Günaydın olmaz mı canim babasi cok nadir yakalayabil di 10 gundur ayriyiz babadan artik net yakalar diye düşünüyorum cunku hareketler daha da belirgenlesti elimi koydugumda avuç icim kasiniyor hareketlerinden ama kizkardesim veya erkek kardeslerim elini koydugu an duruyo zamane bebeklerin 6. Hisleride kuvvetliGünaydın arkadaşlar nasılsınız? Yazdıklarınızı okuyorum, ama buara yogundum baya, eşim dün ise başladı. ben annemin yazlikta kaldım. hergün 1 2 saat yüzmeye çalışıyorum. Sırt ağrım çok oluyor. onun için egzersiz yapıyorum. 10 gündür farketti, baya hareketlendim, gerçekten spor ise yarıyor. tabi abartmadan :)
Minik erkeğim de baya baya vuruyor şükür ama babası yada annanesi dokununca duruyor resmen sizdede öyle oluyormu?
Günaydın arkadaşlar nasılsınız? Yazdıklarınızı okuyorum, ama buara yogundum baya, eşim dün ise başladı. ben annemin yazlikta kaldım. hergün 1 2 saat yüzmeye çalışıyorum. Sırt ağrım çok oluyor. onun için egzersiz yapıyorum. 10 gündür farketti, baya hareketlendim, gerçekten spor ise yarıyor. tabi abartmadan :)
Minik erkeğim de baya baya vuruyor şükür ama babası yada annanesi dokununca duruyor resmen sizdede öyle oluyormu?
cnm hangi doktora gidiyorsun? ben gebeliğin başında oraya gitmiştim latife karakaş hocaya. ama hastanede yenidoğan olmadığı için büyük hastane tercih ettim sonrabende akropole gidiyorum. ama hala hastane arayısındayım. sız nerelere baktınız
Valla devlet dahil baya bi hastane baktim acikcasi cok verince asiri memnuniyet olmuyo galiba acibademde dogum diyince 10 binler konusuluyo ama ordan bile sikayet varbende akropole gidiyorum. ama hala hastane arayısındayım. sız nerelere baktınız
arkadaşlar hiç burnu kanayan oldu mu? gerçi o gün bayağı dolaştım sıcakta ona yordum. doktora gittim birşey çıkmadı çok şükür çocukla alakalı
İyi geceler arkadaşlar perşembe günü dış çekim yaptırıyoruz karnım epeyce büyüdü zaten iç karnım büyük değil gören doğuma kaç günün kaldı diyor :) 9 aylık gibi dolaşıyorum etrafta :) 28 haftalık oluyorum sizce tarihi ertelesek mi acaba ama önümüzdeki aylar yerimden kıpırdayacak gibi hissediyorumsonraya bırakırsam zorlanırım bu sıcaklarda sanırım
duygusallık deme bana canım yaa, geçen eşim yoktu evde ütü yapıyodum bi yandanda kemal sunal-metin akpınar ın oynadığı propaganda filmini izledim. ütü bitti sonra film bitti derken ben bi ağlamaya başladım film sonunda susamadım bi türlü. eşim bi geldi gözler kan çanağı ağlamaktan bişimi oldu diye yok diyorum ama burnumu çekiyorum falan adamcağızda napıcağını bilemedi sarıldı güldü geçti sadece
Günaydın arkadaşlar nasılsınız? Yazdıklarınızı okuyorum, ama buara yogundum baya, eşim dün ise başladı. ben annemin yazlikta kaldım. hergün 1 2 saat yüzmeye çalışıyorum. Sırt ağrım çok oluyor. onun için egzersiz yapıyorum. 10 gündür farketti, baya hareketlendim, gerçekten spor ise yarıyor. tabi abartmadan :)
ah canm kıyamam :):) bende de oluyo bazen hormonel şeyler, birileri fotoğraf paylaşıyo bebeğinin mesela, bakıp ağlıyorum çok tatlııııı dyebide mesela benim bebeğim için biri ufak bi hediye alıo, açıp bakıorm ağlıyorum ama bu çok tatlııı diye
ben de işe başlayacağım bebek 4-5 aylıkken,
bizde de anne mi kv mi net değil, annem bakmak istiyo, ben annemin bakmasını stiyorum, ama eşimle oturup konuşamıyoruz.. br kez sohbet esnasında konuşunca eşit bakarlar gibi bişiy söylemişti, ben de üstüne gtmemiştim.. kaldı öyle .. :/
anneler elbette iyi bakar,
ama şöyle bir durum var şuanda birçok yeni şey çıktı,ne bileyim kundak bacak sarılmaz sadece kol sarılır ,
banyoda suyuna derece koyuluyor onlar dirsekle ölçüyor ,onlar ayakta deli gibi sallıyor ama yeni sakinleştirme tutuşu var,onlar emzik pirinçunu mama ve su veriyordu ama şimdi ilk başta sadece süt olmaması durumunda mama veriliyor ....vs yöntemler farklı.Bunları düşününce çakışırız gibi geliiyor :))
canım söyleriz annelere bunları bence sıkıntı olmaz :) ayakta sallama olayına ben de çok kılım.. çok istiyorum kızım kendiliğinden uyusun ya da ana kucağında müzik açayım uyusun falan :) bunlar hayal olabilir tabi.. çevremde gördüğüm kucakta sarılarak ninni söylerek uyutmak, uyuyunca da yatağına koymak şeklinde
eşim karışmaz bizde öyle şeylere, haftaiçi biri yorulunca öbürü desteğe gelir sanrım bizde birlikte bakarlar. benim annem yalovada olduğu için haftasonu eve dönücek anca onunla konuştum kv dede destek kuvvet olarak gelir yemek işlerine falan bakar artık
benimde en çok korktuğum durumlar bunlar işte. söylesekte sizi biz büyüttük diyolar. ben daha 4aylık falanmışım annem bana ek besine başlamış dra falan sormadan hemde ıspanak yoğurt püre yaparmış. kv tam balık hastası gizliden verir diye çok korkuyorum ama bakalım inşallah uslu dururlar. eşimden korkar ikiside vermezlerse ondan vermezler
bizim ailede çocuk yatağında ağlıyosa hemen sevmek için bahane edilir ve kucağa alınır. çok kucakçı olsun istemiyorum hele her ağladığında hemen almak hiç istemiyorum. ama 40ı çıkana kadarda koynumdan ayırmayı pek düşünmüyorum hem bu bahaneyle fazlada kimse alamaz kucağına. bide nacizane arkadaşlardan gördüğüm kucakta sallayarak uyutmayın çünkü bebekler büyüncede aynı şeyi istiyolar ve annelerde ciddi bel ağrıları oluyodu. ben sanırım ayakta sallıycam kendi uyuyamazsa eğer
benimki kendi kendine derin nefes alıp devam ediyo artık. neyse diyo gülüyo bana sinirlenince falan. adamın normal yapısı gergindir zaten bide sinirlensede bişi diyemiyo hepten içinde kaldı. bu aralar bisiklete başladı ramazan bitti diye enerjisini atıyo iyi oluyo. birer gün araylada yürüyoruz falan iyi oluyodün gece adam çıldıracaktı eve gittik iyi güzel yemekti falan derken uzandım bacaklarım nasıl ağrıyo ama ölüyorum acıdan duygusallıkta geldi hem ağlıyorum hem söyleniyorum adam ovayım diyor ben acıyo diyo kızıyorum çatladı ama artık adam nasıl ağlamak sanki etimden et kopardı yok sarılıyo yok ovuyo bi de sıcak anam tansiyonumda gitti kalbim sıkıştı tansiyonuma bak diyorum derken uyuyakalmışım ama o sıra telefon çalıyo bakamıyorum bi yandan kızacak az söyleniyo ben başlıyorum yine garibim sabah uyanınca sakin sakin iyi misin bişey yok dime normal yani herşey diyo
ay ay son 3 ay dayan diycektim ama doğumdan sonraki halimi kestiremediğimden bişey diyemiyorum
kesinlikle oluyor öyle bir vuruyo ki bazen bana babasına bak diyorum çocuğum anında anlıyo duruyor
ama bazen eşim kendiliğinden elini koyuyor denk gelirse garibim anca o zaman denk geliyo tepiklere :)
canım bizim yeğenimiz var 9 aylık şimdi. kayınvalidem onda bakmadı, gel bak dediler, gelirim dedi ama haftada 1 gitti, o da sevmeye gibi oldu :)
ben de al sen bak desem istemez ama eşim bunu anlayamıyo erkek olarak :):)
benim bu dediğim işe başladıktan sonra..
işe başlamadan önce, evdeyken çok farketmez ikisi de gelir gider ama annem yatılı gelir, zaten loğusalıkta falan kendi annemin yanında daha rahat ederim. kv gelir gider takılır kafasına göre :)
hayırlısı olsun Allah bize bakma gücü versin, keşke kendi kendimize halledebilsek ama işte çalışınca zor..
bu arada ben bir kitap okuyorum da, mahallenin en mutlu bebeği diye, ilk 3 ay kucağınıza alın diyor ağladığında.. bebek kendini güvende hissedermş sarıp sarmalamak onu sakinleştirirmiş..
ben de kucağa alıştırmak istemiyorum, doğar doğmaz hemen ana kucağına alışsın onda otursun onda uyusun istiroum inşallah uslu bebeklerimiz olur:)
yaramaz olsalar da azcık uğraştırırlar kucakta salla ayakta salla ama hallederiz benceee
valla olması lazım canım doğumdan sonra çok ağlarız yoksa :)Ben de 70 i gordum .. 75 ile bitirmek hedefim ama olur mu bilemiyorum :)
benimki kendi kendine derin nefes alıp devam ediyo artık. neyse diyo gülüyo bana sinirlenince falan. adamın normal yapısı gergindir zaten bide sinirlensede bişi diyemiyo hepten içinde kaldı. bu aralar bisiklete başladı ramazan bitti diye enerjisini atıyo iyi oluyo. birer gün araylada yürüyoruz falan iyi oluyo
dün gece adam çıldıracaktı eve gittik iyi güzel yemekti falan derken uzandım bacaklarım nasıl ağrıyo ama ölüyorum acıdan duygusallıkta geldi hem ağlıyorum hem söyleniyorum adam ovayım diyor ben acıyo diyo kızıyorum çatladı ama artık adam nasıl ağlamak sanki etimden et kopardı yok sarılıyo yok ovuyo bi de sıcak anam tansiyonumda gitti kalbim sıkıştı tansiyonuma bak diyorum derken uyuyakalmışım ama o sıra telefon çalıyo bakamıyorum bi yandan kızacak az söyleniyo ben başlıyorum yine garibim sabah uyanınca sakin sakin iyi misin bişey yok dime normal yani herşey diyo
ay ay son 3 ay dayan diycektim ama doğumdan sonraki halimi kestiremediğimden bişey diyemiyorum
Heralde bizim olmadığımızı anlayıp duruyorlar. Bebeginizle çok konusuyormusunuz? Ben çok ihmal ediyorum. yapmam lazım aslındaGünaydın olmaz mı canim babasi cok nadir yakalayabil di 10 gundur ayriyiz babadan artik net yakalar diye düşünüyorum cunku hareketler daha da belirgenlesti elimi koydugumda avuç icim kasiniyor hareketlerinden ama kizkardesim veya erkek kardeslerim elini koydugu an duruyo zamane bebeklerin 6. Hisleride kuvvetli
Sağol canım ben genelde kurbagalama yuzuyorum. yorulunca dinleniyorum. Birde esneme hareketleri yapıyorum. İnan nefesim bile açıldı. artık hemen yorumluyorum. 1 ay sonra evde genel temizlik yaptıracağım. böyle olabilirim inş.süpersin yüzmek gibisi yok.Sırt ağrısı için özellikle sırt üstü yüzme önermişdi doktorum,ama hamilelikte sakıncalı mı bilmiyorum.
Benim ki hiç çekinmiyor kimseden,umursamıyor bildiği gibi harekete devam :)
Artık anne dışında çevresinde sürekli olanlarında sesini tanıyabiliyormuş.Babası anneannesi konuşsun sık sık onunla, ben oynamadığı zamanlarda bile ara ara baba evdeyken elini karnıma koyuyorum ten olarak bilsin diye.
Canım bende de oluyor. Ben biraz oturuyorum Lavaboda ki tamamen bitsin diye, hakikaten hemen kalkarsa idrar kalıyor. Birde bebiş mesaneye ağırlık yapıyor bazen heralde ozaman da çok geliyor.kızlar yeni birşey öğrendim paylaşmak istedim
sabah sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili yaptılar
idrarda enfeksiyon çıktı
doktor şöyle bir açıklama yaptı ama
hamilelikte rahim büyüyüm idrar kesesine baskı yaptığı için tam boşalamıyor
bu da enfeksiyon gibi gözüküyor dedi ama kanda öyle birşey yok
o yüzden direk enfeksiyonun var diyemeyiz dedi
sen yine bol su tüket biraz idrar yaptıktan sonra kalk bir daha otur bu da rahatlatır seni dedi
sizinle paylaşayım dedim
Canım çok önemli değil bence iyiKizlar seker yuklemesi testi yaptirdim 142 çikti. Sonucu gostermeknicin bekliyorum maksimum 140 olmasi gerekiyor cok mu yuksek bu deger bilen var mi
Ben tisortun inip çıktığını görünce açıyorum karnimi bakalım diye onda bile duruyor, tişört u kapatinca geri başlıyor keratta:)kesinlikle oluyor öyle bir vuruyo ki bazen bana babasına bak diyorum çocuğum anında anlıyo duruyor
ama bazen eşim kendiliğinden elini koyuyor denk gelirse garibim anca o zaman denk geliyo tepiklere :)
benimde en çok korktuğum durumlar bunlar işte. söylesekte sizi biz büyüttük diyolar. ben daha 4aylık falanmışım annem bana ek besine başlamış dra falan sormadan hemde ıspanak yoğurt püre yaparmış. kv tam balık hastası gizliden verir diye çok korkuyorum ama bakalım inşallah uslu dururlar. eşimden korkar ikiside vermezlerse ondan vermezler
bizim ailede çocuk yatağında ağlıyosa hemen sevmek için bahane edilir ve kucağa alınır. çok kucakçı olsun istemiyorum hele her ağladığında hemen almak hiç istemiyorum. ama 40ı çıkana kadarda koynumdan ayırmayı pek düşünmüyorum hem bu bahaneyle fazlada kimse alamaz kucağına. bide nacizane arkadaşlardan gördüğüm kucakta sallayarak uyutmayın çünkü bebekler büyüncede aynı şeyi istiyolar ve annelerde ciddi bel ağrıları oluyodu. ben sanırım ayakta sallıycam kendi uyuyamazsa eğer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?