- 27 Mayıs 2015
- 776
- 1.190
- 43
Oturarak uyumayı denesene cnm ben okdr rahat ediyorum ki arkama 3 tane yastık koyuyorum en öndeki dik duruyo öyle uyuyorum. Buna alışalı sol tarafıma yatamaz oldum yada yine aynı pozisyonda sağ kalçanın altına bi yastık daha koy oda hafif sola kırsın seni. Benim kız yan duruşlu olduğu için em rahat böyle ediyo dün akşam az soluma yatim dedim cocuğun kafasını ezdim galiba 2 saat karnıma dokundum kafasını seçemedim nereye sakladı kim bilirYa kızlar doguruyo ben stres yapıyorum :/ Allah yardımcıları olsun
Dün gece bende bir sağ bir sol doğru duzgun uyumadim sağa dönüyorum sağ kemiğin batio sola dönüyorum sol sırt ustu uzansam belim agrio hatta bi ara kendimi ittirilirken buldum yüz ustu uzanmisim((( yaramazim anne beni ediyorsun diye uyardı allahtan. Yüz ustu.dedimse yan yatmanin biraz daha ötesinde tam da yüz ustu değil yani :))))))
Kızlar selam, okuyamadım geçmişi iki gündür ama umarım herkes iyidir. Ben bugun hastanedeyim. Doktorum bebegi cevirdi sukurler olsunBu gece takip icin hastanede kalicam. Simdiye kadar 3 kere nst ye girdim. Aksam ve yarin tekrar cekeceklermis. Insallah bir sorun olmazsa da yarin cikicaz :) biraz hassasiyet ve ağrı var onun dışında iyi sayılırım :)
Harika ifade etmişsin canım bebeğimize ve kendimize çok önemli bir yatırım olarak görüyorum ben bunu söylediğimde gereksiz ora harcadığımı düşünen oldu ama ben kesinlikle çok verim aldım...aynen öyle anneannem 4 çocuk doğurmuş 4 ünü de hafif bir bel ağrısıyla dünyaya getirdim diyor :) ben açıkcası milletçe abartmayı çok sevdiğimizi düşünüyorum...burada da olumsuz konuşanlar oluyor üzülüyorum kendi kendimizi nasıl motive edersek herşey o şekilde ilerleyecek diye inanıyorum çünkü düşünce gücünün önemini biliyorum...
Benim aci esigim yuksektir. Minyon tipli biriyim ama aciya dayanikli.bi yapim var. Ama ne zaman yanimda ah vahh aci cekiyo gibi baksa o an acilara dayanamaz oluyo vucut. Kesinlikle bu psikolojik.
Birbirimizi en iyi biz anlariz dedigin gibi. Artik birbirimize destek vericez.
Rabbim guc kuvvet versin. Yavrumuza kavuştursun. Amin :)
Karnimi tencereye degdirdim yandi kizardi insallah bebegim hissetmemistir
Biraz geçmişi okudum da 35 38 haftadaki kızlarımızda sancı var, açılma var. Benim 40 haftalık minnoşum sessiz sakin bekleyip dil çıkarmaya devam ediyo. Doktorum 1 aralığa kadar bekleyecek. Gelmezse bişiler yapcaz artık.(Biliyodum aralık annesi olcağımı ondan gebeliğimin başından beri bu topicteydim.)
Canım ter kokusunu önlemek için karbonat öneriliyor bu arada, hatta deodorant ya da koltuk altı roll onu yerine karbonat kullanan ve çok memnun olanlar var. Hiç bir çözüm bulamazsan bir dene istersen
Canım o kadar haklısın ki, yani herkesin deneyimi birbirinden farklı sonuçta. Sadistçe bir zevk alıyorlar bence moral bozmaktanizine ayrıldığımdan beri çok rahat valla kafam, annem yanıma gelince de pek konuşup beni germiyor. Dün görümcemi aradım hemen "çok zor Doğum yapmak" diyor. Aradığıma pişman etti resmen
Çok sevindim canım, gözün aydın :) Allah' ın izniyle hiç bir sıkıntı olmadan çıkarsınız inşallah haataneden
En güzeli uzak olmak ama telefonla bile yetiyorlar bazen. İnşallah biz güzel anlarla hatırlayacağımız Doğum hikayelerine sahip oluruz
Ne guzel yazmissin canim. Eve bugunlere cok zorlanmadsn geldik insallah evlatlarimizada zorlanmadan kavusuruz. Allah yardimcimiz olsun
Benim veli nin biride eşime demiş 15 tatile kadar bari dursun bu dönemi bitirsin diye .bizimki bişey diyememis gülmüş mecbur izne ayrilcak demis ay çok komik ya eşime sorması ayrı komik beni ikna etsin die mi soluo ne. İçimde tutcam heralde çocuğu tövbe yarabbim
@prensesmat Bi sen bi ben kalacağız galiba canımSanki herkes doğurunca buralar sessiz kalacak gibi. Ve herkes doğuruyor gibi . Çok merak'ediyorum ne zaman gelecek bu cimcime
Hamilelikte Göz Altı MorluklarıHAMİLELİKTE GÖZ ALTI MORLUKLARI GÖZ ALTI MORLUĞU HİÇ YAŞAMAMIŞ BİR KADINDA HAMİLELİK SIRASINDA GÖZ ALTLARINDA MORLUKLAR ORTAYA ÇIKABİLİR. 0PAYLAŞIM Güncelleme tarihi: 16.09.2010 Göz altı morluğu hiç yaşamamış bir kadında hamilelik sırasında göz altlarında morluklar ortaya çıkabilir. Hamilelikte ortaya çıkan morlukların esas nedenleri beslenme bozukluğu, yorgunluk ve hamilelikte artan hormonlardır. Beslenme Bozukluğu Günlük diyetimizde vitamin ve mineraller eksik olursa göz çevresinde morluklar ortaya çıkabilir.Özellikle hamilelik başlangıcında görülen mide bulantıları beslenme dengesini bozacağı için göz altı morluklarına yol açabilir. Yorgunluk Hamilelik müddetince uyku sorunlarına oldukça sık rastlamaktayız.Uykuya dalmada zorluk,uyku bölünmesi,eken uyanma gibi uyku sorunları hamilelikte artıyor.Yetersiz uyku cilt renginde solukluk yapmakta ve cilt altındaki damarlar ortaya çıktığı için göz altı morlukları izlenmektedir. Hormonal Değişimler Hamilelikte artan hormonlara bağlı olarak göz etrafında ve aynı zamanda alın ve yanaklarda kahverengi lekeler ortaya çıkabilir. Bu değişmeler saç rengi koyu ancak cilt rengi açık kadınlarda daha fazla görülüyor. Göz Altı Morlukları Tedavisi Koruyucu tedbir olarak hamilelik süresince en az 15 faktörlü güneş kremleri işe yarayacaktır. Yeterli beslenme sağlamak amacıyla multivitamin tabletleri faydalı olacaktır. Bunun yanında günde en az 3 defa göz çevresine soğuk kompres uygulaması yapıldığında kan damarları küçülecek ve morluklar azalacaktır.
Bende hiç olmazdı hamilelikte mosmor.bir hal aldı :/
Kizlar szinde otururken gobeginiz kucaginizda gbi oluyo mu ??
Canlar kasilma falan diyorsunuz ben hicbirsey hissetmiyorum. Gayet rahatim yani acaba sorun bendemibebegin basi baya asagida dedi doktor fazla yuruyus yaparsam alttan igne batiyormus gibi hissediyorum o yuzden pek dolanmiyorumda bilemedim simdi
Bu insanlar niye böylee? Bayılıyolar doğum yapacak kadına etrafında nekdr kötü doğum varsa anlatmayabi arkadaşım aradı işte 37 hafta prematüre oluyomuş, onca küveze alırlarmış bebeğimi, eşi sağlıkçı ona soruyo o hastanenin küvezi nasıl felan diye .yok işte arkadaşının bigün kala bişiler olmuş bebeğine sonrada bi ihtacın varmı demezmi herşeyim tamam sadece morale ihtiyacım var dedim sinir oldumm
bu arada kızlar facebooktaki grup nedir?
Bende araligin 9la 15i arasi gelecek diye hissediyorum. Belki daha erken bole gelebilir
Selam kızlar bizimde dün kontrol vardı 37+2 yiz 3150 gr olmuş bebeğim nts iyi çıktı doğum kanalında ama bebeğim birazcık önde miş kilosu ve haftaya çatı muayenesi yapalım dedi doktorum bugünden itibaren göğüs ucu kremine ve günde 3 hurmaya başlıyorum.
Bu arada doğumda olan arkadaşlarım var Allahım onların yardımcısı olsun sağlıkla kavuşsunlar yavrularına kolay doğumlarımız olsun bir çırpıda hiç anlamayalım bile bu kadar kolay mıydı diyelim inşallahhhhh
yaa inanmıyorum ben de sabah bacak ağrısıyla uyandım ve bi daha da dalamadım. benim sağ dizimden aşağısı çok ağrıyoduBu gece benimde çok bacaklarım ağrıdı. Nedir bu hiç bacak ağrısını sormadım doktora.
Valla bende anneme bilet alcam ama kontrolleri bekliorum persembe ozelde cuma devlette kontrol var ordaki durumlara gore bi sorcam dr a suan ki durum nedir dicem beklermi 15 i beklemez derse bnde 3 4 gbi alcm. . Cuma 25 i zaten kontrolumun oldugu gun belki tahmini bse diyeblir. Tek dilegm annem geldiginde uzun surmesin. O geldikten en fazla 2 gun sonra dgsun cunku cok kalamick annem. Bosa gecsin istemiorumQueenSweethart canım çok çok sevindim bu habere. Gözün aydın olsun. İyi ki tereddüt etmememişsin ve yaptırmışsın. Bu nasıl bir işlem, ne yapıyor da bebiş dönüyor canım müsait olduğunda yazabilir misin? Geçmiş olsun ağrılarına da.
Canım nelere para vermiyoruz ki, eğer mümkünse gitmek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca ücretsiz olan eğitimler de var. Eğer çevremde ücretsiz eğitim olsaydı ona da gidecektim. Hiç birşey almasam ben bu eğitimden moral aldım, gaza geldim :)
Amin canım. Aynen. Bizim hoca anlatmıştı. Hastanelerde sancı odası var. Adı neden sancı? onu bile olumsuz algılattırıyorlar bize, illa oraya gireceksin, sancı çekeceksin diye. Bir hamile kadın gelmiş, herkes ağrı sancı içinde bağırıyor, bunda tık yok. Kadının psikolojisi bozulmuş, ben ağrı çekmiyorum, demek ki doğuramayacağım diye. Psikoloji çok önemli, etraf çok etkiliyor gerçektende.
Canım geçmiş olsun. Hiçbir şey olmaz bebişe merak etme. Ben de değdirdim geçenlerde :S bebiş 7 kat içerde karnımızın. Ona ulaşması mümkün değil, hissetmez de canım.
Maşallah minnoşa annesi. İnşallah sessiz sakin de bir doğumun olur doktorun müdahalesine gerek kalmadan. Oğluma örnek gösterdim senin bebişi, sende böyle uslu ol, vaktini bekle e mi dedim.Öpüyoruz sizi.
İrtibatı keseceğim bende bütün beni korkutan kişilerleFelaket tellalları mubarek
Amin canım, Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
Cahillik diz boyu. Hiç mi insan empati yapamaz yahu. Ne demek yani. Sen zaten son ana kadar dayanmışssın. Tutarsız konuşmalar, hareketler. Sinir oldum vallahi. Oldu senin için bebeği 11 ay karnımda taşıyayım
@prensesmat Bi sen bi ben kalacağız galiba canımErkek bebek gününü doldurur derler, bana benimki 10-13 aralık arasında gelecek gibi geliyor. Zaten bugün nst de de keyfi gayet yerindeydi :)
Geçmiş olsun canım, az kaldı, düzelecek inşallah.
Aynı ben.Aynı resimdeki gibi bağdaş kurmuşumda bebek yastık gibi duruyor sanıyorum
Maşallah canım ağrı falan olmasın işte daha ne isteyelim. Kasılman oluyordur mutlaka, belki bebek sanıyorsundur canım. Kasılınca orası sepsert oluyor. bebekte daha yumuşak. İlla ağrı olması gerekmiyor. Benim şimdiye kadar ağrısız oldu kasılmalarım hep çok şükür.
La havle... Aman boşver canım, kimseyle konuşmamak lazım. Ben tüm hamileliğim boyunca nasıl gidiyor diyenlere iyiyim sıkıntım yok demedim bu yüzden. Hep çok şükür idare ediyoruz dedim. İyiyim diyince başlıyorlar, bunlar iyi günlerin daha şööyle ağrın olacak böyle sancın olacak. Felaket tellaları. Herkes doktor olmuş.
Aralık anneleri 2016 canım. Profil resmi kağıttan tırtıl. Linki atıyorum ama açılmayabilir.
https://www.kadinlarkulubu.com/groups/735153399959115/
Bende bende :) Annemlere 7 aralıga bılet aldık, öncesinde gelme oğlum diyorum
@elmasekerim canım maşallah bebeğine. Çok sevindim iyi olmasına. Ben de başlayayım artık kreme. Hurmayı yiyorum zaten Allah ne verdiyseHepimiz için sağlıklı güzel doğumlar olsun inş.
Yok kuzum 15 i bulmaz aralik ortasi dogurcak olanlar ilk haftasi pitir pitir cikarcaklar :))
Yani bana kalirsa 10 15 i arasi olanlar ilk haftasi pittiracaklarr bizde dahilll insallllhhh:)Insallah canim insallah.
Aslinda bana doktor 22 aralik dogum dedi
Ama ben bugun 37+0 haftadayim. Ve her sali yeni bi haftaya basliyorum .
29.11.2016 =38+0
06.12.2016=39+0
13.12.2016=40+0 .
Iste boyle canim. Ulturason neye uyarak 22 aralik gosteriyor anlamadim.
Ama senin dedigin gibi araligin ilk haftasida gelebilir
Bende guvenemiyorum cnm önceki doktorum 3gun kaşındım dedigimde hemen alalım demişti 37 de aldı bu aralıgı bekleticem dedi ama artık beklemek çok zor bide normal hamilelik dışında şişmanım evdede bi kızım daha var çok fenayım perşembe giderim büyük ihtimal diycem al diye bebeğim zaten iriydi bakalım kaç kilo hem tahlilleri falan da yaptırırız...ya sizi korkutmak istemem asla sonuçta sizinde dr nunuz sizn iyiliğinizi düşünerek vermiştir ama .
bana gastroentolog kaşıntı ilacı verdi korkma bebeğe zararı olan bir ilaç değil hamilelikte içiliyor öyle olsa zaten vermem dedi .
ama kadın doğum dr um içmeni istemem sema bebeğin gelişimini yavaşlatıyor bu ilaçlar dedi. belkide bana yazılan ilaç için dedi bilemiyorum . her hafta düzenli takip etmek ve bebeğin gelişimi durduğu an almak gerek dedi. bizde bunu duyunca içmedm açıkçası bazen dayanamıyıp almayı düşündm ama eşim karşı çıktı bir şekild eatlatıp 36 ya kadar geldm . bu saatten sonrada dayanıyım bari diyorum huzursuz olacağıma kaşınıyım diyorum ama geceleri çok zorluyor dediğinzi gibi.
ama baksanıza ilaç sizede yaramamış hem içip tedirgin olup hemde fayda görmiceksem odaha kötü.
bende cuma 37 olucam dr çok acele etmezsen 39 da alırım dedi .ben normal istedim ama bebek iri zorlamann mansı yok diyor dr hayırlısı bakalım .
sizede sağlıklı günler hamişlikler dileirm .
Aynen ya şuram agrıyo normal şu var normal herşeye normal diyo offf@sema coskun merak etme canim. Iki ay once başladı hissizlik. Dr uma sormuştum. Normal dedi. Gerci hamilelikte ne sorsak normal ya
Amin canım aminnnQueenSweethart canım çok çok sevindim bu habere. Gözün aydın olsun. İyi ki tereddüt etmememişsin ve yaptırmışsın. Bu nasıl bir işlem, ne yapıyor da bebiş dönüyor canım müsait olduğunda yazabilir misin? Geçmiş olsun ağrılarına da.
Canım nelere para vermiyoruz ki, eğer mümkünse gitmek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca ücretsiz olan eğitimler de var. Eğer çevremde ücretsiz eğitim olsaydı ona da gidecektim. Hiç birşey almasam ben bu eğitimden moral aldım, gaza geldim :)
Amin canım. Aynen. Bizim hoca anlatmıştı. Hastanelerde sancı odası var. Adı neden sancı? onu bile olumsuz algılattırıyorlar bize, illa oraya gireceksin, sancı çekeceksin diye. Bir hamile kadın gelmiş, herkes ağrı sancı içinde bağırıyor, bunda tık yok. Kadının psikolojisi bozulmuş, ben ağrı çekmiyorum, demek ki doğuramayacağım diye. Psikoloji çok önemli, etraf çok etkiliyor gerçektende.
Canım geçmiş olsun. Hiçbir şey olmaz bebişe merak etme. Ben de değdirdim geçenlerde :S bebiş 7 kat içerde karnımızın. Ona ulaşması mümkün değil, hissetmez de canım.
Maşallah minnoşa annesi. İnşallah sessiz sakin de bir doğumun olur doktorun müdahalesine gerek kalmadan. Oğluma örnek gösterdim senin bebişi, sende böyle uslu ol, vaktini bekle e mi dedim.Öpüyoruz sizi.
İrtibatı keseceğim bende bütün beni korkutan kişilerleFelaket tellalları mubarek
Cahillik diz boyu. Hiç mi insan empati yapamaz yahu. Ne demek yani. Sen zaten son ana kadar dayanmışssın. Tutarsız konuşmalar, hareketler. Sinir oldum vallahi. Oldu senin için bebeği 11 ay karnımda taşıyayım
@prensesmat Bi sen bi ben kalacağız galiba canımErkek bebek gününü doldurur derler, bana benimki 10-13 aralık arasında gelecek gibi geliyor. Zaten bugün nst de de keyfi gayet yerindeydi :)
Aynı ben.Aynı resimdeki gibi bağdaş kurmuşumda bebek yastık gibi duruyor sanıyorum
Maşallah canım ağrı falan olmasın işte daha ne isteyelim. Kasılman oluyordur mutlaka, belki bebek sanıyorsundur canım. Kasılınca orası sepsert oluyor. bebekte daha yumuşak. İlla ağrı olması gerekmiyor. Benim şimdiye kadar ağrısız oldu kasılmalarım hep çok şükür.
La havle... Aman boşver canım, kimseyle konuşmamak lazım. Ben tüm hamileliğim boyunca nasıl gidiyor diyenlere iyiyim sıkıntım yok demedim bu yüzden. Hep çok şükür idare ediyoruz dedim. İyiyim diyince başlıyorlar, bunlar iyi günlerin daha şööyle ağrın olacak böyle sancın olacak. Felaket tellaları. Herkes doktor olmuş.
Aralık anneleri 2016 canım. Profil resmi kağıttan tırtıl. Linki atıyorum ama açılmayabilir.
@elmasekerim canım maşallah bebeğine. Çok sevindim iyi olmasına. Ben de başlayayım artık kreme. Hurmayı yiyorum zaten Allah ne verdiyseHepimiz için sağlıklı güzel doğumlar olsun inş.
Insallah canim. Zaten artik gelsinlerYani bana kalirsa 10 15 i arasi olanlar ilk haftasi pittiracaklarr bizde dahilll insallllhhh:)
Acaba benim dogumum nasil olcak... ilk bebegimi erken dogumla 23 haftalikken kaybetmistim normal dogumla.. bu dogumum ikinci dogum olarakmi sayilcak acaba hic bilmiyorumInsallah canim. Zaten artik gelsinler
Hurma yemeyede basladim insallah dogum kolay olur. Benim 2.ci dogum olacagi icin daha cabuk olacak insallah oyle diyorlar ilk dogum gibi uzun surmuyormus. Insallah oylede olur
Valla bende anneme bilet alcam ama kontrolleri bekliorum persembe ozelde cuma devlette kontrol var ordaki durumlara gore bi sorcam dr a suan ki durum nedir dicem beklermi 15 i beklemez derse bnde 3 4 gbi alcm. . Cuma 25 i zaten kontrolumun oldugu gun belki tahmini bse diyeblir. Tek dilegm annem geldiginde uzun surmesin. O geldikten en fazla 2 gun sonra dgsun cunku cok kalamick annem. Bosa gecsin istemiorum
Ayy hiç sorma bide bunlar iyi günlerinciler varQueenSweethart canım çok çok sevindim bu habere. Gözün aydın olsun. İyi ki tereddüt etmememişsin ve yaptırmışsın. Bu nasıl bir işlem, ne yapıyor da bebiş dönüyor canım müsait olduğunda yazabilir misin? Geçmiş olsun ağrılarına da.
bi haber varmi bugun dogum yapicaklardan :) ayyy cok heyecanli yaaa... Benim daha 4 haftam var dayanmak zor bir yandan istiyosunki sagsaglim hemencecik kavusayim
Az kaldı kuzum seninde kontrolüne anlat doktoruna kaç gündür acile gidip geliyorum diye belki bi yatırır takip etmek ister sürekli nst felanOff kizlar yaa . Gece sanciyla uyandim bi gecti bi geldi sabah gene vardi simdi gene var kasilma yoktu smdi kasilmada eklendi.Bebiste 2 3 gundur baya hareketli hic ole dedikleri gbi son hafta skisti hareket etmio va gbi degil son gaz devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?