hakan da ben odadayken uyyor canim , bazen pispis diyorum bazen elimle yuzune falan dokunuyorum gozlerini kapatir gibievet iki kez aynı şey oldu son günlerde. ay ben artık mantık aramıyorum düşünmek istemiyorum gittiği yere kadar. sinirlerim daha çok yıpranıyo böyle bazen ama sallamam asla artık. çünkü gecenin üçünde bi saat sallarken ağladığımı bilirim. artık dönüş yok. şu düzene bi alışsa geceleri de artık yatağına koyup çıkıcam odadan ama daha tam oturmadıki düzen. en azından dokunmuyorum pışpış yapmıyorum bizimki hemen ona da bağlanır valla.
Hakan bu olaya çabuk alıştı ama maşallah. bizimki kadar sallanma manyağı değildi ama.
Haklısın canım normalde yatağında yatıyor hep sallayarak uyutsakta beşiğe koyuyoruz hemen ama çok çok sık uyandığı için sabaha karşı artık biraz yanımızda uyusun da uyanmadan biz de uyuyalım biraz diye düşündüğümüzden 4-5 gibi alıyoruz artık kendi yatağımıza ve de hiç uyanmıyor yanımızda ayaklarını üstümüze kafamıza filan atıp yatıyor değme keyfine :)hamile olmasan evet büyüyünce elbet geçer alışır vs diyebilirsin canım ama nacizane fikrim yanında yatırmaya alıştırmaman. karnın büyüyünce ve kardeşi doğunca ne yapacaksın çok zor olacak. o doğduktan sonra alıştırman çok daha zor. çok daha fazla etkilenir.
bu kısa bi dönem geçer diye düşünme onlar o kadar hızlı alışkanlık ediniyolarki herşeyi. ilerde çok zorlanacaksın bu yüzden birazcık ağlamasına müsaade etmelisin. salla ama en azından yatağında yatması konusunda taviz verme. senin için çok zor olacak yoksa ilerde..
bizde soba yakıyoruz halabuyuklerde bu yastayken oluyordu canim
su anki sebep ben ve kiizmda oksruyoruz
$ansimizdan bu sene çok hastalikli bi kis oldu normalde hasta olmayan abla abimiz bile kurtulamadilar gribin elinden ( yani kuçukken oluyolardi 2-3 yastan sonra pek hasta olmadilar )
sabah uyandim ev 18 derece açtim kaloriferi
mayisin ortasinda kalorifer açtugimi hiç hatirlamiyorum ben
sen ikinciye uyku eğitimini de kendi kendine yemek yemeyi de erkenden öğret :)Büyüyünce geçecek diye avutuyorum artık kendimi mecburen tabi bazı anlar oluyor fıttırıyor insan o ayrı e insanız biz de nihayetinde :)
geçen yaz tatili burnumuzdan gelmişti. zırt pırt uyanıyordu. sıcaktan diye düşünüyorduk ama meğer uykuya geçişindenmiş. benimle uyuduğu için her uyku döngüsünde yine beni arıyor bulamayınca da ağlıyormuş. bence beratın durumu tam da bu. gece yine uyanabilir evet ama uyanmayadabilir. bence uyku eğitimini bi daha düşün. ama iştah konusunda bişey diyemeyeceğim. şimdilik ilk hedefim mama sandslyesinde yemesini sağlamak. gezerek yedirmrkten hiç hoşlaanmıyorum..İstesem sabah olana kadar almam tabi yanıma ama o uykusuzlukla alalım da biraz biz de uyuyalım diyoruz artık kafayı kaldıramıyoruz sık sık uyanınca o saatte sabahta iş var zaten
Uyku eğitimi konusunda eşim faklı düşünüyor canım hemfikir değiliz o yüzden başlamak istemedim daha doğrusu kıyamıyor memeden kestin şimdi de ağlata ağlata mı uyutacaksın diyor çok şey bekliyoruz ondan filan diyor kendimizden soğutacaz onu diyor gündüz zaten anne babasını görmüyor akşama kadar küçücük çocuk bizimle yatsın bari gece yanında olduğumuzu bilsin diyor ben bakarım diyor bakıyor da gerçekten benden çok uyanmıştır geceleri beratı sallayıp geri uyutmuştur şimdiye kadar memeden kestiğimden beri ben pek bakmıyorum berata geceleri yani o yüzden veremedim uyku eğitimi canımgeçen yaz tatili burnumuzdan gelmişti. zırt pırt uyanıyordu. sıcaktan diye düşünüyorduk ama meğer uykuya geçişindenmiş. benimle uyuduğu için her uyku döngüsünde yine beni arıyor bulamayınca da ağlıyormuş. bence beratın durumu tam da bu. gece yine uyanabilir evet ama uyanmayadabilir. bence uyku eğitimini bi daha düşün. ama iştah konusunda bişey diyemeyeceğim. şimdilik ilk hedefim mama sandslyesinde yemesini sağlamak. gezerek yedirmrkten hiç hoşlaanmıyorum..
Bir de benimle uyumuyor canım yani ben değil eşim ya da annem sallayarak uyutuyorlar akşamları beşiğinde yatıyor zaten de işte çok uyanıyor emmemesine rağmengeçen yaz tatili burnumuzdan gelmişti. zırt pırt uyanıyordu. sıcaktan diye düşünüyorduk ama meğer uykuya geçişindenmiş. benimle uyuduğu için her uyku döngüsünde yine beni arıyor bulamayınca da ağlıyormuş. bence beratın durumu tam da bu. gece yine uyanabilir evet ama uyanmayadabilir. bence uyku eğitimini bi daha düşün. ama iştah konusunda bişey diyemeyeceğim. şimdilik ilk hedefim mama sandslyesinde yemesini sağlamak. gezerek yedirmrkten hiç hoşlaanmıyorum..
yani anlamak cidden zor sen bebeksin yatasana dokuzda di mi? neden bazı bebekler böyle acaba.. artık neden aramasak kabullensek daha mı mutlu olucaz onu da bilmiyorum..Canım seninki yine iyiymiş ya benimki 1 buçuktan önce uyumuyo.erken uyutsam 1 saat uyur kalkar gece 3 4 te anca uyur.gündüz de az uyutuyorum 1 1.5 saat ama yok bu uyku konusu çok yormaya başladı ya..
İnsan kabullenemiyo da.ben çok denedim onu da beceremedim.uykusuzluğa ve uyku düzeni bozuk bebeğe tahammül etmek gerçekten çok zor..nereye kadar böyle gidicek onu da bilmiyorum malesef...yani anlamak cidden zor sen bebeksin yatasana dokuzda di mi? neden bazı bebekler böyle acaba.. artık neden aramasak kabullensek daha mı mutlu olucaz onu da bilmiyorum..
Ben de severim misafiri ama habersiz iyi olmuyo canim bak plan yapmissin bozulmus.Ben misafir severim normalde de zaten evde olurum da böyle olunca üzüldüm annem için yazık ayda yolda bi plan yapmıştık
Ooo iyi yapmışsınız ne güzel inşallah güzel ciciler bulmuştur :) diğer torun? Yazık kadına etrafında sürekli minik çocuk mu var? :)
Sen nasılsın? Mutlusun demi, iş, duru derken yoğun oluyor biliyorum
Masallah canim oyle tabi baba olmalari koca olmalarindan cok farkli biseymis onu anladim. Benim esim cok yardimciydi bana eskiden ama babalik konusunda biraz farkli. Sorumluluk almak istemiyo gibi bi taraftan da sucluluk duyup huzursuz oluyo gibi cozemedim. Kocanin yardimci olmasina cok seviniyorum orda ailen de yok sonucta. Bi de esin yardim etmesi baska oluyo.evet canım bişey düzeliyo derken başka şeyden çekiyoruz. umudum yok zaten artık. sadece uykusu düzenli olsa zorlamasa yeter diyorum. büyük adam gibi 11de yatıyor. daha erken yatırınca bi saat dönüp duruyo yatakta. gündüz de 2 saatten fazla uyutmuyorum. ama yok çaresini bulamadım.. hemen uyur sevinirim ama gece beş kez kalkar, döner durur bi saat uyur ama sabaha kadar uyur hiç uyanmadan 9a kadar. anlamadım ben bu işten. bi yerde yanlış yapıyorum ama ne?
işte sende biliyosun bunları bu halde bi de aç kalmadığımıza dua edelim bence :) iş kalsın napalım..
keşke arabasında uyusa Durukuş. ben bu uyku eğitiminden sonra geçen ilk kez arabada uyuduğuna şahit oldum bi saat uyudu biz dolaşırken annemle. sallanmayı aramadığı için nerde olsa uyuyo demekki. yine de yararınu görüyomuşum bak bu eğitimin.
gezi aynen burnumdan geldi ya sorma. eşim de kötü oldu. ama sağolsun yine ilgili bi baba. ne babalar görüyorum. bi kuzenimin eşi çocukların hasta olduğundan bile bihaber oluyo. çok şükür sorumluluğunu bilen bi baba eşim. sadece sevmekle baba olunmuyo valla.
BILMEmki canimbizde soba yakıyoruz halageçen yıl 4 mayısta kaldırmıştık sobayı. bu yıl kış bitmicek sanırım. hakanın bu öksürük olayı begümünkü gibi alerjik olabilir mi canım?
Yaa benimki de oldum olası 8.30 da yatıyor.kışın iyide ramazan geliyor tam iftar vakti uyku diycek.geçen ramazanda öyle olmuştu.zor oluyor o zaman.çok nadirdir geç yattığı.9 a kaydirayim diyorum kaymıyor.gündüz uykulari zayıf benimkininde.hem az daha geç yatsa bi posta daha yedirirdim.az yemiş oluyor.sabahta 7 de kalkıyor.yani anlamak cidden zor sen bebeksin yatasana dokuzda di mi? neden bazı bebekler böyle acaba.. artık neden aramasak kabullensek daha mı mutlu olucaz onu da bilmiyorum..
Frânsizlarin yetişkin çocuklarıyla aile bağları nasıl.buyuklerde bu yastayken oluyordu canim
su anki sebep ben ve kiizmda oksruyoruz
$ansimizdan bu sene çok hastalikli bi kis oldu normalde hasta olmayan abla abimiz bile kurtulamadilar gribin elinden ( yani kuçukken oluyolardi 2-3 yastan sonra pek hasta olmadilar )
sabah uyandim ev 18 derece açtim kaloriferi
mayisin ortasinda kalorifer açtugimi hiç hatirlamiyorum ben
18 e geldimi en geç herkes başının çaresine bakıyor. İster ayrı tek yaşıyor ister sevgilissiyleFrânsizlarin yetişkin çocuklarıyla aile bağları nasıl.
Ah yaaa kıyamamselam canlar.
dün yoğurdumu mayalamıştım bu sefer nedense çok daha güzel oldu taş gibi ve o kadar tatlıydıki bugün Begüm'e öğlen yedirirken bende yedim biraz.
sonra bi uyku bastırdı inanın uzun zamandır böyle olmamıştım. zaten erken kalkmıştım bi de üstüne yoğurt yiyince. çocuk salonun ortasında ben koltukta resmen savaş verdim uyumayayım diye. gözüm açık beynim uyuyo. çıkmasın diye salonun kapısını kapatayım diyorum ona kalkamıyorum düşünün artıkgözüm kızda oynuyo oyuncaklarıyla ama napcağı belli olmaz tabii, gözüm kapanıyo ben açıyorum ne kadar mücadele ettim bilmem. belki de beş dakika uyumuşumdur. en son Begüm geldi parmakladı gözümü. uyuyan birini görünce parmak batırıyo göze sonra dünyaya dönüş yaptım tabii.
oy çok fenayım ya. insan uykuya direnemiyo. ya dalsam o an tehlikeli bişey yapsa. düşünmesi bile korkunç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?