2015 Şubat Anneleri

Aynen kirkliyken odamda dinlenme ihtiyacinda bile yalniz biraktigimi düşünüp stres olmuştum velhasil oda şakayla yüzüne vurmuştu odadan cikmamisim.bunlar çok basit dediğin gibi coook şey var.aynen TV ondaydi yeerki o memnun olsun olayi oluyor bizim için gelmiş oluyor.kirkliyken annem gelemedi dediklerini birebir yasadim alingan oluyorlar.ben lohusa değilim sanki hep onu memnun etmeye calistim eşimin annesi sonuçta.

Ben de bunları kirklıyken yaşadım gerçi pazar çıkacak kırkımiz daha :KK49:
1 hafta kaldı gitti annem çalıştığı için daha fazla kalamadı sonra kv geldi 20 gün kadar kaldı. Aynı şeyleri yaşadım ben de...
kırklı olmasam benDen hizmet bekleyecekti bir de:63:

Benim esim iyi o konuda Becerikli masallah cekmemis annesine:)ona da sen daha iyi bagliyosun dedim alindi.ben istiyorum ki yapamadigini farkina varsin.anneye de defalarca uygulamali gosterdim olmuyo demekki kabul etsn

Benimkinde de becerik yönünden sıkıntı yok da annesi öyle bağladı ya doğruydu o sıkıntı orada :KK69:

Siz birbirinize alismissinizdir o zaman bakmasi yarariniza olur.biz daha yeniyiz.beni pek takmiyor.cekinmiyor.yoksa kalmasi sorun değil.dizde kaliyormus zaten bebek bakmak zor mu geliyor axeba yaşından dolayı sorumluluk almak istemiyorum aceba.madem kaliyo kis sezonu torununa bakmak zevk verir aslında.yemek filan yaparmiydi.tanimadigim için bilemedim simdi bakamayacak yastaysa yapacak bisey yok bebek için bakici bakici eve gelse kv nazil baktigini görür içiniz rahat eder.benim yarim gün sizin nasil.
Inan kaç yıl oldu alışmıyor insan.rahat olamıyorsunuz kendi evinde yemek özel hayat sorun.çok zor bir durum ama evlendiğimiz ilk yıldan beri geliyor .benim okul tam gün ama benim bu sene 3 gün dersim vardı genelde Öğlen bitiyordu seneye nasıl olur bilmiyorum.kv yemek falan pek yapmaz ancak nöbetçi Olduğum günler geç gelince bazen yapar.iş yapmayı sevmez gezmeyi çok sever sorumluluk almak istemiyor yaşı var ama sağlıklı.[/QUOTE]
Hayatta en nefret ettiğim şey kavga laf yaristirma zaten pek beceremem.evlendikten sonra biraz öğrendim ama baktim eziliyorum..bunlar alismis herhalde laf ata ata yasamaya ben sevmiyorum.uyarmama rağmen tütmüyor anlatmakta istemiyorum aslında en basitinden kapi çalma olayi saygi yok.safliktanmi bilemedim ben utaniyorum ya kocaman insanla atismaktan.

Bugün kırkımız çıkıyoo :) Fikirlerlinize ihtiyacım var, neler yapılmalı?
Bizim de bugün kırkımız çıkıyor.22 Şubat değil mi yanlış hesaplama yapmayayım. Ben denilmiyormuş ablam gelecek bebişte ben de yıkanacağız akşam da eşim dışarı çıkaracak.başka neler yapılır ben de bilmiyorum.

Vucudum sisiyor durduramiyoruz :/
Bu doktor benden bi sey anlamadi bence. Kurdeşen dedi gecti ne bi tahlil yapti ne dogeu duzgun bakti. Pzt yine baska doktora gidicem.

Artik kabarciklar gozumun ustunde falan da cikmaya basladi. Gozum davul oldu yine. Bas parmagim sisti. Vucudumun her yeri kabardi. Noluyo bana anlamiyorum ki :/ cok sinirim bozuldu.

Me

Mesafe şöyle olabilir.ayri oda ayri TV o da rahat eder ama bunu eşim kabul etmez kvde hoşlanmaz.bizimkide herşeyi annesinin yaninda paylasir ben paylaşmak özel konusalim derim.

He o konuda sıkıntı yok eşim de her şeyi özel konuşmak ister.
o ayrı oda ayrı tv iyice dışlanmışlık yapar. O olsa ne olacak ki hem geri kalan her şey aynı. Gezmesi misafiri yemesi içmesi...
kendi açımdan öyle bir odam yok zaten.

yün battaniyeye sarıyordu sarma dedim diye bile bozuldu laf çarpıttı eşime ki bebiş isilik oldu o yüzden.

ben doğduğundan beri biberon veriyorum. ama şöyle bir şey var benimde ilk başta emmek istemedi. meme ucumu mümkün değil tutmuyordu. ben de hep sağarak biberonla verdim sonra göğüs ucu koruyucusu aldım onunla emzirdim ama tabi yine 5 dakika anca emiyordu sonra yine sağma işlemi oluyordu en zoruda gecenin köründe kalkıp emmesini beklemek emmeyince biberona sağıp vermek idi. sonra bir gün göğüs ucu koruyucusu ile de emmek istmemeye başladı oturdum ağladım evde kimse yoktu mama bile yoktu çünkü mamayı ilk ay az az kullanıp bıraktım ne yapıcam diye düşünürken normal göğsümü tutturdum o gün bugündür göğsümle emiyor. biberonu baya bıraktık sayılır. öyle aman aman sütüm yok sütüm çoğalsın diye sağıyorum emzirdikten sonra ama onuda çok kızarsa sinirlenirse veya ağlarsa veriyorum,alışan bebek her türlü alışıyor biberona ama bildiğim birşey var büyüdükçe farkına varıyorlar memenin ne kadar kıymetli olduğunu.
cok zor gercekten duzenli emmedigo icin sutumde bazi gunler azalıyor. ben simdi emmedigi zaman sagip kasikla veriyorum. Pes etmicem diyorum ama cevre baskisi sinir ediyor. Ac bu cocuk dediklerdediklerinde karsimdakileri bogazlayasim geliyor. Ama moral oldu bana bende inaniyorum bir gun duzenli emecegine. Aslinda gazi olmasa emecek. Karnindaki gurultular cok uzuyor beni cok gazli bir kiz. Alttan da cikaramadigi icin daha kötü oldu sanirim.

Bizim de bugün kırkımız çıkıyor.22 Şubat değil mi yanlış hesaplama yapmayayım. Ben denilmiyormuş ablam gelecek bebişte ben de yıkanacağız akşam da eşim dışarı çıkaracak.başka neler yapılır ben de bilmiyorum.
Evet 22 Şubat saat olarak da doldurmak gerekiyormuş.Bu arada yıkanma suyuna gül yaprakları,pirinç, çörek otu,nazar boncuğu ve de altın konulmalıymış diye okudum.Sağlık,güzel koku,nazar,zenginlik vs için.Yapar mıyım bilemedim.Siz ne düşünüyorsunuz?

ya aventin deliği küçük sanırım ondan almadı
lansinohla karşılaştırdım lansinoh daha büyük
birde aventle içerken hep akıtıyordu ağzının kenarından ama lansinohta akıtmadı hiç
daha iyi kavradı
Benimkide mamajooyla akitiyo butun mamayi bitiriyo nukla akitmiyo ama mamayi yarim birakiyo hangisiyle verecegimi sasirdim

kızımı gece 12 bucukta zor uyuttum sabaha kadar uyuyamadı yavrum hala uyuyamıyor ıkınıp sıkınıyor
sanırım kabız oldu 2 gün oldu yapamıyor
uyuyamıyor süreklii ağlıyor
içim parçalanıyor ama yapabileceğim bişey yok :KK43:
acaba bir çay kaçığı zeytinyağı versemmi kızlar ne dersiniz :KK43:
Ya benim oglumda her sabah ikinarak aglayarak uyaniyo aglamasina dayananayip zeytinyagi verdim gunde bikez kaka yapiyo o da sulu zaten nasil kabiz gibi ikiniyo anlamiyorum belki zeytinyagi vemesem oglumda bikac gun yapamicak ama cok aglicak yavrum yaa

Seninle bu konuda tamamen ayni dusunuyorum.benim kv ayni sehirde ve yakin pazar aksam cuma aksam gitmeyi planliyo.dun bundan bi hbr gibi gunluk gidip geliceksinya sana da yuruyus olur dedim.cok bozuldu.zaten bu planlar hic benle yapilmiyo ya da hbr verilmiyo.benim bi sekilde kulagima geliyo.esimle sirnasik yasamayi seviyorum ve bize ozel olsun istiyorum.kendi annm bana dunyayi verir is yaptirmaz yinede cok uzun kalsin istemem ki sehirdisi mecbur.mesela annm burda kendine kanka yapti sirf biz yalniz kalabilelim diye aksamlari disari cikiyodu.ama kv tam tersi.hizmet bekler bas koseye kurulur dizisini izler.demem o ki Kv ile vezir olcagina paranla rezil ol

Evet tamamen aynı düşünüyormuşuz gerçekten :KK19:

Hele yarim gunse kv dusunme hic. Ben okula oglen gidiyordum oglumla evimle.istedigim gibi vakit gecirirdim. Kv ile yapamam yilin 10 ayi.
Tabi simdi ben de durunuyorum bebek eylulde 6 aylik olcak. Oglum eylul dogumlu 1 yasindaydi bakiciya verdigimde. Konustugumu anliyordu.
Zor konu.
Benimde gorumcem bakacak ve ben ona hic guvenmiyorum evi curcuna gibi cocuklari yaramaz simarim geleni gideni bitmiyo kendi biraz avare gezmesi cok bakici tutsam bosuna calismis olucam napicam bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun

Bu doktor benden bi sey anlamadi bence. Kurdeşen dedi gecti ne bi tahlil yapti ne dogeu duzgun bakti. Pzt yine baska doktora gidicem.

Artik kabarciklar gozumun ustunde falan da cikmaya basladi. Gozum davul oldu yine. Bas parmagim sisti. Vucudumun her yeri kabardi. Noluyo bana anlamiyorum ki :/ cok sinirim bozuldu.
Canim yaa gecmis olsun netten arastirsana yada baska bi dr'a gitsen alerji falan olmasin

merhaba hanimlar
geçmisi okumadim her zaman ki gibi vakdim yok :))
oglusum bugun baya iyi çok sukur , az once emdi hiriltisi çok azdi
hatta meme yetmedi yine istiyor galiba , oksuruk geçer benim için onemli olan emmesi ve kusmamasiydi
sabah kine ye gittik hafta sonuda gidecez

buyuklere dr opmeyin deedi dedim yaklasmiyolar bile yanina
ben bunu niye daha once akil edemedimkii , ben soyleyince dinlemiyolar ama baskasi soyleyese dinliyolar :)))

ogleden sonra kuran okumasi varmis komsuda oraya gitme niyetim var bakalim uzerime giyecek pantalon bulabilirsem tabii

Geçmiş olsun canım hakan'a..

Selam kızlar ben geldim oğlumun bugün uyuyacağı tuttu aşıya götürcez die sanırım hissetti uyuyor :KK48:
herkes iyi mi bebişler nasıl vallah biz idare ediyoruz bnm küçük paşa kucakta olmk istiyor hep kucağa alıp evin içinde gezdirmktn mahvoluyorum evde tek kaldım ve yemek bile yiyemiyorum bazen wc ye gidemiyorum ana kucağında fln durmuyor hep bnm kucağımda olmk istiyor uyku desen Allaha emanet kucakta sallıyoruz gezdire gezdire uyuyor beşiğe yada bir yere koyunca hemen uyanıo ama kucağımda tutsam saatlerce uyuyor. gaz sancımız oluyor hala bir geldi mi vallahi ortalığı kaldırıyor ayağı ve ağlıyor die mama denedik arada emdikten snra hala ağlıyorsa gazıda yoksa eminsem doymadığını hissettiğimde mama takviyesi yapıyorum üzülerek :KK43: emzirmeyede devam ediyorum ama bnm sütün önsüt denen yağsz kısmı daha çok sanırım bebiş emerken bakıyorum ilk böyle suya rengi hafif benzeyen şekilde geliyor bebiş bunu emiyor emiyor snra bırakıyorsa bakıyorum ki memeyi sıkıp hala öle suya bnzeyen şekilde geliyor rengi 2. beslemeye aynı memeyi veriyorum ozmn bırakınca bakıyorum ki süt gibi ak beyaz geliyor sıvı bu yüzden de bebiş önsütü içip şişiyor yağlı kısmı içemiyor ve kilo alımı az oluyor mak sağdığımda emzirmeden ise öle ilk emerken çok gelmesine alıştığı için sıpa bu kezde memeyle boğuşuyor bana ne önerirsiniz arkadaşlar.

bu arada sonunda bnmde akıllı bir telim ve cepte netim oldu bazı arkadaşları ekledim ingst ama tam olarak kimler kim bilmediklerimde var eklemediklerimde var sanırım eklemek isteyn olursa bni adım muhammedalperen_inzar bnm kullanıcı adım :KK52:

Hoşgeldinn telefonhn da hayırlı olsunn :)) istek yolladım sana ig da. Bu arada adaşmışız da biz :)))

Evet 22 Şubat saat olarak da doldurmak gerekiyormuş.Bu arada yıkanma suyuna gül yaprakları,pirinç, çörek otu,nazar boncuğu ve de altın konulmalıymış diye okudum.Sağlık,güzel koku,nazar,zenginlik vs için.Yapar mıyım bilemedim.Siz ne düşünüyorsunuz?

Yıkamayı 39da yap dediler bana 40a bırakma.
Ben de gül olması gerekli değil papatya falan koyarım diye düşündüm. altın, tespih de koyacağım.
Bir de kırk kaşık su koyacağım yani 40 kaşığı sayacağım bebişe de bana da. Bir de kırk delikten su geçirmek gerekirmiş makarna süzgeciyle dökeceğim kovasına suyu.

yok canim atesi sukur
dr a goturdum, once grip dedi
sonra sirtindan bi daha dinleyince bronsit dedi, çok az ses duymus bronslardan
masaj yazdi, burnunu temizle dedi
ventolin verdi ama ben onu verememkii,ventolin gecici iyilik hali yaratiyor ve astim ilaci
esimle yine papaz olucaz ama neyse dur bakalimm

yarin ilk masaj randevusunu aldim, sirtina vurup hareket yaptiriyolar çocuk oksuruyo balgam atiyor , buyuk oglumu çok goturmustum , nisan dogumlu ama 6 aylikken baslamisti bronsiyolit olmaya, farenjit otit ne kdr hastalik varsa hepsini sayardi dr a goturunce

kizima hiç biri olmadi evden bile çikimazdikki onunla

Geçici ama bebisin rahat nefes almasını sağlar gerekli görmese yazmazdi doktorun. Geçmiş olsun canım tekrar bronşit filan zor isler çok şükür çocuklarda Bisey yok ama ben 2-3 yıl önce zatürree geçirmiştir berbat biseydi.

Ben karışmam su demek, ilerde sorun oluğunda ki olmaması zor (kendi bildiğini yapan bi tipse) ben Israr etmedim sen kabul ettin .
Bakıcı var bizde Rahatlık var, hoş ben kv den cok çektiğim için baska cevap verebilmem zor :)

Kayahan içine mi doğdu ya dün gece gece dinlettin bize :/

şahsen benimkinin kendi annemle arasında dağlar kadar fark var. Aynı kefeye koyamazsın ki...
Hem haftasonları onsuz gezmelere çıkamayacaklar çünkü kv bütün hafta bebeğe bakmış ve gezmeye ihtiyacı olacak vb...

Hafta sonları da gezmeler birlikte olacak çünkü kv hep bebeğe bakmış yorulmuş olacak Ya da eşinin vicdanı elvermeyecek anesini yalnız bırakip gezmeyi.
bebiş uyuduğunda kocanla koyun koyuna bir film izlemek bile hayal olacak en basitinden filmi geçtim ben kv min izlediği dizi yüzünden 20 gün akşam haberlerinden bihaberdim.
yemekler evin düzeni her şey değişecek.
parise gitmek bebişle pasaport gerektirmeye başlamıştı kv ile vize gerekecek (eviniz dubleks biriniz alt kat biriniz üst katta kalmayacaksa ve evet bence bu da bir sorun)

Not:bu mesafe koyulmuş hali olur bana göre. En azından ben ve kv mi düşünerek cevap verdim.

bir de surat asmayacaksın ona başın ağrısa hasta olsan bile surat asamazsın oğlunu doldurur beni istemiyor bana suratı ı asıyor diye. eşime bir trip atsam o da triplere giriyor mesela. Özel hayat diye bir şey kalmayacak.
Ben önümüzdeki sene özel okulda çalışmayı düşünüyorum ben de atanacağımı pek sanmadığımdan :KK66: kv yi çağırmak en son çare benim için
kız bende bılıyorum fark olduğunu ama ne dıyım sımdı k.valide tü kaka sevme onu o bakmasın. :))
kızı rahatlatayım dedım. sende butun kotu yonlerını soylemıssın.
ben k.valide ile iki gun duramadım . bunun eli soğuk dıye dıye kafayı yedırttı. saki karda yatıyor bebe . yav ne yapayım soğukta.

Lohusalik kolay birsey degil canim. Oluyor garip seyler. Cok gecmis olsun. Kurdesen neymis ki

Benimde gorumcem bakacak ve ben ona hic guvenmiyorum evi curcuna gibi cocuklari yaramaz simarim geleni gideni bitmiyo kendi biraz avare gezmesi cok bakici tutsam bosuna calismis olucam napicam bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun
para ya da baska birsey almadan mi bakacak. Minnetu omur boyu bitmez. Hic girme boyle bir ise. Bakacaksa da 3 kurus ver adi olsun

Back
X