2015 Şubat Anneleri

Ay evet canim cok tehlikeli. Aslinda egitim de degil kendi uyuyo normalde koyunca bi saga bi sola donup ama dun gece kudurdu resmen. Ne yapmaliyim bilemedim. Kalktikca yatirsam mi mudahale etmeswm mi
Normalde yatır kaldır yönteminde aağa kalkıncaya kadar bişey yapöıyorsun ama duru henüz oturabildiğine göre sen oturduğu zaman yatırırsın. Ama bir yaşından sonra yatır kaldır mı yoksa başka bir yöntem mi uygulanıyor onu bi araştır istersen. Cevabım geç oldu canım. Nasıl geçti dün geceniz?

Evt kesinlikle uykuyla dinlenenediğimz için bu tahammülsüzlüğümüz.
Her sabah olduğunda bugün nasıl akşam olacak diye umutsuzluğa kapılıyorum. Akşam olunca da gece nasıl geçecek diye.
Bazen kendimi sorguluyorum acaba ben mi çok negatifim hep olumsuz tarafları mı görüyorum.
Düşünüyorum bazen pozitif neşeli bebeğin herhaline tahammül eden anneleri. Acaba onların bebeği gerçekten sakin de mi öyleler yoksa karakter olarak mı öyleler.
Arkadaşım var o da şubat annesi ama çocuğuna ölüyor ya hiç duymadım yakındığını hiç. Misafirlikte hep çocuğunun peşinde ve bu halden mutlu.
Ben de asla bırakmıyorum zaten bırakamıyorum kendi haline ama o durumdan mutsuzum ben. İstiyorum ki misafirliğe gittiysem az masada oturayım yemeğimi yiyebileyim 2 laf sohbet edeyim.
Darlanıyorum işte sinir stres.
Ben neden o arkadaşım gibi olamıyorum diyorum. Sürekli bi stres hali kendimi çocuğuma bağırırken buluyorum. Hemen sesimi azaltıyrum tatlı tatlı anlatmaya çalışıyorum filan ama olmuyo başka zaman başka sefer yine aynı.
Ben neden kabullenemiyorum rahat olamıyrum ki.
Çok yorulmuşsun ruhen bedenen ondan canım. Kendini suçlama herkes aaynı olamaz. Herkes olaylara farklı yaklaşır biraz dinlenebilsen eminim daha pozitif olacağına

Vay beee tam tatil olmuş walla Nasıl iyi :))
Erkek olmak Varnış bizim ülkede Tuna ve ayaz şanslı dicem ama ayaz o kadar
Şanslı olmayacak her şeyi yapmak zorunda olacak :))
Tuna da öyle. Tlc tv de bi program vardı. Kadının bi ikiz bide altız çocuğu var ve henüz iki iki buçuk yaşlarında olmalarına rağmen alabilecekleri tüm sorumlulıkları yüklenmişler. Mesela kirli çamaşırlarını kendileri ayırıyorlar. Yemeklerini kendi yiyorlar uyku saatleri belli. Bizde ise herşeyi biz yapıyoruz. Hele bir büyüsünde tunanın benden çekeceği var :D

BtRt BtRt cnm ben de senin gibiyim. yemeğimi bi helal yiyim bari die geziorum evde. biraz bizim yapımızda kaynaklanıyor. bazı insanlar daha rahat bizim takıldığımız şeylere takılmıyorlar. ve kendileri rahat olduğu için çocukları da rahat oluyor. sadece sorun bizde deil yani. bizde biraz sıkıntılı bi tipiz biraz da çocuklarımız fazla mızmız. ikisi bir araya gelince stres sinir harbi oluyor. özellikle iş veya temizlik yapıp fiziksel olarak da yorgunsam daha da tahammulsuz biri oluyorum. ama kesinlikle her bebek her çocuk aynı deil herkes zor yetiştiriyoruz diyor ama her diyeninki aynı deil malesef. en basit örnek vereyim. annem dün komşularla bahçede oturmuş. komşunun bebeği de 15 aylık. eline oyuncak ayı vermişler başka bi çocuğun tüm gün onunla oynadı maşallah dedi. bizimki düz duvara tırmanıo en son ben geldim annemden aldım da kadın çayını içebildi. iş yerinde de arkadaşım var bebeklerimizin arasında 2 ay var. onunki küçük. bazen dertleşiyoruz kız geçen bana seninki de çok zormuş ya dedi. dışardan biri düşün. sonuçta onun 2 tane olmasına rağmen bana üzüldü.

sağlığı yerinde vs. sakin olmaya çalışıyorum ama yine de insan sabrı dayanmıyor. Allah yardımcımız olsun. en azından yalnız değilsin öyle düşün. belki herkesin çocuğu aynı değil ama emin ol senin zorluklarını da yaşanlar var.

gunaydinn

biz su an uykusuzlugun zirvesindeyiz uyut beni diye ayaklarima kapannasi bekledugim mesaj :)
yoksa ugrasip duruyirum kollarim agriyor
neyse ben gidip uyutuyum su yaramazii

bu arada hiç bisey yemedi kahvaltida
varsa yoksa sut ba$liycam valla biberonundan sutunden
herseyi abartmasa olmaz bu çocuklar

Maşallah canım size
Abilerınden ogrenıyor demek
Bizde daha hiç anlamlı kelime yok :)
Ya teyzesi sorma her güne yeni kelime ekliyor büyük oğlumda hiç görmemiştim 1 yaşını geçmiş daha baba bile demiyordu. Abisi ne yapsa aynısını yapıyor resimli hikaye veriyorum eline yeri koyuyor okuyor gibi yapıyor

Sıçraması fazla uyaran gördiği içindir herhalde.ateşte virus kapmıştır.benimki de dün ateslendi.39 larda gezdi.gece 2 gibi düştü şükür.bugün iyi gibi.takip et bakalım.
Benimki 38 bile değil ama yanakları kızarık yemesi içmesi var keyfi de yerinde çözemedim nedir . Dediğin gibi fazla uyaran olmuştur

Oooh super olmus valla bayagi motivasyon oluyo sana ne guzel. Bol bol dinlen gez. Oglun da fok canayakin masallah. Bizimki bana bile zor sariliyo kimseye sarilmaz baska:)
Evet cana yakın iyi bişeymi bilmiyorum dün taksiye bincem şoför indi bebek arabasını alçak bagaja koycak dedim siz bebeği tutun ben yaparım bu biraz değişik dedim aldı konusuyo hiç adamın suratına bakıyo Oda dinliyor :)) saçlarımı boynumda kestirdim boyattım manikür pedikür kas larr :))

Ev olmadı canım.hakan okula başlayınca bende işe başlarsam belki nasıp

Hakan ıyı herhalde. Hep ağlıyor ama kucakta duruyor. Bi yerı ağrısa kycakdada ağlar demi. Zırtapoz maymuna çevırdı benı iyice.

Bende iyiyim şükür

Siz nasılsın ız doğum günü nüz geçtımı
Ev işinin Hayırlısı olsun cnm,daha iyisi daha güzeli olur inşallah.

Ara ara gelip gidiyorlar bu bebelere.Bir yeri ağrısa kucakta da ağlar dediğin gibi.Bu da bir dönemdir yavaş yavaş azalır merak etme.

Bizim doğumgününe daha var.28 şubatta.Hazırlıklar sürüyor bakalım.Sizin Marttaydı herhalde dimi? Sen bıkmışsındır doğumgünü olaylarından 3 çocuk olunca.Ama yine de ilk doğumgünleri daha farklı oluyor sanki.

Ev işinin Hayırlısı olsun cnm,daha iyisi daha güzeli olur inşallah.

Ara ara gelip gidiyorlar bu bebelere.Bir yeri ağrısa kucakta da ağlar dediğin gibi.Bu da bir dönemdir yavaş yavaş azalır merak etme.

Bizim doğumgününe daha var.28 şubatta.Hazırlıklar sürüyor bakalım.Sizin Marttaydı herhalde dimi? Sen bıkmışsındır doğumgünü olaylarından 3 çocuk olunca.Ama yine de ilk doğumgünleri daha farklı oluyor sanki.
heheh biz simdiye kadar 12 kere dogum gunu yaptik hatta iki uçde arada iki kere yaptigimiz olmustur 15 diyelim :))

aile arasinda pastamizi keseriz tabi buyyunce resimlere bakip hani benim dogum gunum diyolarr:KK70:

Beratta bu bir kaç gündür bana çok düşkün olmaya başladı kızlar önceden babası varken bana gelmezdi hiç şimdi hep bana yapışık ama elimden tutup gezdir diyor sürekli bir an önce yürüseydi iyiydi ellerinden tutup gezdirince de belim ağrıyor bir süre sonra o yorulmuyor ben yoruluyorum ayrıca hiç emmek istemiyor her ağzına aldığında ısırıyor ben de kapatıyorum vermiyorum uzun bir süre emmeyi özlesin diye 12 saat gibi uzun bir süre sonra yine emzirmek istiyorum yine ısırıyor kızıyorum ağlıyor görmezden geliyorum daha sıkı ısırıyor azıcık bağırsam gülmeye başlıyor yaramaz boncuğum ben de veremiyorum 2-3 günde bir 5 dakika ya emiyor ya emmiyordur o da gece uykuluyken yani keseyim bari diyorum ben de

Normalde yatır kaldır yönteminde aağa kalkıncaya kadar bişey yapöıyorsun ama duru henüz oturabildiğine göre sen oturduğu zaman yatırırsın. Ama bir yaşından sonra yatır kaldır mı yoksa başka bir yöntem mi uygulanıyor onu bi araştır istersen. Cevabım geç oldu canım. Nasıl geçti dün geceniz?
Sagol canim dun cok yorgundu cabuk daldi uykuya ama cok uyandi bu gece. Gunu gununu tutmuyo inan.

Beratta bu bir kaç gündür bana çok düşkün olmaya başladı kızlar önceden babası varken bana gelmezdi hiç şimdi hep bana yapışık ama elimden tutup gezdir diyor sürekli bir an önce yürüseydi iyiydi ellerinden tutup gezdirince de belim ağrıyor bir süre sonra o yorulmuyor ben yoruluyorum ayrıca hiç emmek istemiyor her ağzına aldığında ısırıyor ben de kapatıyorum vermiyorum uzun bir süre emmeyi özlesin diye 12 saat gibi uzun bir süre sonra yine emzirmek istiyorum yine ısırıyor kızıyorum ağlıyor görmezden geliyorum daha sıkı ısırıyor azıcık bağırsam gülmeye başlıyor yaramaz boncuğum ben de veremiyorum 2-3 günde bir 5 dakika ya emiyor ya emmiyordur o da gece uykuluyken yani keseyim bari diyorum ben de
kesme canim sadece geceleri emzir ne emerse emsin
1 dk bile emse somuryodur o zaten
gunduz veremdgin surece de azalir ama yinede bi kaç ay emse kâr kârdir

Ya teyzesi sorma her güne yeni kelime ekliyor büyük oğlumda hiç görmemiştim 1 yaşını geçmiş daha baba bile demiyordu. Abisi ne yapsa aynısını yapıyor resimli hikaye veriyorum eline yeri koyuyor okuyor gibi yapıyor
maasallah canim
benim hiç bi yasinda konusan çocugum olmadi nasil bi duygu lerak ettim bak simdi :)
seninki yakinda cumlede kurar :))

biz hala anne baba dededeyiz :))
çok konuskaniz çokkk:KK70:

maasallah canim
benim hiç bi yasinda konusan çocugum olmadi nasil bi duygu lerak ettim bak simdi :)
seninki yakinda cumlede kurar :))

biz hala anne baba dededeyiz :))
çok konuskaniz çokkk:KK70:

benimki sabah kalkıyor baba akşam yatıyor baba arada dede diyor dün dede dede deda deda diyordu bende karşılık verdim dede dedim o da dede dedi anne dedim kafasını sağa sola salladı sıpa anne demeyecekmiş hain evlat:mad:

benimki sabah kalkıyor baba akşam yatıyor baba arada dede diyor dün dede dede deda deda diyordu bende karşılık verdim dede dedim o da dede dedi anne dedim kafasını sağa sola salladı sıpa anne demeyecekmiş hain evlat:mad:
kafa salliyor , hele minnos 1 in klibinde alkis yapiyor ritm tutup sallaniyor:KK70:
ay çokk tatli oluyorrr yaaaa
uyurken ozleidm kasiniyorum resmennn
benimki bayiliyor babasina , onu gordumu aninda satar benii
benimde isime geliyor vallaa yabanci deil ya babasi sevecek tabi çocugum:-):-):-)

Back
X