O zaman super. Bizimkiler alttan calismayo seviyo demekki :))Kaka gayet iyi o zaman doyduğunu gösteriryo. Ben de üstten pek gaz çıkaramıyorum. Alttan çıkarıyosa sorun yok bence
Okurken ağzımı buruşturup tavana baktım nedense....Gunaydın,
Bugun çok guzel bi gün olcak hepimiz için. Bebeler verimli verimli emecekler, pırt diye gaz, kaka çıkacak, mışıl mışıl uyuyacaklar, biz de huzurlu huzurlu gezeceğiz :)
(Evrene olumlu mesaj göndermece :))
Okurken ağzımı buruşturup tavana baktım nedense....
Çocuğaa kim bakacak?Pazartesi işe başlıyorum ama bir gün daha dışarı çıkmazsam kafayı üşüteceğim. Şansıma yağmur yağıyor.
Yok sonradan oldu benimde aksam olmustu simdi hergun devam ediyo ama surekli degil alttan gaz cikarmaya basladikca rahatliyo ama ara ara yine oluyo.benimde buyuk ve yayik ama benimki 1 ay 1 haftalik kapiyo memeyi.sut cok akarken boguluyo ama bi anda aglamasi gazdan.emerken alttan gaz cikarmaya baslaynca duzeliyo biraz sonra yine oluyo bekliycez artik gecmesinievet evet ayneb oyle oluyor karni gurulduyor hava yutmasini disardan rahatlikla duyuyorsun cocuk bi rahatlama istegine düşüyor nefesini düzeltmeye can havliyle memeyi birakiyor cok uyuz bi durum ins gecer ya da alismayi basarirsizn hep mi boyleydi benm önce uc gun sadece aksam bikere olup dunden beri devamli olmasini mantığım almiyor. Akissa bu birden mi hizlandi ki? Bugun yatis pozsyonunda emzrmeyi denedm cok zorlndim meme yayvan benm yatinca hepten yayiliyor cocuk ucunu tutmays zorlaniyo bu defa da onunla ugras bir de cok degsen olmafi sadece bikeresinde basarili.olabldim o da cok kisa surdu
Bn yanlis anladim o zmn pardon.benmde bazen cok hizli gidiyo agzindan damliyo sinirleniyo.kahvenin 2cm altindan 2 cm ustunden elimi makas yapiyorum isaret ve orta parmakla biraz sikinca rahatliyoMedela calmayla verdim dun ama o da bi tuhaf biberon cekti mi birden hizli geliyor hava yutuyor. Avent de var ama onlar cok zor degil cekisi diye verrsim yok bi de emmeyi birakirsa korkusunu kaldramiycam cunkulinke frsat bulursam bakicam inşallah ayakta da denedm bi amuda kalkmadgm kaldi
canim benm cok oldugunu dusunmuyorum bu kac saatr emilmemis goguslerden iki gogsun toplami ki artik sertlestiydi cocuk emmeyince. Dun sagdigimda iki memeden 30 cc cikmisti. Ilk kizimda hep sagarak verdim onda bugunlerde cok daha fazla cikardi aksine saginca miktari gormek de cnimi sıktızaten ben anlamiyorum elle sagmaya makineye pekbisey cikmiyor oyle akan cosan cinsten ama cocuk cekerken birden tikaniyor bir tuhaf is. Sutumun cok oldugunu dusunmuyorum artsin diye ugrasrken azaltma yoluna gidemem asla benmki akıstan mi cocujtan mi hepten karsti evet khverengi kisimdan sıkıyorum canm ordan olmycak miydi?
Canim bebegin onemli sutun onemli. Hizmet etme. Sonra sutun giderse sen aglarsin. Bebek uyuyunca uyu. Basim agriyor de basim.dondu de.
Mukellefler icmiyo mu?biz ne zmn sizinki tarz bi ofise gitsek benm mudur musteri fln hep icer ben kullanmadigim icin o gun bogaz agrisi cekerimKimse yok bizde bir ben birde stajyer kimse sigara içmiyor.ah keşke içsek.
Canım çok ilginç ama bende tam tersi. Beni annem kasıyo. Kötü bi indan asla değil ama hep eski adetleri anlatıyo yapmaya çalışıyo. Kv ayatta karışmaz herşeyi bana sorar. Sen nasıl dersen öyle olsun der. Bide annem alıngandır, kv öyle değildir. Sanki beni o doğurmuş gibi:)Kotu oldugundan degil ama kv kalinca zor cidden anne gibi olmuyo. Benim annem baska sehire o kalio yanimda. Kvde de hergun gelio aksama kadar. Gelsin bana zarari yok sagolsun da dedigin gibi biseylere karisinca ya da fetva verince uyuz oluo insan bi de lohusasin kaldiramiosun. Valla bazen annemin dedikleri bile batio.
Ne zor bi surecmis bu. Bu kadar alingan kirilgan degilimdir normalde.
Kız ben seni çok merak ettim. Daha geçen sordum kızlara girmiyomu diyo. İyisin çok şükür.:)canım ben bebektn bişiler yapamayınca ve 1.aylık kontrolde bebişim az kilo almış sutun mu yok mama başla diyen dr. yüzünden bebişe mama verdik oğlum gece ve sabahı fışkırtmalı ağzıdan burundan kustu ve biz başka bir dr.a gittik. Dayım kendi çocuklarının dr.una götürdü bizi o sabah, mamadan kusmuş midesi kbl etmemiş. 1 hafta bol sıvı yeşillik hoşaf fln iç dinlen emzir gel bakalım sütün yetiyormu dedi dayımda eve gelince kıza yedirin içirin dinlensin ki sütü bebişe yetsin fln diyince k.valide bna hoşaflar kaynattı yemek yaptı temizlik yaptı artık bna bişi yaptırmadı ve 7 gün snra oğluşumun 270 gr aldığını gördük dr. süt yetiyor sen kndine yemene bak bol bol emzir dedi. inşAllah 2. ayımızda almamız gereken kadar kilo alırız. İlk ayımızda 560 gr almıştı sadece ama boyu 6 cm uzamıştı. K.validemle annemlere geldik 40 ımz çıkınca k.valide dün kız kardeşine gitti salıda uçakla dönüyor bnde haftaya pazar eve geçicem artık oğlum la ben tek olucam inş hem evi hem bebişi idare edebilirim :) Annem burada emzirince ben alıp kndi bakıyor ilgileniyor geceleri özellikle uyutuyor sen uyu diyor şimdilik iyiyim.
Ayrıca k.doğum kontolunde dr. dikişlerimi beğendi iyi kaynamışlar dedi rahim baya küçülmüş toparlamış dedi 40 ın çıkınca 40 ından sonra istediğini yapabilirsin dedi. 40 tan snra 6 ay regl olmazsan sütün korur gebelik için dedi ama regl olursan süt korumz dedi 40 çıktı bakalım ilk regl ne zmn olucaz annemlere geldik tabi kociş yine beklemede kaldı bizim ama korkuyorum dikişlere biz zarar zorlama olur mu die dr hiç bişi olmaz ilişkiye girmekle dedi ama daha parise gitmedik hiç biz
nrrdesin kiz sen gelmeyince kv terorune maruz kaldin sandim neyseki iyiymis hersey.canım ben bebektn bişiler yapamayınca ve 1.aylık kontrolde bebişim az kilo almış sutun mu yok mama başla diyen dr. yüzünden bebişe mama verdik oğlum gece ve sabahı fışkırtmalı ağzıdan burundan kustu ve biz başka bir dr.a gittik. Dayım kendi çocuklarının dr.una götürdü bizi o sabah, mamadan kusmuş midesi kbl etmemiş. 1 hafta bol sıvı yeşillik hoşaf fln iç dinlen emzir gel bakalım sütün yetiyormu dedi dayımda eve gelince kıza yedirin içirin dinlensin ki sütü bebişe yetsin fln diyince k.valide bna hoşaflar kaynattı yemek yaptı temizlik yaptı artık bna bişi yaptırmadı ve 7 gün snra oğluşumun 270 gr aldığını gördük dr. süt yetiyor sen kndine yemene bak bol bol emzir dedi. inşAllah 2. ayımızda almamız gereken kadar kilo alırız. İlk ayımızda 560 gr almıştı sadece ama boyu 6 cm uzamıştı. K.validemle annemlere geldik 40 ımz çıkınca k.valide dün kız kardeşine gitti salıda uçakla dönüyor bnde haftaya pazar eve geçicem artık oğlum la ben tek olucam inş hem evi hem bebişi idare edebilirim :) Annem burada emzirince ben alıp kndi bakıyor ilgileniyor geceleri özellikle uyutuyor sen uyu diyor şimdilik iyiyim.
Ayrıca k.doğum kontolunde dr. dikişlerimi beğendi iyi kaynamışlar dedi rahim baya küçülmüş toparlamış dedi 40 ın çıkınca 40 ından sonra istediğini yapabilirsin dedi. 40 tan snra 6 ay regl olmazsan sütün korur gebelik için dedi ama regl olursan süt korumz dedi 40 çıktı bakalım ilk regl ne zmn olucaz annemlere geldik tabi kociş yine beklemede kaldı bizim ama korkuyorum dikişlere biz zarar zorlama olur mu die dr hiç bişi olmaz ilişkiye girnmekle dedi ama daha parise gitmedik hiç biz
Bizimki bana 10 dk mesafede oturuyo.israrla soyluyorum ben seni birakirim diye aksamlari.annme haftaici dururum haftasonu giderim demis amaOlur canım
Biz de bu hafta bu sefer tiroid takibi için gudeceğiz :)
Sarılık anne sütünden olabilir diye düşünüyorlar bu gündenbsojra da bizim değerlerimuz zarar vermezmiş. Kontrol için 1 aylıkken gelin dedi :))
Benim de annem 1 hafra kaldı gitti. Çalışıyor çünkü. 10 gündür de kv yanımda. Bizim ikisi de uzak farklı şehirdeler. Kalmadan olmuyor yani. Ama dün eşime ne zaman gidecek diye sordum dayanamayıp...
Neyse 1-2:saate annem burada olacak yarın kuran okutacağız akşana dönecek ama olsun...
O diziler beni bitirdi zaten. Dizisi yüzünden haberleri bile tam izleyemiyoruz
Yapi meselesi iste :) ama olsun sanslisin yine annene nazin gecer laf edersin ama kv oyle olmuyo. Ya ben anlayisla karsilamaya calisiyorum. Onlar da eski kafa sonucta. Benim icin kotu niyetli olmasin yeter diger sorunlar asilir.Canım çok ilginç ama bende tam tersi. Beni annem kasıyo. Kötü bi indan asla değil ama hep eski adetleri anlatıyo yapmaya çalışıyo. Kv ayatta karışmaz herşeyi bana sorar. Sen nasıl dersen öyle olsun der. Bide annem alıngandır, kv öyle değildir. Sanki beni o doğurmuş gibi:)
Kova canm
Avcumla destekliyorum zaten ama yatinca yayiliyor iyice bu sefer ucunu kaçıriyor hepten deliriyor. Basta bir iki defa oldugunda bu inan böyle sıkıntı korku etmemistm kendime gecici bisey diye. Ama gitgide tum gune yayilip hic emziremez olunca cocugumn emmek isteyip ememedgni görünce kötü oluyorum. Biliyorum cabuk panikleyip kontrolü kaybetgmi ama önceki travmanin korkusy hepp ensemde sanki boböyle bir anda bunun icine dusmek korkularimi hortlatti ki ben yasadiklarm yuzunden bir daha anneligi bile dusunemiyordum gitmiyor o karabasan gibi içimde saklı sankisagmiycam artik zaten biberon da almiyo böyle kendmi daha strese sokuyorm. Insallah dedigin gibi gecicidir insallah bi çözüm bulurum
Bu benim icin cok fazla etki bırakan bir şey biliyorum dışardan abartı derecede travmatik tepki veriyor olabilirm. Temeli covuklgma dayanıyor annemle hic kuramadgmz bir bag hep eksik kalan biyanim vardi. Niyeyse o acligi eksiklgi tamamlycak tek sey annelikteydi benm icin. Normal bi kadının yukledgnden cok fazlaydı anneligin anlami. senin gibi ben de kolay elde etmedim hasret bekleyis pesnden kavuştum ilk kuzuma saglikli evladin sukrunu bilirim de iste o kafamda buyuttugum buyuk vuslat ilkinde kocaman bi imtihan yumagina donusunce bende biraktigi hasar çok oldu. Bir annenim yavrusunu besleyememesi su hayatta yasadigim en aci duyguydu. O yarimlik eksiklik hissi hayal kırıklığı yetemeyis acizlik cok pis bi duygu. Icime öyle bir işlemis iste her cikmazda gölgesi tepeme dikiliyo bunu asmamlazim bbiliyorum ama korkularma engel olamıyorumesime kizdigim cok yuzeysel davranmasi duygularımı korkularmi hafife alip kucumsuyor gibi konuşması aslında o da uzulup kkorkuyor biliyorum ama motive edecegi yerde olasi kötü ihtimallwrle korkutmasi hic hos degl biraz daha şefkat belki bekledgm hos o duygularını böyle disavuruyorr dar zamzamanda ya neyse. Hakli oldugun yönler var yine de halimi izaha yetmiyor kimse yasamasn onceden yasadgmi tarifle eksik kalıyo duygular
kaldıgında bi işe yarıyor mu bariBizimki bana 10 dk mesafede oturuyo.israrla soyluyorum ben seni birakirim diye aksamlari.annme haftaici dururum haftasonu giderim demis amabenimkiler 6 saat yoldan geliyo ve kalck baska yerleri yok.bu ayrima varamiyo.offfff
Sabitliği doğru da keşke diğer yazdıklarında doğru olsa.. Neden ben hissetmiyorum öyle olduğunu ya da öyleyse neden hissettirmiyo bana.. Neden yalnız bıraktı hep beni ve hâla da yalnız bırakmaya devam ediyo.. Hiç umrumda olduğumu sanmıyorum.. 2-3 gündür kız arkadaşından ayrılan arkadaşının dertlerini dinliyo telefonda saatlerce,durumu çok kötüymüş.. Ee ya ben,gözünün önünde ne hale geldim,beni de görsene,dinlesene,desteklesene.. Ne sıkıntılarla bi evlat verdim sana,kıymetimi bilip saygı duysana,sevsene,hissettirsene varlığımı.. Bakışlarında yok bi kere hiçbi emare.. Muhakkak tek sevmiştir,derin sevmiştir ama beni değil,zamanında beni kıyasladığını..
Kız ben seni çok merak ettim. Daha geçen sordum kızlara girmiyomu diyo. İyisin çok şükür.:)
nrrdesin kiz sen gelmeyince kv terorune maruz kaldin sandim neyseki iyiymis hersey.
Bizim bu dr lar herseyi gramla olcmeye calisiyor az da kilo alsa anne sutu gibisi var mi. Sukur iyi bir dr bulmussun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?