Ikinciyi dogur birksc seneye ikinci bebek sese alisir mecbur :)Bebegi sese alistiracakmisim tv, süpürge vb. pehh bütün gün tv acik süpürgeyi duymuyo bile bebegi sabit sese alistirmicaksin yükselip alcalan sese alistiracaksin insan sesine özellikle kücük cocuk sesine alismazssa bigünde böyle şaftınız kayar dünyaniz kararir gününüz mahvolur kirk yilda bir görüstügünüz insanla kahvelerinizi yatak odasinda ayaginizda bebek sallarken icersiniz
Gecmis olsun canim. Bir de sen hasta olmussun. Allah sifa versin hepinizeBogazm cok kotuledi faranjite döndü
disim ayri telden zonkluyor
uykusuzluktan ölmüş durumdayim kafa zaten gidik. Ruh halim intihara meyilli.
bunca seye beyimiz cok sıkılmış oluyor bu durumdan ya pes. Pskoljisi bozulmusmus bir kizi idare et dedm bin ah isittim. Bunca seyin içinde senin pskoljin cok muhimdi ben careszlikten aglarken totonu devirip yatma luksun ve rahatligin varsa daha hic konuşma yani
aslinda once oyle demislerde hoca bana bisey demedi vazgeçtiler herhalde :)Bence dusunup herkes bi cesit bi sey getirmeli bebek bakmaya gelirken. Keske dusunseler de seni de o zahmetten kurtarsalar.
Cok zahmetli seyler yapma. Kisir, amerikan salatasi, milfoyden borek ve baska salata tarzi bi seyler yap cok abartma kimse ayiplamaz seni :)
Bi de ben biri gelince derin temizlik yapmam tabiiki pis olmaz evim ama geldiklerinde daha cok pisleniyo aail temizligi misafir gidince yapiyom ben hele kalabaliksa :)
kahveyi yatak odasina gotureceginize çocugu salona getirseydiniz yaBebegi sese alistiracakmisim tv, süpürge vb. pehh bütün gün tv acik süpürgeyi duymuyo bile bebegi sabit sese alistirmicaksin yükselip alcalan sese alistiracaksin insan sesine özellikle kücük cocuk sesine alismazssa bigünde böyle şaftınız kayar dünyaniz kararir gününüz mahvolur kirk yilda bir görüstügünüz insanla kahvelerinizi yatak odasinda ayaginizda bebek sallarken icersiniz
Ayni durum bendede var bebek fazlasini cikarirken kanli kusuyor ilk gordugumde aklim çikti. .. cok saogol birde onu deneyim... kremden sonra emzirirken yikaniyor degil mi? Simdi duzel dimi ?Canım bizde 44 günlüğüz. Bende çok şey denedim ama komşumun getirdiği krem çare oldu. Mustela göğüs kremiymiş bana bi kutuya koyup getirdi. 3 günde yaralar sakinleşti sonra bepanthenle devam ettim. Bu esnada silikon uç kullandım. Denemediğim şey kalmamıştı her gece bırakcam emzirmeyi diyordum kan akıyordu bebek kanlı kusuyordu o derece yani banyda su değdirmek ölüm gibiydi. O kremi tavsiye ederim canım. Bide emzirme öncesi sonrası yıka göğüs ucunu. Umarım geçer ben her gördüğümden fikir dilendim berşeyi denedim böyle çarw buldum.
sen ise baslayinca aç olunca sende meydanda deilsen biberon alma ihtimlai yuksek aç olunca mecbur alicakSabah genzine kacan sut aksama yok. Bol.bol icip bayilmak istiyor iki saattir memede. Yagli sutu emdi ama yetmedi uyanip duruyor. Sabah sagsam aksam biberonla versem oglanla nasil sagcam. Yalnizlik en guzeli ama zor bu acilardan.
Oglumda biberon hic kullanmadim buna alistirmak lazim mi ki. 7 aylikken ise baslicam ama 4-5 saat giderim oyle tum gun olmaz. Biberon kotu birsey mi ben.niye kotu diye dusunuyorum
Bugun 43 gunluk bebegimde sarilik devam ediyor.kan tahlilleri yapildi,temiz cikti gecen cmt 10 cikti.kontrol altinda..bu cmt tekrar gidecegz dra.bakalim ne olacakOhh burda sohbetler devam ediomus :) bi bakim dedim.. kizlar aranizda bebeginin sariligi devam eden varmi? Bizim yüzünden ve gozunden sari rengi hala tam gecmedi baktikca üzülüyorumne zaman bebisim tam rengine kavusur acaba bilemiorum
Ewt canım yıkamalısın her seferinde. Şimdi düzeldi rabbime sonsuz şükürler olsun. Silikonu bırakıcam yavaş yavaş şimdi. Önce silikonla emzirip 5 dk.sonra silikonsuz veryorum. Tekrar yaraolacak gbi acıyo sanki. Yavaş yavaş alıştırmam lazım. Bazı bebeğin tükürüğü çok asitli olur yara yaparmış canım. Galiba benimki öyle.Ayni durum bendede var bebek fazlasini cikarirken kanli kusuyor ilk gordugumde aklim çikti. .. cok saogol birde onu deneyim... kremden sonra emzirirken yikaniyor degil mi? Simdi duzel dimi ?
Bugun baska bi sikinti yuzunden KBBci bi arkadasa gittik.hirilti cikariyordu da ben de bebegimi usuttum diye uzuluyordum..dr dedi ki "burun kemigi henuz kikirdak oldugu icin nefes alirken burun asagi inebilir,o da ses yapar merak etme,buyudukce gecer"Kızlar bugün 40 günlüğüz büyüdük olduk biz ya.Şöyle bir sorunumu var defne nin burnunu fizyolojik serumla aspiratörle temizledik sağlık ocağına gittik ebe burnunu temizleyin tıkalı dedi, temizliyoruz ama tıkalı gibi napabiliriz ?
EVin bahcesine gomduk biz.... arastirdik her agizdan bir ses cikti.... ilmi fikhi yonden guvenilir birine sorduk.... her insanin vucudundan cikani toprakla kapatilmasi caizmis buna imkan yoksa temiz kagida sarip posete koy cope atin dedi... gomduk bizde... fakat orasi burasi yapmadik...Düşen göbek bağlarını ne yaptınız ?
Sute bu kadar onem vermen sasirtiyor beni. Cogu konuda dogrusunu yapiyorsun hani benim arastira arastira buldugum seyleri soyluyorsun. Inet sutu sindirimu cok zor birsey. Hatta insan icin degil buzagi icin deniyor. Yogurt peynir daha kiymetli. Ben ise basladigimda ek gidaya gecmis olsak bir ogun yogurt yese yetmez mi ki. Inet sutu vermem 2 yastan once. Olmazsa sut saglmali haklisin ya da bitki cayi vs gecistiremez mi. Oglumda 1 yasindayken ise basladim ek gidayi halletmistik.sen ise baslayinca aç olunca sende meydanda deilsen biberon alma ihtimlai yuksek aç olunca mecbur alicak
bence kotu bisey deil abartmadugmiz surece :)
yani arada ver ondanda içsin yabanci olmasin, sabah aksam biberon tikmamiza gerek yok herhalde agzina
oglumun boyu arkadaslarindan kisa su an ve bence bunun tek sebebi sut içmemesi ozellikle 1 le 2 yas arasinda ben emzirdim ama yetmmeis demekki,2 yasindan sonra sut içmeye basladi ama geç kaldik galiba
Oglaninki de kizinki de yatak odasinda cekmecede duruyor.Düşen göbek bağlarını ne yaptınız ?
Hemen hamile kalip dogurup körler sağıtlar birbirini ağırlar yapmaliyim sonra ben kafama huni takip gezerimIkinciyi dogur birksc seneye ikinci bebek sese alisir mecbur :)
Ya da gel bize oglum yeter gurultu olarak herkesr
Salonda baska bebek vardi benimkini karanlikta uyutayim dedim ama onuda basaramadim bugun resmen agzima micti...kahveyi yatak odasina gotureceginize çocugu salona getirseydiniz ya
Ben de öyle baştan zeytinyağı sürseydim diyordum sonra hametan öyle kızartınca zeytinyağı sürmeye başladım şimdi hep sürüyorum Prima kullanıyordum Huggies aldım şimdi bakalımBirden çok arttı ondan mi yoksa onu surmiyim .zeytinyağ aklımda da denemedim daha.aslında has zeytinyağı var.en basta ondan baslasaydim ya denemeye.
Ewt adıma geri döndüm. Bebek beni çok oyalıyo heriden geriden takipe ediyorum yazacak fırsat bulamıyorum. Bebek uyuyunca temizliğe yemeğe girişiyorum yetişemiyorum bile. Meme tiryakisi bi bebeğim var. Emmesede ağzında olacak. Emzik tutturamıyordum şimdi tutuyor fakat elimle arkadan desteklersem. Çok çanaladım tutması için onuda başarcam inş. Gaz sancılarımız var bide. Tuttumu saatlerce kıvrandırıyo yavrumu. Herşeye rağmen annelik çok güzel bişey.. Uyuması için çabalayıp uyuduğunda özleyip uyanmasını bekliyorum. Böyle bi hallerdeyim. Yazamasamda takipteyim. He bide meme ucu sorunumuz var. Yaralar mahvetti beni. Silikona başladığımdan beri iyileşmeye başladı şimdi bırakayım diyorum yine tekrarlıyo sanki. 1 dokun 1000 ah işit oldu dimi :)
Püskevit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?