Öksürüğü azaldıkça o da azalır o Zaman cnm.gunde bi kere fln kusuyor canım.bazen olmuyor bugün kusma dı mesela. Ama sebepsiz olmuyor o kesin. Öksürük ve ağlama yoksa kusmuyır onda yok iye de kızda sistit var bu aralar. Oğlan çocuğu daha kolay valla
Kızın Nazı saçı başı süsü iye si sistiti bitmiyor:))
canııım, selam :)
sen kendi kendine yemesini nasıl yaptın? ben de çok isityortum okullar kapanınca da başlayacağım uğraşmaya..
montessori eğitimini ben de çok araştırdım, yazın odasını ona göre düzenlemeyle başlayacağım..
genelde doğal malzemeler kullanılıyor, yan, mesela ben geçenlerde bi balonun içine (küçük balonlar) huni takıp kaşıkla yun koymasını sağladım, unla oynamayı çok seviyor benimki.. sonra da o balonlar surat çizdim uzuuun süre oynadı :) o tarz şeyler yani.. ya da işte tahta yap bozlar, oyuncaklar.. şimdi henüz kısıtlı imkanımız, daha küçükler 3 yaş sonrası daha güzel oyunlar var :)
Cnm benim oğlum da öyleydi.Bana ağzını bile açmazdı ama babası rahat rahat yedirirdi.Karşılıklı baya gerilmiştik yemek konusunda.Şimdi eskiye göre ballı börek halimiz.Benimki artık ne beni ne kaşığı ne de elimi görmek isteniyor galiba
Ben verince kafasını çevırıyor ,abisi olunca ağzını açıyor
Kendi yese bilmemki nasıl olur erken dwilmi daha
Gerçi ben yedıryomda noluyuor ki ıkı kaşığı zor sokuyorum agzıba
Benim de aklıma kabus geldi bir tek.Yavrum Nasıl hırpalandıysa artık ne kadar geç uyanmış.selam kızlar. dün gece çok çok ama çok kötüydüallah beterinden saklasında..
hepimiz uyuyorduk saat 1 gibi ağlayarak uyandı. gittim odasına her zamanki gibi emzirmek için koltuğa oturdum mememi bile almadı şok oldum. nasıl bir ağlama krizine girdi size anlatamam. 15 aydır belki iki kez olmuştur. birinde hastaydı o yüzden ağlamıştı. bi kere daha uykuda böyle ağlamıştı ama 10 dakika sonra sakinleşmişti.
babası kalktı aldı dolaştırdı evde yok hiç ama hiç bi şekilde sakinleşmiyor. öyle iç çekerek ağlıyorki titriyor ağlarken görmeniz lazımdı böyle bi ağlama yok.. 30 dakika oldu ama yok ne yaptıysak sakinleştiremiyoruz asla. eşim hadi doktora gidelim dedi. ateşine baktım ateş yok. bi yeri ağrıyo gibi de değil. tutmuyo bi yerini kulağını vs. sadece ağlıyo ve asla sakinleşmiyo.
sonra 45 dk oldu hala susmadı baktım eşim hazırlanıyo. çok panik böyle durumlarda bi de bana paniksin der. eli ayağına dolandı. yine gitmeyelim diyecektim ama demedim çok stresliydi. üstümğze bişey aldık bindik arabaya biraz sakinleşti. sonra dedimki girme hastaneye bi dolan bakalım ne olacak. şimdi kan alacaklar test yapacaklar bişey yoksa daha beter delirecek boş yere. sakinleşmezse gireriz dedim.
neyse arabayla dolandık bu sefer mememi de aldı uyudu arabada ama yarım saat dolandık. anca daldı. eve çıkarken uyanmadı şükür. odasına girince uyandı korktum yine ama emzirdim yatırdım uyudu.
sonra yirmi dk sonra uyandı nasıl koştum odasına anlatamam. heemen aldım korkmasın diye emzirdim. birden bire mememden kalkıp dolabına doğru ellerini gelgel yaptı. acaba kabus mu gördü ve kendine gelemedi inanın anlamadım. bol bol okuduk sürekli zaten. neyseki bu sefer emdi uyudu. sabah sekizde uyandı emdi yattı. sonra inanılır gibi değil 11 buçukta uyandı. ne kadar yoruldu gece kimbilir kıyamam. şimdi öğle uykusu da kaydı tabii. şu an yatağında inşallah uyucak. ağlamasın diye yatağına bir sürü oyuncak koydum. gece uykusu zaten geç saatte oluyodu bakalım bu gece nolucak..
Ayyy çook çook teşekkür ederim.Ne güzel anlatmışsın.İçlerinde yaptıklarımız da var,hiç aklıma gelmeyenler de.Hemen deneyeceğim.Ben de kendi kendine yemesini çok istiyorum ve dediğin gibi yemek sorunu ortadan kalkacak eminim ama maalesef bizim şu an uzun uzun kahvaltı yaptıracak vaktimiz yok.. Bende yazın başlamayı düşünüyorum. Nasıl yaptınız anlatabilir misin?
Montessoriyi ben şöyle uyguluyorum. Eline hazır oyuncak vermek yerine çevremizde ne varsa onunl oynuyor. Mesela bir kepçe ve plastik kaplar. Onlara vurarak ses çıkarıyor. Dışarı çıktığında toprakla oynuyor, çimleri yoluyor, taşları atıyor, bi kabın için dolduruyor.
Duygu havuzu diye bişey vardı, sanırım adı buydu. Şöyleki, büyükçe bir kabın içine mesela bir leğene su doldurup içine değişik renklerde şekillerde oyuncak atabilirsin. Şişe kapakları olabilir plastik hayvanlar olabilir, misket falan. Yada kum doldurup kaşıkla oynamasını sağlayabilirsin. Kumun içine çubuk sokabilirsiniz. Bişey gömüp onu çıkArmasını sağlayabilirsin. Kum yerine mercimek Börülce gibi bakliyatlar koyarak sadece ellerini kullanarak oynayabilir.. Mesela kağıt bardakla kule yapıyoruz, iç içe geçiriyoruz, pet şişeyi ayağıyla eziyor ses çıkarıyor, içine taş dolduruyor. Sallıyor.. Aynanın karşısında dans ediyoruz, mimik yapıyoruz.... Aslında kendi kendine yemek yemesi bile montessori. :) renk eşleştirmedi yapabilirsiniz. Mesela evdeki mavi şeyleri bi kütünün içine toplamak gibi.. Şimdilik bunlar geldi aklıma
Montessori de kendi işini kendimi yapıyor ducanııım, selam :)
sen kendi kendine yemesini nasıl yaptın? ben de çok isityortum okullar kapanınca da başlayacağım uğraşmaya..
montessori eğitimini ben de çok araştırdım, yazın odasını ona göre düzenlemeyle başlayacağım..
genelde doğal malzemeler kullanılıyor, yan, mesela ben geçenlerde bi balonun içine (küçük balonlar) huni takıp kaşıkla yun koymasını sağladım, unla oynamayı çok seviyor benimki.. sonra da o balonlar surat çizdim uzuuun süre oynadı :) o tarz şeyler yani.. ya da işte tahta yap bozlar, oyuncaklar.. şimdi henüz kısıtlı imkanımız, daha küçükler 3 yaş sonrası daha güzel oyunlar var :)
evet canım kabustu muhtemelen. çok yoruldu ağlamaktan dediğin gibiBenim de aklıma kabus geldi bir tek.Yavrum Nasıl hırpalandıysa artık ne kadar geç uyanmış.
Hastaneye girmemekte akıllılık etmişsin valla.
İnşallah bir daha da olmaz,gelmiş geçmiş olsun.
Tabiki kaldırıyorum 13688644 kez hemde :) Ben hiç dikkat etmiyorum öyle şeylere kucağımda da gezdiriyorum uyutuyorum parkta falan hep kaldırıyorum saten çok kucakci.Günaydın kızlarGonul83 sana bişey sorcam canım salihi kucağına alıyor musun yani sıkıntı oluyor mu acaba ben kaldırmıyorum hiç beratı oturarak kucaklıyorum
Gece terörümüki canımçok ilginç kızlar anlam veremiyorum lütfen yardım edin
yatağına koydum dalmasını bekliyodum tam daldı bi süre bekledim. birden irkildş ve ağlamaya başladı. yanındaydım allahtan hemen aldım sarıldım ve emZirdin tekrar koydum uyuyor yine. kabustu dünki diyelim bu gecede mi devam ediyor yani bu bi dönem mi?
hani bize olur ya yüksekten düşme hissiyle irkiliriz aynı öyle oldu
Tamam canım ilk 3 ay dikkat ediyim de sonra kucaklarım diye düşündüm zaten şu an annem bizde kalıyor yardımcı oluyor o gidince mecbur kalıcam :)Tabiki kaldırıyorum 13688644 kez hemde :) Ben hiç dikkat etmiyorum öyle şeylere kucağımda da gezdiriyorum uyutuyorum parkta falan hep kaldırıyorum saten çok kucakci.
Ben memeden keseli baya oldu ama iştahı değişmedi hala zorla yediriyorumBebeğinizin kilo alimi iyi fakat meme dışı birşeyi kabul etmiyorsa emzirmeyi kesermiydiniz? Sorun şu sütüm çok. Kessem hakkina girmis gibi hissedecegim diye korkuyorum
Öyle mi. Mesela bir gunumuzu anlatayim cok vahim. Sabah kahvalti,ekmegin icine tahin pekmez 2,3 kucuk parca. Bazen 2 kere kucuk peynir isirir bu.Ben memeden keseli baya oldu ama iştahı değişmedi hala zorla yediriyorum
Emzirmeye azaltirdim onun diğer gidalardan da yeterince yemesi lazim. Ben emzirmeyi bıraktım iştahı çok değiştiBebeğinizin kilo alimi iyi fakat meme dışı birşeyi kabul etmiyorsa emzirmeyi kesermiydiniz? Sorun şu sütüm çok. Kessem hakkina girmis gibi hissedecegim diye korkuyorum
Azaltma kabul etmiyor. Aa suan aç emzirmiyim de yemek veriyim desem cildiriyor emme diye ağliyor.mememi sıkıyor dizlerime kapanip agliyor.Emzirmeye azaltirdim onun diğer gidalardan da yeterince yemesi lazim. Ben emzirmeyi bıraktım iştahı çok değişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?