 lerde seyrediyordu yan yatınca 0-10 arasına düştü.
benim de tansiyonum düştü hem nst de yatarken hem de ultrason anında, sırt üstü yatınca; ikisinde de yan döndüm bir süre sonra soğuk ter atmaya başlamıştım çünkü. nst de olmuştu daha önce de ultrasonda garip oldu yan yatarken olması
40 hafta 20sinde doluyor ama 23.02 yazılmış beklenen doğum tarihine; görünce pek bi sevindim benim doğum günüm çünkü14 şubatta gelsin yoksa 23ünü bekler mi diyordum ama pek şaşırmıyormuş hastane bdt de bakalım ne olacak. doktor da 40+6 ya kadar norma süre dedi bugün.
emzik emme gudusu icin iyi birsey. Bebek tokken gazi yokken huzursuzsa emme ihtiyaci olabilir. Emzik kotu birsey degil. Kimi parmagini kimi battaniyesini emer. Kimi ayni battaniye olmadan uyumaz. Normal seylerKızlar ben bugün emzik verdim.16 günden sonra çok mutlu bir şekilde aldı emziği ama hata mı yaptım acep.
Asla emmiyorken falan pışpışlamaz,ayakta gezdirmezsen ağlamadan durmuyor
Yani uyanıkken hiç kıpırdayamıyorsun çünkü avazı çıktığı kadar bağırıyor.
Ama nedense emzik verincede boş boş çekiyor diye üzülüyorum.
Birde eğer kusarsa emzik ağzındayken bit şey olur mı?
Başka emzik veren var mı?
Bende dikiş yok yapıştırmışlar sanki ama benim şampuan değiyor bir şey olmadıselam kızlar doğuran varmı
biz şimdi kontrolden geldik işitme testimizden geçtik
doktor soğuk hava buharı önerdi ve evin derecesi 25 i geçmesin dedi
ben daha önce bakmıştım ama almamıştım nemlendirici
dikişlerim içinde kendi doktoruma göründüm ayak üstü
baktım kapısı açık içeride oturuyor girdim herşey için teşekkür ederim dedim
dikişler için cumartesiye randevu aldım dedim e gel şimdi bakalım dedi
baktı çok güzel hızla iyileşiyor dedi cumartesi gitmeme gerek kalmadı
ama ikra ağlamaya başlayınca sormayı unuttum
bana verdikleri kağıtta duş alın ama köpük kese değmesin yazıyordu ne zamana kadar köpük değmeyecek
sizler bu konuda kaç gün hassas davrandınız
Ablam vicdan yaptırıyor. Yok boş çekiyormuş,yok yazıkmış,dişi yamuk çıkarmış.devlet mi ozel mi bu hastane. Bebegin kilosu nasil. Ben de bekleyeyim bari 40+ lara kadar. Dr a bkmadan. Ama ignem bitiyor yarin
emzik emme gudusu icin iyi birsey. Bebek tokken gazi yokken huzursuzsa emme ihtiyaci olabilir. Emzik kotu birsey degil. Kimi parmagini kimi battaniyesini emer. Kimi ayni battaniye olmadan uyumaz. Normal seyler
Emzik.bugün bir kez verdim. Çok mutlu emdi.Ne güzel :) uykusu da 15-20 dak bizim. En azından gündüz uyursun sen . Bu arada emzik kullandırıyor musun?
Şükür sende doğurdun.Selam kızlar ... Telastan yazamadım. Bebeğim Pazartesi 10.48 de normal olarak doğdu ... Sancılar çoktu zaten geceden beri evde belliyordum 6 cm ile hastaneye gıdıp 1 saate doğurdum doktoru zor bekledik yani o derece artık zor duruyordum ıkınmamak için o son süreç zorladı beni ... Biraz dikişli oldu içte ve dıştan şimdi oturamıuorum klasik ... İlimizde iyiyiz şimdilik ... Rabbim geride kalanları bir avazda kurtarsın ... Evde sancı çekerken plates topum çok işe yaradı tavsıye ederım üstüne oturunca sancılar hafifliyır ... Ayrıntıları yazarım sonra
Evet alerjisi var maalesef çoğu şeyi yediremiyorum yiyebildiklerini de o yemek istemiyor öyle takılıyoruz ama anca kontrol altında tutuyoruz, alerji testi yapsalar ben de tam bilcem neye dikkat etmeliyim belki yemek dışında başka şeyler de alerji yapıyorAllah askina su kadina yol ver biseye yaradigi yok stresi cabasi. Paranla rezil oluyon yerine isbilen birini bulursun belki arastir biyandan nolur ya
Canim kizinin gida alerjisi olabilir kucuk sanirim seninki domates de alerjen gidalardan takip et hangi besinlerden sonra Kizariklik oluyorsa onu kes vucudu tepki veriyordur. Egzama icin denemedim ihtiyac olmadi sukur olmasin da ama egxama daha komplike bisey bilmiyorum iyi gelir Mi denemkte yarar var
Yok ocak kismından eminim saf olmasi lazim zaten yagin avucunda biraz ısıtman yeter gerci zeytinyagini da surekli kullnmamak gerekiyor asidik icerikten oturu. Alt acma sayisi goreceli bisey. Ben sık degstriyordum az cisle dursa kabariyordu o yuzden milletin müsriflik gorecegi kadar cokca sık degsiyordum yeterki totosu acımasın bir de ondan sıkınti cekmesin diye. Bes kez aliyorsan bir iki bez sayisi kadar arttirmayi dene bak bakalim hafifliyor mu o zaman kizarikliklar. Nisastayi hep yapablirsn bi zarari yok koruyuculugu var hem. Onde nokta nokta kizariklik olmasi pisikten de olabilir bezin o kısmı cok sıkıyorsa o cildinde tepki veriyo da olabilir ıslaklık ve sıcaklıktan otürü.
pisik olmaya meyilliyse pisik onleyici krem kullan ara ara illa pismesini beklemek gerekmiyo yani mustela gibi dogal icerikli marklrdan onleyici krem kullanabilirsn gunde bir iki defa alt temizliginden sonra. Bir de biraz acik birakip totoyu havalndrrsan o da iyi geliyor canim.
Ben de emzik vermem demistim almamistim. Fazla emmekten fiskirarark kusunca yesil kaka yapip huzursuz hazimsiz olunca verdim.Ablam vicdan yaptırıyor. Yok boş çekiyormuş,yok yazıkmış,dişi yamuk çıkarmış.
Oysa bana emzik vermemişler yıllarca 3 parmağımı emmişim.dişlerimde hiç yamuk değil.
Bence danış kesinlikle, belki bi işe yarar, boşuna danışman olmamışlardır herhalde :/ sağol canım inşş, ben de çok özeniyorum ama sen moralini bozma nette bu konuyu araştırırsan görürsün çoğu bebekte olabiliyormuş bu dönemsel emme huysuzluğu, inş atlatırsınız tez vakitteHep kendimde arıyorum hatayi nerde sıkıntı var da emmiyor bu çocuk diye ama denemedigim pozisyon kalmadı ya hemen uykuya dalıyor ya da emmek istemiyor..o emmeyince kendimi anne gibi hissedemiyorm..mutsuzlugun dibine vurdum..Bu emzirme danışmanları falan ise yarar mi dersin ? En azından benden kaynakli bi sorun varsa cozebilir miyiz ki ?senin bebis de çok zorlamiş seni insallah bunu gönlünce emzirirsin
devlet mi ozel mi bu hastane. Bebegin kilosu nasil. Ben de bekleyeyim bari 40+ lara kadar. Dr a bkmadan. Ama ignem bitiyor yarin
seni rahatlatmiyorsa yolla kadini. Sadece yemizlige gelsin haftada bir. Makarna pisirir yine yersiniz esinle. Nerde cokluk orda ..luk yani. Gereksiz kalabaliga gerek yok.
Zeytinyagini ocakta cok hafif isitinca asiti gidiyor iyi olur diye biliyorum pisik kremi yerine onleyici olarak zeutinyagi iyidir.
Alt acmanin sayisi olmaz. Kaka yaparsa hic bekletme aninda al. Cisini de bezi sisirdiyse bekletme. Ben kucuk makyaj temizleme pamuklariysa silerim altini ilk aylar.
On tarafi kzardiysa sicaktan olmus olabilir. Bebegi yika sen rahatlasin kuzu.
Bir de her anne bilerek anne olmuyor. Hata yapa yapa ogreniliyor. Kendine guven. Anne oldun.
Ablam vicdan yaptırıyor. Yok boş çekiyormuş,yok yazıkmış,dişi yamuk çıkarmış.
Oysa bana emzik vermemişler yıllarca 3 parmağımı emmişim.dişlerimde hiç yamuk değil.
Tsk ederim icim rahatladi. 40 haftanin basinda 3800 olctu bizimkini. Senle oyle bir fark yok. Bekleyeyim ben evet evetözel değil canım gata'ya gidiyorum ben.
bu haftalarda artık her hafta ölçüme gerek yok yanılma da olabiliyor ama anneler merak ediyor, biz de bakıyoruz, dedi doktor yanındaki öğrenciye;
3600 kilosu.
Rahatlik degil de stres sebebi ise hic dusunmem kadina ne dicem diye. Olmadi dersin. Ya da son kez konus istedigini. Olmazsa birak. Paranla rezil olma hicEşim kadına üç ay demiş şimdi iki haftada bırakınca be diyeceğim diye düşünüyorum. Gerçekten acil gereken zamanda geldi ama bir türlü düzene oturtamadı.
Benim de allahtan annemle kardeşim var ama haftaya ctesiye dönüş biletleri dönmeleri lazım kendi işleri var önemli, bi aylığına gelmişlerdi ve ben doğuramadım :'( annem torununu görüp gitse ona şükür şuan :'( ama her şeyde bi hayır vardır yaşayıp görcez, inş her şey güzel olacak hepimiz içinGecmis olsn kuzuya.
Stresten oglumu gormez oldm. Kardesim yanimda zaten onunla vakit gcirmekten memnun. Son gunler zor beklemek zor. Hele dr kilolu diye korkuttu kafayi yedim. Ilkini nasil dogurmusum yani su an imkansiz gibi dogum..
Kızlar ben bugün emzik verdim.16 günden sonra çok mutlu bir şekilde aldı emziği ama hata mı yaptım acep.
Asla emmiyorken falan pışpışlamaz,ayakta gezdirmezsen ağlamadan durmuyor
Yani uyanıkken hiç kıpırdayamıyorsun çünkü avazı çıktığı kadar bağırıyor.
Ama nedense emzik verincede boş boş çekiyor diye üzülüyorum.
Birde eğer kusarsa emzik ağzındayken bit şey olur mı?
Başka emzik veren var mı?
Tsk ederim icim rahatladi. 40 haftanin basinda 3800 olctu bizimkini. Senle oyle bir fark yok. Bekleyeyim ben evet evet
Ben de vereyim diyorum ama eşim vermemi istemedi ama böyle de gerçekten çok yorucu oluyor. Dr da emerken uyku moduna geçerken ver emziği yatağına yatır uyumaya başlayınca çıkart demişti. Öyle bile yapamadım daha.
ama aç oldugunu bile bile nasıl sabırlı olcam benKesinlikle pes etme umidini yitirme ne kadar dehset bi duygu travma yasadigini cok iyi biliyorum benm kiz bir kez bile emmemisti geriye yay gibi atip kendini aglardi katilasiya fakat bizim saglik sıkıntılari vardi biberon da almiyordu. Seninki kolaya alismis olablir ugrasmsk istemio olablir bisey onu rahatsz ediyor olabilir. Biberon konusunda kati ol icin gitse de geri donusler yapma ve emzirme danismani kesinlikle tavsiye ederim canim insallah duzelecek eylul hanim zira sansin yuksek emdi çünkü bastan cimcimen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?