2015 Şubat Anneleri

Günaydın hatunlar iyi Pazarlar herkese
Eşimin evde olduğu tek günde hava yağmur lu kapalı eve tıkılı kaldık bugün iyimi
Benimki uyudu bakalım ne zaman uyanacak.
Dün gece az uyandı nedense. Saate bakıyom sabah olmuşsa çocuk iyimi niye uyanmadı diye düşünüyom alışmışım kırk kere uyanmasına

Günaydın hatunlar iyi Pazarlar herkese
Eşimin evde olduğu tek günde hava yağmur lu kapalı eve tıkılı kaldık bugün iyimi
Benimki uyudu bakalım ne zaman uyanacak.
Dün gece az uyandı nedense. Saate bakıyom sabah olmuşsa çocuk iyimi niye uyanmadı diye düşünüyom alışmışım kırk kere uyanmasına
aynen dün sabah 9buçuğa kadar uyuyunca girdim odasına baktım iyi mi diye. bizde iyice kafayı sıyırdık mı ne maralım.

Bide 6 yaş ta arkadan aZılar geliyor. Hiç bir şekilde çocukların şikayeti olmuyor koca çocuk olsa söyler bebekten farklı olarak.
Ben hala bu huysuz çocukların dişler yüzünden böyle olmadığı nı düşünüyorum. Vardır ailede onlar gibi olan çekmiştir bizimkiler de. Uyanmalarıda alışkanlık dan büyük ihtimalle

aynen dün sabah 9buçuğa kadar uyuyunca girdim odasına baktım iyi mi diye. bizde iyice kafayı sıyırdık mı ne maralım.
Olabilir :)
Gündüz bazen üç saat uyuyor benimki gırıp çıkıp kontrol ediyorum. Aslında gündüz bir kere de o uyku normal ama alışmadık şeyde don durmaz misali :)))

Benımkı dün telefon diye nasıl ağladı. Babasına ver diye bağırıyor resmen çocuk sinir krizi yaşadı.aglatunca veriyor babası üç çocuk büyüdü,çocuklar öğrendi ama eşime derdımı anlatamadım ağlamasın diye ne istese veriyor eline. Bende geri alıyorum çocuk mahvoldu ağlamaktan baştan vermese bunların hiç biri olmayacak.
Aynııı abisi fazlası var eksıgı yok büyük oğlumda kızar sınırlenır küplere biner ınatdır ama bu daha fazla sankı. Eşime diyom ikiside senin eserin

Olabilir :)
Gündüz bazen üç saat uyuyor benimki gırıp çıkıp kontrol ediyorum. Aslında gündüz bir kere de o uyku normal ama alışmadık şeyde don durmaz misali :)))
gündüz tek seferde o kadar uyuması bencede normal. rahat bırak çocuğu :) gündğz benimkide tek uyku uyuyo 2-3 saat.

yalnız diş konusunda yanılıyosun bence :)) bence senin çocuklarının dişten hiç problemi olmamış ne güzel. genetik bişey demekki.

çünkü burda çoğu bebeğin bir süre deli gibi huysuz iştahsız döneminden sonra her seferinde diş patlatması bi tesadüf olamaz bence.

gündüz tek seferde o kadar uyuması bencede normal. rahat bırak çocuğu :) gündğz benimkide tek uyku uyuyo 2-3 saat.

yalnız diş konusunda yanılıyosun bence :)) bence senin çocuklarının dişten hiç problemi olmamış ne güzel. genetik bişey demekki.

çünkü burda çoğu bebeğin bir süre deli gibi huysuz iştahsız döneminden sonra her seferinde diş patlatması bi tesadüf olamaz bence.
uyku normalde benim oğlan 2 saati nadir geçir ir. Öyle birden uyanmak bilmeyince bakıyorum gıdıp bende napayım:)
E peki 6 yaş dişler ı niye bişey yapmıyor azılar hemde. Ben çocuklardaki sorunları başka şeylere bağlıyırumkı o dedıklrın bizde de oluyor. İştahsızlık sadece grip olunca çoğalıyor. Bugün yine öksürmeye başladı. 15 gun iyiyse 15ngün grip benimki.

Allah yardımcın olsun.yemeyen çocuğun ne kadar insanın ömründen aldığını bilenlerdenim.bi de persantilin altındaydı benim ki.korkma bi şey olmuyor.kendine bunu telkin et.eğer gün içerisinde hareketliyse enerjisi dusmemisse korkma canım.ben küçük kiziň annesiydim.kızından gelişim geriliğinden dolayı öyle bahsederlerdi.su an yaşıtlarını yakaladı.takviye mamayla oldu ama oldu.ölmedi ağır hastalanmadi.enerjisi hep yerinde oldu.sadece beni çökertti.yalnız benimkinde böbreklerde taş varmış.iyeye sık yakalanıyordu..iştahsızlığı ondanmış.geç farkettiler.taş akla gelmedi.iste böyle bi sebebi yoksa sakin kal.yaptıkların daha kötüye sebeb oluyor.biliyorum.çünkü yaptım.dahada kötü oldu.aranızdaki ilişkiye zarar verirsin.sen rahatim takmıyorum sakinim derken bile değilsin ve o bunun farkında.gerçekten rahat olduğunda çözülecek bu iş.
Sağol canım rahat olmak keşke elimizde olsa :) inşAllah büyüyünce düzelir artık

işçi bayramımız kutlu olsun :) Sıla'nın 4 dişi var alt 2 tane martta üst 2 tanede 1 hafta önce çıktı dişe özel bir durum yaşamadık ama iştahsız, huysuz,uykusuz, hep memede olduğu dönemler oluyor 1 hafta meme dışında birşey yemediğini bilirim ben de diş konusunda MaRaL_ MaRaL_ gibi düşünenlerdenim, bizde de meme öncelikli ama ben bunu iyi birşey diye görüyorum yani benim işime yarıyor açsa emer, ağlayınca emer, sinirlenince emer gelip tişörtü çekiştirir emer benim memede hep dışarda eskiden mahremdi şimdi görmeyen kalmadı diyorum birde ben 24 aya kadar emmesi gerektiğini okudum birçok kaynakta onun için hiç bıraktıracağım diye düşünmedim

işçi bayramımız kutlu olsun :) Sıla'nın 4 dişi var alt 2 tane martta üst 2 tanede 1 hafta önce çıktı dişe özel bir durum yaşamadık ama iştahsız, huysuz,uykusuz, hep memede olduğu dönemler oluyor 1 hafta meme dışında birşey yemediğini bilirim ben de diş konusunda MaRaL_ MaRaL_ gibi düşünenlerdenim, bizde de meme öncelikli ama ben bunu iyi birşey diye görüyorum yani benim işime yarıyor açsa emer, ağlayınca emer, sinirlenince emer gelip tişörtü çekiştirir emer benim memede hep dışarda eskiden mahremdi şimdi görmeyen kalmadı diyorum birde ben 24 aya kadar emmesi gerektiğini okudum birçok kaynakta onun için hiç bıraktıracağım diye düşünmedim
Bizim dört azı ıki üst köpek dişi sekiz de üst alt dişler var. Benim oğlan doğduğundan beri aynı hemşire bana acıyıp gece almıştı dinleneyim diye :)
Şu anda öksürüyor iştah geri gitti buyur burdan yak. Görünürde dişte yok
Ablası abisi öksürüyordu onlardan geçti herhalde

Bende memeden kesmeyi düşünmüyorum.dr a gece çok uyanıyor dedugımde gece emzırme demişti 3 aylıkdu daha o zanan. Şimdi desem uyanıyor diye ben sana dedim dıycej. Müstahak sana diyecek kibarca :)
Zaman gelecek bu yaş geçecek emzirme falan kalmayacak. Ama yinede biz eskiye nazaran az emiyoruz yoğurt peynir derken emmeye sıra gelmiyor gündüz. Olsun son damlasına kdr gidecem inşallah.

uyku normalde benim oğlan 2 saati nadir geçir ir. Öyle birden uyanmak bilmeyince bakıyorum gıdıp bende napayım:)
E peki 6 yaş dişler ı niye bişey yapmıyor azılar hemde. Ben çocuklardaki sorunları başka şeylere bağlıyırumkı o dedıklrın bizde de oluyor. İştahsızlık sadece grip olunca çoğalıyor. Bugün yine öksürmeye başladı. 15 gun iyiyse 15ngün grip benimki.
6 yaşı bilmiyorum canım hiç 6 yaşında diş çıkaran bi çocuk olmadı etrafımda :)) artık kendi kızımdan tecrübe edicem görürsem o günleri.

demek istediğim nasılki grip olunca iştah gidiyo huysuz oluyo hastalık geeçince normale dönüyo bizde de diş kabarıp çıkana kadar öyle oluyo ve patlayınca o sıkıntılar geçiyor. her çocuk bir değil bazısı hiç acı çekmeden patır patır çıkarıyomuş dişleri.

dört parmağını damağına koyuyo ileri eri kaşıyo veya ısırıyo suratında acı ifadesiyle. dişten dolayı olmadığını düşünemeZdin inan benim kızımı o halde görsen :)

memeyi bıraktırma mevzusu konusunda herkes kendine göre en doğru olanı düşünüyordur elbet. benimde hayatta en zevk aldığım şey çocuğumu emzirmek oldu. hayatta hiç bir besin kaynağının anne sütü kadar yararlı olmayacağını biliyorum.

niyetim de hep en az 1 buçuk yaşına kadar emzirmekti. ama bir yerden sonra artık damla damla süt gelmesine rağmen sadece zevk için emmeye başlıyor. tamam anneyle bağı için o da önemli. ama bu gece 6 kez kalkmasına neden oluyorsa, gün boyu memi memi diye yakayı çekiştirip mızmızlanarak geçiyorsa orda bi dur demenin vakti gelmiş demektir. memeyi oyuncak yapıyor çünkü. tıpkı ayakta sallanmak gibi ona da bağlanıyor.

bu durumda ben emzirmekten çok zevk alsam da bi yerden sonra tükeniyorum. ne o iyi uyuyabiliyor ne de ben. bu bence 2 yaşına kadar emmemiş olmasından çok daha büyük bi problem. ama yine de bikaç damla da olsa 1 buçuk yaşına kadat mahrum etmek istemiyorum ve dayanıcam.

hele ondan sonra büyüdükleri için memeden koparmak daha da sancılı oluyor. kuzenim yeğenimi 26 ay emzirdi. şu an 3 buçuk yaşında ve eliyle memeyi sevmezse ortalığı yıkıyor. annesine bi gün seni camdan atıcam diye şaka yapmış birinden duymuş sanırım. o da o zaman memeler nolucak demiş. ben iner memelerimi keser alırım senden demiş. çocuktaki meme manyaklığına bakın hele :))

o yüzden en ama en fazla 2 yaş diye düşünüyorum ben. uzmanlar ne diyor bilemem ama fazlası çocuk için iyi olmaz gibi geliyor bana. bu benim fikrim tabiiki. ha ilerde büyüyünce elbet unutacaklar hatırlamayacaklar bile.

İyi pazarlar kızlar,
Bizde anca hazırlandık çıktık evden , arkadaşın doğumgünü var oraya gidiyoruz.Bıdık uyuyor şu an arabada zaten çok uykusu vardı mızmızdı hazırlanırkende.Bakalım nasıl geçecek bugün gideceğimiz arkadaşında bebişi var çok seviyor bebeleri oynamak öpmek sevmek istiyor bizimki ama ben korkuyorum zarar verebilir severken diye.İnşallah hepimizin günü harika geçer :rapci:

memeyi bıraktırma mevzusu konusunda herkes kendine göre en doğru olanı düşünüyordur elbet. benimde hayatta en zevk aldığım şey çocuğumu emzirmek oldu. hayatta hiç bir besin kaynağının anne sütü kadar yararlı olmayacağını biliyorum.

niyetim de hep en az 1 buçuk yaşına kadar emzirmekti. ama bir yerden sonra artık damla damla süt gelmesine rağmen sadece zevk için emmeye başlıyor. tamam anneyle bağı için o da önemli. ama bu gece 6 kez kalkmasına neden oluyorsa, gün boyu memi memi diye yakayı çekiştirip mızmızlanarak geçiyorsa orda bi dur demenin vakti gelmiş demektir. memeyi oyuncak yapıyor çünkü. tıpkı ayakta sallanmak gibi ona da bağlanıyor.

bu durumda ben emzirmekten çok zevk alsam da bi yerden sonra tükeniyorum. ne o iyi uyuyabiliyor ne de ben. bu bence 2 yaşına kadar emmemiş olmasından çok daha büyük bi problem. ama yine de bikaç damla da olsa 1 buçuk yaşına kadat mahrum etmek istemiyorum ve dayanıcam.

hele ondan sonra büyüdükleri için memeden koparmak daha da sancılı oluyor. kuzenim yeğenimi 26 ay emzirdi. şu an 3 buçuk yaşında ve eliyle memeyi sevmezse ortalığı yıkıyor. annesine bi gün seni camdan atıcam diye şaka yapmış birinden duymuş sanırım. o da o zaman memeler nolucak demiş. ben iner memelerimi keser alırım senden demiş. çocuktaki meme manyaklığına bakın hele :))

o yüzden en ama en fazla 2 yaş diye düşünüyorum ben. uzmanlar ne diyor bilemem ama fazlası çocuk için iyi olmaz gibi geliyor bana. bu benim fikrim tabiiki. ha ilerde büyüyünce elbet unutacaklar hatırlamayacaklar bile.
hehe bak sen bücüre:) yok o memeyle oynamak emzırmeden değil. Uyku arkadaş ı gibi bişey. Diyordum ya benim olanda ağzımla oynuyordu 3 yaşa kdr. Arkadaşımın kızı 3 yaşında sallayarak uyutuyor, anne çorabını çıkar dıyoluş sallarken dokunacak ılla diyor uyumak için :). Onun bir büyüğü parmağını emiyor muş 9 yaşında
Bu çocuklar bişeye alıştımı kolay kolay bırakmıyor işte. Bizi parmağında oynatıylar sıpalar. :her birinin değişik değişik sevdıcegı oluyor :)

hehe bak sen bücüre:) yok o memeyle oynamak emzırmeden değil. Uyku arkadaş ı gibi bişey. Diyordum ya benim olanda ağzımla oynuyordu 3 yaşa kdr. Arkadaşımın kızı 3 yaşında sallayarak uyutuyor, anne çorabını çıkar dıyoluş sallarken dokunacak ılla diyor uyumak için :). Onun bir büyüğü parmağını emiyor muş 9 yaşında
Bu çocuklar bişeye alıştımı kolay kolay bırakmıyor işte. Bizi parmağında oynatıylar sıpalar. :her birinin değişik değişik sevdıcegı oluyor :)
evet işte yeğenim de memeye Begüm gibi çok düşkün bi bebekti hala bırakamıyor. teklif etsem vallahi emer diyor :) o da çok zor kesti memeden.

bizimki memeyi bıraksa bağlanacağı ilk şey sanırım emzik olur. illa bişeye bağlancaklar yani :))

İyi akşamlar kızlar yine bir vukuatlı akşamdayız mutfaktan plastik salata kabını istedi oynasın diye verdim eline içeri geldik kabı kafasına geçirdi öle yürümeye çalıştı ama tam yüzünü kaplamış önünü görmüyor aldım kaldırdım kafasından ağladı yine istedi ben de yine verdim yine yüzünün önün geçirdi yürüdü ben de hemen arkasından yürüyordum düşerse tutarım diye düştü alnının kenarını daha doğrusu kaşının bittim yerini plastik oyuncak sepetinin köşesine vurdu önce içe girdi vurduğu yer morardı sonra çok şişti çok ağladı çok korktum :KK61::KK42: hep benim yüzümden ne kadar dikkat etsem o kadar başına bişey geliyor tam arkasındayım ama düştü tutamadım yine ben ne zamana kadar böyle peşinden gidecem ya da o ne zaman öğrenecek tam olarak yürümeyi gerçi bugünkünün yürümekle ilgisi yokta kafasına kabı geçirdiği için göremedi önünü doğal olarak çok dikkatsiz ve sorumsuzum ağlasa da sızlasa da alacaktım elinden aptal kafam :kızgın:

@AyazBeyaz mery mery ne iyi yaptınız görüşmekle kızlar ben sizi görünce çok mutlu oldum yanınıza gelesim geldi valla ne yazık ki çok uzağım sizlerden ama gönüller bir olsun yeter ki kuzucuklar ne yaptılar birbirlerini görünce oynadılar mı acaba size rahat vermişlerdir umarım minik kuzular resimleriniz de çok güzel bu arada :KK66:

Back
X