2015 Şubat Anneleri

doktorun çalışabilir raporu vermesi hamileliği çalışmasına engel değil demek. yani senin çalışyor olman yıllık ıznını kullanmana engel degıl. yıllık izni zaten ücretli izin kullanabilirsin.
Bizde oyle degil. Hafta aktarabilme. Icin aktif calisma gerekiyor. Yaz tatiline denk gelse ogretmenin yillik izni yaz tatili denip aktarilmiyor. Yillik izin kullaninca o iki haftayi aktaramayabilir ama kurumlarimiz farkli hersey farkli oluyor bu yuzden

Benim hiç açılma yoktu zorla açılma sağlandı ilaçlar suni sancı falan. Demek o yüzden acımış. Neyse bebişler e sağlıkla kavuştursun inşallah Allah bizi.
benim dogum sancisi baslamisti acilma da vardi destek amacli az az suni sanci verildi oyle dayanilmaz degildi. 8 haftalik bebegin klbi durdu kurtaj oldum, kurtaj oncesi ilacla kanama baslatiyorlar rahim kasilip atsin kurtaj zarar vermesin diye o agri normal dogumdan zordu. Belki psikolojim de etkilemistir ama suni sancinin kuru kuru olani zor.

Bizde oyle degil. Hafta aktarabilme. Icin aktif calisma gerekiyor. Yaz tatiline denk gelse ogretmenin yillik izni yaz tatili denip aktarilmiyor. Yillik izin kullaninca o iki haftayi aktaramayabilir ama kurumlarimiz farkli hersey farkli oluyor bu yuzden

benim dogum sancisi baslamisti acilma da vardi destek amacli az az suni sanci verildi oyle dayanilmaz degildi. 8 haftalik bebegin klbi durdu kurtaj oldum, kurtaj oncesi ilacla kanama baslatiyorlar rahim kasilip atsin kurtaj zarar vermesin diye o agri normal dogumdan zordu. Belki psikolojim de etkilemistir ama suni sancinin kuru kuru olani zor.
valla benim sızın kurumla ilgili hiç bir bılgım yok. 4a için dedim. kanunda falan bır şey okumadım gormedım. bu da tamemen şahsi yorumumdu. ama o Litchi Litchi de öğretmen değil mi?
hangi kuruma tabii bilmiyorum.
Litchi Litchi okuyorsan sor istersen yeniden başkalarına yanlışlık olmasın.

valla benim sızın kurumla ilgili hiç bir bılgım yok. 4a için dedim. kanunda falan bır şey okumadım gormedım. bu da tamemen şahsi yorumumdu. ama o Litchi Litchi de öğretmen değil mi?
Ben de 4A yim. Mebte boyle yapiyorlar. Subat tatiline denk gelse aktarmiyorlar. Kanunda birsey yok net. Her kurum kendi yorumluyor. Hatta ben dava acicaktim bazi illerde aktarilmis diye ugrasmadik kucuk bebekle.
Yillik izin kullanirsan calismis olmuyorsun aktarma icin aktif calisma aranit deniyor nette sitelerde hep yorum. Bnce sacma ama en iyisi kendi calistigin yerden bilgi almak

Arayıp sormayan kıymetli oluyor merak etme. benım abim evlendı k.validesinin yakınına yerleşti.
karşıda oturuyor ama sadece bayramlarda ve özel günlerde gelir.
annem ameliyat oldu mesela sadece hastanede geldi bir kez . bir ay geçti daha uğramadı.
hastaneden çıkmadan antalya'ya tatile gitti ama o kadar kıymetli ki anlatamam.
bir laf söylesem hemen canı sıkılıyor annemin.
hele gelini asla kötülemez. o benim oğluma iyi bakıyor diyor.

Öyle sanırım. Benim Abi'm de Eskişehir'de o da ayda yılda bir gider. Annemin göz Dr u Ankara'da. Altı ayda bir kontrole geliyor. Ramazandan sonra gelmişlerdi sevinmiştim ama bir gün kalıp gittiler. Neymiş onlar varken ben çok ayakta kalıyomuşum dinlenmem için gittiler. Annemin gözüne damla damlatılmıştı o yüzden acıyo diye bişey yaptırmak istememiştim. Halbuki sarma yaptırma planlarım vardı ama gidicez diyince söyleyemedim :)

Hadi ya aktaramam mı ki. Ben de yine Pazartesi salı giderim diğer üç günü her hafta yıllık izin yazarım diye düşünmüştüm.

Biz de ucundan devlet memuru sayılıyoruz işte. 2547 diye bir maddesi var bizim için. Onu personel ya şa tahakkuka falan mı sormak lazım. Özlem_su bilir mi ki?

Evet mattika aktaramiyoruz sanirim. aktif olarak calismamiz gerekiyor. ben biraz arastirmistim. bi aksilik cikmazsa 26 ocakta izne ayrilmayi dusunuyorum.

enterasan. beni de her gittiğimde sokuyo. hem ultrasonsuz muayene mi olur:) kuzuları görelim bi keyfimiz yerine gelsin

evet oluyor yurtdışında kimse girmiyor :D sanırım bunlarda yurtdışı gibi yapıyorlar.ama ben her türlü giriyorum sadece geçen ay girmedim bu ay yine giricem fetal eko bildiğiniz ultrason bebeğin heryeri gözüküyor :) hemde öyle yarım saat filan inceliyor doktor :)

evet oluyor yurtdışında kimse girmiyor :D sanırım bunlarda yurtdışı gibi yapıyorlar.ama ben her türlü giriyorum sadece geçen ay girmedim bu ay yine giricem fetal eko bildiğiniz ultrason bebeğin heryeri gözüküyor :) hemde öyle yarım saat filan inceliyor doktor :)
o yurtdışındakilerin duyarsızlığı:) ben bebeğe çok zararlı olduğunu düşünmüyorum. ben görmeden kafamda kurarsam o çok daha zararlı bence bebek stress yükleniyo:)

o yurtdışındakilerin duyarsızlığı:) ben bebeğe çok zararlı olduğunu düşünmüyorum. ben görmeden kafamda kurarsam o çok daha zararlı bence bebek stress yükleniyo:)

ben zararlı açıdan demedim. ultrason çok önemli olmadığı sürece sürekli sokmuyorlar baabında dedim. dediğim gibi geçen ay zaten fetal ekoya girdim tekrar kendi doktorum sokmadı bu ayda sokmadı ama haftaya yine giricem. ben her türlü görüyorum. ama ben kafamda kurmam hareketlerini hissetmesem zaten hiç durmam. allaha şükür yavrum gün içinde hep aktif.

ben zararlı açıdan demedim. ultrason çok önemli olmadığı sürece sürekli sokmuyorlar baabında dedim. dediğim gibi geçen ay zaten fetal ekoya girdim tekrar kendi doktorum sokmadı bu ayda sokmadı ama haftaya yine giricem. ben her türlü görüyorum. ama ben kafamda kurmam hareketlerini hissetmesem zaten hiç durmam. allaha şükür yavrum gün içinde hep aktif.
ben de kasılma /sancı olayına taktım sanki anlamıycakmışım gibi geliyo. kimse de tam olarak nasıl olduğunu ifade edemiyo. çok şükür artık hareketlilier kuzularımız da orda olduklarını bilioruz. başlar da çok zordu

bu arada bi de şey deniyo ya ultrason zararlı falan filan acaba sen değil de doktorun mu öyle düşünüyo diye düşündüm

ben de kasılma /sancı olayına taktım sanki anlamıycakmışım gibi geliyo. kimse de tam olarak nasıl olduğunu ifade edemiyo. çok şükür artık hareketlilier kuzularımız da orda olduklarını bilioruz. başlar da çok zordu

yok canım sancı ağrı olmadığı sürece sıkıntısız. bak şöyle oluyor normalde karnımız yumuşak değil mi. birden karnın ortaya toplanıyor böyle sertleşiyor her zamankinden farklı. doktor bu 4 5 kere normal dedi. ben bugün sordum ama fazlası oluyorsa hemen acile gel dedi. nstye sokup anlıyorlar. sende anlarsın aslında deişiklik hissedersen karnında.

Kizlar iyi aksamlar cok moralim bozuk. Bugun kontrolum vardi suyum fazlaymis biraz. Erken dogum riski var dedi doktor su fazla olunca o oluyo dedi falan. Cidden soktayim asiri moralim bozuk ayni durumda olan var mi? Buna ragmende 3 hafta sonra cagirdi nst'ye baglicakmis 28 kasimda geldiginde bi bakalim dedi nasil dayanicam o kdr bilmiyorum konuyla ilgili fikri olan varmi ?

sezeryan sonrası normal yapanlar da var. araştırın derim normal istiyorsanız.
var canım da çok nadirler ve hepsi ya özel muaynanede çalışıyorlar yada çok pahalı hastanelerde.sadece doğum için 5 binden aşağı çıkamam hastaneden buda beni madden çok zorlar.isterdim elbette normal doğum yapmak..bu nasip olursa son doğum zaten,katlanıcaz son kere..

Bebiş geleceği zaman epidural kullanmayı düşünmüyorum canım. Anestezi uzmanı çok iyi olmalı diyorlar. Benimki iyiydi bir sorun olmadı ama bebişi etkileme durumu olabilirmiş o yüzden kullanmayı düşünmüyorum. Bundan önce kaybetmiştim bebişi o yüzden kullanmıştım.
Anladım canım. Üzdüysem özür dilerim ben bu şekilde düşünmemiştim. Sağlıklı doğumlar versin rabbim

Kizlar iyi aksamlar cok moralim bozuk. Bugun kontrolum vardi suyum fazlaymis biraz. Erken dogum riski var dedi doktor su fazla olunca o oluyo dedi falan. Cidden soktayim asiri moralim bozuk ayni durumda olan var mi? Buna ragmende 3 hafta sonra cagirdi nst'ye baglicakmis 28 kasimda geldiginde bi bakalim dedi nasil dayanicam o kdr bilmiyorum konuyla ilgili fikri olan varmi ?
merhaba canim
seker yuklme testin nasil çikmsiti ?
ben oglumda suyum çokk fazlaydi, hatta dogum esnasinda ebe suyumu patlatinca ayaklarinin islandigini soyledi , baya bi fazlaymis senin suyun dedi, oglum tam 40+3 de dogdu .
seker testin nasil çikdi bilmiyorum ama bence normalde çikdiysa dikkat et , sekeri hamur isini azaltmaya çalis, oglunun gelisimi nasil ? yani su anki kilosuna ne dedi dr

ben son 5 haftamda seker misim gibi diyet yaptim anca 4 kg dogurabilidm, eger seker yok diye normal eyseydim 5kg yu geçecekdi herhalde ..
25. haftada yap tiklaril seker testi normal çikmisti bende

Back
X