Calistiginiz icinde uzanmaya firsat olmuyor ve bebisin hareketlerini hissetmemeniz cok normal.Bizim zipir gun icerisinde sasiriyorzaten hep bu şekilde 12. haftadan beri , dr normal diyor ama umarım öyledir , çok fazla hareket etmeyi sevmiyor sanırım
İş yerindeyim ancak akşam gidince denerim dediğini , gerçi dondurma yiyice nerden vuracağını şaşırıyor ama gün içerisinde çok anlayamıyorum tedirgin oluyorum
Günaydın güzel anneler, kıpraşık bebeler
Göğüs ucu ağrılarından şikayet edenler varmış, benimkiler de çok acıyor hiç dokunamıyorumhenüz krem kullanmaya başlamadım 30. haftadan sonra başliyim diyorum ama bir ön araştırma yaptım, öğrendiklerimi paylaşayım sizlerle de.
Lansinoh Lanolin krem hepimizin en çok duyduğu bildiği, gerçekten de ufak çatlaklarda en etkilisi bu, bu yüzden de yara olmadan önce kullanımı öneriliyor ve doğal içeriği sebebiyle bebek emmeden önce temizlenmesi gerekmiyor.
Doğal Zeytintağı ile ilgili de çok güzel yorumlar okudum çevrem de duyduklarım aynı yönde ama dikkat edilecek husus büyük yarıklar kanamalı ve açılmış göğüs uçlarında pek bir etkisi yok, lanolin krem gibi minik çatlaklarda gayet rahatlatıcı etkisi olduğu söyleniyor.
Garmastan pomat kanayan ve çok yarılmış açılmış göğüs uçları için çok fazla öneriliyor ve etkisi genel anlamda çok iyi ve hızlı bir iyileştirme sağlıyormuş. Dikkat edilecek husus emzirmeden önce mutlaka saf su ile temizlenmeli (asla karbonatlı su ile temizlenmemeli karbonatlı su göğüs ucuna hiç iyi gelmiyor)
Specta Mam Phyto krem için gerçek bir mucize olduğu söyleniyor. İçeriği doğal olduğu için emzirmeden önce silinmesine temizlenmesine gerek yok. Her emzirmeden sonra ince bir tabaka halinde sürülüyor. Krem her yerde bulunmuyor genellikle sipariş üzerine getirtiyorlar.
Bütün kremlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken şu; uygulamadan sonra mutlaka kuruması beklenmeli. Olabildiğince göğüs ucu açıkta bırakılmalı ve çamaşır temas ettirilmemeli, Bunun için Avent Göğüs kalkanı çok kullanılan ve önerilen bir ürün. Ancak onu da kremi sürdükten hemen sonra değil 5-10 dk kurumasını bekledikten sonra kullanın mutlaka diyorlar.
Bu göğüs ucu yarası bende git gide fobi olmaya başladı sanırım bütün kremlerden alıp stok yapıcam
Eline sağlık canım, üşenmemiş yazmışsın hepsini.Günaydın güzel anneler, kıpraşık bebeler
Göğüs ucu ağrılarından şikayet edenler varmış, benimkiler de çok acıyor hiç dokunamıyorumhenüz krem kullanmaya başlamadım 30. haftadan sonra başliyim diyorum ama bir ön araştırma yaptım, öğrendiklerimi paylaşayım sizlerle de.
Lansinoh Lanolin krem hepimizin en çok duyduğu bildiği, gerçekten de ufak çatlaklarda en etkilisi bu, bu yüzden de yara olmadan önce kullanımı öneriliyor ve doğal içeriği sebebiyle bebek emmeden önce temizlenmesi gerekmiyor.
Doğal Zeytintağı ile ilgili de çok güzel yorumlar okudum çevrem de duyduklarım aynı yönde ama dikkat edilecek husus büyük yarıklar kanamalı ve açılmış göğüs uçlarında pek bir etkisi yok, lanolin krem gibi minik çatlaklarda gayet rahatlatıcı etkisi olduğu söyleniyor.
Garmastan pomat kanayan ve çok yarılmış açılmış göğüs uçları için çok fazla öneriliyor ve etkisi genel anlamda çok iyi ve hızlı bir iyileştirme sağlıyormuş. Dikkat edilecek husus emzirmeden önce mutlaka saf su ile temizlenmeli (asla karbonatlı su ile temizlenmemeli karbonatlı su göğüs ucuna hiç iyi gelmiyor)
Specta Mam Phyto krem için gerçek bir mucize olduğu söyleniyor. İçeriği doğal olduğu için emzirmeden önce silinmesine temizlenmesine gerek yok. Her emzirmeden sonra ince bir tabaka halinde sürülüyor. Krem her yerde bulunmuyor genellikle sipariş üzerine getirtiyorlar.
Bütün kremlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken şu; uygulamadan sonra mutlaka kuruması beklenmeli. Olabildiğince göğüs ucu açıkta bırakılmalı ve çamaşır temas ettirilmemeli, Bunun için Avent Göğüs kalkanı çok kullanılan ve önerilen bir ürün. Ancak onu da kremi sürdükten hemen sonra değil 5-10 dk kurumasını bekledikten sonra kullanın mutlaka diyorlar.
Bu göğüs ucu yarası bende git gide fobi olmaya başladı sanırım bütün kremlerden alıp stok yapıcam
Calistiginiz icinde uzanmaya firsat olmuyor ve bebisin hareketlerini hissetmemeniz cok normal.Bizim zipir gun icerisinde sasiriyoremin ol cok hareketli olsada tedirgin oluyorsun
Aynen oyle cnm saglikli olsunlar ve zamaninda kucagimiza alalimda yeterhareket etse dert etmese dert :) :) sqağlığı yerinde olsun da çok önemli değil
Eline sağlık canım, üşenmemiş yazmışsın hepsini.
Peki sadece ucuna mı süreceğiz? Ben de earth mama angel baby diye birşey aldım. Çok övülüyordu. Dün geldi öyle duruyor. Nereye süreceğim emin olamadım. Güzel kokmadığı için de heryerine sürmeyeyim dedim.
eğer sızlama ve acıma şikayetlerin yoksa 32. haftadan sonra koruyucu olarak kullanın diyorlar. Bende çamaşırıma değince sızlama çok oluyor yada duşta yıkarken falan acıyor. o sebeple 30. haftada başlarım kullanmaya diye düşünüyorum.Süper bir açıklama olmuş ben şahsen bu olayı tamamen unutmuştum iyi oldu hatırlattığın ne zaman başlamak gerekiyor acaba kullanmaya
C ceren151115 canım ben almadım almayı düşünmüorum,ilk önce bi deniycem olmazsa almayı düşünüorum,ebeyede sordun ilk etapda gerekli deil dedi.ama alan ve almamı tavsiye eden çok anne oldu
Arkadasim pazartesi gunu dogum yapti ve sali gunu goguslerinin yara oldugunu soyledi. Bu kadar kisa surede hemen yara olmasi cok sasirtti beni. Bende ayni sikinti yi yasarim diye cok korkuyorum. Dogumdan once mi bu kremlerden kullanarak tedbir almak gerekiyor acabaGünaydın güzel anneler, kıpraşık bebeler
endokrin dr u şeker ölçüm aleti verdi 3 gün aç 1.saat ve 2 .saat tokluk şekerimi ölçüp gittim diyetisyene gitmemiştim şekerin yüksek dedi 1.saat değeri 160 a çıkmıştı patates yemiştim itiraf ediyorumAynı sıkıntı bende var bu yüzden başından beri diyet yapıyorum. Bir ara atak yapıp 193lerde gezdi ama düzene girdi şimdi. Tabi diyet sayesinde. İnsülinden korkma sıkıntılı birşey değil. Farkedilmemesi tehlikeli. 1. Saat 170 e kadar 2. Saat 140 altı normal kabul ediliyor. Bu arada bahsettiğim değer 75lik yükleme için
Arkadasim pazartesi gunu dogum yapti ve sali gunu goguslerinin yara oldugunu soyledi. Bu kadar kisa surede hemen yara olmasi cok sasirtti beni. Bende ayni sikinti yi yasarim diye cok korkuyorum. Dogumdan once mi bu kremlerden kullanarak tedbir almak gerekiyor acaba
bende kuzenimin yanındaydım doğumda 1gün sonra göğüsleri şişti kızardı bebek tam boşaltamadığı içinmiş pompa aldılar hemen ve boşalttılar ama sonra hiç kullanmadı o yüzden bende düşünüyorum almayı ama bir iki kez kullanmak içinde o kadar para vermek zor geliyo zaten bir sürü alınacak şey varArkadasim pazartesi gunu dogum yapti ve sali gunu goguslerinin yara oldugunu soyledi. Bu kadar kisa surede hemen yara olmasi cok sasirtti beni. Bende ayni sikinti yi yasarim diye cok korkuyorum. Dogumdan once mi bu kremlerden kullanarak tedbir almak gerekiyor acaba
endokrin dr u şeker ölçüm aleti verdi 3 gün aç 1.saat ve 2 .saat tokluk şekerimi ölçüp gittim diyetisyene gitmemiştim şekerin yüksek dedi 1.saat değeri 160 a çıkmıştı patates yemiştim itiraf ediyorumdiyetisyene yönlendirdi 15 gün diyet yap yine 3gün ölçüm yapıp kontrole gel dedi diyet listemde çok ekmek var günde 13 dilim ekmek unonun tam buğday ekmeği ölçü dedi sen insülinmi kullanıyosun diyetmi yapıyorsun
ben çevremde doğum yapıp da meme ucu yara olmayan kadın görmedim şahsen. Hafif geçiren var 2-3 gün sızladı düzeldi diyen de var, göğsümün ucunun yarısı koptu düştü kanlar içinde emzirdim diyen de var. Yaraları en aza indirmek için doğumdan önce kullanımını öneriyorlar.
Çok önemli olan bir nokta da doğru emzirmek. Bu konuda hastanedeki ebelerden işin inceliklerini öğrenmek gerek, özellikle ilk gebeliği olan anneler için. Ne kadar doğru şekilde emzirirsek o kadar az yara olacağına inanıyorum
Seninle aynı gidiyoruz canım, biz de 7 haziranda gittik bir daha ki kontrol 12 temmuzda, biz de çok özleyeceğiz minişiBenim göbek deliğim ve göbek deliğimin sol tarafı çok acıyor, hani bacağımızı bir yere vururuz da morarır sonra o morluğa dokununca çok acır ya, aynen öyle dokununca çok acıyor. Ben bu acının sebebini karnımdaki zıpıra bağlıyorum çünkü son günlerde yeni huyu tekme atmak değil ayağıyla göbek deliğimi ittiriyor. dün resmen ayağını tuttum diyebilirim o kadar fazla itti ve canım çok acıyor bunu yaptığında, bende avuç içimle hafif bastırıyorum ki canım çok acımasın.
çok ilginç ya ben 6 haziranda gittim bir sonraki kontrolüm 12 temmuzda, eşim bile ama ben kızımı özlerim niye bu kadar geçe randevu veriyor diyor
730 gramdı tatlım ama boyunu sormadım. Çünkü bizim minnoş bu kontrolde elleriyle ayağını tutup ağzına sokmuş emiyordu, bir ara ayağı havada eller ayağa tutunmuş oynuyordu, o kadar mest olduk ki doktorla birlikte bir süre izledik, ay seni yeriiim diyo doktor daSeninle aynı gidiyoruz canım, biz de 7 haziranda gittik bir daha ki kontrol 12 temmuzda, biz de çok özleyeceğiz minişison kontrolde kilo boy nasıldı sizin?
Hiçbirşeyden korkmuyorum bu göğüs olayınıdan korktuğum kadar. Hele ki ucu resmen koptu sandımcıları duyunca aklımı kaçıracak gibi oluyorum. Hamileliğin başından beri göğüslerim çok hassas. 30. haftada başlayayım diyorum bende. Garmastanı aşırı övdüler muhtemelen onu kullanırım diye düşünüyorum. Lansinoh işe yaramıyor vs diyende gördüm işe yarıyor diyende.
Sezeryandan korkmuyorum şu göğüs mevzusundan korktuğum kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?