2015 Şubat Anneleri

Kızlar birşey soracam, benim kuyruk sokumu kemiğim kırık yani ortadan çatlamış. bir kere çok fena düşmüştüm banyoda bundan 5-6 sene önce. doktor da ona birşey yapamayız demişti öyle duruyor, bazen bacağıma ani sancı veriyordu.
acaba bu durum normal doğumda başıma iş açarmı :KK17:
kiz eminmisin hala kirik oldugundan ? kaynamadimi o kaadr seneede

kiz eminmisin hala kirik oldugundan ? kaynamadimi o kaadr seneede

ortadan 2 ye çatlamıştı filmde gördüm çatlayan uçlar ayrılmış birbirinden kaynayacak gibi değildi. ama belkide kaynamıştır bilmiyorumki bi daha film çektirmedim. dr a söyledim alttan muayene yaparken ona da bakarım dedi. offf inş. sorun çıkartmaz bana :(

Canım benimde yamulma var. Doktor bi sakıncası olmayabilir dedi ama ben sezaryen olcam. Doğumhanede çalışan bi tanıdığım sezaryen ol, kendinide bebeğide riske atma dedi.

hadi ya.. benimki bildiğin kırık.. ben zaten bi gitmiştim doktora o sene boyun düzleşmesinden hafif bir omurga eğriliğine kadar herşey çıkmıştı maşallah :( sadece yüzersen düzelir diğerleri dedi. kırık da düzelmez dedi. bende yüzme bilmiyom öyle kaldı onlar.. ne kadar canımın kıymetini bilmiyom :( sırf bu yüzden sezryan olursam üzülürüm :KK61:

ortadan 2 ye çatlamıştı filmde gördüm çatlayan uçlar ayrılmış birbirinden kaynayacak gibi değildi. ama belkide kaynamıştır bilmiyorumki bi daha film çektirmedim. dr a söyledim alttan muayene yaparken ona da bakarım dedi. offf inş. sorun çıkartmaz bana :KK43:
yani bilmiyorumda o kadar senede kaynamis olmasi lazim
agrin sizin oluyormuki?

Bende kovayım :-) uçan dairelere hep inandım çocukluktan beri :-) sınırlamaya gelemem hiç adam yandı bizim iki kova kadın evde çıldıracak :-) kendi doğum günümde doğurabilsem süper olurdu ama o zamana kadar durcak gibi gözükmüyo

ben de oğlağım. oğlak olsun istiyodum ama geçti artık :) benim eşim de çok korkuyodu oğlak olursa nasıl baş edermiş ikimizle bak bak :):) kova burcu tanıdığım yok hiç, ilk kızım olacak bakalım :) hayalperest olma yönünüz çok güzelmiş bence ;)

Selam bayanlar büyük şehirde olmak gibisi yok bunu daha iyi anladım yaşadığım şehirde doğum yapamıycam :( memlekete gidicem haftaya perşembe 3.sezeryan olduğu için risk fazla ayrıca benim karın içi yapışıklıkta vardı 2.sezeryanda ortaya çıkmıştı artık herşeyin hayırlısı bu arada 36+2 deyim yani 37. Haftanın içindeyim gideceğim mesafa 10 saat dahamı erken çıksamki yola ????

yani bilmiyorumda o kadar senede kaynamis olmasi lazim
agrin sizin oluyormuki?

hamileliğimden önce bazen yolda giderken birden bacağıma bir sancı saplanıyordu. boydan boya bir sinir sanki cız diye tüm bacağımdan geçiyodu. hamileliğimde o olmadı ama bolca bel ağrım oldu. çok oturunca o kemik kısmı ağırıyor, özellikle arabada fazla kalınca çok yoruyo beni belim. o kırıktan mı yoksa hamilelikten mi bu bilmiyorum :(

Canım benimde yamulma var. Doktor bi sakıncası olmayabilir dedi ama ben sezaryen olcam. Doğumhanede çalışan bi tanıdığım sezaryen ol, kendinide bebeğide riske atma dedi.

peki sırf bu yamukluktan dolayı mı sezeryan olacan yoksa başka nedenlerin de var mı ?

Selam bayanlar büyük şehirde olmak gibisi yok bunu daha iyi anladım yaşadığım şehirde doğum yapamıycam :KK43: memlekete gidicem haftaya perşembe 3.sezeryan olduğu için risk fazla ayrıca benim karın içi yapışıklıkta vardı 2.sezeryanda ortaya çıkmıştı artık herşeyin hayırlısı bu arada 36+2 deyim yani 37. Haftanın içindeyim gideceğim mesafa 10 saat dahamı erken çıksamki yola ????
imkanin varsa bi an once git bence
nolur nolmaz isini riske atma ..

hamileliğimden önce bazen yolda giderken birden bacağıma bir sancı saplanıyordu. boydan boya bir sinir sanki cız diye tüm bacağımdan geçiyodu. hamileliğimde o olmadı ama bolca bel ağrım oldu. çok oturunca o kemik kısmı ağırıyor, özellikle arabada fazla kalınca çok yoruyo beni belim. o kırıktan mı yoksa hamilelikten mi bu bilmiyorum :KK43:
him dr baksin bakalim anliyodur ehrhalde
film faalanda çekinemzsin dr ne derse onu yapacaksin mecbur

son adet tarihine göre dogum 24 şubat olarak çıkıyor
cuma ultrasonda mart 1 olarak çıktı doktor gelişiminin normal oldugunu herhangi bir gerilemeden bahsetmedi
eve gelip kağıdı incelediğimde dogum tairihini böyle ileri çıkmış görünce telaş yaptım
son adet tarihine göre mi yoksa usg ölçümüne göremi bkamka daha dogru
Canim sat gore hesapla..benim de en son 6gun geri cikmis..bebeler buyudukce olcum zorlasiyormus..usg kagidindaki tarihi onemsemiyor dr..hatta ciddi bisii yoksa olcumleri de..benim dr diyo ki,bu standartlar amerikan sisteme gore.boy,kilo tr de daha dusuk cikabilir,genelde 1.80 degiliz ya..neyse stres yapma normal yani:))

yeni evinde gule gule otur canim

burda dogum tarihi hiç degismez, sat neyse bi dogum tarihi verirler o gun hiç degismez
TR de dogum tarihi degiskenmiki

gelisime gore mi hafta sayyolar
Yok canim burda da SAT gore sabit..usg olcumunde verilen kagitta bebegin olculerinin ortalamasina gore de tahmini dogum tarihi yaziyor alet..

imkanin varsa bi an once git bence
nolur nolmaz isini riske atma ..
23 ten önce çıkamam karne günü o zaman karneyi alıp çıkmak mı lazım erken gidip yükte olmak istemiyorum ablama gidicem mecbur 2 çocuk 2de biz Rabbim kolaylık versin sıkıntılı işler :(

Bende kovayım :-) uçan dairelere hep inandım çocukluktan beri :-) sınırlamaya gelemem hiç adam yandı bizim iki kova kadın evde çıldıracak :-) kendi doğum günümde doğurabilsem süper olurdu ama o zamana kadar durcak gibi gözükmüyo

Ben de kova burcuyum ;)

peki sırf bu yamukluktan dolayı mı sezeryan olacan yoksa başka nedenlerin de var mı ?
Bu yamukluk benim hayatımı etkiledi canım resmen. Doğru düzgün oturup kalkamıyorum. İlk doğumumda olmuştu 2 ay yerimden kalkamadım. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Dr belkide yaşamazsın desi ama risk alamam.

Selam bacilar
Kontrolden geldim Moralim bozuk, doktor kizima zayif ufak diyor suan 2100-2200 görünüyo, hadi onu gectim kalp atisida düzensiz ve sakin cikti cuma yine nst baglancam. Cok moralim bozuldu. Simdi düsünüyom sezeryan sonrasi normal dogumu diretsemmi yoksa kizimi zorlamadan zamaninda aldirsammi. Basima agrilar girdi Cok üzüldüm.

Cnm üzme kendini hic.2 hafta önce benimde 2138 gr dı.bende süt yoğurt ve tahin pekmez yedim bol bol 2 haftada 750 gr almis bebişim.
Kalp atisi için birşeyler yedirip tekrar bagladilarmi nst ye.birkeresinde abimin eşinede olmuştu neredeyse 1 lt te yakin meyve suyu icirmislerdi öyle canlanmisti yeğenim :)

Merhaba herkese...
artik eskisi gibi hergun giremihorum yavrumu emzirdim uyuttum biseyler yedim uykum kacti bana vve yavruma iyi gelen birkac bilgi vereyim dedim...

Hastanede hasta bezi olmazsa olmaz hastanede tampon verdiler hasta bezinin icine koydum hic kiyafetlerim kirlenmedi.
Hastanede kayisi hosafi verdiler resmen 1 surahi ictim wc hic sıkıntı yasamadim ozellikle ssezaryan olacaklara cok iyi geliyo cıkarman gereken bir gaz var ve buyuk abtestini yapman lazim rahatlaman icin. her gelen sorup duruyordu gaz cikardinmi diye meger cikmayinca cok sanci yapiyormus ve hastaneden cikamiyormussun. Bir yakininiz sizin icin hazirllabilir eve gelince de arksdasim yapti koca bir tencere hala iciyorum sutude atttiriyor.
emzirirken gogus yarasi kacinilmaz benim yine oldu lahsinoh kullansim biraz rahatladi ama yine aciuordu.heryerde duydugumuz sadece ucu degil siyah bolgeyi tamamen bebegin agzina verin sozu tamamen dogru nerdeyse kanamaya baslayacak goguslerim hic acimiyor. Oglusumukontrolu vardi dr yara oldugunu soylesim ac emzir goreyim dedi ben 2 cocuk annesi meger yapamiyormusum Allah ondan razi olsun gosterdi de kurtuldum.

Hastanede pipilinin alti biraz kızarmisti sudocrem onerdiler muthis bir krem tek seferde gecirdi...

Son olarak sezrryandan cok korkan biri olarak
Soyluyorum bugun besinci gunum cok iyiyim dun evi supurdum esim sasiriyo bukadar iyi olmama cani cok kiymetliyimdir. Korkmayin normal ve sezeryan dogum yapmis biri olarak bence ikiside zor degil.
Rabbim hepinize guzel dogumlar ve emen bebekler nasip etsin...
hergun olmasada takip ediyorum kendinize iyi bakin guzel anneler

Back
X