Gecmis olsun canim. Benim de bu 5. Gunum. Burnum hem tikali hem akiyor. Bogazim agriyor. Ne yaptiysam iyi gelmedi. Dr ilacsiz iyileseceksin diyorVarsa onerisi olan cok sevinirim.
UYandırılmıyo kuzum kitliyo ağzını açmıyo anne sütünü 2 saate bir mamayı 3 saate bir verin dedi dr su olayını bilmiyodum bi araştırayım. Birde emin ol hiç uyumucaksın benm aklım gidiyo uyurumda duymam diye gözümü kırpmıyorum gece gündüz ıyuyorum annem bakıyo
Cok tesekkur ederim. Yapicam mutlaka. Çekilecek gibi degil. Nefes alamamak cok kotu
Ben bugun dr.a gittim canim. Cunku dun sadece 2 saat uyuyabldm. Gogus hastaliklsrina gittim cunku nefes aldikca hirilti oluyordum. Kardesim 5 tup kan aldi ayrinti bakicam dedi herseyine.idrar tahlili verdim.ve ufleme testi yaptirdim. Ciger filmi cekmediler hamileyim diye. Sonuca gore ilac yazacaklar kadin dogumcuma danisip kullancam insallah. Bu halde dogum yapsam birak ikinmak nefes alamam
Cok gecmis olsun. Insallah doguma kadar iyilesiriz
Kusura bakmayın ama Bunu size söyleyen arkadaş hiç tıbbi eğitim almamış mı acaba? Bebek şu an amnionla dolu bir kesenin içinde yaşıyor zaten, kese patlamadığı sürece dışarıdan bir şey girme ihtimali yok. Bu yüzden böyle bir ihtimal ne bilimsel ne de mantıklı geliyor açıkçası.Arkadaslariliskiden bahsetmisiniz ama cok afedersiniz icinize spermler gidiyorsa dogumdan sonra cocugun cildinde o sperm sivisi belli oluyormus hemsire arkadas demisti
Mama zaten su ile hazırlanan bir gıda olduğu için ekstra su vermeye gerek yok, hatta ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütü olmadığı durumda da sadece formül mama verilmesi gerek. Dünya Sağlık Örgütü nün yönergesi bu şekildeCanim sadece anne sutu alıyorsa gerek yok ama eger mama veriyorsan mutlaka birkac kasik su da vermelisin. Sarilik olsun veya olmasin ek gida alıyorsa bebege su verilir.
Amin canim.insallah. inan nefes alamiyorum o kadar fenayim ama kadin dogumcum oksuruk bebegi etkilemez dedi.
Kusura bakmayın ama Bunu size söyleyen arkadaş hiç tıbbi eğitim almamış mı acaba? Bebek şu an amnionla dolu bir kesenin içinde yaşıyor zaten, kese patlamadığı sürece dışarıdan bir şey girme ihtimali yok. Bu yüzden böyle bir ihtimal ne bilimsel ne de mantıklı geliyor açıkçası.
Mama zaten su ile hazırlanan bir gıda olduğu için ekstra su vermeye gerek yok, hatta ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütü olmadığı durumda da sadece formül mama verilmesi gerek. Dünya Sağlık Örgütü nün yönergesi bu şekilde
Insallah canim ya. Sanki ben hastayken o da huzursuzmus gibi hissediyorum. Insallah iyidir kuzucuklar.
Kusura bakmayın ama Bunu size söyleyen arkadaş hiç tıbbi eğitim almamış mı acaba? Bebek şu an amnionla dolu bir kesenin içinde yaşıyor zaten, kese patlamadığı sürece dışarıdan bir şey girme ihtimali yok. Bu yüzden böyle bir ihtimal ne bilimsel ne de mantıklı geliyor açıkçası.
Mama zaten su ile hazırlanan bir gıda olduğu için ekstra su vermeye gerek yok, hatta ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütü olmadığı durumda da sadece formül mama verilmesi gerek. Dünya Sağlık Örgütü nün yönergesi bu şekilde
Tartışmak gibi bir niyetle yazmadım ama benim okuduğum Tomrisin emzirme notları,Emzirme sanatı kitabı ve Emziren anneler grubunun hepsinde bu şekilde ifade ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü' nün de önerisi 6 ay anne sütü veya formül mama dışında hiç bir şey verilmemesi gerektiği şeklinde. Bazen doktorlar da yanlış önerilerde bulunabiliyor maalesefAnne sutu alırken ben de karsiyim canim. Ama mama alirken birkac kasiktan bahsediyorum. Dr umuz kizima mama veriyorsanız mutlaka vermelisiniz demisti. Biz hic mama kullanmadik o yuzden gerek kalmadi. Ama bence danismalisin. Yine de sen bilirsin tabiki :)
Benimde bugun annelik iznimin ilk gunu! Ellerine saglik oglunun herseyi cok guzel olmus
Kızlar ya bir şey soracağım bu şeker hamuru kurabiye yapacak arkadaşlar vardı, şeker hamurunu evde mi yapıyorsunuz, hazır satılıyor mu? Daha önce hiç yapmadım acaba bende becerebilir miyim denesem diye meraklandım
Selam kızlar .
Çok uzun süredir yazamıyordum. Ama güzel haberler çoğalmış. Bebişlerini kucaklarına alanları okudum. Rabbim bizleri bebeklerimizden ayrı kılmasın. Onların üzüntülerini yaşatmasın. Hayırlı kaderler yazmış olsun inşallah. Bizde bekleme modundayız. Küçük hanım ne zaman gelmek ister ise artık. Doğum görüntüde normal doğum gibi devam ediyor. Dün haftalık kontrolde sancı görüldü. Maalesef ben o sancıları hiç hissedemiyorum. Sonra açıklık varmı diye muayene ettiler. 1 parmak dedi açılmış. Sancı 5 dakikada 1 olmaya başlayınca gel dedi doktor. Dedim doktor bey ben zaten şu an ki sancıları hissetmiyorum ki nasıl anlayacağım bu sıklıkları. Dedi tam doğum sancısı başlayınca merak etme anlarsın dedi. Yani bindik bi alamete gidiyoz kıyamete misali, bir bilinmezlikde ilerliyoruz. Muayene sebebiyle sanırım gece peçete de iki toplu iğne başı kadar kan gördüm ama sanki sivilcen falan kanarya o kadar. Nişan dedikleriniz sanırım akıntı içinde geliyor. Ben de yok. Bakalım hayırlısı. Aile büyükleri onun nişan olduğu kanısına varmaları sebebiyle doğum heyacanı arttı. Beni de aldı bi telaş. Evin içinde yapacağım işleri yapmamı biri görse. Sabah 5 de yıkanıp kuruyan çamaşırları katla, ütü yap, bi makine daha çamaşır at, ortalığı topla. Aman dağınık olmasın sanki hemen doğuma gidiyorum. Akşam yemeğini erkenden koydum. Sancılanıp gidersem evde olanlar aç olmasın. Sonuç kızımla oturduk arka sokakları izliyoruz. Sessiz sakin ağrısız sancısız. Vallahi annem geliyor şimdi bize. Eşim alıp öyle geçecek evimize. Kızımı motive etmeye çalışıyorum. Hadi kızım başarabilirsin, bak ananende geliyor. Tamam dar bir kanal olabilir ama hadi bi gayret. 3 kilo oldun artık gücün de yerindedir inşallah. Sen yaparsın modundayım ama bakalım. Nasip ne zaman.
İş olayı istifa ile sonlandı. Sonra başka bir yere başladım. Ama doğum iznine ayrıldıktan sonra öğrendim ki şirket kapanıyormuş. Şans işte. Bu arada sizin iyi haberinizi okudum. Çok şükür. Darısı başımıza.
Normal dogum bekleyen kimler var kizlar? Toplanin yoldaslarDD
MerhabaAzRASILAM ve arkadaşlarım 30.11.2016 saat sabah 5:25de Ayşe kızıma normal doğumla kavuştum. 50 cm 3400 gram. Rahat bir doğum oldu çok şükür. Ikimizde iyiyiz. Allah hepinizi bir avazda kurtarsın...
Kızım bu sefer fazla kilo almamış. Artık aşağı indiği için tam ölçüm yapamayız dedi doktorumuz. Gelişimi iyi, plasentası, suyu iyiymiş çok şükür :) çatı muayenesi yapmadı, bende sormadım yapacak mısınız diye, normal Doğum için şu an bir engel görünmüyor dedi. Beklenen Doğum tarihimiz 16 aralık. O zamana kadar doğmazsa suni sancıyı deneyebiliriz o da olmazsa ancak o zaman sezaryen dedi. Hızlandırmak için ne yapabiliriz diye sordum, bol yürüyüş, merdiven inip çıkma, sık cinsel ilişki,bol hareket önerdi. Hurmayı sordum, hurmanın Doğumu başlayabilmesi için bir kaç tane Yemen yetmez günde 1 kiloyla ancak kasılma olur dedi. Ben yine de 3-5 tane ara öğün niyetine yerim. Çayı muayenesinden yırttığıma ve normal doğumu bekleyeceğimize çok sevindim
Bende buradayım inşallah :)
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle büyüsün küçük Ayşecik, maşallah ikinize de
Bende tik yokGerci hemen öyle gelsin de istemiyorum 40. haftasini doldurabilir. Tek korkum bu gidisle dogum basladiginda acilmanin zor olmasi. Ahududu cayi iciyorum paso, kolay acilmam olsun deyu
Kızlar geçmişi okuyamadım ama ben bugün doğum yaptım. Sabah suyum geldi ve epidural normal doğum yaptm. Ayrıntıları yazacağım.
Ben minnosumu kucagima aldim dün şükürler olsun, mis kokulu misss37+3 günlük 2760 gr ve 48 cm biraz küçük ama Allah'a şükür yanımda Sezaryen oldum tabi, agrilarim var yok dersem yalan olur! Onun dışında şimdilik bir problemimiz yok, sadece daha sütüm gelmedi, insallah gelir cok istiyorum bebisim emsin
Darisi kuzucuklarini bekleyen tüm annelere, en önemlisi ne biliyormusunuz? Sağlıklı, herbirseyi tam kucaginiza almanız.. Hepinize ağrısız acısız dogum diliyorum
Agda isim tamam benim de. Ama genital e tüy'dökücü kullancam.zararlı ama bir kereden birşey olmaz inşallah. Malum yarın çatı kontrolü var.
Ablama da bugün suni sancı verildi yeğenim geliyor.Allah m inşallah hemen açılma olur doğar Defnemiz. Çoook heyecanlı yaaa
çıldıran anne postudur
Emmiyo bu çocuuuuuuukkk herşeyi emiyo beni yooksarılık olmuş eğer yükselirse küvöze yatıracaklar nolur dua edin hamişler doğumda yırttım küvözden derken şimdi almasınlar kuzumu benden
Fetal takipne dediler bebek hızlı nefes alıyormuş normal kontrolum vardı ben bişey hıssetmedım asıstanı eger yorgunsanız Yada streslıysenız bebeğin nefes alış verişlerinde böyle sorun olabiliyor dedı ama randevum Sabahtı ne yorgunum ne streslıydım anlamadım bende
Tartışmak gibi bir niyetle yazmadım ama benim okuduğum Tomrisin emzirme notları,Emzirme sanatı kitabı ve Emziren anneler grubunun hepsinde bu şekilde ifade ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü' nün de önerisi 6 ay anne sütü veya formül mama dışında hiç bir şey verilmemesi gerektiği şeklinde. Bazen doktorlar da yanlış önerilerde bulunabiliyor maalesef
Oda olabilir tabi hala nasıl doğuracağımı bilmiyorum haftaya kontrole çağırdılar bakalımdoğum streside olabilir bu zamanlarda hepimizde olduğunu sanıyorum. düşünmesek bile nasıl olacak diye hep bir soru işareti var inşallah hayırlısıyla kucağımıza slırız bebişlerimizi
Ay olmasın akşam akşam gündüz vaktı olsun sancılarKizlaar napiosunuzzz yokmu sancisi mancisi olan aksiyonu olannn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?