2015 Şubat Anneleri

Yani 30 da da gitsem 32 de de gitsem daha 2 ay kalmış oluyor doğuma e bir buçuk ay da doğumdan sonra kalmam gerekecek o kadar süre ankarada kalmak istemiyorum burda doğum yapsam annem gelecek yanıma tek korkum sancıların şiddeti ve dayanabilir miyim acaba

hmm anladım canım zor bi durum. ben hiç bilmiyorumki bende epidural normal doğum yaptım. herkesin dayanma eşiği de farklı. biraz düşün bakalım bu konu hakkında.

hmm anladım canım zor bi durum. ben hiç bilmiyorumki bende epidural normal doğum yaptım. herkesin dayanma eşiği de farklı. biraz düşün bakalım bu konu hakkında.
Yapayım diyorum merak ediyodum zaten epiduralsiz normal doğumu onu da denemiş olurum ama korkuyorum iyi yanlarını düşünüyorum evimde olcam annem olacak rahat ederim doğumdan sonra telkin ediyorum kendimi ama epiduralsiz normal doğuran kim vardı ki burda onların görüşlerini alayım gerçi herkesin ağrı eşiği doğum süresi filan farklı olur ama yine de merak ediyorum MaRaL_ sanki epiduralsiz doğurmuştu o ner acaba

Bacım 7. Aydan sonra uçağa doktor onayıyla binebiliyorsun eğer tehlikeli bir hamilelik yoksa doktor binebilir raporu veriyor ben Almanya'ya döndüğümde 8aylık hamileydim gayet sorunsuz geçti yolculuk

Bacım 7. Aydan sonra uçağa doktor onayıyla binebiliyorsun eğer tehlikeli bir hamilelik yoksa doktor binebilir raporu veriyor ben Almanya'ya döndüğümde 8aylık hamileydim gayet sorunsuz geçti yolculuk
Hmm öyle mi bunu bilmiyodum canım bilmem iyi oldu sağol araştırayım biraz burda doğum yapmaktan yanayım ama bakalım zaman neyi gösterecek

İşte ankarada da özellerde iyi doktorlar doğumu yaptırmak için hamileliğin başından beri takip etme şartı koyuyorlar yani son ayda gidince kabul etmiyorlar son ayda gidince sadece devlet hastaneleri doğum yaptırıyor devlette yapacaksam ankaraya gitmemin anlamı yok burda da devlette yapabilirim hem de evime 5 dklık mesafede hastane bir de benim iş durumum var işten çıkmayı düşünmüyordum ama oraya gidersem çıkmam gerekecek filan bilmiyorum yani kafam karışık hayırlısı olsun

B

Canım bence sen Muş'ta yap doğumunu, ikinci doğumlar hep daha kolay olur derler, epiduralz de olsa dayanırsın kesinlikle :) bence doğumdan ziyade doğum sonrası çekeceğin çile daha önemli, zaten hassas bir dönemden geçiyor olacaksın bi de "yabancı" bir evde kalmak zorunda olma sadece kendini yıpratmış olursun.. Mis gibi annen geliyormuş bak ne güzel hem Berat alışkın annene hem de sen kendi annenin tanışma daha Rahat olursun.. Anladığım kadarıyla da annen maşallah çok fedakar ve güzel bakıyor torununa :))

bencede kendi evinde doğum yapman çok daha iyi olur özellikle Berat için. hem yeni kardeş gelecek hem farklı bir ortam zor olur ona ve size. allah kolaylığını verir o kadar kafana takma şimdiden. o sancıları düşünme. hem hiç belli olmaz korkutmak gibi olmasın ama sezaryen gerektiren bişeyde olabilir sonuçta normal tercih etsende bazen mecbur kalabiliyorsun. o yüzden şimdiden bunları hiç düşünme.

bu arada ikisini bakabilecek mi annen ne güzel maşallah.

Sağol canım ben de öyle düşünüyorum annem de senin dediklerini dedi ikinciler kolay oluyormuş annem ikincisini doğurunca ebe yoldaymış eve gelene kadar doğmuş abim çok kısa süreli sancılar için dediğin gibi 3 ay evimden uzak kalmaya değmez lohusa halimle :) iş yerindeki arkadaşlarım da burda devlette doğum yapmışlar memnunlar yaparsın sorun olmaz diyorlar herkes aynı fikirde bence de mantıklı olan bu canım inş ters bir durum olmazsa burda doğurcam gibi
Annem sağolsun çok çok iyi bakıyor berata dediğin gibi hiç aklım kalmıyor annem bakarken hakkını ödeyemem bir de çok seviyor 2 torunu var zaten bi de abiminki var 7 aylık ama berat ilk göz ağrım diyor onun sevgisi ayrı diyor :)

Evet canım benim de tercihim bu yönde yani inş riskli bir durum olmazsa dediğiniz gibi burda yapıcam büyük ihtimalle tabi doğru diyosun ne olacağı belli olmaz Allah korusun bebek ters olur kordon dolanır ne biliyim her türlü risk var normal doğum olmayada bilir ileriyi fazla düşünmemek lazım da işte ne biliyim aklımdaki soruları sizinle konuşunca rahatlıyorum inş kolayca bi doğum olur berat gibi

Bu arada annem bakabilir sanırım yani bakarım diyor annem 44 yaşında fazla yaşlı değil genç evlenince genç kalmış :) bir de benim işim rahat mesela öğlen arası eve geliyorum 1 saat 15 dk evdeyim bu benim için kolaylık oluyor evim de yakın iş yerine bebiş 2 aylık olunca filan başlarım yine işe

Canim ben de dusunuyorum en kisa zamanda ortopedi bi de normal doktoruna da goturmedim 1 yasindan beri kontrole. Insallah Begum'un de bisey cikmaz canim. Meme olayini bitirmekle o kadar iyi ettin ki ben nadil yapacagimi bilemiyorum mesela. Artik beni tamamen meme olarak goruyo. Isten geliyorum sarilmadan direkt memme diyo bi de kalin bi sesle. Cok komik ama ayni zamanda sinir bozucu. Kv kim geliyo diyomus o da memme diyomus deli kiz. Begusun daha fazla fotosunu istiyoruz:) Minik tatil kusu

Ben hepsini normal dogurdum canim.berati 3 saatte dogurduysan super ilk cocuk icin..2. Cocukta dahada kisaliyor sanci suresi hersey normal seyrindeyken.o yuzden degmez o kadar baska yerlerde sıkinti cekmeye.

Ben hepsini normal dogurdum canim.berati 3 saatte dogurduysan super ilk cocuk icin..2. Cocukta dahada kisaliyor sanci suresi hersey normal seyrindeyken.o yuzden degmez o kadar baska yerlerde sıkinti cekmeye.
Evet canım öyle yapıcam inş söyledikleriniz bana cesaret verdi :) berat 3 saatte doğdu sabah 8 buçukta hastanedeydik 11 buçukta doğdu ebe de demişti senden önce gece gelen bi hasta vardı hala açılması olmadı fazla sen sonradan geldin ondan önce doğurdun şanslısın aradan çıkardık seni demişti :)

annende gönülden bakıyorsa çalış tabiiki canım en güzeli. çocuk bakmak cidden zor. bazen torunlarını çok sevselerde bazılarının bakacak gücü olmayabiliyor yaşlıysa özellikle. ben bu yaşımda zor bakıyorum

senin durumunda çok zor canım benim allah kolaylık versin. çalışmasan çok kolay olur aslında ama çalıştığın için zor olacak. ama bi şekilde olacak sıkma canını. benim tepem attı kestim memeden niyetim eylüldü. başta çok vicdan yaptım ama şu an diyorumki iyiki kesmişim bu yazın sıcağında bide annem hasta vs o anlarda meme krizleriyle uğraşmak çok zor olacaktı.

iznin falan olacak mı? bi yere gitmicekseniz izninde kesmeyi deneyebilirsin. inşallah düşündüğümüz gibi zor da olmaz belki kim bilir. doktor kontrollerini bende ihmal ettim. özellikle ortopediye dediğin gibi mutlaka götürelim bakalım.

birinci 3 saatte dogduysa bu daha kısa sürebilir.her doğumda süre kısalıyor genelde.
Benim 7 cm den sonra zordu o surede 10 dk falan sürdü çocuk doğdu en son. Zaten ıkınma hissi de vardı aynı anda.bir saat fln dayanılabilir sanki o çok ağrılı döneme yani 7-8 cm den sonrasına

Dün eltimde kaldım çocuklar istiyor diye mahvetti beni. Uyku yok yeme yok. Hep ağlama. Öyle utandım ki dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıdı. Meme istiyor .benden bu kdr pes ediyorum artık, kendi çocuğu mu görmek istemiyorumöyle çok ağlıyor ki çın işkencesi. Taşımada var napıcam bilmiyorum.nasıl bırakacak onuda bilmiyorum. Kayboldum, bazen birden gerçekten yok olmak istiyor um. Kafayı yedim herhalde.

Kimsede böyle bir çocuk yok. Eltim biraz daha durun bile demedi bız çıkarken, ne kdr kafası agrıdıysa. Bi daha tövbe yatılıya kalmam .

Gündüzü azaltıp sonra geceyi kesicem niyetim.ve veeee diyip kendini yerlere atıyor görseniz bi katlanılacak gibi değil

Ay 10 dk çok iyiymiş tamam yapıcam ben de inş seninki gibi olur

Yazık valla ona da sana da kes madem bu kadar işkemce çekeceğinize pek bi faydası olmuyordur zaten bu saatten sonra valla berat hem emmiyor hem mızmız hep kucak istiyor benim kucağımı da değil babasının kucağını beni hiç bi zaman istemiyor kucağıma alınca itiyor beni ilginç bi çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…