2016 Aralık Anneleri

Gecmis olsun canim. Benim de bu 5. Gunum. Burnum hem tikali hem akiyor. Bogazim agriyor. Ne yaptiysam iyi gelmedi. Dr ilacsiz iyileseceksin diyor Varsa onerisi olan cok sevinirim.

Ben bugun dr.a gittim canim. Cunku dun sadece 2 saat uyuyabldm. Gogus hastaliklsrina gittim cunku nefes aldikca hirilti oluyordum. Kardesim 5 tup kan aldi ayrinti bakicam dedi herseyine.idrar tahlili verdim.ve ufleme testi yaptirdim. Ciger filmi cekmediler hamileyim diye. Sonuca gore ilac yazacaklar kadin dogumcuma danisip kullancam insallah. Bu halde dogum yapsam birak ikinmak nefes alamam

Canim sadece anne sutu alıyorsa gerek yok ama eger mama veriyorsan mutlaka birkac kasik su da vermelisin. Sarilik olsun veya olmasin ek gida alıyorsa bebege su verilir.

Cok gecmis olsun. Insallah doguma kadar iyilesiriz

Kizlar bugun bebisi de gordum 3300 gr olmus masallah. Suyum ve nst iyi cikti. Doktor artk her an dogum olabilr suyun nisanin ve duzenli sancin olursa haberleselim dedi.onun harici 15 araligi beklicez ama artik cok ayakta duramiyorun ve oksurdukce asagi baski oluyor canim aciyor ve afedersiniz cati agrim var. Bakalim hayirlisi insallah

Arkadaslariliskiden bahsetmisiniz ama cok afedersiniz icinize spermler gidiyorsa dogumdan sonra cocugun cildinde o sperm sivisi belli oluyormus hemsire arkadas demisti
Kusura bakmayın ama Bunu size söyleyen arkadaş hiç tıbbi eğitim almamış mı acaba? Bebek şu an amnionla dolu bir kesenin içinde yaşıyor zaten, kese patlamadığı sürece dışarıdan bir şey girme ihtimali yok. Bu yüzden böyle bir ihtimal ne bilimsel ne de mantıklı geliyor açıkçası.

Canim sadece anne sutu alıyorsa gerek yok ama eger mama veriyorsan mutlaka birkac kasik su da vermelisin. Sarilik olsun veya olmasin ek gida alıyorsa bebege su verilir.
Mama zaten su ile hazırlanan bir gıda olduğu için ekstra su vermeye gerek yok, hatta ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütü olmadığı durumda da sadece formül mama verilmesi gerek. Dünya Sağlık Örgütü nün yönergesi bu şekilde

Anne sutu alırken ben de karsiyim canim. Ama mama alirken birkac kasiktan bahsediyorum. Dr umuz kizima mama veriyorsanız mutlaka vermelisiniz demisti. Biz hic mama kullanmadik o yuzden gerek kalmadi. Ama bence danismalisin. Yine de sen bilirsin tabiki :)

:))) ben mesaji okudum sadece guldum karisip cevap vrmek istememistim. Hemsireymis hangi okulu bitirmis merak ettim. Eger bebegin oldugu yere kadar gidiyosa rahme ulasio demektir o yuzden defalarca ust uste hamile kalmamiz gerekio dimi.. suan aktif bi hamilelik sureci varken oraya sperm gittiginde nolur bi dusunelim bakalim. Dollenme olur. Bebegin yuzune gidiyomus falan bu sacmaliklari cok okudum netten. Guluyorum valla sadece .. ayrica bu iliski isini dr lar soluyo zaten acilma hizlansin die.

Valla ne yalan soliyim bana çok komik geldi. Hele bi hemsire bunu soyluyorsa vay halimize. Saglik calisani da boyle olucaksa...

Tartışmak gibi bir niyetle yazmadım ama benim okuduğum Tomrisin emzirme notları,Emzirme sanatı kitabı ve Emziren anneler grubunun hepsinde bu şekilde ifade ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü' nün de önerisi 6 ay anne sütü veya formül mama dışında hiç bir şey verilmemesi gerektiği şeklinde. Bazen doktorlar da yanlış önerilerde bulunabiliyor maalesef

Merhaba kızlar, sonunda Aralık ayını gördük çok şükür. Artık gelsin Aralık anneleri, aralık bebeleri

Salı günü kontrolum vardı. NST de sancı çıkmadı, çok şükür bebeğin suyu iyi, koca kafa bebişimin bu hafta baş ölçüsü aynı kalmış. Kilosu da enteresan geçen haftadan bir kaç gram az çıktı ama doktor takılmadı. Sanırım artık ölçümler yanıltıcı olabiliyormuş.

Benimde bugun annelik iznimin ilk gunu! Ellerine saglik oglunun herseyi cok guzel olmus

Hayırlı olsun canım. Çok teşekkür ederim.

Canım hazır alacaksan tecrübeyle sabittir, şeker sugar markasını tavsiye ederim. en kalitelisi ve domuz yağı olmadığına güvendiğim marka.

Tuğba canım bende çok merak ediyordum seni, mesajını gorunce sevindim. Hakkında hayırlısı olsun, iş durumunu çok merak etmiştim. Kana gelince bence nişan değildir o, bekleyecek bizim kuzular daha :) Bebişin gelsin inşallah kısmetiyle gelcek. Hayırlı haberlerini takip edeceğim canım.

Normal dogum bekleyen kimler var kizlar? Toplanin yoldaslar DD

Yoldaş koştum ben de geldim, henüz çatı muayenesi olmasam da, doktor normal doğum için şu an bir engel yok dedi. Hayırlısı.

Hayırlı olsun canım. Çok tebrik ederim.

Çok güzel haberler maşallah canım. benim de son 1 haftada bebiş kilo almamış görünüyor ama karnımın gerilmesinden ben aldığını hissediyorum. DOktor da takılmadı ilk defa kiloya.

Bende tik yok Gerci hemen öyle gelsin de istemiyorum 40. haftasini doldurabilir. Tek korkum bu gidisle dogum basladiginda acilmanin zor olmasi. Ahududu cayi iciyorum paso, kolay acilmam olsun deyu

ahududu yaprağı çayı değil mi canım? normal aktardan yaprak alıp, demlikte demleme mi yapıyorsun?

Kızlar geçmişi okuyamadım ama ben bugün doğum yaptım. Sabah suyum geldi ve epidural normal doğum yaptm. Ayrıntıları yazacağım.

Hayırlı olsun tebrik ederim canım. Maşallah bebişe

Hayırlı olsun sağlıkla büyütün canım. Çok sevindim maşallah.

Allah ablanı da hayırlısıyla kurtarsın canım. Sağlıkla kucağına alır inşallah. Benim de abimin bebişle benim aramda 2 hafta vardı, dün halacık doğdu, sıra bana geldi inşallah. Darısı başınıza.

Allah korusun canım, iyi düşün, uyusa bile ayağının altını gıdıkla,kulağıyla oyna rahatsız et, sık sık emizrmeye çalış. Allahın izniyle birşey olmaz.

doğum streside olabilir bu zamanlarda hepimizde olduğunu sanıyorum. düşünmesek bile nasıl olacak diye hep bir soru işareti var inşallah hayırlısıyla kucağımıza slırız bebişlerimizi

Yani. Bir doktorun kesinlikle evet dedigine digeri kesinlikle hayir diyebiliyor malesef. Olan da arada kalan annelere oluyor :)

doğum streside olabilir bu zamanlarda hepimizde olduğunu sanıyorum. düşünmesek bile nasıl olacak diye hep bir soru işareti var inşallah hayırlısıyla kucağımıza slırız bebişlerimizi
Oda olabilir tabi hala nasıl doğuracağımı bilmiyorum haftaya kontrole çağırdılar bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…