2015 Şubat Anneleri

selam kızlar öğlen uykusuna geçiş güzel ve kolay oldu. mememde uyuyacaktı yine izin vermedim çektim emzik verdim yatırdım. kalkmak istedi tabii eline uğraşacağı bişey verdim çıktım. on dakika sonra girdiğimde elinde oyuncak diğer eliyle cibinliği yatağın içine çekmiş sımsıkı tutmuş yatağın köşesinde resmen sızmış çok komikti :D

sen iyi araştırmıştın bu uyku eğitimi mevzusunu normal yani böyle olması di mi? inşallah bundan sonra daha kolay olur.

sallar mıyım hiç isterse 3 saat sürsün bu kadar eziyet çektim büyük konuşmayayım ama sallamam yani.
Evet Can'ım baya okumuştum, begümün durumu normal seyrinde ilerliyor, aynen birkaç gün sonra yeniden deniyorlar uyumamayı. Daha güzel olacak merak etme, mesela Tuna şu an gece uykusuna rahat geçiyor, alıştı artık.

bencede dişten olmalı eğer ucu da göründüyse tam sıkıntılı zamanları..
kıyamam ne kadar yorgun düştün demekki :KK43:

süt iznin bitince mesain ne kadar uzayacak? keşke hiç bitmese :KK43:
Çok uzamıyor ama yine de şimdiki kadar rahat olamayacağım. Öğleden sonra üç gibi bitiyor işim.

yok onu da göstermiyor. oyuncağını al diyorum almıyor mesela. kendi dünyasında takılıyor. pek benim sölediklerime bakmıyor.
Can'ım sakın yanlış anlama bişey sormak istiyorum.. Berat'ın işitme testi Nasıl çıktı, bir de çocuk psikoloğuna gitmeyi düşündün mü hiç gelincikgibi gelincikgibi daha iyi bilir..

Evet Can'ım baya okumuştum, begümün durumu normal seyrinde ilerliyor, aynen birkaç gün sonra yeniden deniyorlar uyumamayı. Daha güzel olacak merak etme, mesela Tuna şu an gece uykusuna rahat geçiyor, alıştı artık.
elbet alışacak ve inşallah bu durum gece uyanmalarını da bitirir. Tuna'nın bitirmedi ama neden acaba yanlışı biz mi yapıyoruz yoksa uyumayacak çocuk ne yaparsan yap uyanıyor mu.. umudumuz memeden keseceğimiz zamana kalıcak sanırım.

Çok uzamıyor ama yine de şimdiki kadar rahat olamayacağım. Öğleden sonra üç gibi bitiyor işim.
bakıcı bakacak yine değil mi? bi de zaman uzuyor diye zam ister mi acaba

eşin çok ayıp etmiş. neden bu erkekler çocuğu tek başına yaptığımız yanılgısına düşüyor acaba. çocuğa anne bakar düşüncesi öyle gelmiş öyle gidiyor en modern kafalarda bile bu böyle.

ikiniz de çalışıyorsunuz ne olur bi kere nefes almana izin verse. hayır bi de biz olsak ne olursa olsun aramayız çok ciddi bişey olmadıkça. insan çekinir aramaya. çok sinir oldum.. ne hissettiğini anlayabiliyorum. bi de annene yalan söylemek zorunda kaldın. üstüne haklı oymuş gibi trip de atıyor. hiç üzme kendini ve dediğin gibi adımı sen atma. çok şımardı bu babalar. birazcık sorumluluk almayı öğrenecekler sadece sevmekle baba olunmuyo..
Evet canım sanki o çocuk sadece benim, zaten genelde geç geliyor akşamları ya görmüyor ya da 15-20 dk görüyor geç geldiği içim, ne güzel eline fırsat gecmiş ilgilen vakit geçir..

Ayaz zor bir çocuk ama o da sadece ilgi istiyor oyun istiyor.. Amaaaan ne bileyim işte..

Bendem bu kadar bir daha bırakmam ne yapyım bunları yaşayacağıma gitmem daha iyi..

Can'ım öfkede kırgınlıkta Sevinç'te ağlamak, bağırıp çağırmak ve hatta küfür etmek de çok normal tepkiler. Her zaman mükemmel olamayız, ileri gittiğini düşünüyorsan aradan birkaç gün geçip eşin bazı şeyleri anladığında oturur konuşursunuz. Biraz Zaman tanıyın birbirinize, hemen barışacaksınız yada hemen hatasını anlayacak diye bi kural yok. Belki oda düşünüyordur şu anda, umarım seni anlar ve sende o Zaman ileri gittiğini söylersin. Hani sen eşinle yazışıyordun ya, olmazsa yine bi mektup yazabilirsin. Çok afedersiniz de eşşek değil ya anlar herhalde :) bu arada benim de süt iznim bitiyor mayısta :KK43: ama bi şekilde başlayacağız napalım..
Eminim düşünüyordur ve çoktan pişman olmuştur az önce gördüm mesaj atmış uzun uzun özür dilemiş daha neler neler içini dökmüş.. Cevap vermedim akşam yürüyüşe gidelim diyerek dışarda konulurum annem evde kalırım ben derse..

Bugün de iznim bitti, 1 saat erken gittim okula, yani ayazı uyutmadan çok ağladı ben çıkarken :( şimdi geldim eve, sabah annem uyutmuş ama çok az uyumuş ağlayarak uyumuş ve ağlayarak 45 dk sonra uyanmış.. Çok zor ya hrm çalışmak hem anne olmak :(

elbet alışacak ve inşallah bu durum gece uyanmalarını da bitirir. Tuna'nın bitirmedi ama neden acaba yanlışı biz mi yapıyoruz yoksa uyumayacak çocuk ne yaparsan yap uyanıyor mu.. umudumuz memeden keseceğimiz zamana kalıcak sanırım.

Canım alakasız ama çok sevindim öyle sorunsuz uyumasına maşallah hep daha iyiye gidecek şekilde devam etsin inşallah.. Bol bol uyku versin :)

selam kızlar öğlen uykusuna geçiş güzel ve kolay oldu. mememde uyuyacaktı yine izin vermedim çektim emzik verdim yatırdım. kalkmak istedi tabii eline uğraşacağı bişey verdim çıktım. on dakika sonra girdiğimde elinde oyuncak diğer eliyle cibinliği yatağın içine çekmiş sımsıkı tutmuş yatağın köşesinde resmen sızmış çok komikti :KK70:
Çok güzel maaşallah size ben bu kadar ilerlemedim, ben mutlaka odadayim yatağın kenarından ordan seviyorum öyle uyuyor sen çok hızlı bir giriş yaptın afreim begüme tabi sana da ;)

Evet canım sanki o çocuk sadece benim, zaten genelde geç geliyor akşamları ya görmüyor ya da 15-20 dk görüyor geç geldiği içim, ne güzel eline fırsat gecmiş ilgilen vakit geçir..

Ayaz zor bir çocuk ama o da sadece ilgi istiyor oyun istiyor.. Amaaaan ne bileyim işte..

Bendem bu kadar bir daha bırakmam ne yapyım bunları yaşayacağıma gitmem daha iyi..
bazen diyorumki acaba erkeklerin doğasında mı var bu yani biz mi çok şey istiyoruz? ama bu kadar olmamalı ya..

hatasını anlamış sanırım bak bu da güzel. annenden rica et ve çıkın dışarı konuşun güzel güzel. içindekileri söyle mutlaka. böyle konuşmadan uzar da uzar unutulur gider sonra.. alındığını kırıldığını anlat. ilk kez dışarı çıktın 1 yıldır insan zehir olsa yutar..

kuzuların şu an en çok ilgi ve oyun istediği ve en zor hareketli olduğu dönemler..

Canım alakasız ama çok sevindim öyle sorunsuz uyumasına maşallah hep daha iyiye gidecek şekilde devam etsin inşallah.. Bol bol uyku versin :)
sağol tatlım dün geceden sonra iyi geldi. biraz dengesizlik oluyo tabii henüz yeni alışıyo. amin inşallah hepimizin kuzulara uyku gelsin bol bol :)

yalnız tesadüf mü bilmiyorum ama zaten memeye düşkündü bu uyku eğitiminden beri daha da düşkün oldu. düşün artık halimi eli hep yakamda. hayır demek istemiyorum ama bittim resmen..

Çok güzel maaşallah size ben bu kadar ilerlemedim, ben mutlaka odadayim yatağın kenarından ordan seviyorum öyle uyuyor sen çok hızlı bir giriş yaptın afreim begüme tabi sana da :KK66:
sağol canım evet hızlı bi giriş yaptım ama çok ağlattım ilk gece. ama yine de sadece gündüz yanından ayrılıyorum gece gitmemi istemiyo bekliyorum başında.

Evet gece meme bitmeden uyanmalar bitmez sanırım, yani inşallah o Zaman biter :))
Valla şurda okulun kapanmasına bir buçuk ay kaldı insaf edip istemesin bi zahmet, ama isterse de veririz napalım.. Hiç sevmem bu para pul işlerini..

Eminim düşünüyordur ve çoktan pişman olmuştur az önce gördüm mesaj atmış uzun uzun özür dilemiş daha neler neler içini dökmüş.. Cevap vermedim akşam yürüyüşe gidelim diyerek dışarda konulurum annem evde kalırım ben derse..

Bugün de iznim bitti, 1 saat erken gittim okula, yani ayazı uyutmadan çok ağladı ben çıkarken :KK43: şimdi geldim eve, sabah annem uyutmuş ama çok az uyumuş ağlayarak uyumuş ve ağlayarak 45 dk sonra uyanmış.. Çok zor ya hrm çalışmak hem anne olmak :KK43:
Ayyy ne güzel bak mesaj yazmış ne hoş.. Biz kadınlar çok şey istemiyoruz aslında ama ahh anlamıyorlar ki.. Çıkın güzel bi akşam geçirin başbaşa
Can'ım evet çocuğumuzu bırakmak gerçekten çok zor oluyor ama alışacak. İstersen uyku saatlerini değiştir. Bide ayaz gündüz tek uyku mu uyuyor?

Evet gece meme bitmeden uyanmalar bitmez sanırım, yani inşallah o Zaman biter :))
Valla şurda okulun kapanmasına bir buçuk ay kaldı insaf edip istemesin bi zahmet, ama isterse de veririz napalım.. Hiç sevmem bu para pul işlerini..
aynen öyle insan olan istemez de millet çok uyanık. tamam belki bikaç saat daha fazla bakacak ama ayıptır yani. bende hiç pazarlık edemem para konusunda uzatmayı sevmem. biz çok kazıklanırız :)

Kızlar iyi akşamlar bişey danışmak istiyorum size dün akşam birden bire berat yutkunurken gurk diye bi ses çıkardı daha sonra devam etti bu ses her yutkunmasında tam yutkunduğu esnada baya bi ses geliyor guurrk diye mideden mi nefes borusundan mı gırtlaktan mı bilmiyorum ama derinden gelen bi ses işte anlam veremedim hala geliyor ses her yutkunduğunda sizce çocuk doktoruna mı götüreyim yoksa geçer mi acaba böyle bişey yaşayan oldu mu

bazen diyorumki acaba erkeklerin doğasında mı var bu yani biz mi çok şey istiyoruz? ama bu kadar olmamalı ya..

hatasını anlamış sanırım bak bu da güzel. annenden rica et ve çıkın dışarı konuşun güzel güzel. içindekileri söyle mutlaka. böyle konuşmadan uzar da uzar unutulur gider sonra.. alındığını kırıldığını anlat. ilk kez dışarı çıktın 1 yıldır insan zehir olsa yutar..

kuzuların şu an en çok ilgi ve oyun istediği ve en zor hareketli olduğu dönemler..

sağol tatlım dün geceden sonra iyi geldi. biraz dengesizlik oluyo tabii henüz yeni alışıyo. amin inşallah hepimizin kuzulara uyku gelsin bol bol :)

yalnız tesadüf mü bilmiyorum ama zaten memeye düşkündü bu uyku eğitiminden beri daha da düşkün oldu. düşün artık halimi eli hep yakamda. hayır demek istemiyorum ama bittim resmen..
Kesinlikle öyle, ben zaten konuşmazsam çatlarım :) illa halletmem lazım kiminle olursa olsun :) bence erkeklerin doğasındav var diye bişi yok, bizim kültürümüze has bişi bu, yani anne Bebek'ten sorunlu evden sorumlu baba ise çalışır falan filan diğer ülkelerde böyle değil.. Kader işte :))

Ayyy ne güzel bak mesaj yazmış ne hoş.. Biz kadınlar çok şey istemiyoruz aslında ama ahh anlamıyorlar ki.. Çıkın güzel bi akşam geçirin başbaşa
Can'ım evet çocuğumuzu bırakmak gerçekten çok zor oluyor ama alışacak. İstersen uyku saatlerini değiştir. Bide ayaz gündüz tek uyku mu uyuyor?
Güzel bi akşam değil de yürüyüşe çıkarız ayaz hele bi uykuya dalsın beyefendi, onun da inadı tuttu şimdi debelenip duruyor yatakta :)

Ya ayaz iki kere uyuyor Canm, bi sabah 10-10.30 da bi saat falan bi de öğlen 16.00 gibi .. Nasıl değiştirebilirim ki bi fikrin var mı? Tek uyku denedim dana önce ama uyku süresi uzamıyor yani bi uyumasında 3 saat uyusa bi daha uyutmam ama en fazla 1.5 saat uyuyor seferde

Kızlar iyi akşamlar bişey danışmak istiyorum size dün akşam birden bire berat yutkunurken gurk diye bi ses çıkardı daha sonra devam etti bu ses her yutkunmasında tam yutkunduğu esnada baya bi ses geliyor guurrk diye mideden mi nefes borusundan mı gırtlaktan mı bilmiyorum ama derinden gelen bi ses işte anlam veremedim hala geliyor ses her yutkunduğunda sizce çocuk doktoruna mı götüreyim yoksa geçer mi acaba böyle bişey yaşayan oldu mu
Alla alla ilk defa duydum ben öyle birşeyle karşılaşmadım.. Eğer devam ediyorsa kesinlikle götür canım ne olduğunu bilirsin em azından :(

Kesinlikle öyle, ben zaten konuşmazsam çatlarım :) illa halletmem lazım kiminle olursa olsun :) bence erkeklerin doğasındav var diye bişi yok, bizim kültürümüze has bişi bu, yani anne Bebek'ten sorunlu evden sorumlu baba ise çalışır falan filan diğer ülkelerde böyle değil.. Kader işte :))
bizim erkeklerin doğasında var demeliyim o zaman :) ama yine de insanoğlunda var böyle bi kanı çocuğa en çok anne bakar diye. ya hangi ülkeydi hatırlamıyorum izlanda mıydı irlanda mıydı unuttum orda babalara da doğum izni veriliyor hemde bayağı uzun süre ve anneden daha çok sorumluluğu oluyor çocuklar üstünde. bize hayal bunlar tabii :))

bende iki gün sürdüremem küslüğümü. vallahi çatlarım :)) ama unutmam bana yapılanı o ayrı. inşallah çözersiniz bu akşam canım..

İçimdekileri söyledim söylemesine ama çok kırıcı oldum, tutamadım kendimi birikti sadece bu olay değil bi ton şey..
Walla hiç yardımcı olacağını sanmıyorum, sabah bi suratla gitti, ben bırakırdım hep işe bi baktım çıkmış evden..
Canım zaten biriktiği için öyle oldu. Sen bu zamana kadar çok iyi dayanmuşsın. 14 aydır ilk defa bıraktım diyorsun Bu büyük bir özveri hatta fazla bile diyebilirim . Bence suçluluk duyma o çocuğun senin kadar babasına da ihtiyacı var rol model alacak. Babalar da gerekli fedakarlığı gösterip bu süreçte anneyle birlikte ortak bir yol izlemeli. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatırsınız canım biz yanındayız :))

Back
X