Bi zman sonra memeler alisiyor yumusuyor. Ama sut yeterli oluyor yine. Hatta yumusakken daha cok sut cikiyor.Kuzu yaaa valla herkesin yumuşuyordur demi oğlumda emzirmeye doyamadım bunda doyayım bari
Emdikten sonra veriyorsun demi ?? Bu sayede sütün tekrar çoğalma ihtimali olurMama veriyorum cnm mecbyren doymuyor cunku, benim sutum azaldı
Ağzın şeker yesin bal yesin Rabbim sütünün bolluğuna bolluk versin ne güzel konuştun :)Bi zman sonra memeler alisiyor yumusuyor. Ama sut yeterli oluyor yine. Hatta yumusakken daha cok sut cikiyor.
Nerde anlattın hadi gözün Aydın ne zaman doğdu bebiş Allah analı babalı büyütsünhahhaha en kisa normal dogum sueci ancak bu kaadr uzun anlatilirdi, kendi kendimi tebrik ediyorum valllaaaa
saol canim, buraya ayzdim kiz iki dk once :) bi onceki sayfaya bakNerde anlattın hadi gözün Aydın ne zaman doğdu bebiş Allah analı babalı büyütsün
Bişey olmaz arkadasım dahadoğırmadan yaptırdı görümcem bebek 20 günlükken yaptırdı bende yaptırcam bişey olmazRofle yaptıracaksın di mi? Zararı olmuyor umarım. Sen bir yaptır belki sonraki hafta da ben yaptırırım. Ben kuaförü eve çağırayım diyorum. Eşim gerek yok bebişle gideriz bebişi ben gezdiririm diyor ama kuaförün içine bebişi sokmayı düşünmüyorum. Amonyak kokusu zarar verebilir.
Maralım göğsünde kalan sütü sağıyor musun ?? Benim ki birini emiyor birazcık da diğerinden Alıp bırakıyor ilk hafta sağdım da artık sağmıyorum bügünde yumuşadılar moralim bozulduesim iyiki uyanmis,yoksa ben siack du$ almayi dusunuuyordum,ya evde ya arabada dogardi çocuk sicak du$ alsaydim :)))))))
Ayy masallah hayalimdeki gibi dogurmussun allah saglikla buyutmeyi nasip etsin.gece uyandim sol kasigimda sancim vardi biçak saplanmis gibi, duzgun kalkmadim yaatkdan dort ayak pozisyonunda kalkdim dogrulamadim,saat 01h50 ydi .. wc ye gittim, geçer diye bekledim onceki sancilar gibi ama geçecek gibi durmuyordu .. dakka tutmaya basladim 3 dk yi saniye geçmeden sanci giiryordu ama ne sanci çokkk fenaydi,esimi uyandirmadan sancilarin çogalmasini beklemeye çalisacakdim ama sesime uyandi geldi adam, artik sanci girince nasil ses yapiyorsam :) 2h20 ydi gidelim dedik hastaneye
giyinelim diyene kadar geçti yine 15 dk, esim bana acele et diyor bende korkma filmerdeki gibi dogmaz bebek diye cevap veriyorum :)
arabaya geldik ama binemiyorum,sancinin geçmesi lazimki kipirdayim ben,hastaneye kadar dua ettim açiklik olsun nolur Allahim diye, açiklik olmazsa peridural yapmazlardi çunku, acilin kapisinda teelefonu kaldiirp içerdeki ebeye neyin oldugunu soyluyorsun gelip seni aliyor,ondada bekledim sancinin geçmesini konusamiyordum
ebe beni aldi içeri, idrar testi falan rutin uygulama yapcakdi,kaç saatdir boylesin dedi, 45 dk olmadi dedim, sasirdi o kadar sanciya, birakdi elindeki rutin isleri açikliga abkdi,3 cm dedi
dogum salonuna gittik tekerlikli sandalyeyle, ben ebeye anestezisti kaastederek çabuk gelir umarim dedim, oda bebegi anladi yok saniyorum , daha çok vardir zamani dedi ..
dogum salonunda artik kipirdayamiyordum uzerimi ebe çikartti, anestezi için geldiler hazirlik yapildi, hersey hazirdi nst falan çikardilar benden yatagin kenarina otur dediler, ben sancidan kalkabilirsem oturacakdim tabi, biseyler oldu o arada anstezist herseyi oldugu gibi birakip gitti, baska hamile varmis acil mudahale gereken, banada bekliycen biraz dediler ..
ebeye bagiriyorum çok canim yaniyor diye, ikinma hissin yok demi dedi , varrr dedim :)
hemen açikliga bakdi 7 cm dedi,ama daha suyun gelmedi,_çocugun basi yukarda zamanin var peridural yapicaz sana sabret dedi
sonra kalp atisi duzensizleti oglumun, bu arada benim canim çok yaniyor tabi bagirip çagiriyorum,ebe kizdi bana bagirma bebek etkileniyor diye,bagirmadim ogluma bisey olur diye korkumdan, elimle bacagimi SIKIYORDUM sanci geldiginde ,oksijen maskesi takacaklrdi, ben dogru nefes alinca vazgeçtiler yada zaman kalmadi
birden basimda uç dort kisi oldu ebesi hemsiresi, yatagi çatala donusturduler ebe bana ikin dedi
iki yada iç kez ikindim ( biri yanlismis yani ebe bana nefes al demis ben ikinmiism ebeyi mi duyyordum sanki o heyecanla,o yuzden yirtiklar oldu yoksa dikisim olmayackdi )
bi islaklik hisssetim suyumu patlatdi diye dusundum vee bebek kucagimdaydi
ben $ok taydim tabi, hiçbisey anlamadim, o arada anestezist de geldi :)) buda bi rahatlama yontemi tabi diye guldu :)
oglum 04.03.2015 saat 3h11 de 3.440 gr ve 48 cm olarak dunyaya geldi
bu dunyada isteyipde cesaret edemeeycegim bi tecrube yasadim hakanim sayesinde
çok degisik bi duyguymus naturel olarak normal dogum ..
3 dikism vardi, acimiyolar
hemoroidim çok canimi yakdi ilk gunler bu gun daha iyyim sukur
bugun hastane çikis kilomuzda , 3.480 di ..
darisi bekleyen isteyen herkesin basina olsun insallah
soylemeyi unuttum, esim beni acilin kapisindna birakip eve geldi çocuklar evde yalniz uyyolardi, o eve gelmis uykuya dalmadan ben arayip oglumuzun sesini dinlettim, adam sersemlesti kimin çocugu o dedi sesi duyunca
yok canim sagmiyorumMaralım göğsünde kalan sütü sağıyor musun ?? Benim ki birini emiyor birazcık da diğerinden Alıp bırakıyor ilk hafta sağdım da artık sağmıyorum bügünde yumuşadılar moralim bozuldu
oy canim benim yaaaaaaaAyy masallah hayalimdeki gibi dogurmussun allah saglikla buyutmeyi nasip etsin.
Baska birseymis di mi o dogum. Okurken dedim epidurale kalmadan dogurmustur kesin sancidan kipirdayamiyorum diye yazdigini okuyunca
Ay cumleler karisti uykusuzlktan duzeltemedim
Benide ekleyin o vakit GlyCmr :)Valla eskiden verilmişti hamile iken ama ben yeni aldım yeni verdim.
Benim pimpirikliğimden iki kere farklı drlara gösterdik göbeğini ikiside nrmal dedi.Oglumun da gobeginde akinti vardi agladikca gobegi gerildi kapanamadi c.tesi dr'a gittik et parcasi varmis onu aldilar
Yav kolay diyorsun orda arada dört saat var nerdeyse ben kıpırdayamadım sancıdan yazmışsın.gece uyandim sol kasigimda sancim vardi biçak saplanmis gibi, duzgun kalkmadim yaatkdan dort ayak pozisyonunda kalkdim dogrulamadim,saat 01h50 ydi .. wc ye gittim, geçer diye bekledim onceki sancilar gibi ama geçecek gibi durmuyordu .. dakka tutmaya basladim 3 dk yi saniye geçmeden sanci giiryordu ama ne sanci çokkk fenaydi,esimi uyandirmadan sancilarin çogalmasini beklemeye çalisacakdim ama sesime uyandi geldi adam, artik sanci girince nasil ses yapiyorsam :) 2h20 ydi gidelim dedik hastaneye
giyinelim diyene kadar geçti yine 15 dk, esim bana acele et diyor bende korkma filmerdeki gibi dogmaz bebek diye cevap veriyorum :)
arabaya geldik ama binemiyorum,sancinin geçmesi lazimki kipirdayim ben,hastaneye kadar dua ettim açiklik olsun nolur Allahim diye, açiklik olmazsa peridural yapmazlardi çunku, acilin kapisinda teelefonu kaldiirp içerdeki ebeye neyin oldugunu soyluyorsun gelip seni aliyor,ondada bekledim sancinin geçmesini konusamiyordum
ebe beni aldi içeri, idrar testi falan rutin uygulama yapcakdi,kaç saatdir boylesin dedi, 45 dk olmadi dedim, sasirdi o kadar sanciya, birakdi elindeki rutin isleri açikliga abkdi,3 cm dedi
dogum salonuna gittik tekerlikli sandalyeyle, ben ebeye anestezisti kaastederek çabuk gelir umarim dedim, oda bebegi anladi yok saniyorum , daha çok vardir zamani dedi ..
dogum salonunda artik kipirdayamiyordum uzerimi ebe çikartti, anestezi için geldiler hazirlik yapildi, hersey hazirdi nst falan çikardilar benden yatagin kenarina otur dediler, ben sancidan kalkabilirsem oturacakdim tabi, biseyler oldu o arada anstezist herseyi oldugu gibi birakip gitti, baska hamile varmis acil mudahale gereken, banada bekliycen biraz dediler ..
ebeye bagiriyorum çok canim yaniyor diye, ikinma hissin yok demi dedi , varrr dedim :)
hemen açikliga bakdi 7 cm dedi,ama daha suyun gelmedi,_çocugun basi yukarda zamanin var peridural yapicaz sana sabret dedi
sonra kalp atisi duzensizleti oglumun, bu arada benim canim çok yaniyor tabi bagirip çagiriyorum,ebe kizdi bana bagirma bebek etkileniyor diye,bagirmadim ogluma bisey olur diye korkumdan, elimle bacagimi SIKIYORDUM sanci geldiginde ,oksijen maskesi takacaklrdi, ben dogru nefes alinca vazgeçtiler yada zaman kalmadi
birden basimda uç dort kisi oldu ebesi hemsiresi, yatagi çatala donusturduler ebe bana ikin dedi
iki yada iç kez ikindim ( biri yanlismis yani ebe bana nefes al demis ben ikinmiism ebeyi mi duyyordum sanki o heyecanla,o yuzden yirtiklar oldu yoksa dikisim olmayackdi )
ben $ok taydim tabi, hiçbisey anlamadim, o arada anestezist de geldi :)) buda bi rahatlama yontemi tabi diye guldu :)
soylemeyi unuttum, esim beni acilin kapisindna birakip eve geldi çocuklar evde yalniz uyyolardi, o eve gelmis uykuya dalmadan ben arayip oglumuzun sesini dinlettim, adam sersemlesti kimin çocugu o dedi sesi duyunca
kiz ne dort saatiYav kolay diyorsun orda arada dört saat var nerdeyse ben kıpırdayamadım sancıdan yazmışsın.
onca Sancıdan sonra elbet kolay doğacak.
Sizi dinledikçe iyiki sezo olmuşum diyorum.unuttum ağrıları sanırım.
Gözün Aydın MaRaL, sağlıkla büyüt bebeğini inşallah. Uzun mutlu bir ömrü olsun Hakan bebeğin.gece uyandim sol kasigimda sancim vardi biçak saplanmis gibi, duzgun kalkmadim yaatkdan dort ayak pozisyonunda kalkdim dogrulamadim,saat 01h50 ydi .. wc ye gittim, geçer diye bekledim onceki sancilar gibi ama geçecek gibi durmuyordu .. dakka tutmaya basladim 3 dk yi saniye geçmeden sanci giiryordu ama ne sanci çokkk fenaydi,esimi uyandirmadan sancilarin çogalmasini beklemeye çalisacakdim ama sesime uyandi geldi adam, artik sanci girince nasil ses yapiyorsam :) 2h20 ydi gidelim dedik hastaneye
Yaa babana çok güldüm. Senin bu oğlanın nedir bunların elinden çektiği.kiz ne dort saati
2 de basladi sancilar 3 de çocuk dogdu :))
kipîrdayamama suresi son 20 dk
normal dogum en az surse 8-10 saat suruyor ona gore kolay :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?