2015 Şubat Anneleri

Bizimkide buyuk 2 numara kullaniyorum 3'e gecsem cok buyuk gelmez mi huggies aldim oda ayni olursa 3 numarayi denerim hergun kiyafet degistiriyoruz oglum bide huysuz ust degistirirken kiyamet kopuyo her sabah kavga ediyoruz :-)
Primanin yesilinin 2 numarasi bizde de sizdirdi. 3 u szdirmiyior. Sadece kucuk citcitli badilerin boyu olmadi.
Ama yesil prima pisik yapti bize beyazini kullaniyorum

kızlar dün gece kızımda uyumuş bizde sabah 6 da uyandı tam 6,5 saat aç kaldı o kadar aç kalınca korktum ama şükür bir sorunumuz yok kızlar bilen var mı bugün 33 günlük kaç saat aç kalsa sorun olmaz yani şekeri felan düşmez

Kizlar bi sey sorucam sizin hepinizin gobek baglari dustu sonucta. Benimkinin daha dusmedi 15 gun oldu ama iki gundur gazli bezinde bi iki damla kan goruyorum kurumus sekilde. Ya da acaba iltihap mi akiyo anlamadim ki boyle koyu kahverengi kurumus gazli bezinde. doktorun dedigi gibi gunde dort kez pnsumanini yapiyorum.

Aacaba dusuyo mu gobek ondan mi kaniyo? Napayim sizce yaa ne kadar daha dusmezse doktora gideyim? Koktu kuzum ya nemli bezle sil sil nereye kadar :(

Yani kucuk oldugunu sanmiyorum su huggiesi bi deniyim olmadi 3 numaraya gecicem huggiesin erkek icin olaninin 4 ve 5 numarasi vardi kucuk bulamadim hic olmadi netten alicam belki o daha korunaklidir
ben molfix kullanıyorum hiç bir sorunumuz yok tabi erkek için farklı mı bilmem

Kizlar bi sey sorucam sizin hepinizin gobek baglari dustu sonucta. Benimkinin daha dusmedi 15 gun oldu ama iki gundur gazli bezinde bi iki damla kan goruyorum kurumus sekilde. Ya da acaba iltihap mi akiyo anlamadim ki boyle koyu kahverengi kurumus gazli bezinde. doktorun dedigi gibi gunde dort kez pnsumanini yapiyorum.

Aacaba dusuyo mu gobek ondan mi kaniyo? Napayim sizce yaa ne kadar daha dusmezse doktora gideyim? Koktu kuzum ya nemli bezle sil sil nereye kadar :KK43:
bizim 13. günde düştü ama nemli kalmaması gerekiyor doktor 2 kere solusyon sür demişti. düştüğü gün çok huysuzdu bilgin olsun

kızlar kanal7 de özlem tunca ile dünyayı geziyorum diye bir program var
ben şehir içinde 1 saatlik dışarı çıktım bir bagaj dolusu eşya aldım kadın minicik oğlunu koymuş kanguruya dünyayı geziyor:KK45:
bizim düşündüğümüz momfortbaby tarzı bi kangurusu var markası boba sanırm tam göremedim

Dr beni bir haftalikken kontrole cagirdi usg ile rahme bakti dikislere bakti. 40 cikinca kontrole gel dedi de gitmesem ne olur herkes gitti mi
bana da öyle dedi bende düşünüyordum birde sağlık ocağı doktoru 2 kere arayıp dikişlerimi vb sordu şaşırdım

Atesten yari baygin oluyor. Uykusunds titriyor eller ayaklar buz gibi. Biz banyoya sokuyoruz o durumda yarim saat suyun icinde dursa zor geciyor titremesi. Senin dr bu durumda ne oneriyor sen olsan ne yapardin. Antibiyotik ben de vermedim. 5 aylikken bronsit olmasi disinda ama ates dusurucu vermesem nasil olcak gecelerce uyuyamaz cocuk uyumayinca nasil iyilesicek
Bnm dr atesle ugrasmayn dyor cnm.ates dusmeyince vucud savasiyor hastalik kisa suruyor
çocuk çok halsizse, agrisi sizisi varsa o zaman verebilirsiniz diyor ates dusurucuyu
benimkil dedigin tabloda hiç olmadi o tecrubem yok maalesef
kizimin çok nadir atesi çikar 38 e yaklasinca oturup agliyor basim agriyo diye ona veriyorum mesela ilaci
bide atesle beraber dilde pas ve agiz kokusu varsa o zamn bakteriyel olabilir ant gerekli.. bide bakteriyel olunca ates gunduzde dusmuyor
viral olunca ates dusunce çocugun keyfi yerine geliyor hasta deilmis gibi çikinca geri halsizlesiyor

hayatin ilk 1 yilinda antibiyotiklik bi durum olmuyor genelde anneden gecen antikorlar sayesinde.. viral hastalikdada zaten ilaç kullanmiyoruz
bronsit de viral bi hastalik

Hic aglatmadan buyutmus sanirim kv cocuklarini. Bebek aglayinca gazi var diyorum ama oglumun her istegini yapti ben en ufak birsey desem agladi cocuk. Aglatmisim diye o da agliyor. Saka gibi. Herkes kendi evinde saglikla otursun bir arada cok zor alisik olmayana.
kv demi agliyor?

kızlar dün gece kızımda uyumuş bizde sabah 6 da uyandı tam 6,5 saat aç kaldı o kadar aç kalınca korktum ama şükür bir sorunumuz yok kızlar bilen var mı bugün 33 günlük kaç saat aç kalsa sorun olmaz yani şekeri felan düşmez
Sekeri dusmez artik ya. Ama uzunmus biraz. 4 saat uyuyor bnimki en fazla

bizim 13. günde düştü ama nemli kalmaması gerekiyor doktor 2 kere solusyon sür demişti. düştüğü gün çok huysuzdu bilgin olsun
Bende doktor dedi diye hic yikamadim zaten. Annem ve kayinvalideme ragmen yikamicam diye direttim yikamadim da nemli kalmasi mumkun degil yani doktorun dedigi gibi de pansumanini yapiyorum ama anlamadim dusmedi hala. Sagolasin aklimda olsun o zaman :(

Aacaba dusuyo mu gobek ondan mi kaniyo? Napayim sizce yaa ne kadar daha dusmezse doktora gideyim? Koktu kuzum ya nemli bezle sil sil nereye kadar :KK43:
ben pansuman yapmadim yikamadim da kendi halinde dustu. Normal gibi az az kan ama kesin bsey diyemicm

Gaz sancisi bacim ben aksam 6 ya dogru tirsmaya basliyorum zaten butun gun viz viz 6 dedi mi kiyamet kopuyor evde, evi terkedesim geliyor
bizim saat geldi antikolik muzigini açtim kucagimda uyyor
bakalim sonumuz nolucak
bugun gunduz yine uyyudu aksama Allah kerim
bide aksam kaçta yattiysa saat kurmus gibi kalkiyuor sabh ayni saatde , yani 12 saate tamamliyor uykuyu

Çok haklisin bizlere çok görev düşüyor. Önce sevgiyi merhameti vicdanlı olmayı aşılamak lazim çocuklara.. Kiz çocuk olsun da bize hizmet etsin diye düşünenler dahi var.ne yazık ki boyle insanlar var..ne güzel esin yardim etmiş sana,Allah da onun isini rast getirir ama biliyor musun, ufacık bi çorap toplama bile çok zoruma giderdi benim yere eğilmek filan özellikle son aylarda,ama çamaşırlar corsplar hep yerlerde gezdi kaç kere soylememe rağmen.ufak şeyler bunlar yapsam olmem yapsam kirilmam ama bi jest yapıp tam tersi olsa çok minnettar olurdum,hoşnut olurdum.olsun.bak herşey gelip geçiyor.birkaç ay önce yerlerimizden dogrulamazken şimdi her işimizi yapabilecek hale geldik.bebekler büyüdükçe laftan anladikca daha da rahat edeceğiz..
37. Haftamda doktora gittiğimizde doktor raporu kast ederek çalışıyor musun rapor yaziyim mi sana dedi.evet dedim ben de.eşim de diyor ki pek de çalışıyor sayılmaz aslında ama.. Şaka gibi. Evet doğru bazen ise gitmediğim zamanlar oluyordu.o gün de mesela temizlik günü yapıyordum kendime bütün evi bastan aşağı temizliyordum.yani yine kendine zaman ayırma yok.kizima hamileyken doğum yaptığım haftaya kadar çalıştım.bu hamileligimde de 6-7 aylıkken filan islerimiz çok yoğundu bi aralar gece 2ye kadar calisiyorduk,ama ben saat 19dan sonra bi saatliğine eve gidiyordum hem çocuklara bakmak için hem de yemek yemek ve eşime de yemek getirmek için.o bile gözlerine batmış biliyor musun.annesi dedi ki oglan ne zor şartlar altında çalışıyor sen biliyor musun yoruluyor diyor :KK57: biliyorum anne ben de çalışıyorum ya dedim sen eve gidiyorsun ama diyor.. Boyle söze sen olsan ne derdin soylesene :KK51:
kadın seni anlamazken o kadının büyüttüğü adam nasıl anlasın birde benim gördüğüm anladığım sen çekeceksin kendini ve o dert yanmaya başlamadan sen başlayacaksın ve gerekirse o çorap kaldırma işi çok büyük bir zahmet olacak "ağlamayana meme yok"

Sirtina cikiyo daha dogrusu yan kisimlarina ozellikle gece oluyo saat 10-11 gibi bagliyorum gece mama verince bi sag tarafina bi sol tarafina yatiriyorum sabah bi bakiyorum iki tarafta sirilsiklam bende primanin yesilini kullaniyorun bende sorun yok sizdirmasin diye sıkı bagliyorum kizanin bacaklari lastik izi olmus buyuk ihtimal bezin emis gucu cok uzun saat degil :-) turuncu paket aradim bulamadim huggies aldim bu gece onu denicem bakalim ne olacak
Erkek cocukta pipiyi asagi cevir canim. Yukari dogru durunca da sizdiriyor hani dikkat etmediysen diye

Sekeri dusmez artik ya. Ama uzunmus biraz. 4 saat uyuyor bnimki en fazla
O konuda ben de karar veremiyorum ya. Diyolarki bebek ne zaman isterse o zaman emzirin uyandirmayin. Bazilari da en fazla uc saatte bi uyandirin diyo. Netten de arastirdim herkes baska bi sey diyo.

Doktoruna da sormayi unuttum ya. Ilk hafta kontrolunde sariligi gayet iyi demisti olmadi yani hic. Uc dort saat rahat uyuyo benimki. Bi kac defa bes saati bile buldu. Uyandirmali miyim sence? Ama acikinca uyaniyo hemen cikiyo sesi ilk gunler uyandiriyoduk sarilik olmasin diye ama uyanmak istemeyince memeyi de asla almiyo. Sanirim kendinin istemesini beklemek en mantiklisi.

bu benım kocanın herşeyi kitabına kuralına göre yaşaması bazen can sıkıyor
primanın yenıdoğanını kullanıyorduk artık sızdırmaya başladı bacaklarınıda sıkıyor
her sızdırmasında neymış efendim ben beceremiyormuşum bağlamayı
gözünün önünde bağladım iyice sıktırdım yine sızdırdı hala beceremediğimi iddia ediyor
bezin bir büyüğünü alalım dedim yok neymiş daha o kiloya gelmemiş bebek
yahu kilosunu napacan sızdırıyor işte demekkı küçük geliyor yok
gitmiş 2 paket daha almış bana sormadan bari bir paket alaydın diyorum daha beek o kiloya ulaşmadı diyor
te allahım cıldırtıyor bazen illa herşey yazdıgı gibi olacak
ver eline kendi baglasin bezi

haftaya kv kp gelecekmiş
kv hiç bir işe elini sürmez bu koşuşturma içinde birde onların gönlü olacak
öyle tek çeşit yemeğe tav olmazlar
bazen oluyor ki akşam yumurta kırıp yiyoruz vaktim olmuyor bebekten
onlar varken nasıl olacak bilemiyorum
kv totosunu kaldırsa en azından yemeğe yardım etse bu kadar gözüm korkmaz ama biliyorum yine herşey benden beklenecek yapmazsam yada baştan savma olsa düş dillerine kurtl kurtulabılırsen
bebege onlar bakar cnm sende yemegini yaparsin olmazmi

O konuda ben de karar veremiyorum ya. Diyolarki bebek ne zaman isterse o zaman emzirin uyandirmayin. Bazilari da en fazla uc saatte bi uyandirin diyo. Netten de arastirdim herkes baska bi sey diyo.

Doktoruna da sormayi unuttum ya. Ilk hafta kontrolunde sariligi gayet iyi demisti olmadi yani hic. Uc dort saat rahat uyuyo benimki. Bi kac defa bes saati bile buldu. Uyandirmali miyim sence? Ama acikinca uyaniyo hemen cikiyo sesi ilk gunler uyandiriyoduk sarilik olmasin diye ama uyanmak istemeyince memeyi de asla almiyo. Sanirim kendinin istemesini beklemek en mantiklisi.
kilo alan çocuk uyandirilmaz canim
kilo sorununuz varsa o zmn uyandir

Back
X