2015 Şubat Anneleri

Aklimdaydin canim gece yazarsin diye bekledim. Sen eski yasadiklarin yuxunden asiri tepki veriyorsun bizim 2 emmeden biri ayni. Gaz yutma genzine kacirma uyuyup kalma. Buyudukce gececek. Buyudukce emme suresi kisalacak ayrica uzamayacak. Ben hic dk tutmadim. Normal dogum icin kafan nasil rahat olmaliysa bunda da oyle. Bu guzel gunlerin tadini cikar zehir etme kendine. Meme reddi oluyor 4 ay civari aglamak yok hemen bunlar olagan seyler. Yasadigin sana has bir kotu durum degil cogu insan yasiyor

memeyi sen tutacaksin avcunda. Yatarak emzirmeyi becermeye calis benim.cozumum bu oldu meme buyuklugu engel degil. Benim de buyuk su an.

Canim tamam cok tedirginsin ama bu sorun emzirmeyi bitirecek bir sorun degil ki. Bak 4 aylikken huy degisimi oluyor bazi bebekte memeyi almiyor oglumda da olmustu. Ugrasa ugrasa asmistij o donemi de. Sen bu eskiden korkmanla oyle birsey olunca yine 48 saat uykusiz kalirsin. Kendini mahvedersin.
Once bu yasadiginin emzirme surecinde olagan oldugunu gecici oldugunu emzirmeni bitirecek birsey olmadigini kabul et. Cozumu deneyerek bulacaksin. Bebek ogrenecek emmeyi.
Bizim ogleden sonra oluyor genze kacirma gaz yutunca doydum sanip sizip kalma. Sizmasi acliktan degil siskinlikten. Sonra aksam boyu o gazlar sanci yapiyor mizlayip duriyor. Emzirsem yine gaz yutuyor derken taksit taksit emerek karnini gece 12 ye ancak doyuruyor. Sizmaya 6 da basliyor dusun. 12 den sonra biraz uzun uyuyor. Hic kendimi mememi suclamadim aksamlari cocugun gazi var diyorum baskasina.
Cozumu sen bulacaksin ama once bunun siradan bir sorun oldugunu kabul et.
Ha biberonla sagmakla hic ugrasma derim. Genzine kaciracaksa illa kaciriyor anlattigina gore cozum olmamis. Bizim gibi gaz yuta uyuyup uyana azar azar emer durur ne olacak ki. Biberondan iyidir. Senin ruh halimi bozan pompadan iyidir.
Uzuldum inan haline. Lutfen bu ruh halinden cik

Genzine kacip gaz yutmasa oyle guzel uyuyacak ki benimki kiloyu bile daha guzel alir. Napayim anasinin memesinin sut salinimi hizli. Idare edecegiz biraz. Kolumda uyudu sicacik. Allaha sukur.
Ben hic cocugum olmayacak diye agladim yilarca dua ettim. Iki cocugun zorluginda da emmeyle ilgili sorunda da oglum kardesine vurinca kendimi caresiz hissettigimde de hep o gunleri dusunuyorum. Yuzume bir gulumseme geliyor cok sukur saglikli cocugim var da gaz yutmasi dert oldu diyorum. Sorunlar kuculuveriyor.
Serefraz canim senin onceki yasadigin cok zor ama sukredecek birsey bul sen de sorunu kuluct o cozuluverir ozaman. Esine kizmissin seni anlamiyor diye beni yanlis anlama ne olur. Bazen disardan bakmamiz gerekiyr kendimize

Senin eşinin burcu ne? Ben de burç yorumcusu oldum gece gece.

Kova canm

Avcumla destekliyorum zaten ama yatinca yayiliyor iyice bu sefer ucunu kaçıriyor hepten deliriyor. Basta bir iki defa oldugunda bu inan böyle sıkıntı korku etmemistm kendime gecici bisey diye. Ama gitgide tum gune yayilip hic emziremez olunca cocugumn emmek isteyip ememedgni görünce kötü oluyorum. Biliyorum cabuk panikleyip kontrolü kaybetgmi ama önceki travmanin korkusy hepp ensemde sanki boböyle bir anda bunun icine dusmek korkularimi hortlatti ki ben yasadiklarm yuzunden bir daha anneligi bile dusunemiyordum gitmiyor o karabasan gibi içimde saklı sanki sagmiycam artik zaten biberon da almiyo böyle kendmi daha strese sokuyorm. Insallah dedigin gibi gecicidir insallah bi çözüm bulurum

Bu benim icin cok fazla etki bırakan bir şey biliyorum dışardan abartı derecede travmatik tepki veriyor olabilirm. Temeli covuklgma dayanıyor annemle hic kuramadgmz bir bag hep eksik kalan biyanim vardi. Niyeyse o acligi eksiklgi tamamlycak tek sey annelikteydi benm icin. Normal bi kadının yukledgnden cok fazlaydı anneligin anlami. senin gibi ben de kolay elde etmedim hasret bekleyis pesnden kavuştum ilk kuzuma saglikli evladin sukrunu bilirim de iste o kafamda buyuttugum buyuk vuslat ilkinde kocaman bi imtihan yumagina donusunce bende biraktigi hasar çok oldu. Bir annenim yavrusunu besleyememesi su hayatta yasadigim en aci duyguydu. O yarimlik eksiklik hissi hayal kırıklığı yetemeyis acizlik cok pis bi duygu. Icime öyle bir işlemis iste her cikmazda gölgesi tepeme dikiliyo bunu asmamlazim bbiliyorum ama korkularma engel olamıyorum esime kizdigim cok yuzeysel davranmasi duygularımı korkularmi hafife alip kucumsuyor gibi konuşması aslında o da uzulup kkorkuyor biliyorum ama motive edecegi yerde olasi kötü ihtimallwrle korkutmasi hic hos degl biraz daha şefkat belki bekledgm hos o duygularını böyle disavuruyorr dar zamzamanda ya neyse. Hakli oldugun yönler var yine de halimi izaha yetmiyor kimse yasamasn onceden yasadgmi tarifle eksik kalıyo duygular

him ben sana geliyim o zaman pazartesine

rutin kontrol canim dr çagirdi bizde gidiyoz
bi 6 ay SIK gorusruz ARTIK doktorla :)

Olur canım
Biz de bu hafta bu sefer tiroid takibi için gudeceğiz :)
Sarılık anne sütünden olabilir diye düşünüyorlar bu gündenbsojra da bizim değerlerimuz zarar vermezmiş. Kontrol için 1 aylıkken gelin dedi :))

Benim kv olunca emzirirken kendimi odaya kitliyorum yoksa sinir krizine giriyorum.benim kendi ailem yanimda su an.onlarda bu hafta gidiyo.kv benm evi mesken tutcak kesin yatili gelemedi diye uzuluyodu!muhtemel bende senn gibi olcm tum diziler mevcut

Benim de annem 1 hafra kaldı gitti. Çalışıyor çünkü. 10 gündür de kv yanımda. Bizim ikisi de uzak farklı şehirdeler. Kalmadan olmuyor yani. Ama dün eşime ne zaman gidecek diye sordum dayanamayıp...

Neyse 1-2:saate annem burada olacak yarın kuran okutacağız akşana dönecek ama olsun...

O diziler beni bitirdi zaten. Dizisi yüzünden haberleri bile tam izleyemiyoruz

Emzirmek için dk tutma canım benim de canım Çok sıkılıyordu 5 dk emip uykuya daldığı zaman. Benim de sol memede daha fazla boğuluyor aynı şekilde sonrası da bırakıyor emmeyi, ya uykuya dalıyor ya şaşkın şaşkın bakıyor ama çeneyi kitliyor. Bozuntuya vermeden oynuyorum falan uyanıyor. hiç uyanmadı mı altını açıyorum.
eldivensiz emziriyorum memeye sarılsın diye hoş normalde de eldiven tutmuyoruz elimizde.
yağmur meme, meme cici annem diye diye ağzına sıkıyorum sütü en son alıyor memeyi.
Aynı gaz sorunu birkaç gündür bizde de var. Meme gaz kısır döngüsü.
Senin kadar sık yaşamıyorum belki daha rahat davrandığımdan.
Her şey yoluna girecek sıkma canını.

Benim eşim de dk tutuyordu emzirme için kızdım biraktı artik.
Dün de annesiyle gezmeye çıktılar kv alışveriş yapacakmış hava karardı 8 e geliyordu geldiler.
Benim karnım acıkmıştı yemek ısıtıyordum kendime kız o sırada uyandı ağladı altını degistirdim elimi yıkarken kapıyı açtılar.
Kv hemen niye ağlıyor benim kızım dedi. len dicektim benim kızım o senin deģil neyse, annesi mi yanında değildi falan Ouu duymamazlıktan geldim. Eşim o sırada anasından yüz bulmuş olarak anası niye ağlatòyorsun aç mı bıraktın kızımı dedi aijirlerim tavana fırladi bağırdım eşime başlatma anası anası kimse merak etmesin herkesten çok ben düşünüyorum zaten kızımı diye. Geçtim odaya sonra. sofrayı hazırladilar gittim yedim. Kızı emzirdim uyudu (aynı şekilde boğuldu) sonra salona geçtim görmedim daha kv yi.
onlar yokken ütü de yapmıştım aferin sana diyor dalga geçer gibi kadın ya. En son dayanamadim ben de ne zaman gidecek dedim işte eşime.

sana moral vereyim dedim kendi derdimi anlattım iyi mi kusura bakma
Canını da sıkma lütfen.

krizantemcik gezdirdi mi Eylül Hanımı? Aşılar ateş yapmış mı ki yazmadı di mi?

ınstagram a fotoğraf koymuş canım gezdirmiş

alıntıyla alakasız ama canım ben dün senin en özel pi gününü kutlamayı unuttum

Günaydınnnn... Kırkımızıda çıkarttık çok şükür . Göbekler attık oynadık:) bugünde kardeşim kahvLtıya çağırdı, akşam yemeğide dahil ordayız. Yarında hastane var. Çok mu gezdik ne:) ama 40 günün acısını çıkarayım:)

mattika bu arada yanlış falan anlmadm canm bnm her yazdığıniz ayri bi kiymetli benm icin. Teşekkür ediyorum iyi temennilern destegn icin iinşallah asicaz kuzumla bunu
Canim benim ruh sagligi yerinde sevgisini cocuguna verebilen bir anne olalim da emzirmek nasip degilmis ilk kuzunu. Simdi gaz yutarak d olsa emziriyoruz anin tadini cikarmak lazim. Sonra kendimi uzmusum dersin geriye bakinca. Ins kisa zamanda cozum buluruz bu emme sorununa. Ya da buyur bebekler gecip gider

Tsk ederim :)

Kotu oldugundan degil ama kv kalinca zor cidden anne gibi olmuyo. Benim annem baska sehire o kalio yanimda. Kvde de hergun gelio aksama kadar. Gelsin bana zarari yok sagolsun da dedigin gibi biseylere karisinca ya da fetva verince uyuz oluo insan bi de lohusasin kaldiramiosun. Valla bazen annemin dedikleri bile batio.

Ne zor bi surecmis bu. Bu kadar alingan kirilgan degilimdir normalde.

Ay yok yok ben senin enerjine hayranim :) ben tuvalete gidemiyom bazen ya :/

Sabitliği doğru da keşke diğer yazdıklarında doğru olsa.. Neden ben hissetmiyorum öyle olduğunu ya da öyleyse neden hissettirmiyo bana.. Neden yalnız bıraktı hep beni ve hâla da yalnız bırakmaya devam ediyo.. Hiç umrumda olduğumu sanmıyorum.. 2-3 gündür kız arkadaşından ayrılan arkadaşının dertlerini dinliyo telefonda saatlerce,durumu çok kötüymüş.. Ee ya ben,gözünün önünde ne hale geldim,beni de görsene,dinlesene,desteklesene.. Ne sıkıntılarla bi evlat verdim sana,kıymetimi bilip saygı duysana,sevsene,hissettirsene varlığımı.. Bakışlarında yok bi kere hiçbi emare.. Muhakkak tek sevmiştir,derin sevmiştir ama beni değil,zamanında beni kıyasladığını..

mattika bu arada yanlış falan anlmadm canm bnm her yazdığıniz ayri bi kiymetli benm icin. Teşekkür ediyorum iyi temennilern destegn icin iinşallah asicaz kuzumla bunu
Heh şöyle işte ya aşacaksınız tabi,sen ssvd yapmış kadınsın kızın da ssvd bebeği,emzirmek de neymiş peehh :))) ssvd azmine hayrandım ama şimdi yazdıklarını okumak üzüyo beni.. Allah yardımcın olsun canım,bi ölüme çare yok bu da geçecek ssvd gibi

Kizlar benim kuzumun kakasi hardal rengi hep ve puturcukler var. Gerci kontrolde altini acti doktor kaka yapmisti gordu anormal olsa solerdi di mi?

Bi de ben bu kizin gazini cikaramiyorum ya ne yaparsam yapyim gork yapmiyo. Alttan cok verimli de ustten tik yok. Sonra da hep hickirik tutuyo. Gerci halinden memnun sadece kaka yapamazsa sinirlenio. Yanlis bisey mi yapiyorum acaba gazini cikariken pit pit vuruyosun iste.

Gunaydın,

Bugun çok guzel bi gün olcak hepimiz için. Bebeler verimli verimli emecekler, pırt diye gaz, kaka çıkacak, mışıl mışıl uyuyacaklar, biz de huzurlu huzurlu gezeceğiz :)

(Evrene olumlu mesaj göndermece :))

Kaka gayet iyi o zaman doyduğunu gösteriryo. Ben de üstten pek gaz çıkaramıyorum. Alttan çıkarıyosa sorun yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…