- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 73
- 38
Aynen ben de baskı yapmicam hiç bir zaman :)haklısın canım. mesela benim bildiğim yaş sınırı da var kuran kurslarında. ve belli bi yaşa kadar böyle konuları da anlatmıyorlar. ama tabii bütün kurslar resmi olmadığı için normal :)
dediğin gibi en iyisini aile bilir bencede. inşallah doğru öğretebiliriz çocuklarımıza böyle hassas konuları. tek bildiğim asla baskı yapmam :)
bu arada hayır olsun rüyan :) Ayaz ve Tuna'dan normal şeylerle oynamalarını da bekleyemeyiz tabii haha
bu arada benim belimde ben var kızımın da var :)
ah sorma evde neyden oyuncak üreteceğime şaşırdım. eline ne versem artık bilemiyorum. çöpe atacağımız her şey önce uygunsa Begüm'e oyuncak oluyo :))Aynen ben de baskı yapmicam hiç bir zaman :)
Hayır olsun :) tabi Can'ım iki afacan normal oyuncaklarla oynasalar şaşarım zaten, ayaz hiiiiiç ilgilenmiyor oyuncaklarla sürekli yaramazlık peşinde..
Yaaa siz de mi var ben :) ilginç oldu bak bu.. Bu rüyalar çok ilginç yaa bir türlü anlayamadığım şey, nasıl oluyor da görüyoruz çok araştırdım ama kendime uyan mantıklı bir açıklama bulamadım :)
evet canim kendi ulkemde olsam bu kdr takmazdim kesin ama sizinle konusmak iyi geldizaten bunu çocuklara öğreten hocalar bilir neyden bahsedilip bahsedilmeyeceğini. ne güzel seviyolarsa :) anlayabiliyorum seni yurtdışında kprkuyosun kendi dinini kültürünü aşılayamaZsam yanlış yollara saparsa diye.
ama korkma çocuk önce ailesini örnek alır. işte bu durumda aile çok önemli. baskı yapmadan kprkutmadan kaçırmadan aşılamalı.. sen zaten çok bilinçli bi annesin.
bu tabii benim fikrimgelincikgibi daha iyi bilir :)
Aslında çok celiskide kaldığımız konular var söylediklerinde çok haklısın senin gibi düşünmüyor değilim ama çok sıkıldım ben burda kursada gidemiyorum bebekten dolayı dil öğrenmem yarım kaldı eğitim konusunda Almanya çok iyi çocuk için tabi dil de öğrenir Aman ne bileyim şu ara diken üstündeyim Türkiye'deki işten haber bekliyoruz sonra oturup ekşi si artışı konusacagizBencedeGonul83 bende yurtdışındayım çok medeni bir yerde değilim ama dışarı çıkınca bombalanır mıyız acaba diye düşünmüyorum çok şükür. En önemlisi güvenlik. Gurbet zor en büyük zorluğu hasretlik. Almanya'da çocukların için iyi bir gelecek kurabilirsiniz. Küçük yaşta almanca öğrenirler daha iyi bir eğitim alırlar. Maddi manevi daha iyi şartlarda yaşayabilirsiniz.
Ben olsam en azından 5-6 yıl kalırım çocuklar ve biz dahil almancayı çok iyi öğrendikten sonra dönerim.
Yani tabi bu benim düşüncelerim inşallah sizin için en iyisi olur.
Hoşbulduk saol canım. Ben inanıyorum terör bitecek az kaldı güzel güneşli günler yakında Türkiye feraha çıkacak Allahın izniyle hep böyle gidecek değil ya kökü kuruyacak bu kötü insanlarin. Şuan burda guvendeyiz ama hep bi yabancısın hep bi emanetsin Kaç yere iş başvurusu yaptı eşim ses yok artık nerde iş bulursa oraya gideceğiz çünkü para kazanmamız lazım artık devlet bakıyor zaten bize Oda olmasa ayvayı yemişiz.canım hoşgeldin evine :)
hakkınızda hayırlısı olsun ülkeye dönmekle ilgili.
memleket vatan hasreti çekmek çok zordur eminim. sevdiklerinden ayrı olmak bazen dayanılmaz oluyor. yurtdışında olmasalar da bende uzağım biliyorum o duyguyu.
ülkemi dünyanın hiç bir yerine değişmem. ama şu an bi fırsatım olsa inan giderim. çocuğum için giderim. bizler hala işim ciddiyetinin farkında değiliz. suriyeliler de öyle diyordu. "ülkemizde ara sıra bombalar patlıyordu ama önemsemiyorduk, ta ki evimize bombalar yağana kadar"
bizim sonumuz da buraya doğru gidiyor. ben hiç umut görmüyorum. her yandan terör sardı ülkeyi. bugün ankara yarın başka bir şehir.. o insanların yerinde bi gün biz de olabiliriz.
bunları yazıp içini kararttım çok özür dilerim ama dünden beri çok ama çok üzgünüm, çok korkuyorum.. inan yerinde olsam buraya gelmezdim.
hakkınızda hayırlısı olsun..
Teşekkürler darısı tüm isteyenlere ama bu topikte @BRBB den başka isteyen de yok sanırım :))Canım hayırlı olsun bebişin gözün aydın :)
Aaaa ne ilginç bir rüya.. Allah hayır getirsin, içine doğmuş gerçekten. Sıkıntılarım var, eşimle pek Mutlu değiliz ve bunun tunaya yansımasından korkuyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasın istiyorum,hatta biraz önce emzirirken dertleştim konuştum, özür diledim Tuna'dan :) inşallah dediğin gibi olur da biter gider sorunlarımız.. Bu arada Tuna ve Ayaz'ın çok iyi anlaşacağına eminim, iki çılgın evi karıp katar valla, koli haaaEstağfirullah olur mu her anne bir uzman bi de bu din konusu kişisel bişi bence, doğruyu yanlışı aile belirler ama en önemlisi korkmaması.. Benim yanıma çok öğrenci geldi cinden korkuyorum, şeytandan korkuyorum diye bunların da hepsini Kuran kursunda camide öğrenmişler oradaki hocalar çocuğun seviyesine inemiyor bence.. Amaaaan işte derin mevzular herkesin kendine :)))mery60 kız seni de rüyamda gördüm, siyaset tartışırken, bize gelmişsiniz Tuna ve ayaz kolilerle oynuyordu ne alaka koli :) sonra sen benim Belimde büyük bir ben var Tuna da da olmaz inşallah diyorsun, ben bakıyorum benine işte Oraya bitkisel bir ilaç sürüyoruz benim hep kullandığım sonra bi anda kayboluyor :))) senin son Zaman'larda bi sıkıntın var galiba, ama çözülüyor bak rüyamda bile uçuyor gidiyor sıkıntı :)))
Gördüm instagramda, gece üçte beğeni yapmışsın, aha dedim Begüm de çıldırdı uyumamış.. Uykusuzluk sadece fiziksel değil ruhen de çok kötü yapıyor, agresif tahammülsüz olunuyor, bence sen yine iyi başa çıkıyorsun, ben artık en küçük bi aksiliğe dayanamaz oldum, kendimi telkin etmeye çalışıyorum boşver diyorum ama gitmiş artık psikoloji.. Dağ başında oönasak bi destek almayı düşünüyorum ama ilaç değil bana beni anlayan ve bana herşeyin geçeceğini söyleyen biri lazım.. Ve etrafımda beni anlayışla karşılayan birileri..o kadar uykusuzumki kızlar anlatamam. her şey dursa ve ben uyusam dinlensem 15 saat. anca yeter..
dün gece 3 bucuk gibi uyandı 6da zor uyuttum. ne oldu bilmiyorum ağlayarak uyandı ve bi daha uyumadı. salla salla bi hal oldum. yattım mememi açtım oynadı. biraz babasına bulaştı onla oynadı.
ama uyku hali çok zor çok. beynim uyuyo resmen açamıyorum gözlerimi yataktan düşcek diye ödüm kopuyo. insan böylesine uykuluyken cidden naptığını bilemez her şeyi yapabilir.
sabrım kalmadı resmen saçımı başımı yolacaktım ağlayacaktım artık o kadar kötü oldum. 6da zor uyudu. sabah 8 buçuk gibi de kalktı. ruh gibiyim bugün. yıkadım şimdi öğle uykusundan önce. umudum en az 2 saat uyuması.
sen anne olarak en doğrusunu bilirsin canım.evet canim kendi ulkemde olsam bu kdr takmazdim kesin ama sizinle konusmak iyi geldi
daha cool takilan bi anne olmaya çalisicam :)
evet canım ama gece yazdıklarını görünce iyi geldi bana o anki ruh halimle. keşke hep öyle düşünebilsek değil mi?Gördüm instagramda, gece üçte beğeni yapmışsın, aha dedim Begüm de çıldırdı uyumamış.. Uykusuzluk sadece fiziksel değil ruhen de çok kötü yapıyor, agresif tahammülsüz olunuyor, bence sen yine iyi başa çıkıyorsun, ben artık en küçük bi aksiliğe dayanamaz oldum, kendimi telkin etmeye çalışıyorum boşver diyorum ama gitmiş artık psikoloji.. Dağ başında oönasak bi destek almayı düşünüyorum ama ilaç değil bana beni anlayan ve bana herşeyin geçeceğini söyleyen biri lazım.. Ve etrafımda beni anlayışla karşılayan birileri..
hakkınızda hayırlısı olsun canım. ikinci de geliyor zor işiniz. ekmek parası nerdeyse hayat orda ne yazıkki.Hoşbulduk saol canım. Ben inanıyorum terör bitecek az kaldı güzel güneşli günler yakında Türkiye feraha çıkacak Allahın izniyle hep böyle gidecek değil ya kökü kuruyacak bu kötü insanlarin. Şuan burda guvendeyiz ama hep bi yabancısın hep bi emanetsin Kaç yere iş başvurusu yaptı eşim ses yok artık nerde iş bulursa oraya gideceğiz çünkü para kazanmamız lazım artık devlet bakıyor zaten bize Oda olmasa ayvayı yemişiz.
YaaAaaa ne ilginç bir rüya.. Allah hayır getirsin, içine doğmuş gerçekten. Sıkıntılarım var, eşimle pek Mutlu değiliz ve bunun tunaya yansımasından korkuyorum. Benim yaşadıklarımı yaşamasın istiyorum,hatta biraz önce emzirirken dertleştim konuştum, özür diledim Tuna'dan :) inşallah dediğin gibi olur da biter gider sorunlarımız.. Bu arada Tuna ve Ayaz'ın çok iyi anlaşacağına eminim, iki çılgın evi karıp katar valla, koli haaa
Yok canım ben Özbekistandayım :)ana sen Tr de deilmisin kiz bimiyodum ben
Hayırlısı olsun canım inşallah. Keşke demeden iyi ki diyeceğiniz kararlar olsunAslında çok celiskide kaldığımız konular var söylediklerinde çok haklısın senin gibi düşünmüyor değilim ama çok sıkıldım ben burda kursada gidemiyorum bebekten dolayı dil öğrenmem yarım kaldı eğitim konusunda Almanya çok iyi çocuk için tabi dil de öğrenir Aman ne bileyim şu ara diken üstündeyim Türkiye'deki işten haber bekliyoruz sonra oturup ekşi si artışı konusacagiz
Evet iyi ki varsınız :)evet canım ama gece yazdıklarını görünce iyi geldi bana o anki ruh halimle. keşke hep öyle düşünebilsek değil mi?
ama insanız işte ertesi gün yine şikayet ediyoruz. keşke o kadar nefis sahibi olabilsek.
açlık susuzluk ya da başka bişeyle başa çıkılabilşr bir süre ama uykuyu biz yönetmiyoruz. beynimiz bizi yönetiyor o an sen uyanık olsan da beynin uyuyor. sonra dediğin gibi tahammülsüz agresif bir insan oluyoruz ertesi gün. bugün inan bende öyleyim. öğlen uykusu da bi saat sürdü uyumadı. o kadar mutsuzumki kızımla oynamaya bile keyfim yok.
ilaçların yaptığı sadece uyutmak beyni uyuşturmak zaten boşver hiç bulaşma.
var mı psikolog gibi bi imkanın şehre insen mesela?
çok yakın arkadaşın olsa belki iyi gelirdi..
biz de varız burda birbirimize elimizden geldiğince desteğiz. iyiki varsınız
Online danışmanlığı bende düşündüm ama ne kadar samimi olur bilemedim. İlk önce yüz yüze gelsem belki daha sonra online devam edilebilir. Ya aslında her ailede olan şeyler yaşandı benim hayatımda da ama ben belki biraz fazla etkilenmiş olabilirim, küçüklükten beri her şeye ve herkese karşı biraz fazla sorumluluk üstlendim, zorunda kaldım. Ondan böyle düşünüyorum. Aile danışmanları var, eşime dedim gidelim diye ama kabul etmedi. Erkekleri bilirsin.. Artık bende düşünerek adımlar atmak istiyorum, kontrollü olmak istiyorum.. Sadece Tuna için değil kendim için de.. Hayat kısa kuşlar uçuyoooor :)) sen mesleğinin de verdiği bilinçle çok güzel adımlar atmışsın. Ayaz da sürpriz yumurta olmuş napalım :)YaaCanm benim bunu sen bir kaç defa dedin hatırlıyorum annemler gibi olmaktan korkuyorum benim yaşadığımı yaşamasın istiyorum diye.. Ne yaşadın bilmiyorum ama elinle kavga edeceksen de Tuna'nın yanında etme, bu konuda kendini tut, evet uykusuzuz ve sinirlerimiz yıpranıyor ama çocuklarımızdan da önemli değil.. Eşinle yaşadığın sıkıntıyı aşabilirsin, aşamıyorsan da online psikolojik danışma hizmetleri var, ona başvurabilirsin.. Ben eşimle evlenmeden önce aile danışmanına gitmiştim uyumlu muyuz evliliğe hazır mıyız diye çok işr yaramıştı.. Ama keşke çocuk yapmadan da gidebilseydim onda hazırlıksız yakalandım :) üzme sen, güzel anne, sana ihtiyacı olan gözünün içine bakan bi oğlun var ve Tuna senin gibi bir annesi olduğu ona koşulsuz sevgi veren bir anneye sahip olduğu içşn çok şanslı :)
Eneemmmm geçmiş olsun. Ay içim bi hoş oldu..Bu arada size demedim oğlan parmağını sıkıştırdı erzurumdaki evde mosmor oldu sonrada beyazlasti baktım düşecek gibi tuttum çektim hiç ağlamadı ama şimdi tirnaksiz geziyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?