2015 Şubat Anneleri

Benden bi 500 ml olacak şekilde emiyordur kesin gece çok emiyor yani verimli bişekilde emiyor gündüz de sürekli istediği için okadar içiyordur diye düşünüyorum.
Park bahçe geziyoruz cnm dışarda alıyo yemek kokularını mama diye tutturuyor veriyorum beğenmiyo yemiyor çok enteresan bnm kız:)))
hahhaah senin yemeklerimi begenmiyor diyorsun cimcimeye abk sen
bide pure veriyorsan taneli dene tane veriyorsab puturlu dene
yemek konusunda her yol mubah :)

ay kızlar ne sıkıcı bi gün :KK43: havalar da bi güneşli bi soğuk acaip dengesiz. güneş var çıkıyoruz üşüyoruz. kaç zamandır eve tıkıldık kaldık. bi dün sahile çıktık inanın kıza kışlık montunu giydirdim yani.

bu arada yarın akşam annem gelecek çok mutluyum 10 gün kalacak çok iyi gelecek bana.

dün akşam da Begüm sorunsuz uyudu 15 dakika döndü durdu yatakta ama illa başında olmamı istiyor. onu da yavaş yavaş aşıcaz sanırım. yalnız gece uyku saatleri kaymaya başladı. 9-10 arası yatırırdım şimdi tam uykusu gelmeden yatırınca sapıtıyo bu yüzden yatması 10buçuğu buluyo. ve yine 8de kalkıyo. çok az uyumuş oluyo gece. ama öğlen 2-3 saat uyuyor. yine de gece bi bebek için çok az gece uykusu. gece iki kez uyandı meme için bide. bakalım napıcaz..
Havaların bu değişken halini hiç sevmiyorum, ısınıyorsan ısın yoksa da soğuk olmaya devam et demi Ama :))

Ayyy annenin gelmesi ne hoş, biraz olsun rahatlarsın canım en azından 10 gün de olsa :) yazın da gidecek misin sen İstanbul'a ?

Uyku olarak yine iyi ama Can'ım, dediğine göre 9.5 Saat gece toplamda 12 saat uyuyor zaten Bu yaşta olan da bu sanırım :)) mız mız olmadığı sürece uyku yüzünden sıkıntı yok..:) gece emziriyor Musun uyandığında?

Havaların bu değişken halini hiç sevmiyorum, ısınıyorsan ısın yoksa da soğuk olmaya devam et demi Ama :))

Ayyy annenin gelmesi ne hoş, biraz olsun rahatlarsın canım en azından 10 gün de olsa :) yazın da gidecek misin sen İstanbul'a ?

Uyku olarak yine iyi ama Can'ım, dediğine göre 9.5 Saat gece toplamda 12 saat uyuyor zaten Bu yaşta olan da bu sanırım :)) mız mız olmadığı sürece uyku yüzünden sıkıntı yok..:) gece emziriyor Musun uyandığında?
aynen bende sevmiyorum bu havaları. bi karikatür vardı "mont beni" diye aynı o durumda oluyoruz çok komik :))

ya aslında siz anlatınca ben şükrediyorum uyku konusunda. Begüm arada cozutur ama her zaman değil. sadece bebek dediğin 11 de yatar mı ona takılıyorum :D

gece uyanınca emziriyorum çünkü onun için uyanıyo. emzirmemem demek gecenin körü bi ağlama krizi demek. ne su ne emzik işe yaramıyor. gece emzirmeyi kesme çalışmalarına başlayana kadar böyle devam edecek. şimdi emip yatıyor bi ara hem emip hem sallanmak istiyodu allahım kabus :mad:

annemin gelmesi gerçekten çok iyi olucak bana canım çok stresliydim iyi gelecek. yazın bayramın ikinci günü temmuzun ilk haftası yani gidicem. biraz istanbulda kalıp annemlerle yazlığa geçicez. eşim de ağuatosun ilk haftası izne çıkıp yazlığa gelicek. beraber tatil yapıp arabayla dönücez sonra eve. yani aksilik olmazsa plan bu. Begümle bayaaaaaaaaa uzun bi yolculuk olcak bakalım nasıl olacak şimdiden düşünmeye başladım :D

bi de aklıma takılan istanbuldan babamın arabasıyla yazlığa nasıl gidicez otokoltuğu yok. 7 saatlik yol. kuzenlerden falan ödünç almak olmaz, babama yeni bi tane al diyemem yazık günah ucuz bişey değil. bizimki kocaman bişey tekrar arabadan sökülüp de gelmez uçakta bagaj olarak bile gelmez.

şimdiden düşündüğüçm şeylere bak :D işte ben böyleyim üç ay sonraki bi ayrıntıyı şimdiden düşünür dert ederim. bakalım plan olacak mı bi dur bekle di mi ama yok :KK57: yine çok konuştum o_O

İyi akşamlar kızlar yine bir vukuatlı akşamdayız mutfaktan plastik salata kabını istedi oynasın diye verdim eline içeri geldik kabı kafasına geçirdi öle yürümeye çalıştı ama tam yüzünü kaplamış önünü görmüyor aldım kaldırdım kafasından ağladı yine istedi ben de yine verdim yine yüzünün önün geçirdi yürüdü ben de hemen arkasından yürüyordum düşerse tutarım diye düştü alnının kenarını daha doğrusu kaşının bittim yerini plastik oyuncak sepetinin köşesine vurdu önce içe girdi vurduğu yer morardı sonra çok şişti çok ağladı çok korktum :KK61::KK42: hep benim yüzümden ne kadar dikkat etsem o kadar başına bişey geliyor tam arkasındayım ama düştü tutamadım yine ben ne zamana kadar böyle peşinden gidecem ya da o ne zaman öğrenecek tam olarak yürümeyi gerçi bugünkünün yürümekle ilgisi yokta kafasına kabı geçirdiği için göremedi önünü doğal olarak çok dikkatsiz ve sorumsuzum ağlasa da sızlasa da alacaktım elinden aptal kafam :kızgın:
Geçmiş olsun.morluklara biberiye yağı sürünce ağrıyı alıp morarmayiengelliyor ya da geciriyormus.bizzat denemedim ama alıp deneyecegim.sen de bi dene.ise yarıyorsa evde bulundur hatta cantanda.

biziö artyık yatır kaldır halimiz kalmadı, yürüyünce imkansız gibi:) benimakşamları uykuya dalmada sıkıntı yok bazı günler kafayı yemesidışında.. yanına yatıyorumakşamları döne döne uyuyor birsüre sonra.. tek sıkıntı gece emmesi ve gündüz uykuları..

ben birgün denedim gündüz de aynı şekilde uyutmayı ama imkansızdı, çok ağladı o kadar ağlamasına da bir daha dayanamam sanırım :)

ama helalolsun sana walla, ne güzel cesaret ettin bir anda ve çok iyi e
1
Diloş da öyle uyuyor

Selam ve iyi haftalar kızlar,
Dün çok şükür çok huysuzlanmadı hatta neredeyse hiç diyebilirim çünkü bebiş vardı onunla sohbetler oyunlar oynadı , arkadaşlar da çok güzel hazırlamış herşeyi bahçeye güzel bir sofra kurmuşlar bize de iyi geldi açıkçası.Tabi ilk gittiğimizde sürekli yürümek istedi azıcık çimenlerde yürüdü.Sonra arabasına oturttuk başta mızmızlandı ama yanına arkadaşını da koyduk sohbet ettilet resmen :-) gelincikgibi gelincikgibi mery60 mery60 harikasınız ya ne güzel yapmışsınız size de iyi gelmiştir çok.

keyfi deil canim bi yeri agriyor eminim ama neresi bilmiyorum :KK43:
çokaz uyudu yine kalkdi sabahin korunde
aksam agri kesiciden kulak damlasina herseyi denedim iyi kotu uyuttuk sabah kalakdi yine ayni mizmiz
dr d a yokmus çarsambaya kdr
kaldik boyle ortada :KK43:
Allah sifa versin insallah

gece beslenmesini kesmekte çok geç bile kaldık. ama cesaretim yok. uyku eğitimine cesaret toplayana kadar canım çıktı :KK70:

ayy yakın olsak zaten her zaman görüşürdükki. çok üzülüyorum ya :KK43: bari bikaçımız aynı şehirlerde olaydı :)
Aynen canim gec kaldik ve hic cesaretim yok. Bi de gunduz ememedigi icin kiyamiyorum hala.
Evet ya yakin olsak ne guzel gorusurduk. Cok istiyorum

aynen bende sevmiyorum bu havaları. bi karikatür vardı "mont beni" diye aynı o durumda oluyoruz çok komik :))

ya aslında siz anlatınca ben şükrediyorum uyku konusunda. Begüm arada cozutur ama her zaman değil. sadece bebek dediğin 11 de yatar mı ona takılıyorum :KK70:

gece uyanınca emziriyorum çünkü onun için uyanıyo. emzirmemem demek gecenin körü bi ağlama krizi demek. ne su ne emzik işe yaramıyor. gece emzirmeyi kesme çalışmalarına başlayana kadar böyle devam edecek. şimdi emip yatıyor bi ara hem emip hem sallanmak istiyodu allahım kabus :mad:

annemin gelmesi gerçekten çok iyi olucak bana canım çok stresliydim iyi gelecek. yazın bayramın ikinci günü temmuzun ilk haftası yani gidicem. biraz istanbulda kalıp annemlerle yazlığa geçicez. eşim de ağuatosun ilk haftası izne çıkıp yazlığa gelicek. beraber tatil yapıp arabayla dönücez sonra eve. yani aksilik olmazsa plan bu. Begümle bayaaaaaaaaa uzun bi yolculuk olcak bakalım nasıl olacak şimdiden düşünmeye başladım :KK70:

bi de aklıma takılan istanbuldan babamın arabasıyla yazlığa nasıl gidicez otokoltuğu yok. 7 saatlik yol. kuzenlerden falan ödünç almak olmaz, babama yeni bi tane al diyemem yazık günah ucuz bişey değil. bizimki kocaman bişey tekrar arabadan sökülüp de gelmez uçakta bagaj olarak bile gelmez.

şimdiden düşündüğüçm şeylere bak :KK70: işte ben böyleyim üç ay sonraki bi ayrıntıyı şimdiden düşünür dert ederim. bakalım plan olacak mı bi dur bekle di mi ama yok :KK57: yine çok konuştum o_O
Canım şu sallanma işini bitirmekle en doğrusunu yaptın sanırım :)

Oooo:KK57::KK57: gerçekten çok uzun bir yolculuk olacak, o zamana kadar biraz daha büyüyecekler inşallah da rahat geçer yolculuğunuz.. Ne güzel dolu dolu bir yas geçireceksin :)

Hmm oto koltuğunu götürmen zor olur haklısındayım tüm bagaj Hakkı'nı onda harcamış olursun.. Kiralama var mı acaba İstanbul büyük yer bi araştırmak lazım en kötü öyle yaparsın.. Yenisi almak da olur ama yazık baya pahalı çünkü..

Ben de öyleyim işte.. Bi ton düşünürüm, şimdiden ben de yazı düşünüyorum Almanya'ya gidebilir miyim uçakta ayazı Nasıl Oya'larım diye.. Gereksiz tabiki boşuna kendimizi yıpratıyoruz ama yapımız bu..inşallah güzel olur herşey sen de boşuna evham yapmış olursun :KK59:

Bu kizin cok komik bi dansi var. Oyuncak piyanodan hep ayni sarkiyi acip dansediyo. Iste bile aklima geliyo guluyorum.:KK76::halay:
Anam yerim ben onu çok şeker bi çek de videoya görelim çocuğu şu yeni eklenen emojiler de Nasıl güzel mendil sallayan tam uymuş :KK70: ayaz da müzik olunca anc kafayı sallar :rapci:

ay kızlar ne sıkıcı bi gün :KK43: havalar da bi güneşli bi soğuk acaip dengesiz. güneş var çıkıyoruz üşüyoruz. kaç zamandır eve tıkıldık kaldık. bi dün sahile çıktık inanın kıza kışlık montunu giydirdim yani.

bu arada yarın akşam annem gelecek çok mutluyum 10 gün kalacak çok iyi gelecek bana.

dün akşam da Begüm sorunsuz uyudu 15 dakika döndü durdu yatakta ama illa başında olmamı istiyor. onu da yavaş yavaş aşıcaz sanırım. yalnız gece uyku saatleri kaymaya başladı. 9-10 arası yatırırdım şimdi tam uykusu gelmeden yatırınca sapıtıyo bu yüzden yatması 10buçuğu buluyo. ve yine 8de kalkıyo. çok az uyumuş oluyo gece. ama öğlen 2-3 saat uyuyor. yine de gece bi bebek için çok az gece uykusu. gece iki kez uyandı meme için bide. bakalım napıcaz..
Tatlım bak çabaların işe yarıyor ne güzel sorunsuz uyuyor. Ben de başında bekliyorum ama yeter ki sıkıntı çıkarmadan uyusun ben beklerim.. Buna da şükür :) Gece emmesini bıraktırmak gerçekten zormuş, sen şimdilik sabret bakalım. Ben emzirmiyorum gece ama uykuya dalması baya uzun sürüyor. Bütün umudum meme işi bitikten sonraya kaldı ama bakalım..
Ne güzel annen geliyor, sana çok iyi gelecek. Zaman'ınızı iyi değerlendirin bol bol sohbet edin gezin. Sen bu arada kv ile pek görüşmüyor musun artık? Hiç haber alamaz olduk cici kayınvalidenden :))
Uyku saatleri yetmese zaten uyumak ister, demek ki kaliteli uyuyor, sabah da çok erken kalkmıyor bence. Tuna çoğu zaman yediye gelmeden ayakta, gündüz de birer saatten iki kez uyuyor.

Aynen canim gec kaldik ve hic cesaretim yok. Bi de gunduz ememedigi icin kiyamiyorum hala.
Evet ya yakin olsak ne guzel gorusurduk. Cok istiyorum
bende bende :( birbirimizi görmesek de yakın arkadaş olduk. herşeyimizi paylaştık. aynı şeyleri yaşayan insanlar dışında kim anlayabilir birbirini :)
yakın arkadaşlarımız olsa da insanın çocuğu olunca arkadaşları bekar veya çocuksuz olunca iletişim kopuyo ister istemez. artık hayatın ve paylaştıkların değiştiği için :)

Duru gündüz ememiyosa hiç memeyi tamamen bıraktırana kadar gece emmeyi kesme bari annesi yazık :(

Canım şu sallanma işini bitirmekle en doğrusunu yaptın sanırım :)

Oooo:KK57::KK57: gerçekten çok uzun bir yolculuk olacak, o zamana kadar biraz daha büyüyecekler inşallah da rahat geçer yolculuğunuz.. Ne güzel dolu dolu bir yas geçireceksin :)

Hmm oto koltuğunu götürmen zor olur haklısındayım tüm bagaj Hakkı'nı onda harcamış olursun.. Kiralama var mı acaba İstanbul büyük yer bi araştırmak lazım en kötü öyle yaparsın.. Yenisi almak da olur ama yazık baya pahalı çünkü..

Ben de öyleyim işte.. Bi ton düşünürüm, şimdiden ben de yazı düşünüyorum Almanya'ya gidebilir miyim uçakta ayazı Nasıl Oya'larım diye.. Gereksiz tabiki boşuna kendimizi yıpratıyoruz ama yapımız bu..inşallah güzel olur herşey sen de boşuna evham yapmış olursun :KK59:
evet canım çok iyi oldu şu uyku eğitimi. daha tam oturmadı ama ben bu kadarını beklemiyodum bile.

oto koltuğu kiralanır mı hiç düşünmemiştim bak araştırayım ben bunu. neyse bulunur bi çaresi.
yaz dolu dolu geçecek inşallah dediğin gibi. bu kadar uzun kalmamıza eşim laf ederdi ama izne çıkacağı için bu tatil mevzusu araya girdiği için bişey demedi. bi daha trabzona gelip tekrar yazlığa gitmek çok saçma ve eziyet olurdu zaten. işin en zor kısmı en son eve dönme kısmı onu düşünmemeye çalışıcam. tam 1400 km falan :D

yapımız bu demekki bazen çok özeniyorum herşeyi oluruna bırakan insanlara ama napalım bu da bizim karakterimiz. ilk uçak yolculuğumuzda 2 aylıktı Begüm acaip korkmuştum hatta bi gece öncesinden kabus bile görmüştüm. kolikti o aralar çünkü. ama hiç bişey olmadı korkma bi şekilde halloluyo. alıştık biz artık mesela :)

Tatlım bak çabaların işe yarıyor ne güzel sorunsuz uyuyor. Ben de başında bekliyorum ama yeter ki sıkıntı çıkarmadan uyusun ben beklerim.. Buna da şükür :) Gece emmesini bıraktırmak gerçekten zormuş, sen şimdilik sabret bakalım. Ben emzirmiyorum gece ama uykuya dalması baya uzun sürüyor. Bütün umudum meme işi bitikten sonraya kaldı ama bakalım..
Ne güzel annen geliyor, sana çok iyi gelecek. Zaman'ınızı iyi değerlendirin bol bol sohbet edin gezin. Sen bu arada kv ile pek görüşmüyor musun artık? Hiç haber alamaz olduk cici kayınvalidenden :))
Uyku saatleri yetmese zaten uyumak ister, demek ki kaliteli uyuyor, sabah da çok erken kalkmıyor bence. Tuna çoğu zaman yediye gelmeden ayakta, gündüz de birer saatten iki kez uyuyor.
haklısın canım özellikle Ayaz ve Tuna'ya göre Begüm gayet iyi sayılır uykuda. sapıtığı oluyo tabii bazen. benimde derdim sallamaydı onu da aştık bakalım bu düzene iyice alışınca sanırım daha iyi olacak. dediğin gibi sanırım uykusu yetmese uyurdu. bizimkinin gündüz uykusu iyi. tek sefer uyur ve en az 2 saat uyur. bugün mesela 3buçuk saat uyudu şaşırdım bende bayağı fazla oldu. 4buçukta kalktı e nası 8de yatsın bi daha :) şu an ayAkta hala.

annemle dediğin gibi iyi vakit geçiricem tadını çıkarıcam bi aksilik olmazsa. çok iyi gelecek bana..

evet canım kv ile mecbur kalmadıkça görüşmüyorum. yani o gelirse geliyo kızı sevmeye. bi de doktora vs gidersem bırakıyorum. bi kere bıraktım yani. eskiden giderdim hep kahvaltıya kızı alıp hiç gitmiyorum. aramıyorum eskisi gibi de. pek anladığını da düşünmüyorum ama umrumda da değil naparlarsa yapsınlar..

bu arada mery60 mery60 çoğumuzun bazı şeyler için umudu memeden kesmede.. doğdukları andan beri neler atlattık neler yaşadık birlikte. bunu da hep birlikte deneyimleyeceğiz :)

ben en azından gece kalkmalarının düzeleceğine yürekten inanıyorum kuzuların. başka bi açıklaması yok çünkü. bi bebek gecenin üçünde uykunun en tatlı yerinde gözler yarı kapalı memi memi diye uyanıyosa bu memenin gücünü kuvvetini düşün artık :))

hata yapmamanız gereken nokta memeden keserken başka bi şeye bağımlı yapmamak.

ona da çok dikkat ediyorum mesela ilk zamanlar alışırken pışpış yapıyodum okşuyodum elimi veriyodum ama şimdi teması da kestim sadece başında bekliyorum. ağlamadıkça zamanla onu da bırakıcam. işte bazen ayarı kaçıyo ister istemez. o zaman bi umutsuzluk kaplıyo insanın içini.

ama şunu farkettim gündüz uykusundan daha çok korkuyordum ama o daha kolay oldu. yatırıyorum bi oyuncak veriyorum ve odadan çıkıyorum uyuyor maşallah. gece asla çıkmamı istemiyor. daha hassas oluyo bu bebeler gece sanırım..

Tuna da kendi kendine uyumayı öğrendiği halde neden gece bu kadar sık kalkıyor ve neden dalmakta zorluk çekiyor acaba. her bebek bir değil gerçi ama :( inşallah hepimizin deliksiz uykular uyuduğu geceler de gelir..

haklısın canım özellikle Ayaz ve Tuna'ya göre Begüm gayet iyi sayılır uykuda. sapıtığı oluyo tabii bazen. benimde derdim sallamaydı onu da aştık bakalım bu düzene iyice alışınca sanırım daha iyi olacak. dediğin gibi sanırım uykusu yetmese uyurdu. bizimkinin gündüz uykusu iyi. tek sefer uyur ve en az 2 saat uyur. bugün mesela 3buçuk saat uyudu şaşırdım bende bayağı fazla oldu. 4buçukta kalktı e nası 8de yatsın bi daha :) şu an ayAkta hala.

annemle dediğin gibi iyi vakit geçiricem tadını çıkarıcam bi aksilik olmazsa. çok iyi gelecek bana..

evet canım kv ile mecbur kalmadıkça görüşmüyorum. yani o gelirse geliyo kızı sevmeye. bi de doktora vs gidersem bırakıyorum. bi kere bıraktım yani. eskiden giderdim hep kahvaltıya kızı alıp hiç gitmiyorum. aramıyorum eskisi gibi de. pek anladığını da düşünmüyorum ama umrumda da değil naparlarsa yapsınlar..
Boşver kvler hep aynı, biraz gıcık oluyorlar, yada biz fena gelinlerdeniz:KK55:

Bebekler her şeyi feci aLışkanlık haline getiriyor, ama bir tek doğru olanı getirmiyorlar. Uyurken ne kadar çok temas edersek o kadar uyumuyor Tuna da. Ben de sadece başında bekliyorum. Tuna da demek ki memeler yerinde duruyor mu diye bakmak için uyanıyor elma :D Valla meme atom bombasından güçlüymüş hakkaten:KK70:ama eninde sonunda bitecek bi şekilde

Boşver kvler hep aynı, biraz gıcık oluyorlar, yada biz fena gelinlerdeniz:KK55:

Bebekler her şeyi feci aLışkanlık haline getiriyor, ama bir tek doğru olanı getirmiyorlar. Uyurken ne kadar çok temas edersek o kadar uyumuyor Tuna da. Ben de sadece başında bekliyorum. Tuna da demek ki memeler yerinde duruyor mu diye bakmak için uyanıyor elma :KK70: Valla meme atom bombasından güçlüymüş hakkaten:KK70:ama eninde sonunda bitecek bi şekilde
bizde gelinler olarak az değiliz canım kabul etmek lazım :D

dediğin gibi meme olayı bi gün elbet bitecek. bakalım o zaman neye saracaklar :D artık şu bitene kadar dayanalım şu yaşa gelene kadar dayanalım derken bunların uykusu ilkokula başlayınca anca düzelirmiş :D

Back
X