Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ah Can'ım ayakta sallamak gerçekten çok zor, ben bi kere artık uyumadı bari ayağımda salıyım dedim o kadar ağır geldi ki belim ağrıdı bacaklarım koptu ve uyumadı zaten,sen bunca Zaman iyi salladın. Cingöz cimcime Nasıl da bakıyor fotoğrafta çok tatlı yaa :))günaydın canlar..
çok uykusuzum çooook.. bu gece abartmıyorum 6 defa uyanmıştır. çoğunda da çığlık atarak ağlayarak uyandı. anlamadım ne olduğunu..
sabah 8de dikildi ayağa tabii. keyfi yerindeydi sabah ama. gece fazla uyuyamadığı için şimdi uyuttum yine kahvltıdan önce. ama uyanır hemen.
bütün gecw ayağımda salla babam salla defalarca. telefondan bişeyler okumaktan göZlerim yamuldu uyumayayım diye. allahım bu çocuk büyütmek ne zor şeymiş. bazen diyorum bilsem yapabildiğim kadar geç yapardım herhalde![]()
VALLA sukur hastalik yok depresyonda yok herhalde :)B12 tablet olarak bulunuyormuş Can'ım. Bak unutkanlığa neler sebep olurmuş, sende hepsİ var dimi, normal yani
Son dönemlerde unutkansınız tamam; ama bu unutkanlığın nedeni, içinde bulunduğunuz stresli yaşam koşullarıyla ilgili olmamalı bu bir.
İkincisi, depresyon ciddi anlamda unutkanlık yapabilir. Unutkanlığınız, burnunuzdaki gözlüğü evin içinde dört dönerek aramanızın nedeni, depresyonda oluşunuz olmamalı.
Üçüncüsü, bazı kişilerde ciddi anlamda dikkat dağınıklığı vardır. Bunun da kendine göre nedenleri vardır elbet, o nedenlere girmeyeyim şimdi. Lakin zaten kendinizi bildiniz bileli dikkati dağınık birisiyseniz, yukarıda yazdığım unutkan durumları yaşama ihtimaliniz zaten yüksektir.
Dördüncüsü, son günlerde gerektiğinden az uyuduysanız, uyku düzeninizi bozduysanız, gece ile gündüzün uyku saatlerinin yerini değiştirdiyseniz unutkanlık yaşamaya başlayabilirsiniz.
Beşincisi, aşırı açlık ve az yemek, az beslenmek unutkanlık yapar. Çünkü beyin ve sinir sistemi, ihtiyacı olan besin maddelerine ulaşamaz. Sermayeden tüketir ve hopp unutkanlık!
Altıncı neden birden fazla işle uğraşmak ve yapılacak işlerin çokluğudur. Yani gün içinde elli tane işle uğraşıyorsanız, koşturmaca, didinmece derken beyin dağılır, ardından unutkanlık başlayabilir.
Yedincisi, tansiyon, şeker, tiroid gibi hastalıklar unutkanlık yapar.
Sekizincisi, herhangi bir olayı unutmamak veya yeniden hatırlamak için gerekli olan yol yöntemleri bilmiyorsunuzdur. Bunun için sık sık unutkanlık yaşamanız normaldir.
Bende hep ton balığı yedim çünkü normal balık yiyemiyorum, şu smoothie leri de sabah değil kahvaltıdan sonra içiyorum çünkü sabah sabah o kadar şekerli şey midemi bulandırıyor, ekmek yemiyorum pek, mesela akşam ekmek varsa yemiyorum, yatmadan önceki meyveleri yemiyorum, yer Elmas'ı kuşkonmaz filan yok unun yerine alternatif üretiyorum, hergün bir saat yürüyüş, bakalım nolacaz :)) ben ikinci hafta hiç vermemişim de almamışım da ama bu hafta hiç fikrim yok, biraz ayrıntılı bi diyet gerçekten. İçtiklerimizden tunaya da verdim hepsine bayıldı :)) ona yaradı bu diyet :))mery60 tam listeyi uygulayamıyorum
yani şöyle mesela gün balık vardı ama ben akşam ton balıklı salata yedim çünkğ balık yapmaya zamanım olmadı.. Bu sabah mesela sütlü bişi vardı ama yine seminerim var kahvaltıya fırsat olmadı sadece bir kahve içtim az önce :) ama verdim gibi tartılmadım ama göbeğim indi resmen biraz :) allahım vereyim de kendimi yine daha güzel hissedeyim
)) senin Nasıl gidiyor? Tuna Nasıl?
yok canım zaten emzirmeyi kesip ertesi gün işe başlayacak değilim :) o genel bi zaman belirtmek için dediğim bir şey.Emzirmeyi bıraktıracağınız zaman hayatınızdaki değişiklik zamanlarını seçmeyin özellikle işe başlama gibi bi değişiklikte keserseniz bebek hem memeden hem anneden bir anda koptuğu için iyi olmuyormuş psikolojisi için canım böyle biliyorum ben
sen en çok hangi yöntemle uyutuyorsun canım? evet çok ama çok zorAh Can'ım ayakta sallamak gerçekten çok zor, ben bi kere artık uyumadı bari ayağımda salıyım dedim o kadar ağır geldi ki belim ağrıdı bacaklarım koptu ve uyumadı zaten,sen bunca Zaman iyi salladın. Cingöz cimcime Nasıl da bakıyor fotoğrafta çok tatlı yaa :))
Anladım canım :)yok canım zaten emzirmeyi kesip ertesi gün işe başlayacak değilim :) o genel bi zaman belirtmek için dediğim bir şey.
Hayırlısı olsun canım kesme işi çok zor ama sonrası çok rahatyok canım zaten emzirmeyi kesip ertesi gün işe başlayacak değilim :) o genel bi zaman belirtmek için dediğim bir şey.
biraz daha vAr bize sen rahatladın gözünaydın :) bizimki memeye çok düşkün şu yaz da bi eçsin de bakalım..Hayırlısı olsun canım kesme işi çok zor ama sonrası çok rahat![]()
Ben de sürekli alternatif üretiyorum ama en azından artık ara öğünlerde ne yiyebilirım onu öğrenmiş oldum walla teşekkür ederim sayende :)) bu akşam mesela iki yumurta kırıp yerim domatesli falan..Bende hep ton balığı yedim çünkü normal balık yiyemiyorum, şu smoothie leri de sabah değil kahvaltıdan sonra içiyorum çünkü sabah sabah o kadar şekerli şey midemi bulandırıyor, ekmek yemiyorum pek, mesela akşam ekmek varsa yemiyorum, yatmadan önceki meyveleri yemiyorum, yer Elmas'ı kuşkonmaz filan yok unun yerine alternatif üretiyorum, hergün bir saat yürüyüş, bakalım nolacaz :)) ben ikinci hafta hiç vermemişim de almamışım da ama bu hafta hiç fikrim yok, biraz ayrıntılı bi diyet gerçekten. İçtiklerimizden tunaya da verdim hepsine bayıldı :)) ona yaradı bu diyet :))
Biz zaten güzelİz Can'ım benim, fitanne olma yolunda yokuş aşşa gidiyoz yaşasıııın![]()
Valla canim bi anda basladi tutunmadan yurumeye dun bi gittim beni sokakta yuruyerek karsiladi. Darisi basiniza. Hepsinin bi zamani var demekki. Zaman gelince aninda yuruyorlarbence de bişey yoktur daha iyiyim bugün ama randevu aldım çektireyim mr yine nolur nolmaz.
kayınvalidem 65 yaşında falan. ama o kadar dinçki holar zıplar yani seni beni gömer :)) her işini kendi yapar aktif becerikli bi kadındır. işte bi çocuğa bakmayı beceremiyo. çok güzel oyalar oyunlar oynar ama sadece o. yemek yedirme giydirme vs beceremiyo bi de hareketli ya şimdi. yemek istemeyince hiç zorlamıyo neymiş ağlatmıcakmış.
kv ben bakarım diyo da nasıl olur bilmem.
o varken de bakıcı tutsam çok ayıp olur. ha derse ben bakamam o ayrı. bilmiyorum ya daha var bunları düşünmeye ama zaman çabuk geçiyor. içim rahat etse memeyi bıraktırdığım an çalışmaya başlardım normalde..
hadi gözünaydın :) emeklemiyo diyodun bak şimdi yürüyo. bizi de geçti maşallah biz hala tutunarak yürüyoz tık yok :)
sağol canım inşallah.
biraz büyüsün de görücez bakalım bakabiliyo mu.
sağol tatlım.
memeyi bırakana kadar çalışmiycam çünkü bizimki memeye aşık. 2 yaşına gelmeden kesmeyi düşünüyorum zaten.
belki dediğin gibi sürekli baksa alışır. gerçi minnet de etmek istemiyorum ama mecbur.. bakalım kendi ne der. daha hamile bile değilken doğur sen çalış ben bakarm diyodu. bakalım gerçekten şimdi istwyecek mi.
unutmadı ya sadece sevmek daha tatlı geliyo. ywdirmek giydirmek zor ya. amaaan artık düşünmek istemiyorum ya. en kötü senaryo 4yaşına gelir kreşe veririm napayım. o zamana kadar evde delirmeZsem :))
sende kendine çok yükleniyosun. ben tek çocuklu halimle neleri unutuyorunm bilsen. sen gayet iyisin bence.
Hakan'ın bağımlılığı için de neden arama bence her çocuğun yapısı bir değil. alıştırmak için arkadaşın bir saat burkabikirsin sık sık. ya da dediğin gibi kreş vs.
gerçekten yapı meselesi. benim kız sokakta gördüğü yabancıya bile atlar az oynatsa az gülse ona. hele zaten evin kapısı açıldığı an orda kim vars atlar gider beni umursamaz vallahi. tam bi sokak köpeği![]()
Sagol teyzesi aynen basladi tehlike.dadera aferin benim minik kuşuma yakında koşar :)) yürürken çok tatlı oluyorlar ama, tehlike çok oluyor ama olsun :) bütün odaları gezer şimdi
Kv zayıf mı? Değilse verir işte ne güzel bize geçerli değil bu bizde de annem geleli 5 kilo verdi ben yerimde sayıyorum çocuklara karşı veya koşturmaya karşı bağışıklık kazandı vücudumuz galiba :))))?
Sağol canım darısı başınıza zamanı gelince :)biraz daha vAr bize sen rahatladın gözünaydın :) bizimki memeye çok düşkün şu yaz da bi eçsin de bakalım..
evet canım her şey bi anda oluyolar. havalar da güzelleşiyo artık parklarda bahçelerde yürüsünler bakalım ohh :)Valla canim bi anda basladi tutunmadan yurumeye dun bi gittim beni sokakta yuruyerek karsiladi. Darisi basiniza. Hepsinin bi zamani var demekki. Zaman gelince aninda yuruyorlar
Ayyyy ben düşünürken bile rahatladım :)))bugün de bitti kızlar..
yemek ve mutfağı temizleme faslı ancak bitti biraz uzandım sırtım ağrıyor bacaklarım Ağrıyor yine.
sırtıma profesyonel eller değse şöyle bi güzel masaj yapsa sakin sessiz huzurlu bi yerde. kulağımda kulaklıklar en sevdiğim müziği dinlesem. bıraksam kendimi bi rahatlasam.. çok mu uç hayaller bunlar![]()
halbuki imkasız hayaller de değil bunlarAyyyy ben düşünürken bile rahatladım :)))
Allahım tam şu anda öyle bir an için neler vermezdim he, ayaz da uyudu ki offff süper olurdu.. Hayaller masaj, hayatlar çay ve kitap![]()
Nasıl çıkmadı yavvv.Sen kaç yaşındaydın? Bazılarında çok geç çıkabiliyormuş ama hiç çıkmayanı ilk sende duydum valla.Dr da güldü valla :))))
Dişlerim sağlammış en azından kontrol ettirmiş oldum diye Polyanna cılık oynuyor um bende nedem. :))
Benim yirmilik dşim yok bılıyınmu ,gömülü de degil çıkmadıda Allah öyle yaratmış torpil liyim :)))))))
Can'ım kuzenin haklı, her geçen gün daha da zorlaşıyormuş uyku eğitimi. Ben ta dokuz aylıkken verdiydim uyku eğitimini. Yatır kaldır yaptım bir saat sürmüştü ama ertesi gün daha az bi Zaman'da uyumuştu, şu an hala aynı yöntemle uyuyor, bizİm sorunumuz uykuya dalması değil, uykusu sürdürememesi.. Maral kendi kendine uyuyan çocuk uyanmaz diyor ama ben anlamadım Tuna'yı. Büyük ihtimal alışkanlıktan, çünkü hep aynı saatlere uyanıyor. Sende bi cesaret başla Can'ım, başarabilirsiniz. Emzir önce, sonra koy yatağına, ayağa kalkmadığı sürece müdahale etme, yatağın içinde oynayabilir, ses çıkarabilir, alkış yapabilir ama ayağa kalkınca hemen geri yatır, yanında kal, sırtını başını okşa arada pış pış yap, ağlayınca emzik ver, çok ağlarsa kucağına al ve susar susmaz geri koy, hatta kucağında dik pozisyonda tut, yatırma, çok konuşma, sadece pış pış sesini duysun, uyku öncesi ninni dinlet her gece aynısını ve aynı saatte yatır. Tunaya geçen yemek yedirirken yanlışlıkla ninnisini açtım, hemen eeee eeee yapıyor, öğrenmiş yani o şarkıyla uyUyacağını. :))sen en çok hangi yöntemle uyutuyorsun canım? evet çok ama çok zorhep annem ve kv yüzünden. kolik zamanlarında salla kızım salla bebek sallanarak büyür dediler e biz de acemi korkak malum hemen dediklerini yaptık. doğdu doğalı sallıyorum
ilk doğduğundaki beşik altı Aya kadar olan küçük beşikler o sallanıyodu. onu kaldırdık odasına geçti altı aylıkken o zamandan beri sallıyprum ama dediğin gibi son aylarda çok zorlanmaya başladım.
bi de anlatmıştım ben bacağımdan ameliyat olmuştum, ağrıyo artık bacağım. üstüne bu bel mevzusu gerçekten artık belden aşağım tutmuyo
ben nasıl vazgeçiricem bu sallamadan ya bi çareeee.. hep erteliyorum düşünmeyi bile. bi memeden kesme bi de bu mevzu. önce sallanmayı bırakması gerek. kuzenim diyoki hadi bi casaret bi hafta sürmeyecek bak gör diyo. büyüdü artık ağlamaktan bişey olmaz ona diyo. o da çocuklarını ferber, yatır kaldır ortaya karışık yöntemlerle sallamaktan kesti. ay bilmiyorum bir dokun bin ah işit bu konuda benden
teşekkürler teyZoşu bu dediğine çok sevinirdi Begüm eminimki çünkü yaramazlık abidesi olduğu için kendisi
hepsi çok tatlı kuzuların ya allah güzel ömürler versin kuzucuklarıma![]()
Kız bugün bende domates yumurta yedim, domates dolması niyetine :)) kadın pratikliği:)) aynen dediğin gibi ara öğünler süper oldu, hele o yulaf yoğurt kuru üzüm üçlüsüne bayıldım :) o içecekleri ikinci hafta bende yapmayacağım, yerine o günkü meyvelerden yerim. Vitamin desteği olsun. Ay Can'ım ne demek teşekkür diyet kardeşiyiz biz :))Ben de sürekli alternatif üretiyorum ama en azından artık ara öğünlerde ne yiyebilirım onu öğrenmiş oldum walla teşekkür ederim sayende :)) bu akşam mesela iki yumurta kırıp yerim domatesli falan..
Ben de az ekmek yiyorum yani sabah yiyorum diğer öğünlerde genelde yemeden de doyuyorum.. Smoothieleri iki gün yaptım Sonr fırsat olmadı onun yerine bir süt içiyorum :) inşallah işe yarar ne kadar yapmak lazım acaba? Yani bi ay en az sanırım![]()