2015 Şubat Anneleri

Slm kızlar kahvaltı olarak ne ve Nasıl veriyorsunuz ?

Benin kız hiç bişi yemez oldu bi de kahvaltı öğünümüz hepten gidiyor .. Kaşığı çok reddediyor .. Dün akşam uzun aradan sonra et suyuna bi kaşık un ile mama yaptım babası ile alkış yapa yapa yedirdik ve gece 2/3 kere filan emmek istedi ..
Ve şu saate kadar yine bişi yemiyor muzlu süt yaptım ağzından çıkarıyor.. eline etimek verdim onu kemiriyor :)
Bizimde kahvaltımız çok istahsiz eline mutlaka kemirecegi bişey veriyorum mesela simit çorba verdiğim oluyor 7-8 kaşık yiyor onu yerken arada peynir falan sokuyorum ağzına ama eskisi gibi değil öğlen uykusundan kalkınca açıkmış okuyor o zaman adam gibi bişeyler yiyor zaten orda burdayım hergün eve geçim güzel bi yemek düzeni oturtcam mutlaka bütün gidalrdan vermeye caliscam sebzeden zaten çok uzaklaştık meyve yine yiyorda

Benin kız hiç bişi yemez oldu bi de kahvaltı öğünümüz hepten gidiyor .. Kaşığı çok reddediyor .. Dün akşam uzun aradan sonra et suyuna bi kaşık un ile mama yaptım babası ile alkış yapa yapa yedirdik ve gece 2/3 kere filan emmek istedi ..
Ve şu saate kadar yine bişi yemiyor muzlu süt yaptım ağzından çıkarıyor.. eline etimek verdim onu kemiriyor :)
Dişi kaşınıyor demek ki ekmek yemek hoşlarına gidiyor hepsinin. Ben omlet yapıyorum artık yumurtalı karışım yemiyor, avokadolu yada balkabaklı ceviz fındık tozu yulaf ve peynirle omlet yapıyorum, bazen Elmalı tarçınlı omlet, bazen yulaflı Elmalı tahin pekmezli bişey yapıyorum. Mama gibi oluyor onu çok iştahsız olduğunda veriyorum, sıcak ve yumuşak hoşuna gidiyor. Çok iyi yemiyor ama oyun moyun kandırıyoruz, bu sabah da eline verdim omletten, ben de yedim karşısında üç beş lokma kendisi yedi öylece.

Bizimde kahvaltımız çok istahsiz eline mutlaka kemirecegi bişey veriyorum mesela simit çorba verdiğim oluyor 7-8 kaşık yiyor onu yerken arada peynir falan sokuyorum ağzına ama eskisi gibi değil öğlen uykusundan kalkınca açıkmış okuyor o zaman adam gibi bişeyler yiyor zaten orda burdayım hergün eve geçim güzel bi yemek düzeni oturtcam mutlaka bütün gidalrdan vermeye caliscam sebzeden zaten çok uzaklaştık meyve yine yiyorda
Ben sebzeyi hep köfte şeklinde veriyorum Can'ım hem dışarıdayken de kolay oluyor yedirmedi. Üç dört çeşit sebzeyi haşlıyorum, daha az da olabilir, ıspanak pırasa havuç kereviz patates havuç pancar brokoli karnabahar.... Başladıktan sonra eziyorum yulaf Ruşeym tam buğday unu yumurta kaşar peyniri katıp karıştırıyorum, mücver gibi z.yağlı tavada ağzı kapalı kısık Ateş'te pişiriyorum, yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.

kizlar benimki bugun teruaginda yumirta yedi ballandira ballaandira
her zaman tukurudude
benbuldum bizim sorunu
dakka basi meme biberon diye midesind eyer olmuyor galiba
bugun 2-3 saat açligin ustune sofraya oturdu bi yandan esniyor bi yandan acikmis yemeye çalisiyor kuzum beniimmmm :)))

Ben sebzeyi hep köfte şeklinde veriyorum Can'ım hem dışarıdayken de kolay oluyor yedirmedi. Üç dört çeşit sebzeyi haşlıyorum, daha az da olabilir, ıspanak pırasa havuç kereviz patates havuç pancar brokoli karnabahar.... Başladıktan sonra eziyorum yulaf Ruşeym tam buğday unu yumurta kaşar peyniri katıp karıştırıyorum, mücver gibi z.yağlı tavada ağzı kapalı kısık Ateş'te pişiriyorum, yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.
Tamam aklımda ;) Biraz içine et koysam olurmu Peki sence, pazartesi erzurumdaki evimize gidiyoruz artık orda yaparım

Günaydın kızlar bugün yine gün benim için saat 5te başladı şu an yorgunluktan ölüyorum ve böyle de işe gidicem :KK43:
Uyku sıkıntısı devam, yeb4 yeb4 senin dediğin gibi 2 yaşına kadar en azım böyle olur sanırım ama benim çevremde gördüğüm de şu; uyku sorunu varsa bebekken o öyle devam ediyor :KK43: bizim Bi öğretmenin oğlu da bebekken uykuyu sevmezmiş, çocuk şimdi 3 yaşında ve deli dana gibi dolanıyor.. Akşam bize geldiler saat 12 çocuk ayakta gece 3-4 gibi uyuyormuş ve sabah 9da kalkıyormuş kabus gibi :KK43:

Mis lily Mis lily walla ben bir kaç defa düşürdüm ayazı öyle ya da tam düşerken tuttum gece emzirirken uyuduğum için..

Ben artık uykusuzluktan gece ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum eşim diypr şöyle oldu böylr oldu diye ama ben hiç hatırlamıyorum.. Geçen gece eşim Ayaz'ın yanına yatmış sonra ayaz gece kalkmış bizim yatağa gelmiş benim üstümden atlayarak, eşim de hala Ayaz'ın yatağında uyuyor Bi uyanmış durum bu :))) ben hiiiiç hatırlamıyorum bildiğin derin derdi. Uyumuşum :KK43:
Kiyamam yaa. Uykusuzluk cok fena bizde de durumlar oyle bu ara. Ileride bu aliskanligin surmemesi icin bisey yapamaz miyiz acaba of. Ayaz'in yatagi da mi sizin odada buyuk yatak aldim demistin galiba dimi? Ayaz pasa atmis babayi kendi yatagina gelmis annesinin koynuna hemen:)

o kadar da umutsuz olmayalım ya. ben memeden kesildiklerinde düzeleceklerine inanıyorum.

bu gece daha iy anladım hatta. Begüm uyandı 3 gibi gittim yanına gözler kapalı ama mızmızlanıyor. su verdim az içti emziğini verdim sonra emzik aşığı çocuk ağzını kitledi almıyo asla kafayı sağa sola sallıyor. bunları yaparken gözü kapalı he bu arada. deli gibi uykusu var. yok anlaşıldı meme vermeden olmayacak. aldım verdim mememi bir dakika sürmedi daldı tekrar uykuya. sakinleşti memeyi alınca. resmen alışkanlık olmuş şimdi bu acıkma kalkması mıydı? kesinlikle değil. memeyi bırakana kadar da böyle olacağını kabullendim. umutlarım sonbahara :)
Gozu kapali olunca Duru da oyle oluyo canim cilginca agliyo baska bisey de kabul etmiyo.

Canim ben artik bizim gibi kahvalti yaptiriyorum ama tabi ona sekersiz seyler veriyorum. Peynir kasar bal tahin pekmez ekmekle birlikte. Bi de kendime omlet gibi seyler yapip ona da veriyorum az da olsa agzina girsin diye cunku asla yumurta yemiyo. Doktor da israr etme dedi. Ben rahat ettim valla boyle kahvalti yaptirinca. Diger turlu stres oluyodum yedi yemedi diye

kızlar ben kahvaltıda hala karışım yapıyorum. ben yerken de otlanıyor. masadaysk zaten her türlü otlakcılık yapıyor.

ama karışım yapmazsam ne yedi ne kadar yedi anlamıyorum. gün aşırı yumurta koyuyorum (beyazından da koymaya başladım biraz ama boyun kısmı çokkaşınıyor kıpkırmızı oldu dokundu mu diye düşündüm vermiyorum şu an)
biraz muz , peynir, pekmez, ruşeym, bebek ekmeği, fındık. bu gibi şeyleri ıhlamurla ıslatıyorum ama tamamen pürüzsüz yapmıyorum. bi tas yiyor böyle genellikle. benim de içim rahat ediyor.

memeyi bırakmadıkça ben bu uyanmaların biteceğini sanmıyorum çok zor :KK43: bakalım ondan sonra ne olacak
Gece beslenmesini kesmelisin diyo doktorlar ama cok zor nasil olcak. Zaten hic kesilecek gibi degil benimki. Iyice memeye sardi bana sardi:)

Gece beslenmesini kesmelisin diyo doktorlar ama cok zor nasil olcak. Zaten hic kesilecek gibi degil benimki. Iyice memeye sardi bana sardi:)
heh işte bizimkilerin derdi beslenme değilki emzik gibi kullanıyolar. resmen dokununca bile rahatlıyo. nasıl kesicekmişiz onu da anlatsın doktorlar :)

he bir de kaşar peynire hasta. eline aldı mı bitiriyor döktüğü kırıntıları bile yiyor. simiti de öyle. simit kaşar keyfi yapıyo resmen bi çayı eksik hahaha :))

onun dışında bal reçel vs hariç kahvaltıd yediklerimden de otlanıyor. biz bişey yemeyelim zaten vallahi ağzıma bakıyo bazen hateket ettiriyomuyum diye.

he bir de kaşar peynire hasta. eline aldı mı bitiriyor döktüğü kırıntıları bile yiyor. simiti de öyle. simit kaşar keyfi yapıyo resmen bi çayı eksik hahaha :))

onun dışında bal reçel vs hariç kahvaltıd yediklerimden de otlanıyor. biz bişey yemeyelim zaten vallahi ağzıma bakıyo bazen hateket ettiriyomuyum diye.
Ne guzel canim hep boyle istahli olsun insallah bosver. Bizimki kaybetti yeme hevesini. Bi ekmege bayiliyo onu da ben vermiyorum surekli. Kasar seviyodu Duru da bu ara bi sogudu ondan da. Muratbeyin toppi bi de burgu peynirini seviyo gibi

Ne guzel canim hep boyle istahli olsun insallah bosver. Bizimki kaybetti yeme hevesini. Bi ekmege bayiliyo onu da ben vermiyorum surekli. Kasar seviyodu Duru da bu ara bi sogudu ondan da. Muratbeyin toppi bi de burgu peynirini seviyo gibi
canım bizimkinin olayı otlanmak yoksa yedirirken hiç öyle iştahlı değil. bazen böyle dönemler oluyo üzülme. bizde de bi hafta mesela aşırı iştahsız oluyo geçiyo sonra.

dediğin gibi aynı şeylerden de sıkılıyolar. ekmekle kandıramıyorum mesela. elime bisküvi almayagöriyim var ya kıyamet kopuyo. bi kurabiye tarifim var esmer şekerli tereyağlı onu yapıcam ona.

mesela bugün kv için kremalı bardak kek yapıyodum günü var . bacaklarıma yapıştı nasıl ağlıyoo kremadan yemek için. gözyaşları sel oldu. dayanamıyo insan söz konusu yemek olunca az az verdim ağzına nam nam nam yapıyo görmen lazım. otlakçılık her zaman da iyi değil yani zaptedemiyorum :))

Günaydın kızlar bugün yine gün benim için saat 5te başladı şu an yorgunluktan ölüyorum ve böyle de işe gidicem :KK43:
Uyku sıkıntısı devam, yeb4 yeb4 senin dediğin gibi 2 yaşına kadar en azım böyle olur sanırım ama benim çevremde gördüğüm de şu; uyku sorunu varsa bebekken o öyle devam ediyor :KK43: bizim Bi öğretmenin oğlu da bebekken uykuyu sevmezmiş, çocuk şimdi 3 yaşında ve deli dana gibi dolanıyor.. Akşam bize geldiler saat 12 çocuk ayakta gece 3-4 gibi uyuyormuş ve sabah 9da kalkıyormuş kabus gibi :KK43:

Mis lily Mis lily walla ben bir kaç defa düşürdüm ayazı öyle ya da tam düşerken tuttum gece emzirirken uyuduğum için..

Ben artık uykusuzluktan gece ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum eşim diypr şöyle oldu böylr oldu diye ama ben hiç hatırlamıyorum.. Geçen gece eşim Ayaz'ın yanına yatmış sonra ayaz gece kalkmış bizim yatağa gelmiş benim üstümden atlayarak, eşim de hala Ayaz'ın yatağında uyuyor Bi uyanmış durum bu :))) ben hiiiiç hatırlamıyorum bildiğin derin derdi. Uyumuşum :KK43:
Canım valla aklıma bir tek sipraktin geliyor. MaRaL daha iyi bilir. Kilo aldırmak için kullanılıyor ama galiba uyku da veriyor. Yani bilmem ki acaba bir kaç gün verilse sonra alışır mı ki düzenli uykuya :110:

Back
X