2015 Şubat Anneleri

çiçeği burnunda anneler günaydın,
nasılsınız, biraz kolaylamışsınızdır umarım, 40 günlük olmuştur birçoğunuzun bebeği, 40 gün önemli bir mihenk taşıdır:) artık bebeğinizle bakışarak anlaşmaya başlarsınız size gülümser, uykusu biraz düzene girer gibi olur, geve gündüz kavramını öğrenir, ancak hala geceleri 2-3 saate bir uyanıp emmek ister. kilosu az ise saat kurup bol bol emzirin geceleri,
40 gün sonrasının dezavantajları ise akşamları gazı artar, hem emmek istiyor hem de ağlayarak kendini arkaya atıyorsa gazı var demektir , mecburen gaz çıkarma, emzirme, uyutma döngüsü tekrar tekrar yaşanacak...

bo bol su için, ayaklarınızı uzatıp yarım saat yatın, hurma ve incir devamlı el altında bulunsun, atıştırın bunlardan

salatınıza dereotu ekleyin, ben nefret etmeme rağmen bağ bağ yemiştim...

Senin 2 tane tabi.
bizim bebiş de huzur buldu sanırım yalnızlıktan daha sakin tabi karnı ağrımadığı sürece :)
sabah bizimki de öyleydi açlık değil derdi yüzüstü yatırıp sırtını ya da karnini ovunca rahatlıyor

Hurma ne işe yarıyor?

Dertlerinin açlık olmadığı evde kimse olmayınca Anlaşılıyor di mi? Evde biri olsa hemen bu çocuk aç der.

Günaydın kızlar. Hala kv deyim. Yarın evime geçicem inşaAllah. Benim büyük kız şımardıkça şımardı babaanneye. Hayır kadında şımartmıyor. Heralde babaannesinden güç alıyor. Kızmayayım üzülmesin diyorum ama buda sabır yani. Eve bi gidelim o zaman kime şımaracaksın diyorum. Çok değişiyo bu çocuklar büyüklerin yanında.

Merhaba kızlar benim bebegim emzirirken agliyor karnı cok acikiyor emiyor güzel ama sinirlenip agliyor neden olabilir fikri olan var mı

Gaz maalesef lanet gaz :) sonra sen üzülüyorsun o uyuyor 5 dk sonra açıyor gözlerini bir daha emiyor 3 dk sonra yine savaş başlıyor.Uzman açıklaması şöyle.Emme sindirim sisteminin tamamını harekete geçiriyor normal zamanda gazı olmasa da emerken inen süt diğerleri ile birleşip bağırsağa geçiyormuş emerken kaka yapması bu yüzdenmiş ssindirim sitemi coşunca gazlar spazm gibi sıkıştırıyormuş canı acıyormuş ara ara gazı çıkarıp sabırlı olup emzirmeye devam etmeliymiş ama ben üzülüyorum böyle olunca..

Aynen gazi var diye gazini çıkarıyorum koyuyorum yine agliyor sanırım uyku ve aclik ayni anda bastırıyor
Aynen benimki de oyle yapiyo. Bence uykusu geliyo o an cunku ben mesela uyaninca emziriyorum o zaman hic sorun yok gayet guzel emiyo birakiyo. Altini degistirip gazini cikarip biraz oyalaniyorum onunla uykusu gelince tekrar meme istiyo.

Iste o ikinci emmede hep oyle yapiyo hem emmek iatiyo hem sinirleniyo agliyo. Hizli hizli nefes alip veriyo resmen memeye saldiriyo. Diyorum cok mu yiyo ondan gazi mi oluyo ya da uykusu geliyo da sinirleniyo mu valla cozemedim tam olarak bende :/

bir annenin bezle imtihanı vol 1: gece saat 1 'de bağlanan sabah 6 'ya kadar sızdırmayan huggies, sabah 6'da bağlanıp saat 11'de sızdırmış olan prima ve elimde 2 paket 2 numara 1 pakette 3 numara var

Bende bi süre sonrae sütüm az geliyor ondan memeyle kavga ediyor sanıyordum. Bir haftadır bu yüzden geceleri mama takviyesi yapıyorum. Bende diyorum gündüz yeten meme gece niye yetmiyor, anlamamışım çocuğumu
Bağırsaklardaki gazı nasıl çıkaracaz ki? Bacak hareketleriyle mi? Açken onları yaptırmaz ki minnoşum çok sabırsız

Bebeğini yatakta uyumaya alistirmis başarılı kimseler arıyorum . Nasıl yaptınız artık kollarim koptu kucak ta tasimaktan

karnına yumuşak hareketlerle dairesel masaj yap bir süre devam ettir
en son yüz üstü yatırıp bacaklarını içe doğru kıvır
çabuk çıkıyor o zaman
hiç yapamazsan karnına sıcak havlu koy yumuşatsın

Bebeğini yatakta uyumaya alistirmis başarılı kimseler arıyorum . Nasıl yaptınız artık kollarim koptu kucak ta tasimaktan
ben yaptım o işi
nasıl oldu anlamadım ama çok yorulduğum bir an ne yaparsan yap benimde dinlenmeye ihtiyacım var dedim
bıraktım yatağına ağladı ağladı uyuya kaldı
şimdide uyuyacağı zaman yavaşça yatırıyorum orada uyuyor
hatta biraz önce gazını çıkarıp biraz oynadıktan sonra baktım gözler kızarmış yatırdım beşiğine uyuyakaldı
maşallah dilimi ısırayım

Ben de yapmiyorum dr.u da sallama rutini bebek nasil istiyorsa oyle yapin dedi, gelisimi iyi masallah dedi. Gece uyudugu surece bosverin dedi. Gece uykusuna yuklenecez artik :)
Gece uykusu da düzenli değil benimkinin. Akşam 10da uyandı diyelim 2den önce uyumuyo ve 2 de uyuduysa şanslı günümdeyim. Meme-bez değiştir-pışpışla çığlık çığlığa olmadı başa al derken benim sabrım tükeniyor veriyorum mamayı en son,uyuyor. Şu Gazlı günlerimiz biteydi

Bende artik yalnizim oh diyebilcem mi bilmiuorum cunku annm gitti kv burda yasiyo biraz korkuyorum insallah hersey guzel olcak

Süt geliyor ama ememiyor yavrular.Emzirmeden önce ayşe öner in gaz masajları var onu yaptır alttan üstten çıkart gazını.Ama sen gaz şurubu veriyordun o hemen kesiyor diyorlar seninkini de kesmesi lazım arkadaşlarım en azından gaz ilacı azaltıyor demişti.Emzirirken sık sık kaldır ağızdan gazı çıksın diyorlar oyy oyy diyen çok .1 ay sürüyormuş sonra normale dönüyormuş.Bir de bu durumlarda elektrik süpürgesi saç kurutma makinesi çalıştırnca iyi emiyormuş deneyceğim şimdi.

Aciksaa aglardi canım merak etme.ama yine de bu kadar uyulmasına izin verme bence
bence de tedirgin olacağıma en iyisi uyandırmak

KKıyak gecmis size oh iyi gelmistir uyumak ama uzun olmus saat kur olmszsa
kızım arada anneleri de düşünmek lazım diye düşündü demek ki

bu bilgi için teşekkürler bizde de kilo problem çünkü

Benım kızımda uyurdu 6 saat
sımdı oglum en fazla 4 saat uyuyor
sekerı dusmedı hıc kızımın senın kuzunda buyumus sekerı dusmez artık

34 gündür kucağımda kuzum :) büyümüş demi teyzesi

Çok Mızmız benimki Maral bende sakinleşmesini bizi tanımasını bizi görünce sevinmesini bekliyorum sabırsızlıkla, şimdi oyuncaklara çok ilgili, onlardan Gözünü alamıyor.
Nesi var ki neden mizmuz acaba.vardir cnn elbet bi derdi .hic buseyi olmasa kucak ister en azinda.biz emzime disinda vakit gecuremiyiruzki

Helal olsun ama ışte bazen ağlarken katılıyor dayanamıyorum o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…