2015 Şubat Anneleri

Öksürüğü azaldıkça o da azalır o Zaman cnm.
Haklısın kız çocukları daha hassas oluyorlar.Sen hem kız hem erkek annesi olarak daha iyi bilirsin.

Cnm ben yavaş yavaş başladım.Mesela önce önüne hiç bişey koymuyordum.Çatalına geçirip çatalla yediriyordum.Sonra çatala geçirip çatalı eline vermeye başladım.Doğrudan ağzına götürmesini öğrenene kadar böyle devam etti.Şimdi tabağına yiyecekleri küçük parçalara bölüp tabağıyla birlikte önüne koyuyorum.kendi batırıp yiyor.İlk başlarda oyun sanıyorlar ama Zaman'la gerçekten alışıyorlar.Mama sandalyesinin altına sofra beZi gibi bişey seriyorum ben.Düşse de sorun olmuyor yani.

Şimdilerde kaşığa alıştırmaya çalışıyorum.Bıçakla önünde kesiyorum görsün öğrensin diye.Bazen bıçakla birlikte muz kesiyoruz.Yoğurdu da önüne koymaya başladım,döke döke yemeye çalışıyor.Gün geçtikçe midesine giren miktar artıyor.İçeceğini de (süt,ayran,Ihlamur vb.) önce dökülmeyen pipetli şişeyle veriyordum.Şimdi direk bardakla ya da açık pipetli bardaklarla(Kipa'dan almıştım,renkli,hoşuna gitti) içiyor.

Ben blw olayına biraz mesafeli bakardım,ancak anneyi ve bebeği gerçekten rahatlatıyormuş yemek konusunda onu anladım.Eskiden çook zorlanırdım yemek seanslarında.Çorbayı hala kendim yediriyorum ancak o sırada mutlaka önüne kendi kendine yiyeceği bişey de koyuyorum.Gerçekten daha keyifle yemeğe başladı.Acıkınca ya da yemek hazırlarken mama sandalyesine gidip tırmanmaya çalışıyor,düşün yani benim oğlan için imkansız gibi bişeydi bu.

Unlu balonu ben de yapacağım,fikir için teşekkür ederim.Odasını ben baya değiştirdim.Plastik ve renkli ışıklı oyuncaklar almıyorum artık.Kv sürekli alıyor ama ona da bişey diyemiyorum.Evi ona göre düzenledikçe Mustafadaki değişime inanamadım.Eşim de öyle.Ve bu beni daha çok gaza getirdi açıkçası.Montessoriyi daha çok hayatımıza sokmaya çalışıyorum bu nedenle.Dediğin gibi büyüdükçe daha çok aktivite şansımız olacak,sizler de yaparsanız ben de sizlere katılmak isterim.

Cnm benim oğlum da öyleydi.Bana ağzını bile açmazdı ama babası rahat rahat yedirirdi.Karşılıklı baya gerilmiştik yemek konusunda.Şimdi eskiye göre ballı börek halimiz.
Kendi yemesi için teşvik et,yemezse sen devam et yedirmeye. Denemeye değer bence.

Benim de aklıma kabus geldi bir tek.Yavrum Nasıl hırpalandıysa artık ne kadar geç uyanmış.
Hastaneye girmemekte akıllılık etmişsin valla.
İnşallah bir daha da olmaz,gelmiş geçmiş olsun.

Ayyy çook çook teşekkür ederim.Ne güzel anlatmışsın.İçlerinde yaptıklarımız da var,hiç aklıma gelmeyenler de.Hemen deneyeceğim.

Kendi kendine yemesi ile ilgili az önce yazdım @AyazBeyaz a.En önemli şey "yavaşlık" galiba.Şimdi dediğin gibi o kadar Zaman olmayabilir ama yazın gerçekten denemelisin.Anneye büyük rahatlık.

Yine de sabahları sen yedirirken önüne onun kendi kendine yiyebileceği bişey koy.Omlet yapıp küçük küçük kesip bi kısmını çnüne koyabilirsin.Bir taraftan da sen yedirirsin.Ya da yumurta haşlıyorsan 2 tane haşla.Birini yedirirken diğerini soymadan eline ver,soymaya çalışsın.İlk başlarda sıkıp parçalıyorlar,parçaladıkşarını ağzına götürmeye başlıyorlar.Zeytinleri çekirdeğini çıkarıp önüne koy.Kaşarları küçük dilimleyip koyabilirsin.Bezelye yemeğinde havucu patatesi bezelyeyi kolay yiyorlar mesela öyle başlayabilirsin.Önce elleriyle yiyor ama,ortalık epey batıyor.

Fırında balık yaparsan temizleyip parçalar halinde verebilirsin.Tavuk da öyle.Önce plastik tabağa koyuyordum ben önüne,bazen yere atıyordu çünkü.Şimdi porselen tabakla koyabiliyorum artık.Doyduğunu anlayınca hemen alıyorum önünden ama,yoksa o da yeri boyluyor :) Aklıma geldikçe yazarım yine.

Montessori de kendi işini kendimi yapıyor du
Yapınca bizlede paylaşır mısının resimleri ni
Bende denesem bişey kaybetmem herhalde :))))

İlk cocukta aktiviteye pek merakliydim.uysal cocuk bol vakit.resim bile cekmisim.kabtan kaba irmik kasikla aktarma.siseye pipet sokma vs.3. De saldim cayira giduyo.yapmam gereken cok sey var ama yetisemeyince iyice bosvermislige vurmaya basladim.cocuklar buyudukce sorulari karmasiklasiyor.kendimi guncellemem.bilgilerimi tazelemem lazim.ama niyeyse bos bos oturasim var.

Benim de aklıma kabus geldi bir tek.Yavrum Nasıl hırpalandıysa artık ne kadar geç uyanmış.
Hastaneye girmemekte akıllılık etmişsin valla.
İnşallah bir daha da olmaz,gelmiş geçmiş olsun.
evet canım kabustu muhtemelen. çok yoruldu ağlamaktan dediğin gibi

çok ilginç kızlar anlam veremiyorum lütfen yardım edin

yatağına koydum dalmasını bekliyodum tam daldı bi süre bekledim. birden irkildş ve ağlamaya başladı. yanındaydım allahtan hemen aldım sarıldım ve emZirdin tekrar koydum uyuyor yine. kabustu dünki diyelim bu gecede mi devam ediyor yani bu bi dönem mi?

hani bize olur ya yüksekten düşme hissiyle irkiliriz aynı öyle oldu

Günaydın kızlar Gonul83 sana bişey sorcam canım salihi kucağına alıyor musun yani sıkıntı oluyor mu acaba ben kaldırmıyorum hiç beratı oturarak kucaklıyorum
Tabiki kaldırıyorum 13688644 kez hemde :) Ben hiç dikkat etmiyorum öyle şeylere kucağımda da gezdiriyorum uyutuyorum parkta falan hep kaldırıyorum saten çok kucakci.

Gece terörümüki canım
Sen nerdesin şimdi annede mi
Gündüz sakin geçirsin çocuklar fln hırpalamasın oynıyan yada etrafinda bağırır çağırmasn

Bu gece de bizim icin cok aksiyonlu gecti. 12 civari bi uyandi. Emzirip yerine koyunca 5 dkda veya aninda surekli uyandi agladi. Kesinlikle memede durcak hic ayrilmayacak agla agla perisan oldu yine de vazgecmedi. Anlattim meme uyumus dedim bitmis dedim kapanmis dedim sabah yine gelecek dedim. Dinledi dinledi daha cok agladi. En son tekrar emzirdim yatirdim. Bayagi bi yatir kaldirdan sonra uyudu ama gece hep sesi geldi. Bi rahatsizligi yoktur insallah.

Bebeğinizin kilo alimi iyi fakat meme dışı birşeyi kabul etmiyorsa emzirmeyi kesermiydiniz? Sorun şu sütüm çok. Kessem hakkina girmis gibi hissedecegim diye korkuyorum

Tabiki kaldırıyorum 13688644 kez hemde :) Ben hiç dikkat etmiyorum öyle şeylere kucağımda da gezdiriyorum uyutuyorum parkta falan hep kaldırıyorum saten çok kucakci.
Tamam canım ilk 3 ay dikkat ediyim de sonra kucaklarım diye düşündüm zaten şu an annem bizde kalıyor yardımcı oluyor o gidince mecbur kalıcam :)

Bebeğinizin kilo alimi iyi fakat meme dışı birşeyi kabul etmiyorsa emzirmeyi kesermiydiniz? Sorun şu sütüm çok. Kessem hakkina girmis gibi hissedecegim diye korkuyorum
Ben memeden keseli baya oldu ama iştahı değişmedi hala zorla yediriyorum

Ben memeden keseli baya oldu ama iştahı değişmedi hala zorla yediriyorum
Öyle mi. Mesela bir gunumuzu anlatayim cok vahim. Sabah kahvalti,ekmegin icine tahin pekmez 2,3 kucuk parca. Bazen 2 kere kucuk peynir isirir bu.

Arada isirarak muz yer. Oda 4-5 isirmadan sonra birakir. Cubuk kraker yer kendi gezerken.

Yogurt asla yemez. Çok corba icmez. Kendini yerden yere atiyor

Aksam ne yemek varsa benimkinden veririm 2-3 lokma dan sonra almaz indir beni diye aglar.

Cok su icer.saatte 1 meme emer.
Uykusu iyi sabah 1 saat oglen 2 saat uyur. Gecede birkac kere emmeye kalkar.okadar.

Napicagimi sasirdim cok cikmazdayim.

Emzirmeye azaltirdim onun diğer gidalardan da yeterince yemesi lazim. Ben emzirmeyi bıraktım iştahı çok değişti

Emzirmeye azaltirdim onun diğer gidalardan da yeterince yemesi lazim. Ben emzirmeyi bıraktım iştahı çok değişti
Azaltma kabul etmiyor. Aa suan aç emzirmiyim de yemek veriyim desem cildiriyor emme diye ağliyor.mememi sıkıyor dizlerime kapanip agliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…