Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
O isleme tipta amniyosentez deniyor. 12. haftadaki ikili taramada bebegin nazal burun kemigi ve ense kalinligi olculuyor. Down sendromu riski hesaplaniyor. Eger olcumler sonucunda riskli bir bulgu olursa ki bu anormali dogurgan yastaki kadinlarin yalnizca %2 sinde goruluyor demisti doktorum, uclu tarama ve amniyosentez yapiliyor. Ikili tarama verileri %65 dogruluk payina sahip. Doktorun gerek gormedigi durumlarda uclu tarama ve amniyosenteze girmeyin derim. Ayrica eger bakilmasi gerekiyorsa da baktirin. Islem olarak cok basit, 2 dk surmuyor. 2-4 hafta arasinda da bebekte tum kromozom anormalileri ogrenebiliyorsunuz. Dusuk riski %1-2 bu arada. Ama isinin uzmani bir perinatologa yaptirildigi zaman hic sorun olmuyor. Icinizi ferah tutun. Saglikli gebelikler.

Mrb kizlar bende eylul annesi olarak gorunuyo suan ama ikinci hamileligim oldugu icin ve sezeryan oldugum.icin aguatosda olabilir tabi rabbim bilir. Rabbim hepimze bebislerimize saglik versin. Insallah cok guzel hamilelik geciririz

Canim cok tatlisin ya alnina surecegin yagin minnacik bebege nasil bir etkisi olabilir :)) Genelde 4. aydan itibaren karin buyudugu icin kullanin diyorlar ama anneden anneye farkediyor tabi. Birkac kere kullan yagi, faydasini gormezsen baska bir tedaviye gecersin.

Benim hamilelik belirtilerim yok olmaya başladı göbeğin falan indi bebisime bisey olmasından korkuyorum aranızda böyle bir durum yaşayan var mi
Sakin canim relaxx :) Bebegini suan en cok etkileyen stres hormonu. Benim de neredeyse hic belirtim yok. Zaten gobegin bebek degil suan gaz tamamen. Benim de gunduz inip aksam sisiyor mesela.

Sakin canim relaxx :) Bebegini suan en cok etkileyen stres hormonu. Benim de neredeyse hic belirtim yok. Zaten gobegin bebek degil suan gaz tamamen. Benim de gunduz inip aksam sisiyor mesela.
Sakinim zaten Allahın dediği olur benim tanıdığım hamileyken 30 kg bidon kaldırmış gene de birşey olmamış ocağı varsa zaten olur

Canım ya çok teşekkür ederim yazdığın için:) içeriğinde A ve E vitamini var, paraben de var, a vitamini de hamilelikte fazlası sakıncalı biliyorsundur ama tabi oral yolla olan fazla miktarları zararlı ama ne bileyim ilk bebiş olunca ben biraz fazla pimpirikli oldum:)

ayrıca ikizlere hamile arkadaşım var 10 gün sonra doğum yapacak o tavsiye etmişti,hattaçok faydasını gördüm,güneş lekelerim vardı onlara bile çok iyi geldi der hep
Yaa çok sevindim şimdi, arkadaşın ne zaman başlamıştı, abimlerin komşusu kullanmış o da çok memnun ama hamilelikte kullanımına dair bilgim yok işte.

Bende annemin yanında kalıyorum .sen ne zamana kadar kalacaksin
Cuma gelip pzt dönmek istiyorum
İş çok maalesef daha fazla kalmam pek mümkün gözükmüyor...
Daha çok kalmak isterdim halbuki bu dönemde anne desteği çok iyi olurdu...

haftaya ben de ucak yolculugu yapacagim. merakla bekliyorum ne olacak :)) doktorum sorun yokdedi ama goruces bakalim
Canım ben de 9 haftalıkken yaptım.
raporumla gittim oraya
Bi sorun olmuyor tabii ama mide bulantılarım problem oldu bana. İnş senin öyle olmaz. :)

ama diyim kizlar, esleri de boslamayalim :) annelerin yani da rahat ama kocayla gecen guzel aksam gibisi var mi çekirdek aile

bu arada ben de nihayet gittim kendi doktoruma, kanama alani cok kucuk bebege de yakin degilmis. progesterani biraktiriyor zaten bebegin dusecegi varsa yani sagliksizsa progesteran bir ise yaramaz dedi.. Tahlilleri de saglik ocaginda yaptir haftaya cunmartesi gorusuruz dedi.. Yalnız progesterani biraktirmasi beni tedirgin etti biraz

Canım geçmiş olsun. Tedirgin olma gerçekten eğer sağlıksız bi gebelik ise progestan ise yaramaz.. içini ferah tut bak bebekten uzakmış hem kucukmus genellikle geçiyor bu durumlar.

Canım doğru söylüyor doktorun. Güven doktoruna... Zaten vücudumuz onları yeteri kadar koruyor sen merak etme

Valla benimkisi ben nereye o oraya zaten. Ayrılamıyoruz
Şaka bi yana bir nazar boncuğu da koyayım
o zaman masallah sizee :) benim annem de bana bakacagi yerde kizimi alip kacti haftasonu dinleneyim diye, kocan baksin sana dedi :)) bu arada benim esimde asermeler basladi, sizde baslayan oldu mu? adamin cani kestane cekiyor gun boyu kestane sayikladi canim ceksin diye, sonra bende acidim adama al madem ben de isterim dedim saat 10da disari cikti kestaneye :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…