Ne yazık ki...ne yazıkki ucuz artık ülkemizde..
Bencede @hebelee bende yurtdışındayım çok medeni bir yerde değilim ama dışarı çıkınca bombalanır mıyız acaba diye düşünmüyorum çok şükür. En önemlisi güvenlik. Gurbet zor en büyük zorluğu hasretlik. Almanya'da çocukların için iyi bir gelecek kurabilirsiniz. Küçük yaşta almanca öğrenirler daha iyi bir eğitim alırlar. Maddi manevi daha iyi şartlarda yaşayabilirsiniz.canım hoşgeldin evine :)
hakkınızda hayırlısı olsun ülkeye dönmekle ilgili.
memleket vatan hasreti çekmek çok zordur eminim. sevdiklerinden ayrı olmak bazen dayanılmaz oluyor. yurtdışında olmasalar da bende uzağım biliyorum o duyguyu.
ülkemi dünyanın hiç bir yerine değişmem. ama şu an bi fırsatım olsa inan giderim. çocuğum için giderim. bizler hala işim ciddiyetinin farkında değiliz. suriyeliler de öyle diyordu. "ülkemizde ara sıra bombalar patlıyordu ama önemsemiyorduk, ta ki evimize bombalar yağana kadar"
bizim sonumuz da buraya doğru gidiyor. ben hiç umut görmüyorum. her yandan terör sardı ülkeyi. bugün ankara yarın başka bir şehir.. o insanların yerinde bi gün biz de olabiliriz.
bunları yazıp içini kararttım çok özür dilerim ama dünden beri çok ama çok üzgünüm, çok korkuyorum.. inan yerinde olsam buraya gelmezdim.
hakkınızda hayırlısı olsun..
ana sen Tr de deilmisin kiz bimiyodum benBencede @hebelee bende yurtdışındayım çok medeni bir yerde değilim ama dışarı çıkınca bombalanır mıyız acaba diye düşünmüyorum çok şükür. En önemlisi güvenlik. Gurbet zor en büyük zorluğu hasretlik. Almanya'da çocukların için iyi bir gelecek kurabilirsiniz. Küçük yaşta almanca öğrenirler daha iyi bir eğitim alırlar. Maddi manevi daha iyi şartlarda yaşayabilirsiniz.
Ben olsam en azından 5-6 yıl kalırım çocuklar ve biz dahil almancayı çok iyi öğrendikten sonra dönerim.
Yani tabi bu benim düşüncelerim inşallah sizin için en iyisi olur.
saol canimCaNım çok geçmiş olsun Allah şifa versin kuzuna çok giremiyorum bu ara geçmişinde hepsini okuyamadım... bizim işimizde olmadı eşim beceriklidir çok şükür aklımızda olan başka bi işle uğraşıyor şimdilik bakalım hayırlısı artık...
Aynen canım herzaman hayırlısı için dua ederimhakkınızda hayırlısı olsun canım. bu da bi sınavdır belki. belki de dha güzel kapıların açılmasına vesiledir.
insan önce çok üzülüyor ama bi kaç yıl sonra geriye dönüp baktığımızda iyiki öyle olmamış da böyle olmuş diyoruz bazen. o an niye olmadı desek de bizim için hayırlısı olmaması oluyor belkide..
Amin canım sağolHayırlısı olsun inşallah daha iyi işler nasip olur
Amin canım cümlemizesaol canim
sevindim isi olmasina
Allah bi kapiyi kapatip baskaisni açar insalalh
bol helal kazançlar nasip etsin rabbim
Canımcım bu kötü bişi değil aksine çok güzel bişi, şimdiden farklı din vr kültürlerin varlığından haberdar ve ileride hep istediğimiz şey onda olacak, onları benimsemicek ama kabul edecek, saygı duyacak.. Ben de Almanya'da büyüdüm biliyosun, annemler de böyle şeylerle çok karşılaştılar, ben her sorduğumda senin gibi anlatıyorlardı, biz müslümanız bir çok din var ama bizi yaratan allah diye sen güzelce anlat hep sakince.. Benim bi dönem kafam çok karılmıştı yani evrim teorisine inanmaya başlamıştım açıkcası ama sonra kendi yolunu buluyorsun hiç merak etme.. Bizim dinimizin güzelliklerinden bahset sen, iyilik hoşgörü falan hiç bişi olmaz korkmagelincikgibi im bi gel bacim kafayi yiycem ben yaa
kizima ogretmeni maymunuz biz demis yani maymundan geliyoruz demis , kendi adina konussun çocuklara niye bunu empoze ediyor ki sankiiiii
Allahtan camiye gittiigi ikçin biliyor zaten hemen hz adem havvayi hatirlattim
ama anladimi bilmiyorum
ama oyle dedi ogretmen diyor
onlar musluman deil falan dedim
o zaman napiyoruz siyledikleirni çope atiyoruz dedi : )))))) anladimi dersin
çocuk yetistirmek ne kdr zormus yaaaa ozelliklede gurbetde kendi dininden baska dine mensup bi ulkede
napicam ben
butun ogretmenler soyluyor olmali bunu herkes napiyor acabaa
acaba surada ne var beni $a$irtacak çok merak ediyorum
yani ne biliyim dha ilkokul iki de erken deilmi boyle seyler için okulda, biyoloji dersi gormuyolar yaCanımcım bu kötü bişi değil aksine çok güzel bişi, şimdiden farklı din vr kültürlerin varlığından haberdar ve ileride hep istediğimiz şey onda olacak, onları benimsemicek ama kabul edecek, saygı duyacak.. Ben de Almanya'da büyüdüm biliyosun, annemler de böyle şeylerle çok karşılaştılar, ben her sorduğumda senin gibi anlatıyorlardı, biz müslümanız bir çok din var ama bizi yaratan allah diye sen güzelce anlat hep sakince.. Benim bi dönem kafam çok karılmıştı yani evrim teorisine inanmaya başlamıştım açıkcası ama sonra kendi yolunu buluyorsun hiç merak etme.. Bizim dinimizin güzelliklerinden bahset sen, iyilik hoşgörü falan hiç bişi olmaz korkma)
canım endişelenmeyani ne biliyim dha ilkokul iki de erken deilmi boyle seyler için okulda, biyoloji dersi gormuyolar ya
yok gayet sakindim ogretmene kizdim içimden ama kizima belli etmedim :)
çocuklarimin Allah a inanmasi ve Allahtan korkan kullar olmasi benim için çok onemli ondan bu kdr kizdim herhalde ama senden dinleyince de mantikli geldi :)
ben camiye gondermeye devam edeyim , aksam hoca hanimada sordum bu konuyu isleriz derste dedi
tamam benziyoruz bariz biliyorum maymunlarla ama Allah oyle yaratmis :))
Allahtan korkmasın allahı sevsin :))yani ne biliyim dha ilkokul iki de erken deilmi boyle seyler için okulda, biyoloji dersi gormuyolar ya
yok gayet sakindim ogretmene kizdim içimden ama kizima belli etmedim :)
çocuklarimin Allah a inanmasi ve Allahtan korkan kullar olmasi benim için çok onemli ondan bu kdr kizdim herhalde ama senden dinleyince de mantikli geldi :)
ben camiye gondermeye devam edeyim , aksam hoca hanimada sordum bu konuyu isleriz derste dedi
tamam benziyoruz bariz biliyorum maymunlarla ama Allah oyle yaratmis :))
Haha aynı düşünüyormuşuz :))))canım endişelenme
sen güzelce anlat dinimizin güzelliklerini.
ama allahtan korkması gerektiğini daha bu kadar küçük yaşta söyleme öyle.
sadece kötü şeyler yapmamamız gerektiğini eğer iyi insan olursak allahın bize hep yardım edeceğini vs anlat.
ama ne olur sakın korkutma. cehennem vs bu tip şeylerden sakın bahsetme.
daha küçükler çünkü.ben küçükken yazın köye giderdik orada camiye giderdik yaşlı bi hocası vardı. daha birinci sınıfa gidiyodum. adam bize sürekli öyle yaparsanız yanarsınız öyle yaparsanız şöyle olur diye anlatıyodu.
çok net hatırlıyorum hiç gitmek istemiyodum camiiye.rüyalarıma giriyodu.
bunu kavrayabilmek küçük çocuklar için mümkün değil o yüzden bu kısmı anlatmaya daha var. korkmasın önce sadece sevsin :)
KORKsun derken harami gunahi bilmesi anlaminda diyorumAllahtan korkmasın allahı sevsin :))
Erkek değil aslında bakarsan, biz Nasıl küçük yaşta başlıyoruz allahı öğretmeye, diğer teorilere inananlar da başlıyor..ben camiye gitmedim hiç Canm Almanya'da hep kiliseye gidiyorduk çünkü zorunluydu ama babam bana hep git sen kendi bildiğin gibi dua et derdi.. Tüm dinler güzel ama sen zaten onlara yeterince veriyorsun, fazlasına da gerek yok :))
cehennemden bahsetmedim canim ben hiçcanım endişelenme
sen güzelce anlat dinimizin güzelliklerini.
ama allahtan korkması gerektiğini daha bu kadar küçük yaşta söyleme öyle.
sadece kötü şeyler yapmamamız gerektiğini eğer iyi insan olursak allahın bize hep yardım edeceğini vs anlat.
ama ne olur sakın korkutma. cehennem vs bu tip şeylerden sakın bahsetme.
daha küçükler çünkü.ben küçükken yazın köye giderdik orada camiye giderdik yaşlı bi hocası vardı. daha birinci sınıfa gidiyodum. adam bize sürekli öyle yaparsanız yanarsınız öyle yaparsanız şöyle olur diye anlatıyodu.
çok net hatırlıyorum hiç gitmek istemiyodum camiiye.rüyalarıma giriyodu.
bunu kavrayabilmek küçük çocuklar için mümkün değil o yüzden bu kısmı anlatmaya daha var. korkmasın önce sadece sevsin :)
zaten bunu çocuklara öğreten hocalar bilir neyden bahsedilip bahsedilmeyeceğini. ne güzel seviyolarsa :) anlayabiliyorum seni yurtdışında kprkuyosun kendi dinini kültürünü aşılayamaZsam yanlış yollara saparsa diye.cehennemden bahsetmedim canim ben hiç
hoca bahsediyormu tam bimmiyorum ama seviyolar camiye gitmeyi,iki haftadir cami yok ozledik deyip duruolar :)
doğru düşünüyorum sanırım uzmandan da onayı aldığıma göre hehe :)))Haha aynı düşünüyormuşuz :))))
Estağfirullah olur mu her anne bir uzman bi de bu din konusu kişisel bişi bence, doğruyu yanlışı aile belirler ama en önemlisi korkmaması.. Benim yanıma çok öğrenci geldi cinden korkuyorum, şeytandan korkuyorum diye bunların da hepsini Kuran kursunda camide öğrenmişler oradaki hocalar çocuğun seviyesine inemiyor bence.. Amaaaan işte derin mevzular herkesin kendine :)))doğru düşünüyorum sanırım uzmandan da onayı aldığıma göre hehe :)))
haklısın canım. mesela benim bildiğim yaş sınırı da var kuran kurslarında. ve belli bi yaşa kadar böyle konuları da anlatmıyorlar. ama tabii bütün kurslar resmi olmadığı için normal :)Estağfirullah olur mu her anne bir uzman bi de bu din konusu kişisel bişi bence, doğruyu yanlışı aile belirler ama en önemlisi korkmaması.. Benim yanıma çok öğrenci geldi cinden korkuyorum, şeytandan korkuyorum diye bunların da hepsini Kuran kursunda camide öğrenmişler oradaki hocalar çocuğun seviyesine inemiyor bence.. Amaaaan işte derin mevzular herkesin kendine :)))mery60 kız seni de rüyamda gördüm, siyaset tartışırken, bize gelmişsiniz Tuna ve ayaz kolilerle oynuyordu ne alaka koli :) sonra sen benim Belimde büyük bir ben var Tuna da da olmaz inşallah diyorsun, ben bakıyorum benine işte Oraya bitkisel bir ilaç sürüyoruz benim hep kullandığım sonra bi anda kayboluyor :))) senin son Zaman'larda bi sıkıntın var galiba, ama çözülüyor bak rüyamda bile uçuyor gidiyor sıkıntı :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?