Sağol teyzesi evet iyi Allaha şükür gelişimi az yemesine rağmenHaklısın canım hepimizde var ama ben iyi hissediyordum kendimi şu son bir iki haftadır böyleyim geçer elbet :)) çok teşekkür ederim güzel sözlerin için çok utandım
Memeden kesme işini hiiiiç sorma ben şu an o gücü bulanıyorum kendimde.. Sen iyi yaptın ama zaten az emiyor, benim zorumla emiyor diyordun gerek yok.. Ayaz günde sadece 4 defa emse hiç emzirmem ben ama memede yapığız biz :)
Şimdi Nasıl peki istiyor mu memeyi? Bu arada koyduğun videolar çok tatlı, maşallah gelişimi iyi gibi duruyor (fiziksel değil sadece)..
Nasıl iyi dedin eşşek kadar Bebek hoşuma gittiAynen birde çıkarken diyor ki hadi aşağıya birlikte inelim. Yok Alp uyuyacak sen git dedim.
Tersimden mi kalktım ne :))
Gece uyanıyor mı emmeye? Bence birden kesme ama ne güzel yavaş bir yavaş alıştırmaya başladın bak.. Acelen yok sonuçta şu anda gebe değilsin Nasıl olsa.. Yoksa gebe misinSağol teyzesi evet iyi Allaha şükür gelişimi az yemesine rağmenayazcıkta çooookk tatlı :) tombiş beyaz ve çok tatlı yanakları tam öpmelik maşallah
Evet canım berat gerçekten benim zorumla emiyordu gündüzleri ben onu kucağıma alıp açmasam memeyi hiç emmezdi zaten şimdiye kadar sadece geceleri emiyordu kendi isteğiyle uykudan uyandıkça yani şimdilik çok ağlama krizine girmedi daha çok şükür ama son üç gündür azalttım emzirmeyi zaten tam kesmemiştim ama bugünden itibaren birden keseyim diyorum birden kesince nasıl bir tepki verir onu bilmiyorum canım yani bugün boyu ve bu gece krizlerde olabiliriz emme isteği gelince
Yok kız ne gebesi daha çalışması bile yokGece uyanıyor mı emmeye? Bence birden kesme ama ne güzel yavaş bir yavaş alıştırmaya başladın bak.. Acelen yok sonuçta şu anda gebe değilsin Nasıl olsa.. Yoksa gebe misin
Zaten eşlerimiz hayatı biraz kolaylaştırsa çocuk bakmak bu kadar zor olmaz geriye işin eğlencesi kalır.Nasıl iyi dedin eşşek kadar Bebek hoşuma gitti
Haklısın aslında biliyor Musun, yani eşime sinirliyim hep, soğudum Ada'mdan hiç yaklaşmak bile istemiyorum.. Sinirimi de ayazdan alıyorum bazen ama diğer Zaman'larda da ayaz hakikatten delirtiyor beni..
Haha aşağıya birlikte inince ne oluyormuş :))) tersinden değil de işte birikim diyrlim :)
Evet evet onu ben de okudum birçok yerde, doktorumuz da 8.aydan beri diyor hep gece emmesini kesmem lazım diye.. Ama şimdi zaten doyuracak kadar bir sütüm yok gece de gündüz de, bu yüzden de bu denli zarar verebileceğini düşünmüyorum Ma tabi deliksiz uyku çok önemli o yol biz de maalesef..12-24 ay emzirme dönemi
Bu dönemdeki en önemli öneri gece emmesinin kesilmesidir. İnsanoğlu 1 yaştan sonra gece beslenecek şekilde yaratılmamıştır. Gece emmek için uyanmak demek, mide-barsak-böbrek-karaciğer-kalp ve beyin dahil hiçbir organımızın uyuyamaması anlamına gelir. Oysa sağlıklı gelişim için kesintisiz bir uyku çok önemlidir. Üstelik gece yatarak emmek reflü, orta kulak iltihabı ve diş çürüğü gibi birçok hastalığa da davetiye çıkarır. Ama çocuk açlıktan uyanıyor ağlıyor diyorsanız, aslında ihtiyaçtan değil psikolojik bağımlılığından dolayı uyanır, ağlar ve meme ister, siz vermeye devam ettiğiniz sürece bu kısır döngüden asla çıkış olmaz. Ancak bu değişiklik çocuğun hayatında ciddi bir dönüm noktasıdır, o yüzden buna kolay alışabilmesi için hastalık, diş çıkarma gibi zor dönemleri seçmeyin.
Kesinlikle, çocuktan ziyade farklı sorumlulukları da yerine getirmek zorunda olduğumuz için çok yoruluyoruz..Zaten eşlerimiz hayatı biraz kolaylaştırsa çocuk bakmak bu kadar zor olmaz geriye işin eğlencesi kalır.
Evin altında park var oğlumla hemen hemen her gün iniyor uz yürüyoruz kuşlara kedilere çiçeklerw bakıp eve geliyoruz. Onu kasdetti de hiç çıkmak istemedim :))
Çok sağol canım amin allah beterinden korusun bebişlerimizi düşmeden büyümesi imkansız galiba dediğin gibi :)BRBM geçmiş olsun canım. kıyamam canı çok yanmıştır.. çocuklar düşecek ve yanıbaşımızdayken de olacak bunlar kendini suçlama lütfen. düşmeden büyüyen çocuk olur mu :) insanın içi gidiyor ama allah beterinden saklasın.
gelincikgibi canım geçmiş olsun Ayaz kuzuma kıyamam.. insan çok kötü oluyor ama düşe kalka büyüyecekler ciddi kazalardan korusun allah..
inan bana hissettiklerin çok normal. insanız biz de yahu robot değilki.. herşeyi bi kenara koysak sırf uyku ve yemek muhabbeti bizi bunalıma sokmaya yeter. her sabah uykusuz da uyansam diyorumki bugün sinirlenmiycem çok güzel bi gün olacak sonra kahvaltısını ettirirken bi bakıyorum sinir küpü olmuşum..
bahar bunalımında mı kuzularımız da acaba? Begüm en azından yemek yerdi iyi kötü. o da yok bir aydır. uyku zaten düzeleceğine daha kötüye gidiyor.. hepsine birden bişey oldu sanki ya. yine şükrediyorum ama hasta halleri geliyo aklıma neyse diyorum az yemekten az uyumaktan bişey olmaz bi süre napalım. takmiycam bu kadar. vallahi ya takmayalım artık bu kadar ya..
eşle ilgili soğuma mevzusu herhalde çoğumuzda var. bizim kadar etkilemese de onları da etkiledi çocuklu yeni hayat. çatışmamız çok normal..
Mis lily eşin de haftasonunun içine etmiş cidden he. bende olsam sinirden kudururdum. tam da dediğin gibi asıl bebek onlar. koca bebek!
Bende kesiyorum ama gündüz iki kere veriyorum sen tamamen kesmicektin sankiBu arada çoğumuzda var o depresyon ve sinirlilik hali bünyemiz çok yoruluyor gerçekten hiç kolay değil işe gitmek bebek büyütmek ev işleri şu bu Allahtan annem berata bakıyor işe giderken ve işten gelince de ben beratla ilgileniyorum annem de yemek bulaşık uğraşıyor tatil günlerimde beratı ona bırakıp uyuyabiliyorum bir iki saat o olmasa daha kötü olurdu halim
sen yazdıklarınla bize moral güç veriyorsun çok olumlusun her zaman senin yazdıklarını okuyunca rahatlıyorum çoğu zaman rehberlikçi olmak böyle olmakmış demek ki
bir de beratı memeden kesmeye karar verdim tamamen zaten günde 2 kez emiyordu bundan sonra hiç vermicem onun sıkıntısı da var bir an önce alışır inşAllah
Tamamen kesecektim canım ama azaltarak kesecektim yani önceden 4 defa emiyordu bir günde son 3 gündür günde 2 defaya indirdim bir hafta boyunca 2 defa emziririm önümüzdeki hafta da günde bir defaya düşüreyim dedim en son hafta tamamen keseyim dedim ama baktım olmuyor süreç uzuyor berat ben emzirmeyi azalttıkça huysuzlaşıyor mesela dün gece ağladı baya zor daldı uykuya o yüzden bugün birden kesmeye karar verdim canım bir de doktor yazısını okudum azaltalarak kesmek alışkanlığı bitirmezmiş birden kesin yazmış kararlı bir şekilde ondan da etkilendim mantıklı geldi yani o yüzden tamamen kestim bugünden itibaren canım bugün yarın ve ertesi gün çok zor olur heralde uff krize girmese bari 3 günden sonra atlatırız sanırım huysuzluğu ağlamayı filanBende kesiyorum ama gündüz iki kere veriyorum sen tamamen kesmicektin sanki
Bende bi haftadır 2 kere emziriyorum bugünden itibaren bire düşürdüm senin yazdiklarinida okudum mantıklı ben bide Bugün uyku eğitimine başlıyorum Allah yardımcımız olsunTamamen kesecektim canım ama azaltarak kesecektim yani önceden 4 defa emiyordu bir günde son 3 gündür günde 2 defaya indirdim bir hafta boyunca 2 defa emziririm önümüzdeki hafta da günde bir defaya düşüreyim dedim en son hafta tamamen keseyim dedim ama baktım olmuyor süreç uzuyor berat ben emzirmeyi azalttıkça huysuzlaşıyor mesela dün gece ağladı baya zor daldı uykuya o yüzden bugün birden kesmeye karar verdim canım bir de doktor yazısını okudum azaltalarak kesmek alışkanlığı bitirmezmiş birden kesin yazmış kararlı bir şekilde ondan da etkilendim mantıklı geldi yani o yüzden tamamen kestim bugünden itibaren canım bugün yarın ve ertesi gün çok zor olur heralde uff krize girmese bari 3 günden sonra atlatırız sanırım huysuzluğu ağlamayı filan
Amin canım inşAllah çabuk unuturlar kolay bırakırlar hiç ağlamadan fazla etkilenmeden bu gece emzirmeden geçireceğimiz ilk gece çok korkuyorum krize girmesinden zaten anneme senle uyusun dedim çok ağlarsa eşimle sallayacaklar battaniyede beni hiç görmesin gece dedim beni görürse yapışır kıyameti koparır ay inşallah böyle olmaz berat gündüz hiç aramazdı memeyi ama gece her uyandığında emerdi normalde 3-4 defa uyanır yani bakalım Allah kerim tamamen bırakması kaç günü bulur ki acaba 3 gün sonra biraz alışır heralde ağlamaz yani fazla inşAllah eşime dedim 3 gün çok ağlayabilir hazırlıklı ol gece krize girer filan uff çok stres yaptım geceyiBende bi haftadır 2 kere emziriyorum bugünden itibaren bire düşürdüm senin yazdiklarinida okudum mantıklı ben bide Bugün uyku eğitimine başlıyorum Allah yardımcımız olsun
Bir de memeyi tamamen bıraktıktan sonra ben de uyku eğitimine başlicam 1 hafta sonrayı bulur heralde ona başlamam uyku eğitimi derken yani yanımızda uyuyordu hep artık beşiğinde uyumasını sağlıycam alıştırcam beşiğine artık emmediğine de göre yanımızda uyumasına gerek kalmaz gece uyanmaları da azalır inşAllah 9 da uyuyor akşamları sabahta 6 da ayaktayızBende bi haftadır 2 kere emziriyorum bugünden itibaren bire düşürdüm senin yazdiklarinida okudum mantıklı ben bide Bugün uyku eğitimine başlıyorum Allah yardımcımız olsun
Bende çok stres yapmıştım ilk gece tabi uyandı çok fazla ağladı 2 saatsonunda anca kucağımda uyudu bira sakın kalmalısin eninde sonunda uyuyacaktir. Pes edip sakın verme sakinleştirmek için elinden geleni yap dikkatini dağıt yani annen ve esin. Benimki bir gece çok ağladı sonra bir kere yada hiç kalkmadı uyandigindada az bişey ağladı hemen uyudu Allaha şükür şimdi güzel bir uyku rutini oluşturduk Biraz oynuyoruz yerlerde kitap bakıyoruz yatağa geçiyoruz telefondan ninni dinliyoruz sonra uykusu geliyor ve döne döne yatıyor yanımda Bugün işte tam uykusu geldiğinde yatağına koycam umarım zorluk cikarmazAmin canım inşAllah çabuk unuturlar kolay bırakırlar hiç ağlamadan fazla etkilenmeden bu gece emzirmeden geçireceğimiz ilk gece çok korkuyorum krize girmesinden zaten anneme senle uyusun dedim çok ağlarsa eşimle sallayacaklar battaniyede beni hiç görmesin gece dedim beni görürse yapışır kıyameti koparır ay inşallah böyle olmaz berat gündüz hiç aramazdı memeyi ama gece her uyandığında emerdi normalde 3-4 defa uyanır yani bakalım Allah kerim tamamen bırakması kaç günü bulur ki acaba 3 gün sonra biraz alışır heralde ağlamaz yani fazla inşAllah eşime dedim 3 gün çok ağlayabilir hazırlıklı ol gece krize girer filan uff çok stres yaptım geceyi
Durumumuz tamamen aynı biz artık sigamiyoruz rahat edemiyorum bencede bir hafta öyle alışsın sonra yaparsın uyku eğitimini bizde sekizbucuk dokuz arası uyuyor Sabah 07-07:30 gibi uyanıyor öğlende 2-3 saat yatıyorBir de memeyi tamamen bıraktıktan sonra ben de uyku eğitimine başlicam 1 hafta sonrayı bulur heralde ona başlamam uyku eğitimi derken yani yanımızda uyuyordu hep artık beşiğinde uyumasını sağlıycam alıştırcam beşiğine artık emmediğine de göre yanımızda uyumasına gerek kalmaz gece uyanmaları da azalır inşAllah 9 da uyuyor akşamları sabahta 6 da ayaktayız
Hm anladım canım yok pes etmicem allahın izniyle ama çok üzülüyorum kendi kendime kendimi suçlu hissediyorum niyeyse ama şimdi bırakması mantıklı düşününce berat ayağımızda sallanarak uyuyor canım her zaman inşallah salihte hemen alışır yatağına canım kolay gelsin bizeBende çok stres yapmıştım ilk gece tabi uyandı çok fazla ağladı 2 saatsonunda anca kucağımda uyudu bira sakın kalmalısin eninde sonunda uyuyacaktir. Pes edip sakın verme sakinleştirmek için elinden geleni yap dikkatini dağıt yani annen ve esin. Benimki bir gece çok ağladı sonra bir kere yada hiç kalkmadı uyandigindada az bişey ağladı hemen uyudu Allaha şükür şimdi güzel bir uyku rutini oluşturduk Biraz oynuyoruz yerlerde kitap bakıyoruz yatağa geçiyoruz telefondan ninni dinliyoruz sonra uykusu geliyor ve döne döne yatıyor yanımda Bugün işte tam uykusu geldiğinde yatağına koycam umarım zorluk cikarmaz
Evet canım bundan sonra hiç sığmazsınız karnın büyüdükçe iyi yapıyorsun da bizim beşik park yatak beratta çok fazla dönüp duruyor uykuda çok dağınık yatıyor yatağı ona küçük geliyor gibi onu napıcam bilmiyorum berata baza mı alsam ne yapsam :)Durumumuz tamamen aynı biz artık sigamiyoruz rahat edemiyorum bencede bir hafta öyle alışsın sonra yaparsın uyku eğitimini bizde sekizbucuk dokuz arası uyuyor Sabah 07-07:30 gibi uyanıyor öğlende 2-3 saat yatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?