kızlar hayırlı cumalar hepinize.
uykusuzluk bende de tavan yapmış durumda. bu aralar gece uyusa da sabahın köründe kalkıyor ve uyutamıyorum bi daha. acaip yorgun ve uykusuzum bu da tahammül sınırımı zorluyor tabii. çoğumuz aynı durumdayız sanırım..
bizim kız bi de çok fena otlakçı çıktı. elimizde ne görse yemek istiyor. başta güzel geliyodu da şimdi mesela çayın yanımda abur cuburu saklayarak yiyoruz resmen :) yemek yerken onu da masaya alıyorum elimizde görüp istediği için bu şekilde her şeyden tattırıyorum güzel oluyor. ama onu yedirirken bu kadar istekli değil tabii :) yine de şükürler olsun yemek konusunda uyku gibi değiliz. ve artık kasmıyorum her şeyden veriyorum iki dişi olsa da çiğnemeyi biliyor kuzum. yutamadığını tükürüyor.
bir de bi oyuncak almıştım da kare daire gibi şekilleri uygun deliklerden sokuyosun. tabii daha erkendi hiç anlamıyodu. biraz öğrettim yapmaya başladı nasıl sevindim var ya sanırsın atomu parçaladı

şimdi kendi başına o oyuncağa denk geldi mi deliğe sokmaya çalışıyo beceremiyo çok tatlı oluyo

suluğunum kapağını kapatıyor ve şarjı prize takmaya çalışıyor. topu tutup atıyor bana. yavaş yavaş oyuncakları sadece ağzına sokmaktan başka şeyler yapmaya başladı yani haha :)) hala tutanarak yürümede kaldı. özellikle tv ünitesi onun mekanı bi de orta tvye takılı kalıyo bazen hemen değiştirip radyoyu açıyorum anında ordn gidiyor eşşek sıpası.
onun dışında bazen kendi kendine oyuncaklarıyla oynuyor ama uzun sürmüyor. asıl olayı karıştırsın döksün kapakları açsın.nerdeyse her dolapta kilit var. benim bi de buzluk alt tarafta resöen bozacak buzdolabını kapağını açmaktan. allahtan sinyal veriyor. oraya da bi kilit takıcam sanırım.
gündüz uykusunu konuşmuşsunuz. bende bir defaya indirdim. şöyleki öğlen bir iki arası uyuyor iki saat sonra kalkıyor ama bazen akşam altı yedi gibi sapıtıyor uyku için. uyuyunca gece uykusuna geçmesi zor oluyor. öğlen en az 2 saat uyutmaya çalışıyorum ve akşam oyalıyorum sonra 9-10 arası yatırıyorum. tabii gece 1e kadar kaç defa uyandığını söylememe gerek yok.
bizde durumlar genel olarak böyle biraz uzun yazmışım :/