2015 Şubat Anneleri

Geçmiş olsun canım ya bırakmadı bi türlü sizi şu hastalık
saol canim
evdeki herkesi dolasir dedi dr
esim iyilesiyordu tekrardan kotu oldu ikinci defa yakalandi sanki adam hiç bisey anlamadim valla
buyuk çocuklarim iyilesti biz kaldik esimle bide kuçuk eklendi

bende dün bir yerde yemek yıyordum. yan masadakılerın cocugu uyuyordu bebek arabasında. uyandı kalktı oturdu sakince . annesi yemek verdi o yedi .
hiç mi ağlamaz çocuk uykudan kalkınca , hiç mi arabadan çıkmak istemez.
dedim acaba sorun bende mi yoksa içten gelen bir şey mi öyle olması :)

nice yıllarınız olsun inş. biz de ortalama kalabalıkla kutladık zor olmaz mı 1 hafta ev temizliği pasta börek derken 10 gunde anca kendime gelmiştim. ilk yaşı diye heves ettim yoksa böle takıntılarım yoktur. büyüyünce anlayınca kutlamayı düşünüyorum bi daha.

valla sokakta zaten gorunce ayar oluyorum bazen inanmak istemiyorum ama akrabamızın öle çocuğu var. inkar edemiorum artık yakından tanık olunca. tamamen bebeğin yapısından. bizim akrabanınki de adı eymen. öle koyuyolar oturuyor çocuk eline bişe veriolar tüm gün evirio çevirio. nasip işte. bizimki tırmanmadık yer bırakmaz. dışarı çıksak arabasında durmaz. uyumasını geçtim zaten öle bi beklentim yok. dursa yeter o da yok. avm ye fln bile gidemiyoruz gezmeye. hava alalım diye dışarı çıkıyoruz daha fazla sinirlenip geri dönüyorum. uyku saatinde evde deilse kesinlikle uyumaz.
hatta sen geçenlerde büyüdükçe daha zorlaşıyor etrafı karıştırıyor tarzında yazmışsın. ben okuyunca tam tersini düşündüm. bizimki büyüdükçe daha rahatlıyorum. çünkü küçüklüğünden beri çok zor bir bebekti. büyüsün diye gün saydığım oluyor bazen.

kesinlikle içten gelen bir şey canım. bebeğin yapısı o.

benim ortanca erkek kardeşimi annem beşiğine koyardı orda öylece uyurdu. o zamanlarda da uyku eğitimi desen o ne der insanlar yani :) yapıyla alakalı. o kadar ağlamazdıki babaannem bi gün bu çocuğu doktora götürelim acaba ses tellerinde mi bi sorun var ya da kulaklarında mı demişti kendi mantığıyla öyle düşünmüş kadın :))

tek umudum ikinciyi yaparsam ve oğlum olursa dayısına benzer belki

A
ayaz da aynı tarif ettiğin gibi Can'ım, bu yüzden ben de hiç dışarı çıkamıyorum, hiç bişi yapamıyorum maalesef, bebek arabasını geç, normal arabada bile iki dklık yolda kıyameti koparıyor.. Dediğin gibi huy bu, değiştiremiyorsun çünkü bebekliğinden beri böyle.. Benim çevremdeki Bebek ve çocuklar da uslu, mis gibi uyur, anneler tüm gününü dışarıda sorunsuz geçirir, Bebek arabasında uyur, uyanır vs vs.. Bakalım bizim de Böyle, ileride delilik yapıp ikinciyi yapacak olursak, onlar öyle uslu olur inşallah..

teşekkür ederim canım. bende her yıl bi pasta kesmek isterim mutlaka fotoğraf çekmek için. anı olsun diye. ama büyüsün biraz anlasın o zaman kendi ister zaten yaparım. ama cidden zor evde. temizle hazırlık yap koştur bi de bitince temizle. puff

diğer mevzuya gelince dediğin gibi bebeğin yapısından tamamen. her yetişkin nasıl aynı değilse bebeklerin de karakterleri değişik.

benim be diğer kızların yine bi derece iyi uyku konusunda özellikle ama sen gerçekten çok çektin. yeni nesil bebeler öyle çok sakin olmuyo tam akıllı bıdık hepsi. zaten istemem öyle sap gibi dursun. az karıştırmalı yaramazlık yapmalı keşfetmeli.

ama tabii seninki bi nebze daha fazla olduğu için çok yoruldun. hani uyku problemi olur ama başka şeyleri daha rahattır. mesela Begüm de uyku sorunu yaşıyo ve evde çok yaramaz ama mesela dışarı çıktık mı mutlu oluyo duruyo. yine zapdetmek zor ama huysuz değil. zaten olay o huysuz olmasın da karıştırsın yaramazlık yapsın başedilir bi şekilde.

huysuzluktan kastım da hani sürekli ağlaması mızmız olması.
büyüdükçe peşinden çok koşmak gerekiyo ondan zorlaşıyo demiştim ama sen haklısın küçükken derdini de anlamıyorsun. daha hassas daha zor bakması şimdi hele ilk üç ayı düşününce daha da hak verdim sana :/

umutlar ikinciye

araba koltuğunda duran bebek vardır di mi? bizimki arabaya bindiği an kıyamet kopuyo beş dk sonra. o koltukta kendini yırtıyo menapozlu kadınlar gibi. sanırım dar alanları sevmiyo

bebek arabasında da bi süre sonra durmak istemiyo. hele yürümeye başlayınca aktif olarak bence hiç durmayacaklar. o sakin bebekler ve gün boyu rahatça dolaşan anneleri bence çok ütopik. olamaz yani bence rol yapıyolar. bebekler de rol yapıyo bence

ben bi de havalar iyice ısınınca bahçeye çıkarıp çıplak ayakla toprağa bastırmayı düşünüyorum cidden çok önemliymiş çok rahatlatıyormuş.

1 yaş aşısını da atlattık şükür. çok ağladı ama on dakikaya geldi kendine şimdi keyfi yerinde.

10,550 kilosu, boyu 78 cm.
kilosu yuzde 75lerde boyu da yuzde 92 lerde. boya veriyo bizim kız da doğduğundan beri. kilosu da iyi memnunum ben en önemlisi sağlıklı çok şükür.

aile hekimine gösterdim kuru öksürüğü için. ciğerlerinde bişey yok dedi. boğazı hafif kızarmış ama o da öksürmekten.

allerjik dedi o da tahmin ettiğim gibi. evin içinde başka oda olsa da çamaşır kurutmayın. odasında toz tutacak şeyler olmasın dedi. ciddi bişey değil ama işte sinir bozucu. uyutmuyo

Sagol canim bugun daha da kolay gecti. Duru hanimin keyfi yerinde zaten beni hic aramiyo. Bi uyuyacagi zaman geliyorum aklina:) Dun eve geldim merdivene bakiyo babasi geliyo mu diye vefasiz:)

evet bende ayakkabısını giydirmeye başladım ama ev için yumuşak bişey alıcam sanırım.
Canım biz bundan kullanıyoruz evin içinde altı baya yumuşak ayağından da çıkartamıyor çorap gibi ya ayakkabı tarzı filan olsa kolay çıkarır ayağından ama bunlar iyi canım evde giymesi için sadece uyurken çıkarıyoruz biz lc den almıştık memnunum baya

Maşallah begüme beratta 1 yaş aşısını olduğunda tartıda 10.500 kilo çıkmıştı canım boyu da 80 cm di :)

evet canım bundan var bizde çıkarıyo kendi kendine. gerçi ne olsa çıkarıcak da.

Maşallah begüme beratta 1 yaş aşısını olduğunda tartıda 10.500 kilo çıkmıştı canım boyu da 80 cm di :)
sağolasın Berat kuzuya da maşallah. sen yemiyo diyosun ama kilosu bayağı iyi bence. bizim kız yediği halde bu kadar :)

sağolasın Berat kuzuya da maşallah. sen yemiyo diyosun ama kilosu bayağı iyi bence. bizim kız yediği halde bu kadar :)
Evet canım kilosu normal ama tek yönlü besleniyor berat mesela sabah kahvaltısını bitiriyor meyvelerden sadece muz yiyor bunlar dışında herşeyi zorla yediriyorum bazen yediremiyorum yoğurt hiç yemiyor et hiç yemiyor sebze yemeklerini yemiyor demek ki herşeyden yese bu kilosunun iki katı olacak :)

Nice sağlıklı mutlu huzurlu yılları olsun Begüm ün canım:)

Iyi geliyo gercekten canim calismak tavsiye ederim

Sen gercekten herseyi yapmissin aklima gelmiyo ki baska bisey. Buhar makinasi falan ise yarayabilir mi ki? Mevsimsel gibi gercekten. Duru da basladi dun oksuruk burun akintisi tekrar. Cok az durdu saglam yine basladi. Bi de bana tepki mi bilmiyorum hic uyumak istemiyo

Bebekler de rol yapiyo kesin. Ay cok guldum canim

Masalla Begusume:)

Su alerji ne sinir bisey. Tam bi caresi de yok hayat kalitesini de etkiliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…