2015 Şubat Anneleri

Bnm de yetmiyor bilemiyorum napıcamı ben de aynı senşn gibi

kizlar bugun giremedim hiç
nasilsiniz,doguran eden varmi
hamuru arkadas yogurdu açti ben sadece buzmesini yaptim ama illaki oturup kalkdim defalarca
fena yoruldum karnim ta$ gibi su an : (

kizlar sutunuzun yetmedigini nerden anliyorsunuz ?
1.5 saat emiyor memeyi çekiyorum uyuduktan sonra , iki dakika sonra acı içindeymişcesine ağlıyor , mama veriyorum mis gibi uyuyor. 1 saat emzirdin baktın hala aç, doymuyor demek dedi bebek hemşiresi. Ben de cok bildiğimden değil halinden ole anlıyorum

Bnm de yetmiyor bilemiyorum napıcamı ben de aynı senşn gibi
Aynen moralim cok bozul sutum yetmiyor cocuk doymuyor. Annem iki de bir moralimi bozuyor, kocami bile iki yasinda cocukmus gibi azarlayip bagiriyor! Napacam nasil doyuracam bebegi?

Sudocrem var da daha hiç sürmedim gerçekten tecrübesiziz annem de bişey sormuyorsun diye biliyosun sandım diyor.
:)onlarda dengeyi kuramiyolar cok okuyoruz diye biliyoruz saniyolar.krem cok ii geldi bana ilk gunden suruyorum.

korseyi 40 çıkana kadar takmazsan daha iyi canım dikişlerin açısından ama kuşakla sarabilirsin karnını. aldığım yer de öyle dedi annem de olur da sezeryan olursa 40 gün takma, o arada kuşak sar diye.

cidden kv lere bir şeyler oluyor galiba.
seninkine hayrandık gerçi biz ama o da değişti baksana
annenden bebeği kıskanıyor olabilir.
inşallah düzelir bir an önce.

bugün doktor rahatsızlık oluyor mu diye sordu; yok dedim. hafif kasıklarda baskı oluyor arada ama birkaç saniyede geçiyor. olsun daha 40+6 ya kadar normal zaten bekliyoruz dedi.
beklenen doğum tarihi de 23.02 yazılmış; 40+3 yani, inşallah bekler o günü annesinin doğum gününü :)

arzumun kulaktan ve alından ölçenini aldım. temazsız değil ama suyun ısısını falan da ölçüyormuş.
hasta olduğumda kendim üzerinde denedim normal dijitalle arasında alından fark yok; kulak 0,2 falan fazla ölçebiliyor. zaten kutusunda da yazıyor kulaktan ölçmedeki normal değerler farklıymış.

Dünki listeden doğuran var mı ???

bugün kontrole gittim tık yok :)

Aynen moralim cok bozul sutum yetmiyor cocuk doymuyor. Annem iki de bir moralimi bozuyor, kocami bile iki yasinda cocukmus gibi azarlayip bagiriyor! Napacam nasil doyuracam bebegi?
Canim dut suyu ic kuru dutu kaynatip artiriyo sutu.biraz bagirsaklari etkiliyo ama2 saatte bir 40 cc anne sutu yetrmis dr oyle dedi yaklasik 3500 gr olany bebise

o kadar emdikden sonra mama aliyorsa açtir buyuk ihtiamlle
stres yapma yinede , bunu kafaya ytakarsan olan sutde gitmesin Alalh korusun
gittigi yere kadar emzirirsin sende artik

bugün kontrole gittik; geçen hafta hoca artık polikliniğe git benimle işin bitti rutin takibin yapılacak demişti :)

kızım iyiymiş, nst de iyiydi; uyanıktı bu sefer nst sırasında. 2-3 kere 30 u gördük ilk defa sırt üstü 15-20 lerde seyrediyordu yan yatınca 0-10 arasına düştü.
benim de tansiyonum düştü hem nst de yatarken hem de ultrason anında, sırt üstü yatınca; ikisinde de yan döndüm bir süre sonra soğuk ter atmaya başlamıştım çünkü. nst de olmuştu daha önce de ultrasonda garip oldu yan yatarken olması

40 hafta 20sinde doluyor ama 23.02 yazılmış beklenen doğum tarihine; görünce pek bi sevindim benim doğum günüm çünkü 14 şubatta gelsin yoksa 23ünü bekler mi diyordum ama pek şaşırmıyormuş hastane bdt de bakalım ne olacak. doktor da 40+6 ya kadar norma süre dedi bugün.

seni rahatlatmiyorsa yolla kadini. Sadece yemizlige gelsin haftada bir. Makarna pisirir yine yersiniz esinle. Nerde cokluk orda ..luk yani. Gereksiz kalabaliga gerek yok.
Zeytinyagini ocakta cok hafif isitinca asiti gidiyor iyi olur diye biliyorum pisik kremi yerine onleyici olarak zeutinyagi iyidir.
Alt acmanin sayisi olmaz. Kaka yaparsa hic bekletme aninda al. Cisini de bezi sisirdiyse bekletme. Ben kucuk makyaj temizleme pamuklariysa silerim altini ilk aylar.
On tarafi kzardiysa sicaktan olmus olabilir. Bebegi yika sen rahatlasin kuzu.
Bir de her anne bilerek anne olmuyor. Hata yapa yapa ogreniliyor. Kendine guven. Anne oldun.

ben kiizmdayken 100 kusur bezi bir haftada bitiriyordum
bi gunde koca bi poset bez doluyordu
bigun kizimin 40 ina yakin eltimle konusyordum, dedim iste bezide çok gidiyor falan
eltim dedi nasil degistiriyorsun sen bezi, açip bakiyordum bez islaksa aliyordum bezi : ) yani her çi$de : ))))
meger oyle deilmis aslinda, napiyon sen oyle olurmu hiç faaln dedi eltim anlatti nasil oldugunu da kurtulduk bez faciasindan : )

o demese konusu geçmese ben bilmiyordumki bez nasil degisilir, her mikirdadiginda bez sanip degisiyordum :)))

ben 40+6 da dogurmazsam ebeyi ariycam ertesi gune randevu vericek, sonra napiyolar bilmiyorum
iki gune bi çagirip takip ediyolar galiba yada suni sanci veriyolardir tecrubem yok
ama 2 mart da once elini surmezler dogumum kendi baslamadigi sureece

insallah ayni gun dogar seninle bebis,en guzel dogum gunu hediyen olur
kocan du$unsun artik her sene iki ayri hediye isini de :))))

Canim sen kac gunluk oldun hala sancin var mi birde pamukcuk icin eczanede dut surubu varmis o iyi geliyor diyorlar dene istersen

Kızlar ben bugün emzik verdim.16 günden sonra çok mutlu bir şekilde aldı emziği ama hata mı yaptım acep.
Asla emmiyorken falan pışpışlamaz,ayakta gezdirmezsen ağlamadan durmuyor
Yani uyanıkken hiç kıpırdayamıyorsun çünkü avazı çıktığı kadar bağırıyor.
Ama nedense emzik verincede boş boş çekiyor diye üzülüyorum.
Birde eğer kusarsa emzik ağzındayken bit şey olur mı?
Başka emzik veren var mı?

bugün benim doktor da öyle söyledi bir sorun olmadığı sürece bekliyoruz diye.

inşallah bakalım düşünsün düşünsün :)
iyi yanından baksın o da 3-5 gün arayla ayrı ayrı kutlamaktansa 1 günde bitecek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…