2015 Şubat Anneleri

yaseminim okuyirum yazamiyorum kiz
ne guzel gezmisiniz arkadaslarinla kv dusunup bozma artik moralini

valla yandi senin kv sen onu pisman edecek,sin o alisveris gezmesine gittigine :)
yap kizzz elinden geleni için sogusun
pişman etmek değil de tavrımı koyucam canım. inşallah yani :)

gezdik baya ama canım çıktı maralım ya. dağ bayır bi de virajlı yollar. Begüm bi ara oto koltuğunda durmadı. aldım kucağıma yanımda arkadaşım var zaten. pestilimiz çıktı arabada

dün akşam ölü balık gibiydim ya banyo yapıp ıslak saçla yattım hemen. kaç defa da uyandı. napalım buna da şükür

Haftaya da benim arkadaşlarım geliyor Ankara'dan bakalım ben ne durumda olcam ama ayazı mecbur yanıma alcam :) yemek işini ne yaptın bütün gün? Gittiğiniz yerlerde mi yedi yoksa yanına bişiler aldın mı :)

Haftaya da benim arkadaşlarım geliyor Ankara'dan bakalım ben ne durumda olcam ama ayazı mecbur yanıma alcam :) yemek işini ne yaptın bütün gün? Gittiğiniz yerlerde mi yedi yoksa yanına bişiler aldın mı :)
inşallah Ayaz kuzum uslu uslu durur canım üzmez seni. zor oluyo çocukla ordan oraya gezmek ama bi şekilde oluyo işte..

sabah zaten kahvaltısını evde yaptırıp çıkmıştım. bizim kahvaltıdan da bişeyler yedi orda. sonra gittiğimiz başka bi yerde kaynar su isteyip kaşık maması yapıp yedirdim canım. en pratiği oydu çünkü. karnı doysun da önemli olan o diyosun böyle dışardayken.

kızlar korktuğum başıma geliyo galiba Begüm hasta oluyo. sabah kalktığından beri hapşuruyo ve burnu akıyo
dün o kadar yüksek yerlere çıktık gayet normal böyle olması sanırım. hava çok güzeldi ama sonuçta rakım yüksek hava değişimi vs küçücük çocuk nasıl etkilenmesin.

inşallah başlamadan biter ilerlemez bugün onu yıkamam gerekiyodu çok pis oldu. korkuyorum şimdi ya sizce yıkasam mı daha kötü olmaz di mi?

şimdi babam burda ya kayınvalidem görmeye gelir kesin ve çocuğu hasta görüp ahlanıp vahlanırsa sinirden kudururum herhalde. babama da anlattım olanları o bile ayıp etmiş dedi ki babam her zaman büyükleri savunur hata etseler de büyüğün onlar der. şimdi ama babamın yanında da bişey diyemem iyice kudururum. çünkü biliyorum huyunu ayy keşke gitmeseydi ayy kıyamam ayy çok kötü oldum diyecek ve ben delireceğim.

uff ya sizi de bu konuyla sıktım ama içimi birilerine boşaltmam gerekiyo çok öfkeliyim

bu sabah bi de şok etti kuzucum beni. babam çok güzel peynirli omlet yapar. yine yaptı bize paylaştırdı tabaklara. Begüm elini uzatınca aldı kucağına tattırdı. sen dedenin tüm omletini ye ikimiz de şok olduk. bi yumurtayı yedi içinde peynir de vardı.

ona yaptığım krep tarzı sevmiyo bi daha bize yaptığım gibi yapıcam. şimdi kahvaltı karışımı yapmam ona bugün artık. biraz peynir de yedi çünkü.

Dedesinin elinden tatlı gelmiştir.afiyet olsun begume

Hımm bak bişey daha öğrendim bazen diğer insanlar daha etkili oluyor demek ki :))
Bu arada maşallah sen ne güzel fransızca öğrenmişsin dil konusunda hiç zorluk yaşamıyorsun galiba. Kaç yıl oldu siz gideli ?

Canım evin ısısını biraz yükselt sıcak sıcak banyo iyi gelir bence, bide ıhlamur içirirsin, Begüm seviyor ya zaten. Bide tavuk suyuna çorba, inşallah başlamadan biter. O kv den de pişman olsun içinden üzülsün işte. Ay ne sinir yaa..

Tabi Canım doyması ve açlık yüzünden mızırdamaması önemli benim içşn yoksa ne yerse yesin o an umrumda değil :)))

Ayaz da bu hafta hafif hataydı demiştim sanırım ama hafif atlattı bu kez, burun akıntısı, tıkanıklığı vardı şimdi daha iyi.. Ben hiç banyo yaptırmadım ama korktum dediğin gibi banyoyla bi alakası var mı bilmiyorum Ama giydirilen üşür diye korkmuştum..

Sıktın mııııı sakın öyle düşünme ha kızarım, burda hepimiz içimizi döküyoruz aşk olsun sana bir daha duymayalım..
Gelir mi gerçekten eve? Ne biriyim hiç farkında değilsin midir ne yaptığını? Kayınvaliden vah tüh derse de söyle bence, bu yüzden evde kalmasını istemiştim diye sakınce ve hafif gülümseyerek :) hat yeb yaparsın sen :)))

Dedesinin eli lezzetli demek ki :) maşallah begüme hep yesin bundan sonra ne güzel işte :)))

Evet mesela yolda dustun.yanındaki sana bak kuş diyor.çok saçma.duygularina karşı değersizlik hissettirir insana.bebeklerde bir birey.tabi oturup ağlatacak halimiz yok.ilk tepki olarak.
Korku da bi duygu.mesela bir palyaço gördü ve ağladı.buradaki duygu korku ama.isimlendirilebilir.korktun mu.yoksayamayiz ki.bak ama o cici.elleyelim mi falan filan.
Ama mesela o denilen şöyle olabilir.benim kız zifiri karanlıkta odaları gezer.ben ona korkarsin demedim hiç.o da hiç korkmaz.ama gitme korkarsin deyip ağzımdan kacirsaydim gezemezdi belki.herkes korkcak diye bisey yok.ona karanlıktan korkmasini ben öğretmiş olurdum.böyle olabilir.
Bilemedim.buradaki uzmanlara soralım.

Dedesinin elinden tatlı gelmiştir.afiyet olsun begume
aynen canım sağol

ev merkezi sistem canım ama odasında elektrikli soba yaktım ve yıkadım. duşakabini kapatıp sıvak suyu açtım buhar yaptım öncesinde. hızlıca yıkayıp çıkardım. banyo iyi geldi. burnu akıyo hala ama akması iyi sonuçta. biraz muz yedirdim ve ıhlamur yaptım içine elma ve limon koydum dediğin gibi seviyo bayılıyo lıkır lıkır içti şimdi uyuyor.

ben tavuk vermeye çok çekiniyorum canım sen köyden mi alıyorsun yoksa marketten mi? çok hormonlu diyorlar ya veremiyorum evde de yok şu anda zaten tarhana yapayım ben ona. bu arada Tuna kuzum ne güzel smoothie içiyor öyle yirim :) basıl yapıyorsun tarifini alabilir miyim? bi de o pipetli şişeyi nerden aşdın içebiliyor mu pipetle?

kv için aynı şeyleri hissediyorum :) ama güzel güzel anlatıcam beni ne kadar kırdığını. üzülsün biraz umrumda değil aman :)

o zaman muz ve kaşık maması çok pratik ve doyurucu. sulu yemek seviyo Ayaz onu yemeZse gittiğiniz yerde bi çorba içebilir bence :)

geçmiş olsun canım ilerlememiş ne güzel. bakıcaz bakalım bizim ne olacak. banyo aslında iyi gelir ama tabii üşğtmemek gerek. hızlıca yaptırdım ve odasında sobayı açtım iyi geldi ona.

iyiki varsınız :) tamam bir daha demeyeceğim öyle. hepimiz derdimizi paylaşıyoruz burda yeri geliyo en yakınlarımıza anlatamadıklarımızı da.
babam burda ya daha hiç görmedi ona hoşgeldin demeye gelir. ya da hoşçakal demeye gelir çünkü salı gidicek babam :)
derim ya sıkıntı yok. bunda ayıp bişey yok. sadece babamın yanında demem başbaşayken derim. babam üzülmesin bi de şimdi aramızda bi sorun varmış gibi görüp de.

kızlar ikinciadetim de geldi bugün. normalde 28gündür döngüm. 3 gün erken oldum. sanırım bi süre düzensiz olur size de öyle olmuştu. geç olmasından iyidir yoksa bende kafayı yerim he
şu spiral korkumu bi atlatabilsem. bi detaylı araştırma yapmam lazım.

Begüm şimdi uyuyor kıyamam hali hasta yavrumun. yarım ölçek calpol verdim. biliyorum hemen ilaca başvurmamam lazım ama napayım o kadar da ince düşünemiyorum bazen. dişlerinden o kadar derdi varki zaten eli sonuna kadar ağzında. biraz rahatlatsın dedim bi de hastalığı için iyi gelir biraz dedim.

bazen annelik duygularımız doğruların önüne geçiyor.

Canım ben tavuğu köyden alıp haşlayıp dondurucuya atıyorum. Suyunu da buz kalıbına döküp donduruyorum. Başlarken havuç maydanoz soğan kereviz koyuyorum.

Smoothie dediğime bakma yav bildiğimiz meyveli yoğurt, havalı adı smoothie :)) istediğin meyveyi ve yoğurdu blendırdan çekiyorsun, eğer meyveler yeterince tatlı değilse bal ekliyorsun, hatta bir tatlı kaşığı yulaf kepeği bile ekleyebilirsin, daha doyurucu olabilir. Yoğurt yerine kefir de kullanabilirsin. Çok lezzetli oluyor. Bende ara öğün olarak yapıcam kendime :)
O şişeyi de carfurdan almıştım, pipetle içebiliyor artık ama bazen cozutup kafasına dikiyor :))

tavuğu köyden alıyosan ne güzel canım bol bol yesin. bende kemik suyunu o buz poşetlerine koyup buzluğa atmıştım.
yumurta ve süt aldığımız köylüler var ama tavuk için birini bulamadık güvenebileceğimiz.

iyi fikirmiş meyveli yoğurdu o şekilde vermek ama ben kaşıkla yediriyorum sevmiyor istemiyor bazen. o şişe de tam oyunluk ama cozuturlar bence de

Evet haklısın galiba sen korkarsın deseydin korkuyu öğretirdin kızına şimdi ise böyle bir durum yok çok iyi yapmışsın. Artık kuzular büyüdü herşeyi anlıyorlar çok dikkatli olmak lazım

iyi akşamlar kızlar. bizde durumlar nanay.
allah beterinden saklasın yine.
burnu tıkalı ağzından nefes alıyor. çok keyifsiz. öksürük hapşuruk ve sümük var. gözleri de kırmızı.

serum fiz.yaptık ve calpol verdim. şimdi uyutuyorum ama bu gece sanırım çok uyanır. hiç başlamadan geçse..

Bu hastalıklar son olsun artık yaa hepimiz için de.. Çok hassas bu bebekler ne Zaman ne olacağı hiç belli olmuyo.. Çok geçmiş olsun inşallah calpolun etkisiyle azıcık uyuyabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…