2015 Şubat Anneleri

Var bu temizlikte bir Hikmet. Acaba dönmemiş çocuğu da döndürür mü :p

Gecen gün gittigim hastahanenin ebesi anlatti sarhoş bi dr varmis doguma gelmemis ebe kendisi ters gelen bebeği döndürüp normal yolla dogurtmus sabah aramış dr naptin dogumu diye o da napayim dr bey dogurttum demiş ve haa o dr ebeyi ariyormus senin gibi bir yardimcim bi daha olmadi diye öyle ebeler de varmis dedim :)

Bebek altını nasıl temizliyoruz biliyor musun? Kolaydır diye düşündüm ama pratikte hiç denemedim.
Ben biliyorum canım ilk Çocuğum olsa da 4 tane Yeğenim var az değiştirmedim yani benim derdim çocuk değil çocuğuma ben bakarım zaten kocam aç kalmasın çamaşırı ütüsü yapılsın ama kadın yemek yapmayı bilmediği için o gelirse zaten aç kalırız Allah inşallah o kuvveti verir de 2 güne toparlarım kimseye ihtiyaç duymam

selam kızlar ben kontrolden geldim çok şükür
doktor kaşıntıdan dolayı olmayacağını söyledi kanamanın
ağrım ve sancımda olduğu için kaşıntı kanamaya neden olmazmış
elle muayene etti karnımı
iyice aşağı düşmüş ve karnın çok sert sancın var galiba dedi
nst ye girdim 20 dk yatmak çok sıkıcıydı
nst de sancı tavan çıkmış
böyle giderse 1 haftaya kalmaz doğurursun sen dedi doktor
en az 3 hafta daha içeride tutalım dedi
3 hafta boyunca yataktan kalkmak yasak
2 bacağın kırıkmış gibi davranacaksın ha deyip kalkmayacaksın su içmek için bile kalkmayacaksın dedi
birini bul baksın sana yada yakının varsa git o baksın dedi
kimi bulacaksam artık
eğer söylediklerimi dinlemezsen ki biliyorum dinlemeyeceksin o zaman hastaneye yatırırım serumla durdururum ağrını dedi
haftaya kadar sabredersen haftaya ara durumunu değerlendirelim dedi
birde nidilat kapsül verdi 6 saat arayla yutacaksın dedi
ama ilaç piyasada yokmuş hiçbiryerde bulamadık
aradım yok diye bulman lazım o ilaç erken doğum riskini engellemek için dedi
eşimde arkadaşlarına haber verdi nidilat arıyoruz bulamazsak haftaya doğuruyorum :KK53:
Çok geçmiş olsun bugün rüyamda doğurmuştun canım

fyz35 fyz35 bende bilmiyordum bebegin altini degismesini yikamasini , giyindirmesini vs , anca kucagima alip sevmisligim vardi buyumus çocugu :)))

hasatanedeki bebek hemsirelerinden ogrendim hepsini 4 gunde :) sukur kol bacaklari saglam kizimin :)))

Son 2 gunde 2 arkadasim dogurdu 38.haftada. ikisi de kiz dogurdu. Bu kizlar erken gelirmis derler dogru mu acaba ya.

Bi telas sardi beni. Iki hafta oncesinde her seyin hazir olmasi lazim nolcagi belli olmaz. Annemler de tasinacaklar o ara tam 20 subattan once de gelemez temizlikci olayini kendim halletmem lazim. Koca ev de bi temizlikciyle bitmiyo birilerinin daha olmasi lazim nasil diycem kayinvalideme ya.

Temizlikci dolap iclerine de karismiyo benim onlari 20 gune halletmem lazim hic ama hic enerjim yok yardim edenim yok. Off allahim off kafamda deli sorular nasil hallolacak bu isler resmen icim bunaldi..

Ben biliyorum canım ilk Çocuğum olsa da 4 tane Yeğenim var az değiştirmedim yani benim derdim çocuk değil çocuğuma ben bakarım zaten kocam aç kalmasın çamaşırı ütüsü yapılsın ama kadın yemek yapmayı bilmediği için o gelirse zaten aç kalırız Allah inşallah o kuvveti verir de 2 güne toparlarım kimseye ihtiyaç duymam
esin idare eder canim kendini bir sure. Etmeli yani. Sonra da bebegi verirsin babasina sen yaparsin yemegini. Erkekler de fedakarlik yapmali

fyz35 fyz35 bende bilmiyordum bebegin altini degismesini yikamasini , giyindirmesini vs , anca kucagima alip sevmisligim vardi buyumus çocugu :)))

hasatanedeki bebek hemsirelerinden ogrendim hepsini 4 gunde :) sukur kol bacaklari saglam kizimin :)))
Netten okuma bence protein cikmis ya. Ya acile.git ya dr.u bekle ama panikleme yani stres de iyi degil

Dr hala calisiyor musun dedi bana :D hakkaten iyi calistim he.
Ama ogluma bakmaya annane babanne gelince evde yukum azaldi yoksa zor calisirdim.
Kiyafetleri yikamam lazim ama kv gormesin.istiyorum sacma bir takinti cocuk dogcak yikanmamis olcak hicbiseyi

selam kızlar ben kontrolden geldim çok şükür
doktor kaşıntıdan dolayı olmayacağını söyledi kanamanın
ağrım ve sancımda olduğu için kaşıntı kanamaya neden olmazmış
elle muayene etti karnımı
iyice aşağı düşmüş ve karnın çok sert sancın var galiba dedi
nst ye girdim 20 dk yatmak çok sıkıcıydı
nst de sancı tavan çıkmış
böyle giderse 1 haftaya kalmaz doğurursun sen dedi doktor
en az 3 hafta daha içeride tutalım dedi
3 hafta boyunca yataktan kalkmak yasak
2 bacağın kırıkmış gibi davranacaksın ha deyip kalkmayacaksın su içmek için bile kalkmayacaksın dedi
birini bul baksın sana yada yakının varsa git o baksın dedi
kimi bulacaksam artık
eğer söylediklerimi dinlemezsen ki biliyorum dinlemeyeceksin o zaman hastaneye yatırırım serumla durdururum ağrını dedi
haftaya kadar sabredersen haftaya ara durumunu değerlendirelim dedi
birde nidilat kapsül verdi 6 saat arayla yutacaksın dedi
ama ilaç piyasada yokmuş hiçbiryerde bulamadık
aradım yok diye bulman lazım o ilaç erken doğum riskini engellemek için dedi
eşimde arkadaşlarına haber verdi nidilat arıyoruz bulamazsak haftaya doğuruyorum :KK53:
canım bende çorludan araştırıp bulursam gönderebilirim....

Yarım saatten beri 5 dk 1 geliyo Bıçak saplanması gibi 10 saniye 15 saniye kadar yatıyom geçmiyo yürüyorum geçmiyo
Baya duzenliymis. Az daha takip et. Kac dk.da geliyor ve kac saniye suruyor.not al. Dr.u ara bir an once.
Dus al bir de bakalim gececek mi. Gecmiyorsa hastaneye gitmeli. 5 dk baya sık

Netten okuma bence protein cikmis ya. Ya acile.git ya dr.u bekle ama panikleme yani stres de iyi degil
acile gidemem ki labaoratuar soncunu gostermeye geldimmi diye dur bi arayim iki dk
dr sorun gorunce beni ariyor galiba normalde de pazartesiden once bakmaz sonuca

Back
X