2015 Şubat Anneleri

ben emreyle konustum canim yaaa tuh once senin cevabini bekleseydim keske

sadeece iki kisi elimi tutuyor dedi iki kiz geecen seneden ayni siniftalarmis onlarda emreyle kalmis lar bu sinifta , o yuzden ben disladilar diye dusundum ,25 kisilik sinifta 3 çocuk yeni 22 si eski ve o 22 emreyle oynamiyor , oynama neysede sinifa giderken sira olup elele tutuyolar onu bile istemiyolarmis
emre evde biraz teror estirir inatçidir ama okulda oyle deil tam tersi, ogretmeni sinifin en sakin ogrencisi diyor, hiç kendi yaptigi bi sey yuzunden tek basina ceza almadi , baska çocuklara uydugunda aldi bi kaç defa , ogretmen ozellikle belirityor su kiisiyi takip etti ayniisni yapti beraber ceza aldilar diye bu sene pek olmadi gerçi ,geçen sene oteki sorunlu çocukl ayni sinifta olunca oluyordu ceza olayi

emrede onceden dil problemi vardi yani bu senenin basina kadr vardi su an yok galiba

bi arap çocugu var onla çok iyi anlsiyor tek arkadasi o denebilir oteki doveni saymazsak artik onu sevmiyor mecbur klmadikça oynamiyor o çocukla
yani arap çocugyla dil problemi olmadi hiç bi zaman yazinda hep dedigin gibi parkda oynuyolar ikisi , anneisyle hberlesip ayni anda çikiyoruz parka ,yoksa bize dunyayi dar ediyolar ikiside baska çocukla oynamiyor orda :))

ikncisi Emre'nin algıladığı ve ablasına anlattığı ile gerçekler birbirine uyuşuyor mu? Bu sorunun cevabını bulman lazım, çocuk bu yaşadığı ufak birşey i abartır veya tam tersi belki de daha kötüdür..

emrenin geerçekleri anlttigini dusunuyorum ,dogumm gunu geliyor evde diogum gunu istiyor ama çagircak arkadasi yok
.. daha kotudur derken neyi kasteddin canim

aslinda kizimda biraz bolydi,çok gelip aglamistir kimse benle oynamiyor diye o daaha duygusal sanki içine atmadan herseyi belli eder hemen
bu sene bi sorunu yok hiç duymadim oyle dedigini, ilkokul 2 de su an

emrem eylulden beri neler yasadi kim bilir aklima geldikçe goz yasalrimi tutamiyorum (

Kıyamam ben de okulda öyle çocukları gördüğümde hep üzülmüşümdür ve inşallah ileride benim çocuğum öyle olmaz demişimdir..

Şimdi anladığım kadarıyla Emre okulda sessiz mi? Kendini diğer arkadaşlarına kabule yitirmek için sonuçta onun adım atması gerekiyor, öğretmenlerin onları kaynaştırmaya çalışmakta gerekiyor.. Elini niye tutmak istemiyorlar peki ben ona takıldım sadece sevmedikleri içşn mi? Bu çocuklar genelde Fransız mı yabancı mı?

Ama boyu 84 cm boyuna göre normal o kilo :))) maşallah :)

Ben meler yaptım dün yemesi için; videolar, şarkılar, reklamlar aöa hiç biri işe yaramadı yemedi ağzını dahi açmadı çıldırdım ama hala çöl sinirliyim.. Hayır bir derdi mi var anlamadım aşırı hasta da değil ya da doktorun dediği gibi iyi dayanıklı ve göstermiyor,hiç iki sn oturmuyor yerinde sürekli odaları geziyor bir yerlere tırmanıyor.. Hayırlısı bakalım yeni gün, anne yine sinirli kalktı ama güzel olur inşallah

Çocuklar karışık Fransız da var Arap da
Bilmemkı ötekileri gibi çocuk emrede görünüş farkı mız yokki, bi çocuk neden ötekinin elini tutmak istemez daha doğrusu bu sınıf
Eşime anlattım koca sınıf anlaşıp emreyi mi dışlıycak çocuk onlar dedi.
Hakikaten bu çocuklar anlaşırlar mı çocuklar aralarında

Camiye gidiyor orada başka çocuklar var öyle bi sorunu yok camide

Emre napabilir adım olarak.
Bı keresinde arkalarından koşuyorum beni beklemiyor lar demişti

boyunada maasalalh posunada :)
gelisimi çok guzel canim demekki simdiye kadar istah probleminiz yokmus
yeni olan bisey oldugu için ben hastalik yuzunden diyorum ,ve zorlama diyorum naparsan yap yemeycek bi kaç gune yacas yavas normale doner insallahh ..
maa$allah geliismi 2 yas gibi 1 sene ara var kolay kolay dusmez merak etme o bi senelik fark :)
bende dun gece uyku yuzunden sinirliydim ama su an iyyim uçude 11 den sonra uyudu
buyukler neysede güccük sipam canimdan beezdiryor vallaaa

buyuklerde kiskançlik yapiyolar
birine basimi çevirsem oteki bana bakmadin diye agliyor
maymun oldum valla ellerinde
ne zaman biter bu kiskançlik olayi sence :)

Ayy yaa ben emreden çok sana üzüldüm şu anda yüreğine oturan bir yumruk var biliyorum..

Emre'nin dediği kadar kötü değildir bence, ya da her gün yaşanmıyordur bu durum.. Yok Fransız'lar mı diye şundan sordum, hep bir önyargı olur ya bizlere karşı öyle bişi mi var diye..

Emre kendini Aralarına kabul ettirmeye çalışacak ama hani ısrarla değil, olmuyorsa da ters teper ısrar edince, sen ona üzüldüğünü belli etme, olur böyle de, onların hepsi senin arkadaşın, bence hepsi seviyordur seni, ama siz çocuksunuz, arkadaşlık erinmek içşn bizim çok çabalamamız lazım de. Eve çağırsın, dışarda takılsınlar.. Öğretmeniyle de konuş ama.. mery60 öğretmenim sen çok karşılaşıyorsundur böyle durumlarla ne dersin :)

1.sınıfa başlarsa seneye o Zaman karışık sınıf mı olacak?

evet canim aksamdan beri agliyorum elimden bisey gelmiyor kendimi çaresiz hissediyorum .. bu oglumun sorunu ben mudahelyle çozemem demi gidip çocuklara alin oynayin oglumla diyememki

yeni siniftan bi çocugun annesine bide en iyi arkadasinin annesina sordum faceden , agizlarini arayin dedim emreyle ilgili
bakalim ne cevap gelicek..

çocuklardada olurmu oyle önyargi irk seçimi yaparmi çocuklar ..

sabret bu sene bitecek cp de hersey çok guzel olucak dedim dun

seneye ilkokul d su anki buyukleri ( 25-19 kiislik iki sinif var ) karistiricaklar, o sinflarla simdikinin ilgisi yok
ama ben okula gidip su doven çocukla ayni sinifa koymayin diycem sadece ..

gelişimi iyi evet canım şükür :) iştahsızlık son 1 aydır var onda da kilo almadı zaten ama dediğim gibi takmıyorum..

Bence de o çocukla aynı sınıfta olmasın daha iyi olur..
Ama bu kadar üzme kendini, daha ne olup olmadığını da tam olarak bilmiyorsun, sen onu konuşurken hep cesaretlendir annesi yeter o, dediğin gibi elşnden tutup arkadaş olun diyemezsin :)

Can'ım keşke yakın olsak ben bakardım ikisine birden, anne de olsa bazen anlamıyorlar işte. Ancak biz anlıyoruz birbirimizi. Sürekli evde olmak sürekli aynı tempoda hele de hiç dinlenememek çok zor.. Yine de kendin için bişeyler yap mesela diyet gibi :))

Yapıcam Canm yarın başlıyorum senin dediğin diyeti.. Akşamdan hazırlanan lazım ki yarın işe giderken götüreyim, öğlen yemeğim ata öğünlerim orda yicem mecbur.. Bişi sorcam sana, hangi saatlerde yiyeceksin? Benim kilo vermememdeki temel sorun eşimin geç gelmesi ve 8.30 gibi anca yemek yememiz

Valla sabah yedi yedi buçuk gibi o karışımı içerim dokuz buçukta kahvaltı onbir buçuk ara öğün birde öğle yemeği iki saat sonra ara altı gibi akşam dokuz dokuz buçuk gibi yine ara. Sen de akşam yemeğini erken yersin eşinle de ara öğünü yapar dükkanı kapatırsın olmaz mı? Sekiz buçuk biraz geç gibi geldi bana

sorma hemen iki güzel söze bi çiçeğe aldanıyoruz erkekler de işini iyi biliyor :)
ama ya bunları da yapmasalardı? halimize şükür sevindim canım gönlünü almasına :)

Zaten olunca hep üst üste olur. Allah beterinden korusun. Belin nasıl oldu canım?
sorma bir haftadır üstümde bir kara bulut var ama hayırlısı. belim daha iyi ama hala kızı kaldırınca canım yanıyor. dün sahilde biraz yürüyüş yapalım dedik eve geldim sırtım kalçam bacağım çok ağırdı. hani birden yüklenirsin kendine çok spor yaparsın da kasların yanar ya öyle .

artık bi neden aramamaya karar verdim ben sende öyle yap tatlım. azıcık hasta olsalar bile iştahları gidiyo. ama asla yaramazlıktan ödün vermiyokar :) keşfetmek de ruhlarını besliyor :)

bu arada kaç zamandır fotoğraf koymuyorsun özledik ikinizi de

canım benim üzülme elbet düzelir.. çocuklarda normalde ırkçı davranışlar bence olmaz ama aileden etraftan görüyolarsa olur gibi geliyo bana. tabii ben uzman değilim kızlar kadar bilemem çocuk gelişimiyle ilgili mevzuları ama çocuk bu en saf en temiz zamanları bir insanın. niye ırkçı davransınlarli bence aileden geliyordur ırkçı davranıyosalar bile.

ayrıca bazı çocuklar içe kapanık olabilir. emre de dediğin gibi evde aktif olsa da okulda sakin bi çocukmuş.
ben mesela ilkokul çağlarımı hatırlıyorum. o kadar çekingen o kadar içe kapanık bir çocuktumki sana anlatamam. derste parmak kaldırmaya utanırdım. üçüncü sınıfa kadar benimde hiç yakın arkadaşım olmadı ve bi ara bende dışlandım hatta.

bazen çocuklar sessiz sakin bir çocuk gördü mü ezmeye dışlamaya kalkabilir. bana öyle gibi geldi. başka neden olsunki..

ahh ahh keşke. inan bende bakardım. birimizin işi olduğunda bakardık negüzel çocuklarımız da arkadaş olurlardı. niye yakın değilizki

iyi pazarlar kızlar
sabahın yedisinde ayaktaydık yine bu aralar da kurulu saat gibi yedide kalkıyor 11de bile yatsa. gece en az üç kez kalkıyor zaten. şu belim biraz geçsin evdeki işlerim bitsin zaten doktor kontrolu zamanı geldi götürücem kızı ve gece emme mevzusunu konuşucam. muhtemelen bende kesicem artık.

dün gece bir fırtınalı yağmur yapdı böyle bişey olamaz sese uyandım. sabah kalktım hava mis. ama camlar bildiğin çamur olmuş. resmen çamur yapmış. inşallah salı kadın geldiğinde yağmaz.

aZıcık dedikodu yapayım kaynanam yine beklendiği gibi aramadı, bi kere aramıştı sadece o kadar.
bugün eşimin babanesini Ziyarete gidecekler dün aradı eşime söyledi. ama ben gitmiycem. hiiiç de gidemem bu halimle vallahi. otururum kızımla evde ohh. bi kendime geleyim başka bişey istemiyorum. hiç bişey yapamamak çok zor. evde o kadar iş varki. hallolunca psikolojik olarak da rahatliycam sanırım.

kızdaki iştahsızlık tam gaz devam tabii. keşke bende olsa o iştahsızlık da biraz az yesem artık takmamaya çalışıyorum napayım. kendimi yıprata yıprata bunalıma giricem artık.

Evet geç kesinlikle ben de o Zaman bu saatlerde yerim ilk defa böyle bi yemek düzeni yapacağım için şaşkın ve heyecanlıyım :))

Canım her şeyden önce bi doktora gitsen keşke, bu kadar Zaman'da geçmediyse belki önemli bişey vardır.. İşleri iyi ol yine yaparsın bol bol. Yapsana bitmiyor yapmasanda zaten. Kv hanım bence kabahatinin farkında da ondan aramıyor, benim korkum kabak senin başına patlamasa bari, hem suçlu hem güçlü haller bunlar :)
İştahsızlık mı dersiiiiiin uyku sorunumu dersiiiiiin, yaramazlık mı dersiiiiiiin... Hepsi şu an bizim evde bi farecik tarafından yapılıyor. Her şeye katlanıyorum da herşeye ağlamasına ifrit oluyorum ama artık.. Sabah gözünü açıyor başlıyor ağıda, yapıncaya kadar... Ya sabır ya sabır...
Bende kesmek istiyorum artık memeden, çok seviyordum emzirmeyi ama maalesef sütüm kalmadı, hele de şu rejim işine gireli, boş boş çekiyor. Ama Tuna vallahi bırakmaz, dudak tiryakisi napıcaz bakalım..

Evet geç kesinlikle ben de o Zaman bu saatlerde yerim ilk defa böyle bi yemek düzeni yapacağım için şaşkın ve heyecanlıyım :))
kız güldürdün beni. Yemeklerin düzüene girdiği için bile zayıflarsın sen eminim. Sen neden bi spor salonuna yazılmıyorsun? Hem kendine vakit ayırırsın bir saatliğine ne olacak ki? Olmaz mı? Ne güzel şehir merkezindesin. Ben burda yokuş çıkıp inicekti diye harap oluyorum, kardiyo yaparsın, yada eskisi gibi yüzsene, eminim havuz neyim vardır orda. Bide ayaz için neden bi bakıcı tutmadın merak ettin canım.

Ben de dönem dönem öyle diyorum amaaaan ne neden aricam kabul et bu çocuk böyle diyorum ama işte son Zaman'larda öyle diremiyorum taştı artık :)

Gitme tabii alla alla, belim rahatsız senin, kız düşünüyorum da annen olsa şimdi ohooo bi dk yalnız bırakmazdı seni.. Da kayınvalideni kınıyorum ben düşüncesiz biraz, ama böyle şeyler bize ders işte, kimseye değerimden fazla değer vermicekisn ve biz kaynana olunca öyle olmicaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…