Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kizlar sut artirici cay olarak yurtdışında rezene cayini tavsiye ediyorlar bende kullanmisdim tavsiye ederim ayrica sutede gecdigi icin bebegede cok yarari var gazi onluyor rahstlatiyor
evet canım ben de her gün bebek bakımıyla ilgili ayrı bir konu araştırır oldum. çok bilgisizim bu konuda çünkü. bugün de süt arttırma yollarını araştırıyorum. benim de bulduğum diğer süt arttırıcı besinler vs:
yulaf-arpa-sarımsak-kimyon-fesleğen çayı- çörek otu+bal -susam-balkabağı-kereviz ve yaprakları- anason-beyaz dut ya da kurusu- dereotu- tahin- havuç- malt özü- ısırgan otu-ceviz,fındık,badem-çemen tohumu-rezene-kuru incir-çekirdekli beyaz ve siyah üzüm- bol bol su...
üzüm zamanına denk geliyoruz ne güzel bol bol yiyebilicez. özellikle rezene, çemen otu ve dereotunu ihmal etmeyin diyolar. dışardan hazır takviye almak isteyenler içinse humana'yı ve eczanelerde de satılan ve alkolsüz bira diye geçen malt özünü her yerde tavsiye etmişler. stres sütü hemen kesiyor. onun dışında eğer bebek memeyi almazsa bile onu bir süre göğüse yakın tutun diyorlar. nursing vacation denilen yani özellikle bikaç gün boyunca bebeği sadece emzirdiğimiz, onun dışında sadece kendi ihtiyaçlarımıza ve uyumaya odaklandığımız bir dönem olmalıymış. emzirdikten hemen sonra 10 dakika boyunca sağmak sütü arttırıyormuş. bu sütü buzluğa atıp ek gıda zamanı gelince yiyeceğine karıştırabiliriz. ilk gelen sütte su daha sonrasında ise yağ oranı fazla olduğu için bir memeyi sonuna kadar emzirmeli ya da sağmalıyız. süt gelmezse bile 5 dakika kadar daha sağmaya devam edin diyorlar. umarım sütümüz bol ve faydalı olur bebişlerimize.

Merhaba kızlar :) ben ekim annelerindenim haftalarimiz yakın size bi iki sorucagim... benim arada belimde ve kasiklarimda sanci oluyor sonra geçiyor sizde de oluyor mu bu normal mi acaba..? Bi de gece uyuyamiyorum aniden nefesim kesilip uyanıyorum benim gibi olanlar ne çözüm buldunuz bunun için ne önerirsiniz. ..

MarV-el magnezyum kullanıyormusun? Benimde o şekilde agrılarım ve kasılmalarım vardı magnezyuma başladım 3 hafta oluyo şükür geçti. Uyku problemi korkutmak gibi olmasın ama daha da artacak zombi gibiyim 3 saatlik uykuyla duruyorum gecr uyku yok. Yüksek yastık kullanmayı dene belki işe yarar

ajenjo yazdıklarını not aldım teşekkürlerrrr bol bol emzirmek su içmek ve galiba herşeyin başı stresten uzak durmak. Stres çok etkiliyo diyolar bana annem teyzem çevremdekiler.

C ceren151115 hemen bakıyorum canım teşekkürler ne renkler tercih ediceksin bana hep kanamadan dolayı karışıyolar çokmu kanama olcak yaa

ben beyaz alacağım canım kanama olursada onunda önlemini aldım anwatda leke çıkarıcı sprey var kan lekesini hemen çıkarıyor onu kullanacağım

Normalde sat tarihi baz alınır, bebeğin kilosu değişken bazen önde bazen geride ama bunun için sen zaten 32. Haftada doktorundan çalışabilir raporu alacağın için sana söyler ne yapacağını

Acaba doktorların özel muayenehaneleri olabilir mi ama her türlü devlet hastanesinde doğum yaptırıyorlar, bence kendini çok strese sokma rahat ol, bebiş ve sen iyi olun gerisi çok önemli değil

Magnezyum kullanmıyorum doktoruma söyliyim onu o zaman canım... 3 yastıkla uyuyorum ama yine de uyku yok malesef rabbim yardımcımız olsun...

Çok teşekkür ederim canım inş sağlıkla doğarlar

Canim bebegin kilosu için bişey dedi mi doktorun benimde geçen hafta 1400 kiloydu bir hafta önden gidiyo şekeri kes tamamen falan dedi morelim bozuldu sana bi soriyim dedim
Benimde 1 temmuzda gittiğim de 1450 gr dı bebek 28+0 dım o zaman bana demedi şekeri kes falan diye zaten sürekli takip ediyorum şekerimi makine var evde bence sende takip et dün mesela söylemesi ayıptır baya waffle yedim yarım saat sonra ölçtüm 115 çıktı şekerim bi yarım saat sonra ölçtüğümde 65 çıktı benim şekeri tamamen kesmem imkansız çünkü hemen düşüyor şekerim habire tatlı biseyler yemem lazım sende şeker yüksek çıkmadıysa endişelenme moralini bozma bence

Bugun hastaneden aradilar canim tokluk sekerim 90 mis gizli sekerim de yokmus çok şükür sevindim gercekten :) bebege zarar vermesin de napalım tombis olsun biraz. Doktor kes dedi ama bende kesemiyorum şekeri hele kiraz üzüm kavun karpuz az yiyorum ama yiyorum. Dun artik canim o kadar tatli çekti ki tv izliyorum ama gözümden sutlac baklava dondurma geçiyor. Esime dedim ben dayanamiycam azicik dondurma yiycem diye bi kaşık yedim artık o kadar mutlu oldum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…