2015 Şubat Anneleri

Ben ayagimda salliyorum uyusun diye once biraz hizli sonra biraz yavas en son daldimi diye kontrol etmek icin duruyorum kipirdanirsa yavasca iki kere daha salliyorum ta ki kipirdanmasi olmayana kadar sonra yavasca ayagimdan birakiyorum aglasada bir sure almiyorum cunku surekli ayakta uyuyunca is yapamiyorum ya aglayip tekrar daliyo yadaa ayagima alsamda biraz sallayip yine birakiyorum sende aglasada ona gorunmeden bekle hemen alma baktin susmuyo yine al yine salla uyuyunca birak bebekler ama inan cok zekiler ben aglayinca gelip alacak beni diyolar ama ayni seyi aglasada tekrar tekrar yaparsan emin ol alisacaktir once sen istikrarli ol mesela super dadi pedagog ama o bile oyle alistiriyo cocuklari
Sallamak iyi değil diye biliyorum ebemiz asla önermedi o yüzden su an alistirmak istemiyorum

Evet maaleeesef aglatmak.kucukmus nasil vazgecirecen bilmiyorum.benimki uyumuyorssa hep kucakda redmen.neden agladigini bulamiyorum
Yok yok galiba bende aglicam hastanede bunalıma girmiştim sanırım yine depresyonlarim geliyor

Kızlar arada girip okuyorum ama eskisi kadar yazmak mümkün olmuyor iki çocuk olunca:( dün artık yeter dedim. Sabah kalktım kızımda kalktı hazırlandık, bebeğide hazırladım. Filmlerdeki gibi biri elimden tutuyo, öbürü pusetinde, sırtımda çantam:) dışarı çıktık.atladık taksiye. Bize yakın özsüt var. Kocaman oyun parkı var. Gittik oraya. Büyük oyuna daldı, kahvaltı fln yaptık. Akşam 5 e kadar ordaydık. Eşimde oraya geldi. Eve giderkende bugün dılardan yiyelim dedi eşim, yemeğide dışardan söyledik. Ohhhhh dedim ya dünya varmış. Havalar ısındığı sürece evde durmak yok artık. Ben evde durdukça daralıyorum, büyük kızıma yazık oda benimle daralıyo. Çok çocuk sahibi olanlar anlarlar beni:( kuzuma hiç kıyamıyorum o ezilsin istemiyorum. Evde olduğum sürecede işim bitmiyo, hiç değilse dışarı çıkayımda dışardaydım derim:) alın pusetleri kaçın valla:)) yoksa bu ölü toprağı başka türlü atılmıyo.

Kızlar ya doğum lekesine inanmıyorum diye millet bana garip garip bakıyo
Bir tek ben mi inanmıyorum
Balık da temizledim,tavuk derisi de soydum Çilek de karpuz da yedim Ciğer de duydum kavurdum yedim yapmadığım hiçbirşey yoktu Allah'a şükür de hiçbirşey yok vücudunda .
Ven doğum lekesinin doğarken çatı kemiklerine olan sürtünmelerden zorlanmalardan dolayı OLDUĞUNU düşünüyorum !!!

Balık da temizledim,tavuk derisi de soydum Çilek de karpuz da yedim Ciğer de duydum kavurdum yedim yapmadığım hiçbirşey yoktu Allah'a şükür de hiçbirşey yok vücudunda .
Ven doğum lekesinin doğarken çatı kemiklerine olan sürtünmelerden zorlanmalardan dolayı OLDUĞUNU düşünüyorum !!!
Yok sürtünmeden değil

yuzustu koyayim dedim yan yatar buldum. gece sut az oluyor zaten dalamiyor off

Gozleri ne renk senin kizin cok tatli. Kara kiz diyorsun ama beyaz teni falan. Fotoda mi beyaz cikiyor
Teni çok esmer değil saçı siyah.gözleri oturmadı daha gri gibi. Birde tel çok parlak çekiyor evde de çok ışık var.

sürtünmeyle alakası yok bence
hem ben sezeryan oldum benim kızımda var

Obaaa rüyamda seni gördüm anlatayım hmen yoksa unuturum ben.denize gitmissiniz plajda şemsiye filan vardı.yaninda esin kucağında da Emek vardı.ama yanınızda bi tane daha Emekten büyük bi kiz çocuğu vardı şöyle 2-2,5 yaşlarında filan di.düşünüyorum Allah Allah obanın bi tane çocuğu yok muydu yaa diyorum,onu düşünürken sen birini salliuordun oteki de yanındaydı ,esinle birşeyler konusuyordun :KK48: Allah hayırlara getirsinn
Amanınnnnn. Hayrolsun diyelim.
Kız yeni bebek gelmesin. Akıllara zarar sonra tımarhanelik olurum bir hamılelıkte daha. allah hayırlsını versin.

Yok cnm benimki sezeryan ana poposunun ustunde lükocaman bir leke var, hatta grimsi rengi

Sallamak iyi değil diye biliyorum ebemiz asla önermedi o yüzden su an alistirmak istemiyorum
reyhan_aksaka reyhan_aksaka Bebeklerin kafatasi ile beyinleri arasindaki bosluk zaman ilerledikce azaliyormus. Ozellikle hizli sallamak cok riskliymis, beyin sarsintisi ihtimalini artiriyormus. Ben de buyuk cocugumu sallamistim, bu bebisi de sallayacagim ama birazcik daha buyusun diye bekliyorum

Kizlar bana bi akil verin. Son bi haftada uc kez dudagim sisti farkli farkli yerlerden. Bu sabah da emzirirken gozumu acip kaparken bi gariplik hissettim aynaya bi baktim goz kapagim davul gibi sismis. Sabahin altisinda kendimi aynada oyle gorunce şok oldum. Dudagim da sisti iki dakika sonra.

Boyle uyusuyo dudak ve bi anda balon givi sisiyo. Esim diyo gotureyim doktora ama ben istemiyorum simdi hastaneden hastalik kapatim salgin da var. Zaten neye gidilir ki cildiye napsin buna verecegi ilaclar hep kortizonlu zaten kullanamam. Baska hangi doktora gidilir ki?

vucuttaki su tutulumundan oluyo sanirim ben oyle tahmin ettim ama :/ sinirim bozuluyo artik aynaya bakamiyorum cok fena haldeyim bu lohusalik beni fena yapti..
Bende de aynı şey oldu canım ilk doğumdan sonra bileklerim ve ayakaltım öyle şişti ve uyuştu ne yürüyebiliyordum ne bileklerim tutuyordu bebeği kucağıma koyuyorlardı öyle emziriyordum ebeler o aman anlam verememişti bu şişliklerib ödemle pek ilgisi yok çünkü, şimdikinde de aynen dudağım dilim sonra yine kollarımda uyuşma şişme oldu bu sefer doktor baktı o da anlayamadı sonra başka bi hemşire kendi yaşadığı için hemen anladı carpal tunnel sendromu bu diye sinir sıkışması oluyor hamileliğe ve sonrasına bağlı malum vücut hemen hamilelik modundan çıkamıyor, benim şuan bileklerimde ciddi sıkıntı var zorlanıyorum çorba karıştırırken bebeğin gazını bile çıkarırken ama inş geçicek diye bekliyorum hala geçmedi bi buçuk aydı:(

Kizlar ilk defa elektrigimiz kesildi. TEIAS in lojmanindayim.heryerde kesilse bizim burasi isil isildi...lojmanin dibinde kocaman bir trafo var.antalyadayim.. Buraya daha elektrik gelmedi. Ilk once alanyaya verdiler. Olmamis. Esimde isyerinde..cocuklarla kaldim karanlikta. Isildakta yok.ihtiyac duymamistik.offf pufff... Mum yakioz simdi...geceyi bulabilirmis. Sizlerde elektrik var ne guzl

Off tatlım senin isin çok zor araları çok az olmuş sürpriz bebek sanırım değil mk? Ben de diyorum bi tek benimkilerin arası az,kizim 23 aylık bebis 2 aylık.. Bi de abimiz var 5,5 yasında bi de ben varım arada fittiran :KK53:
Aslında tam değil saçma gelcek ama kızım zor bi bebekti ben de tek çocuk istemediğimden aradan çıksın ikisi ard arda dedimdi taksit taksit çekilmez demiştim. Ama bu kadar az düşünmüyordum bi en az 18 ay falan ama korunmamıza rağmen rabbim erken yolladı demek bu hayırlısıymış hem süpriz hem değil gibi yani :p
Cidden ama çok zormuş oynatmaya az kaldı hele akşam ikisini uyutmaya çalışırken eşim evde değilse çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum kzıım çok kıskandı emzirirken küçüğü başlıyor yaygara koparmaya onu da emziriyorum bazen ikisini bir ama bana sor yani nasılım diye oyhh dağlar hayırlısı geçicek rahat edicez sonra inş :( allah senin de yardımcın olsun laftan anlamayan büyük ama küçük bebeyle yenidoğan bebeğe bir bakmak cidden kolay değilmiş ama yine de pişman mıyım değilim bu işin kolayı yok malum, tek çocukta kalmak istemediğim için bi şekilde zorlancaktım yani kaçarı yok:KK64:

Back
X