2015 Şubat Anneleri

canım odayı karartma işe yaramadı mı? :KK43: alşam kaçta yatıyor Ayaz? çok zor senin için o saatte kalk bide işe git..

Begüm zaten geç yatan bi bebek. en erken saati 9:30 - 10 dur. ben anlamadım inan kafam hala allak bullak. babası da şok oldu. kafayı yedi resmen mutluluk çığlıkları atıyodu. arada bi yatağına koyduğumda ağlaması dışında hiç ağlamadı. ama nasıl uykusu var görsen anca anlarsın. 12yi geçiyodu bende yattığımda dolayısıyla hiç uykumu alamadım çok kötü oldum.

8buçukta uyudu şaka gibi.. bende yattım ama gün doğdu ya zaten kafa gitmiş dalamadım bi türlü sonra daldım garip rüyalar gördüm bi uyandım bi yattım hiç verimli bi uyku olmadı yani. 1e kadar uyudu bugün artık gündüz uyumaz istese de uyutmam bakalım akşam ne olacak. iki arkadaş da gelecek akşama off bakalım napıcam.

bu aralar öğrendi yeni şey yürümek sadece o da 20 gündür. gerçi 20 gündür uykuları bi garip. dediğin gibi olabilir yani bilmiyorum. herşeyi de dişe yoruyoruz ama anlamıyoruzki. ah dertlerini anlatacak zamanlara gelseler..
Karartma tam olarak gerçekleşemedi :) yanı battaniye gerdim ama sağdan soldan ışık giriyor o da işe yaramıyor.. Perde almam lazım ama çıkamadım dışarı.. İnternet'ten ısmarlasam diye düşündüm ama cesaret de edemiyorum..

Akşam 8.30 gibi yatıyot ayaz ama geç de yatırsam etken de yatırsam sabah uyanıyor erkenden.. Kışın yine 6.30a kadar uyuyordu bazen aöa şimdi cozuttu sitem cin gibi bakıyor :))

Bırak pikniği burda her kesimden insan koca ülkeye sığmıyor bir türlü :))
son noktayı koydun :) o kadar haklısınki. ailem bağlamasa beni buraya gerçekten gitmeye çalışırdım huzurlu insana değer veren bir ülkeye. eşim dünden razı zaten. şirketi bir sürü ülkedede var. ama zaten aileden uzağım yurtdışı daha da zor sen biliyosun en iyi :(

Karartma tam olarak gerçekleşemedi :) yanı battaniye gerdim ama sağdan soldan ışık giriyor o da işe yaramıyor.. Perde almam lazım ama çıkamadım dışarı.. İnternet'ten ısmarlasam diye düşündüm ama cesaret de edemiyorum..

Akşam 8.30 gibi yatıyot ayaz ama geç de yatırsam etken de yatırsam sabah uyanıyor erkenden.. Kışın yine 6.30a kadar uyuyordu bazen aöa şimdi cozuttu sitem cin gibi bakıyor :))
bence bi an önce al şu perdeyi :) ben yine bu sabah anca odayı karartarak uyuttum güneş tam odasına doğdu.

off noluyo bu çocuklara cozuttular iyice ya. yine Ayaz erken yatıyomuş sağolsun. en azından akşam biraz dinlenebilirsin.. ama sabah erken kalkması çok daha zor akşam geç yatsalar da sabah uyanmadalar yeterki :(

iyi geceler kızlar.
belki de çoooook uzun zamandır bu kadar yorulmamışımdır.. öyle yorgunumki çok saçma ama şöyle hasta olsam ama ciddi olmasın tabii :) ve hastanede yatsam bi gece ve dinlensem diye düşündüm yemin ediyorum o kadar yorgun ve uykusuzum..

Begümün bu uyku cozutması tamda eşimin doğum gününe denk geldi. o her sene mutlaka ufak büyük bi sürpriz yapar. bende sevdiği şeyleri yapmak istedim ve en yakın bi çift arkadaşımızı çağırdım sadece. kendi ellerimde doğum günü pastasını yaptım. beyfendinin de sevdiği herşey zor şeyler mübarek. yarım günümü zaten cheesecake yapmak aldı.

pastayı allahtan bi gün önceden yapmışım. bugün bu yorgunlukla diğer şeyleri de yaptım. akşam oturduk falan sohbet ediyoruz daha doğrusu ediyorlar ben dahil olamıyorum bedenim orada ama ruhum uçmuş sanki. gözlerim açık uyudum :) Begümü de hiç zorlamadım uyusun diye son ana kadar bekledim artık saat 11 oldu tık diye gitti. öğlen 1 de uyandıktan sonra hiç uyumadı çünkü.

o uyudu eşim oyuncaklarını ve etrafı topladı sağolsun bende mutfaktaki enkazı anca şimdi bitirdim :( yatıcam birazdan ama yorgunluktan uyuyamiycam gibi gelior her yanım özellikle sırtım belim o kadar ağrıyorki. emzirmesem majezik içerdim.

neyse kızlar iyi geceler umarım hepimiz deliksiz güzel bi uyku çekeriz :(

iyi geceler kızlar.
belki de çoooook uzun zamandır bu kadar yorulmamışımdır.. öyle yorgunumki çok saçma ama şöyle hasta olsam ama ciddi olmasın tabii :) ve hastanede yatsam bi gece ve dinlensem diye düşündüm yemin ediyorum o kadar yorgun ve uykusuzum..

Begümün bu uyku cozutması tamda eşimin doğum gününe denk geldi. o her sene mutlaka ufak büyük bi sürpriz yapar. bende sevdiği şeyleri yapmak istedim ve en yakın bi çift arkadaşımızı çağırdım sadece. kendi ellerimde doğum günü pastasını yaptım. beyfendinin de sevdiği herşey zor şeyler mübarek. yarım günümü zaten cheesecake yapmak aldı.

pastayı allahtan bi gün önceden yapmışım. bugün bu yorgunlukla diğer şeyleri de yaptım. akşam oturduk falan sohbet ediyoruz daha doğrusu ediyorlar ben dahil olamıyorum bedenim orada ama ruhum uçmuş sanki. gözlerim açık uyudum :) Begümü de hiç zorlamadım uyusun diye son ana kadar bekledim artık saat 11 oldu tık diye gitti. öğlen 1 de uyandıktan sonra hiç uyumadı çünkü.

o uyudu eşim oyuncaklarını ve etrafı topladı sağolsun bende mutfaktaki enkazı anca şimdi bitirdim :KK43: yatıcam birazdan ama yorgunluktan uyuyamiycam gibi gelior her yanım özellikle sırtım belim o kadar ağrıyorki. emzirmesem majezik içerdim.

neyse kızlar iyi geceler umarım hepimiz deliksiz güzel bi uyku çekeriz :KK43:
babanizin dogum gunu kutlu olsun
kiz oyle bi yazmisin ki dogul gunu fiyaskoyla sonuçlanacak sandim :))
yarin evdedir insallah esinde sende dinlenebilirsin biraz belki

benimkinin atesi vardi ama azdi
gece çikarmikii
of yaa atesden korkmak istemiyorum korkmuyorumda ama havaledeki olanlar aklima geliyor
oda zararsiuz biliyorum beynim ikna oldu ama kalbim olmuyor iste
kirkuyorum yine olur diye
zararsiz olsa olmasin bi daha :KK43:((

valla uyku sorununu çozdum yeb4 yeb4 yaseminim son dakkaya kdr bekliyorum artik kafasi dusmyee basliyor ayaktayken
tik diye giidyor iki dk da hakliymisin :)
oh dunya varmis diyorumm

bide yese daha ne isterim benn

son noktayı koydun :) o kadar haklısınki. ailem bağlamasa beni buraya gerçekten gitmeye çalışırdım huzurlu insana değer veren bir ülkeye. eşim dünden razı zaten. şirketi bir sürü ülkedede var. ama zaten aileden uzağım yurtdışı daha da zor sen biliyosun en iyi :KK43:

bence bi an önce al şu perdeyi :) ben yine bu sabah anca odayı karartarak uyuttum güneş tam odasına doğdu.

off noluyo bu çocuklara cozuttular iyice ya. yine Ayaz erken yatıyomuş sağolsun. en azından akşam biraz dinlenebilirsin.. ama sabah erken kalkması çok daha zor akşam geç yatsalar da sabah uyanmadalar yeterki :KK43:
Odayı nasıl kararttın peki? Ben yapamadım bi türlü.. Sen bi ara alüminyum folyo demiştin sanki işe yarıyor mu? Yarın eşim Samsun'da sınava girecek, ayaz izin verirse orda bakarım belki hiç sanmıyorum ama :))

Ben Türkiye'yi seviyorum, burda da yaşamak istiyorum ama böyle devam ederse de yaşayamazmışım gibi geliyor bir süre sonra.. Hayırlısı olsun güzel günler gelir inşallah

benimkinin atesi vardi ama azdi
gece çikarmikii
of yaa atesden korkmak istemiyorum korkmuyorumda ama havaledeki olanlar aklima geliyor
oda zararsiuz biliyorum beynim ikna oldu ama kalbim olmuyor iste
kirkuyorum yine olur diye
zararsiz olsa olmasin bi daha :KK43:((

valla uyku sorununu çozdum yeb4 yeb4 yaseminim son dakkaya kdr bekliyorum artik kafasi dusmyee basliyor ayaktayken
tik diye giidyor iki dk da hakliymisin :)
oh dunya varmis diyorumm

bide yese daha ne isterim benn
Ateşten ne kadar korkmayın derlerse desinler içimize işlenmiş bu korku :(

Çok çıkmamıştır inşallah canım gecen iyi geçmiştir umarım.. Yine elinle mi ölçüyorsun :) ben hayatta bilemem öyle ellerindeki hep soğuk olur çünkğ..

Akşamları ben de ayaz tam uykusu gelsin diye bekliyorum daha iyi oluyor gerçekten Ama gündüz biraz zor.. Tek uykuya düşürtmedim hala :(

Aaaa ben de ara ara seni geçiriyordum aklımdan ne yaptı acaba diye :) basıl gidiyor hayat :

Selam :)) nasılsın Nasıl gidiyor iki çocuklu hayat??

Zor ve hatta çok zor. Ikisinde daha bebek
Kızdan yana derdim yok o maşallah gayet sakin ANCA başladı yaramazlıklar ama olacak o kadar 1.5 Yaşında neredeyse
Ama oğlan çok zor doğduğundan beri Reflü ve gaz Sancısı var sürekli ilgi bekliyor bu ara emmeyi reddediyor emzirmek işkence ermediği için sağıyorum ama sütüm buna rağmen azalmaya başladı. 7/24 Ağlayan en uzun uykusu 20 dek olan bir bebek. 1 hafta sonra 4 ay bitecek.

Yinele binada şükür Allah onlara sağlık versin en büyük derdimiz bunlar olsun

Ateşten ne kadar korkmayın derlerse desinler içimize işlenmiş bu korku :KK43:

Çok çıkmamıştır inşallah canım gecen iyi geçmiştir umarım.. Yine elinle mi ölçüyorsun :) ben hayatta bilemem öyle ellerindeki hep soğuk olur çünkğ..

Akşamları ben de ayaz tam uykusu gelsin diye bekliyorum daha iyi oluyor gerçekten Ama gündüz biraz zor.. Tek uykuya düşürtmedim hala :KK43:
yok yok ogun gittim aldim bi tane ales olçer :)
gece cikmadi atesi skur
uykuyu teke dudrdum 2.5-3 saat uyyor yetiyodur insallah

Gunaydin kızlar.dun akşam okulun şenliğine gittik.eglendi çocuklar.aksam vakti uykusu gelince arabasına koydum serrayi.tentesini de kapattim.tam daldı dalcak kadının biri geldi uyuma kız uyuma diye masumane sevdi.ama 20 saniyelik sevme benim kollarına işkence olarak döndü.serra huylandi.agladi.bi daha uyuyamadi.arabada da oturmadi.surekli oyalamak zorunda kaldım.kadina mi kizayim sessiz koseye cekileydim diye kendime mi kizayim bilemedim.

yok yok ogun gittim aldim bi tane ales olçer :)
gece cikmadi atesi skur
uykuyu teke dudrdum 2.5-3 saat uyyor yetiyodur insallah
Yetmez olur mu yeter tabi o kadar gündüz uykusu :)) keşke ayaz da öyle uyusa tek uyku olsa ama beyfendi sabahın köründe kalktığı için mümkün değil :)))

Gunaydin kızlar.dun akşam okulun şenliğine gittik.eglendi çocuklar.aksam vakti uykusu gelince arabasına koydum serrayi.tentesini de kapattim.tam daldı dalcak kadının biri geldi uyuma kız uyuma diye masumane sevdi.ama 20 saniyelik sevme benim kollarına işkence olarak döndü.serra huylandi.agladi.bi daha uyuyamadi.arabada da oturmadi.surekli oyalamak zorunda kaldım.kadina mi kizayim sessiz koseye cekileydim diye kendime mi kizayim bilemedim.
Kadına kız tabi ki kendine niye kızıyorsun hiç bi suçun yok ki.. Ben olsam sinir küpü olurdum :sinirli: ne kadar düşğncesizöer yaa mal :KK62: en sinir olduğum şeydir böyle tam uyuyacakken veya uyumuşkrn böyle aksiliklerin olması..

Zor ve hatta çok zor. Ikisinde daha bebek
Kızdan yana derdim yok o maşallah gayet sakin ANCA başladı yaramazlıklar ama olacak o kadar 1.5 Yaşında neredeyse
Ama oğlan çok zor doğduğundan beri Reflü ve gaz Sancısı var sürekli ilgi bekliyor bu ara emmeyi reddediyor emzirmek işkence ermediği için sağıyorum ama sütüm buna rağmen azalmaya başladı. 7/24 Ağlayan en uzun uykusu 20 dek olan bir bebek. 1 hafta sonra 4 ay bitecek.

Yinele binada şükür Allah onlara sağlık versin en büyük derdimiz bunlar olsun
Walla maşallah sana iyi idare ediyorsun o Zaman.. Bi taneyle ben ne hale geldim :) aşlah sağlıklarını versin yeter ki, benimki de oğlun gibiydi ilk Zamanlar reflü ve gaz sorunu vardı demek ki daha çok erkek bebeklerde oluyor diyorlar ya doğruymuş..

Walla maşallah sana iyi idare ediyorsun o Zaman.. Bi taneyle ben ne hale geldim :) aşlah sağlıklarını versin yeter ki, benimki de oğlun gibiydi ilk Zamanlar reflü ve gaz sorunu vardı demek ki daha çok erkek bebeklerde oluyor diyorlar ya doğruymuş..
Beratta öyleydi gazı 3 ay sürdü de reflüsü kötüydü 8. Ay bitene kadar her emmeden sonra kusuyordu artık önlük kıyafet kalmıyordu o kusmalardan çok şükür geçti inşAllah ikinci bebeğim hiç kusmaz iştahlı olur yemek yer ve uyur inşAllah :) annem ikinci bebekler daha kolay olur diyor doğumu da bakımı da diyor ama görecez bakalım inş öyledir :)

iyi geceler kızlar.

o uyudu eşim oyuncaklarını ve etrafı topladı sağolsun bende mutfaktaki enkazı anca şimdi bitirdim :KK43: yatıcam birazdan ama yorgunluktan uyuyamiycam gibi gelior her yanım özellikle sırtım belim o kadar ağrıyorki. emzirmesem majezik içerdim.

neyse kızlar iyi geceler umarım hepimiz deliksiz güzel bi uyku çekeriz :KK43:
Doğum gününü kutlu olsun canım yorulmuşsun ama değmiş inşallah gece uyuyabilmişsindir bu arada resminiz çok güzel çıkmış cheescake de çok güzel duruyor hazır gibi :) bu malzemelerle mi yapıyosun canım cheesecake i? Ben de yapmak istiyorum ama ilk olacak becerebilir miyim bilemedim :)

• 500 g labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
Alt taban için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için;
  • 250 g arzu edilen bir meyve Frambuaz, Vişne veya Çilek
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

babanizin dogum gunu kutlu olsun
kiz oyle bi yazmisin ki dogul gunu fiyaskoyla sonuçlanacak sandim :))
yarin evdedir insallah esinde sende dinlenebilirsin biraz belki
sağol tatlım. yok bi sorun olmadı kutladık sadece çok yorgundum dediğim gibi.
bugün eşim evde Begüm de uyudu öğle uykusuna şükür kolay daldı bugün. ama gece 750 kere uyandı meme için :KK43: tam yerime geçiyorum dalıyorum uyanıyor defalarca oldu. başım hala ağrıyor parol içtiğim halde uykumu alamadığım için.

dediğim gibi yapmışsın bak işe yaramış. zorluyoruz kendimizi illa saatinde uyusun diye yatırınca uykuları gelmemiş oluyo daha çok kaçıyo uyku.

Doğum gününü kutlu olsun canım yorulmuşsun ama değmiş inşallah gece uyuyabilmişsindir bu arada resminiz çok güzel çıkmış cheescake de çok güzel duruyor hazır gibi :) bu malzemelerle mi yapıyosun canım cheesecake i? Ben de yapmak istiyorum ama ilk olacak becerebilir miyim bilemedim :)

• 500 g labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
Alt taban için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
Üzerinin sosu için;
  • 250 g arzu edilen bir meyve Frambuaz, Vişne veya Çilek
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
çok teşekkürler canım :) evet cheesecake tarifim bu. görüntüsü de tadı da dışardakilerden ayırt edilmiyor hatta daha da güzel oluyor. nefis yemek tariflerinden mi aldın bu tarifi? orda yazanları harfi harfine uygularsan sorunsuz yaparsın.

aslında kolay da sadece püf noktaları bekleme süresi falan var. bide kelepçeli kalıbın olması lazım borcamda olmuyor.
yazan adımları izle. özellikle fırında pişerken su dolu kap da koy çatlamasın. herşeyi uygularsan süper oluyo.

bu arada bu seferkinin sadece üst sosunu hazır meyve sosu kullandım vaktim yoktu. sende öyle yapabilirsin istediğin bi meyve sosu iki paket kullanabilirsin poşetteki pudingler gibi satılanlardan. ben orman meyveli sos kullandım çok güzel.

Odayı nasıl kararttın peki? Ben yapamadım bi türlü.. Sen bi ara alüminyum folyo demiştin sanki işe yarıyor mu? Yarın eşim Samsun'da sınava girecek, ayaz izin verirse orda bakarım belki hiç sanmıyorum ama :))

Ben Türkiye'yi seviyorum, burda da yaşamak istiyorum ama böyle devam ederse de yaşayamazmışım gibi geliyor bir süre sonra.. Hayırlısı olsun güzel günler gelir inşallah
aliminyum folyo denemedim canım gerek kalmadı. şimdi bende bi tül perde var altında da beyaz zebra var. tabii aralardan hep güneş geliyo zaten zebra hiç işe yaramıyo stor olsa neyse..

koyu tenk bi çarşafı zebranın en yukarısına iki yandan aşağıya kadar ara ara mandalla tutturdum. gayet loş oldu çok güzel oldu. perde bakana kadar idare edersin. eşine sınavda başarılar bu arada :) samsunda alışveriş yapmak isterdim çok çeşit ve uygun fiyatlar. inşallah Ayaz bey izin verir :)

bende eskiden Asla ülkemden başka bi yerde yaşayamam derdim. çok seviyorum ülkemi. ne zorluklarla kazandığımız toprakları da hırsızlara vatan hainlerine bırakıp gitmek de içime sinmez. onların istedikleride bu. her neyse çok uzun mevzular.. hergün daha ne kadar şok olacağımız şeyler göreceğiz diye bekliyoruz.. nasıl yetiştiricez çocuklarımızı acaba çok düşünüyorum bazen. dediğim gibi güzel günler yakındır inşallah.

Back
X