2015 Şubat Anneleri

Kesinlikle pes etme umidini yitirme ne kadar dehset bi duygu travma yasadigini cok iyi biliyorum benm kiz bir kez bile emmemisti geriye yay gibi atip kendini aglardi katilasiya fakat bizim saglik sıkıntılari vardi biberon da almiyordu. Seninki kolaya alismis olablir ugrasmsk istemio olablir bisey onu rahatsz ediyor olabilir. Biberon konusunda kati ol icin gitse de geri donusler yapma ve emzirme danismani kesinlikle tavsiye ederim canim insallah duzelecek eylul hanim zira sansin yuksek emdi çünkü bastan cimcimen

Canim yaa eylul en azindan buyuk bizimki daha 2 gunluk yok bugun butun gun uyudu korkuyorum sarilik olacak diye uyaniyo biseye agliyo tam memeyi veriyorum hop uyuyo artik ayaklariyla oynamak gidiklamakta ise yaramiyo mecbur kasikla mama verdim gogus uclarim aciyo ayva cekirdegi kaynatip koydum biraz dursun pompayla cekicem ilk agiz sutunu alsin bari yarin saglik ocagindan kan alacaklar sonucu kotu cikmasin bari....

Bu arada canim senin ayva celirdeklerin jole olmuyodu buhar olup ucuyodu dimi? Onlari bi tasim kaynat ondan sonra beklet direk normal suda degil

Sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz kızlar. Doyuyomu doymuyo mu anlayamıyorum. Bazen 10 15 dakka emiyo bırakıyo bazende 5 dakka emip göğsümde uyuyup kalıyo. Geceleri de beş on dakka emiyo yatağına koyuyorum bir saat sonra tekrar kalkıyo bi beş dakka emip uyuyo hemen. Normal mi acaba doymuyo sütüm yetmiyo diye tedirgin oluyorum...

anne sutu çabuk sindirili^r canim mama gibi deil
memyi emip susuyiorsa doyyordur herhalde

kilosunu takip edecksin,bide bezini takip et , çis kaaka bol yapr sen gormùuyorsun ne kaadr içtiigni ama çikani takip edebilirsin
eger gerçekten aç aklirsa bebegin kabiz olur bilye gibi kaka yapar sert

evet inşallah ama ne zaman gelecek diye gözümüz yollarda :) eskişehirden gelecekleri ne zaman çağırsak diye de bir telaş aldı eşimi bu arada kızmın adına SILA dedik tabi değişmezse
Bir günün kalmış gelir bugün yarın.
Zaten o yola girince bir anda olup bitiyor her şey.
Önceden dertlendiğinle kalıyorsun.
Mümkün olduğunca az kişi gelsin mümkünse bir kişi. Kalabalığa hiç tahammül edemiyorsun
Hele de her kafadan bir ses çıkınca cinnet geliyor.abla tavsiyesi nikah büyüğü olunurya bende bebek büyüğü oluyorum

Aynen moralim cok bozul sutum yetmiyor cocuk doymuyor. Annem iki de bir moralimi bozuyor, kocami bile iki yasinda cocukmus gibi azarlayip bagiriyor! Napacam nasil doyuracam bebegi?
Canim yaa Allah askina tamam anne sutu en onemlisi ama emmiyosa ne bilim gelmiyosa ac birakacak halin yok benimkide emdi bugun emmiyo mecbur mama verdim emziricem diye etini kesiyomusum gibi aglatacak halim yok bebegimi bende istiyorum cok cok emsin Allah korusun sarilik olmasin diye ama yapacak biseyde yok dogdugu gibi mama ile buyuyen cocuk eksik mi buyudu sen annene restini cek esinede saygili olsun onunda bir sucu yok adam ne yapsin sut anne mi bulsun sende gerekirse gonder, baska odaya gec o konusurken yoksa o moral bozukluguyla sutun gidecek hic emziremiceksin Allah korusun...

Anam benimki 2 gunluk daha dun verdim emzigi yoksa susmuyo hep agliyo miymiy hic durmuyo taktim susturucuyu o rahat ben rahat

Dutun onlarca çeşidi var ama kuru dutun faydaları saymakla bitmiyor. Diyetisyen E. Funda Tuzgöl, özellikle emziren annelere önerdiği bu meyvenin faydalarını anlattı.
Kuru dutun hammaddesi olan dut meyvesinin özelliklerini sıraladığımızda ortaya çıkan sonuç tazesi, reçeli, pestili ve pekmezi de yapılabilen dut meyvesinin, ne denli mucizevi bir o kadar da lezzetli olduğunu ve sadece tadı güzel bir meyve olma özelliği ile sınırlı kalmaması gerektiğidir.

Onlarca çeşidi var

Toplanır toplanmaz ya da dalından yenmelidir. Çünkü içinde bulunan bazı maddeler toplandıktan sonra kaybolmaya başlayan dutun tadı, zaman ilerledikçe değişim gösterirken kurutulduğunda ise bu değişim gösteren tattan eser kalmaz ve çok daha lezzetli olur. Kurusu başta olmak üzere yaş meyvesi, pekmezi, reçeli ve pestili de yüksek enerji kaynağıdır.

Besin tüketimi gözden geçirildiğinde çok çeşitli ve yeterli tüketimi olsa da kilo alımı yeterli olmayan çocuklarda ya da yetişkinlerde kuru dut tüketimi günlük besin tüketimlerine eklendiğinde; hem bireyin kilosunda gözle görülür bir artış sağlanır hem de eğlenceli bir atıştırmalık günlük beslenmesine eklenmiş olur.

Kuru dut çocuk, yetişkin, gebe ve yaşlı beslenmesinde rahatlıkla kullanılabilir. Diyabet ( şeker) hastalarına ve aşırı kilo problemi olan bireylere fazla tüketilmesi önerilmez.

Şeker hastaları ve sağlıklı beslenme yöntemleri ile kilo vermek isteyenler, bir seferde en fazla 20 adet kuru dut tüketmelidirler.

Bir yaz meyvesi olan dut antioksidan içeriği sayesinde ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti iltihaplarına iyi gelir. Dutu kurutup faydalarını kış aylarına taşıyarak da bağışıklık kuvvetlendirici etkisi tüm yıl sürdürülmüş olur.

Mide ve barsakları harekete geçirir!

Dutun bir diğer ve çok ama çok önemli özelliği de anne sütünün salınımını artırıcı etkisidir. 2,5 su bardağı kaynayan suyun içine yaklaşık 7 yemekkaşığı kurutulmuş beyaz dutu ilave edip, yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Bu işlemin sonunda 1 su bardağı su elde edersiniz. Süt veren anne, bu elde edilen suyu bir seferde ya da bebeğin yeni doğmuş olmasına göre güne yayarak tükettiğinde süt salınımında ciddi artış görecektir. Bebekküçük ise yavaş emebilir. Bu nedenle kaynatılarak elde edilen kuru dut suyu, sütü birden artırabilme özelliği ile çokça süt birikebilir. Bu durum iyi takip edilmeli ve dikkat edilmelidir. Ancak her gün taze kaynatmak konusuna dikkat edilmelidir.

Son düzenleme:
eşim görümcemle konuştu akşam
kv darılmışmış eşime çağırmıyormuşuz doğum için
eşim de "doğum belli değil ki ne zaman olacak olsun bir haber vereceğiz zaten" dedi
"hiç gel demiyorlar" falan demiş kv
telefonu kapatınca eşim "annem darılmış gel demiyoruz diye, sanki tarih belli konuştuk da, yaşlandıkça garipleşiyor" dedi.

ben dün konuştum kv ile "annen ne zaman gelecek" dedi, "sancılar başlayınca haber vereceğim, iznini boşa kullanmasın, hem öncesinde de kimseye ihtiyacım yok zaten her şeyim hazır, ufak çocuğum da yok yalnız ne yapacak diye düşüneceğim" dedim. "doğru" dedi; ama sesi bozulmuştu ona gel demedim diye demek ki.
iyi de niye gel diyim, babaanne değil mi davetiye bekliyor; zaten geçen ay konuştuğumuzda nasıl geliriz dediğinde annem gelecek önce sen de o gitmeden gel de mevlütte sen de ol" demiştim. eşime kalsa annem gidince gelsin annesi ki benim yanımda daha uzun süre biri olsun.

sinir oldum

bu arada aylar önceki dargınlığımı da dün mecbur kalarak eşime söyledim, üzerine bir de bu konu olunca eşim annesinin davranışlarını garipsedi baya.

Kakasında bi problem yok çok şükür. Doyuyodur inşallah minik kuzum

dut annem dün söyledi kuru dut, çekirdekli kuru erik aldır, kaynatırız suyunu içersin çok süt yapıyor diye.
bir de kuru kayısı dedi ama gün kurusu olandan, bağırsak sorunları için.

Canim sen kac gunluk oldun hala sancin var mi birde pamukcuk icin eczanede dut surubu varmis o iyi geliyor diyorlar dene istersen

Onüç gün oldu canım sancı çok yok sadece yatağa yatarken kAlkarken var. Karbonatlı suyla silmeyi denedim onu da bir sorayım canım.

Ben de vereyim diyorum ama eşim vermemi istemedi ama böyle de gerçekten çok yorucu oluyor. Dr da emerken uyku moduna geçerken ver emziği yatağına yatır uyumaya başlayınca çıkart demişti. Öyle bile yapamadım daha.

Gecmis olsn kuzuya.
Stresten oglumu gormez oldm. Kardesim yanimda zaten onunla vakit gcirmekten memnun. Son gunler zor beklemek zor. Hele dr kilolu diye korkuttu kafayi yedim. Ilkini nasil dogurmusum yani su an imkansiz gibi dogum..

Bel fıtığım hat safhaya ulaştı artık yürüyemiyorum eşim de kalkmış evden çıkma artık diyor deli mi ne iki gündür evde iş yapıyorum temizlik çamaşır yemek bitmiyor ki iş evde durdukça böyle oluyorum görmüyor hiç bi yardım edeyim de yok aman ya Allah bizlere sağlık versin kimseye muhtaç etmesin hakikaten şu son zamanlarda hiç çekilmiyor

buyume ataklari diye birsey vardi. Seninki 1 aylik oldu. Buyume atagi olabilir. Sebepsiz huysuzluk meme reddi oluyor ataklarda. Nette okusana. Sutun varsa vazgecme. Her bebegin memeye direndigi donemler oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…