büyümeleri iyi değil dedi sadece ben direk cocuğa zararı olurmu dedim oda yok olmaz ama patlarsa cok ağrı yapar dedi.. patlayacak gibide durmuyor esnek görünüyorlar dedi ama gene de keske kücülse belki bir dahaki sefere küçülür 4 hafta sonra gel dedi.. sence baska doktora gideyimmi 2 hafta sonra baskası ne diyecekk bakalım.Ben klomenle hamile kaldım, 3 adet yumurtam vardı çatlatma iğnesi olmuştum, hamile kaldım, keseyi görödüğümüzde 4+2 haftamdaydım, 41,2 mm kistim vardı doktor birden fazla yumurta olunca oluyor, hamilelikte bebeğin gelişimi için ihtiyaç duyulan hormonları salgılıyor bu kist, korkacak bir şey yok, zaten zamanla kayboluyor dedi, 7. haftamda kalp atışları için gittiğimizde 29 mm düşmüştü, 2 li test için 4 martta kontrolüm, inşallah kaybolmuş olur. Doktorun büyümesiyle ilgili bir yorum yapmadı mı?
kalp atısından sonra dktor bana 4 hafta sonra gel dedi sanırım bana da ikili tarama yapacak arkadaslar.. 2li tatamada yanımızda birsey götürmemiz lazımmı bide eşlerimizden de mi kan alınacakEnse kalınlığı ve burun kemiğine baktırın yeter diyen de var, öteki türlü yaşlarınız 4 yıl önceye göre ilerlediğ iiçin risk daha fazla çıkacak, trizomi değerleri hakkında bilgim yok, için nasıl rahat edecekse, sonuçta risk taraması.
Ben ilk hamile kaldığımda sol tarafıma yatamıyordum, ben de bebekten zannediyorum, meğer kistim sol taraftaymış, sonra o ağrı kayboldu zaten küçüldüğünü hissettim, varlıkları bile sancı yapıyor, Allah korusun patlaması sanc yapar tabii, sen başka bir doktora daha görün en azından ortak fikirdeler mi onu görürsün, inşallah bir sonraki kontrolünde küçülmüş olur.büyümeleri iyi değil dedi sadece ben direk cocuğa zararı olurmu dedim oda yok olmaz ama patlarsa cok ağrı yapar dedi.. patlayacak gibide durmuyor esnek görünüyorlar dedi ama gene de keske kücülse belki bir dahaki sefere küçülür 4 hafta sonra gel dedi.. sence baska doktora gideyimmi 2 hafta sonra baskası ne diyecekk bakalım.
Doktor benden herhangi bir şey getirmemi istemedi, ne gibi bir şey mesela? Eşimin gelmesini de istemedi ama zaten beraber gideceğiz, eşimden kan alınacağını sanmıyorum ama, öyle bir şey varsa da ben bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar yazarlar.kalp atısından sonra dktor bana 4 hafta sonra gel dedi sanırım bana da ikili tarama yapacak arkadaslar.. 2li tatamada yanımızda birsey götürmemiz lazımmı bide eşlerimizden de mi kan alınacak
tamam cnm özele gidiyordum önümüzdeki hafta ici tıpa gideyim bi orda prof hocalara görüneyim dediğin gibi cok sağolasın..Ben ilk hamile kaldığımda sol tarafıma yatamıyordum, ben de bebekten zannediyorum, meğer kistim sol taraftaymış, sonra o ağrı kayboldu zaten küçüldüğünü hissettim, varlıkları bile sancı yapıyor, Allah korusun patlaması sanc yapar tabii, sen başka bir doktora daha görün en azından ortak fikirdeler mi onu görürsün, inşallah bir sonraki kontrolünde küçülmüş olur.
Ben iki gündür folik asitle birlikte içiyordum ya keseyim hemen çok teşekkür ederim canım salı günü kendi drma randevum war sanırım haftam dolayısı ile folik asidi kesicek vitamin yazacaktı. Idrar yolu enfeksiyonu iğrenç ötesi ya iğrençCanim onu icince folik asite gerek yok. Bu arada idrar yolu enfeksiyonu bulanti yapar dedi dr. Serum takviyesi gerekli demisti. Birde kusma olduğu icin decavite baslatti erkenden. Vitamin almalisin dedi. Devlet hastanesindeki dr dedi.
Canım o yüksek ses müzik dedigin şeyden daha önce bana da oldu bi kac kere haklısın çok gercekciydi ama ben ailevi olarak sorunlar yaşıyordum o an ve psikolojim çok iyi değildi. İlk başta bişey anlamadım ama sonraları beni korkutmaya başlamıştı sonra geçti çok sukur bence stresten uzak dur ve yatmadan ayet el kursi ve fatiha oku .Bu gece ben cok ilginc bir durum yasadim paylasmak istiyorum sizlerle...Ben ruyalara pek inanmam, gun icinde bilincaltimizin urunleri oldugu inancindayim. Normalde yuzu koyun yatan biriyim cocuklugumdan beri. Fix dalma pozisyonumdur ve suan ne kadar dikkat etsem de sabah yuzu koyun uyanarak buluyorum kendimi. Neyse, dun gece ayni bu pozisyon uyuyakalmisken bir anda gozumu actim ve bir erkek sesi bana don onunu Gamze , yine ayni sekilde yatmissin dedi. Tamam dedim ama donmedim. Ardindan son ses muzik sesi yukselmeye basladi. ama ne ses kulaklarim patlayacak gibiydi. Sonra dondum onume. Gozlerim acik bu arada. Esime baktim, fosur fosur uyuyodu. Sabah sordum sen mi uyardin beni gece yarisi diye, yok oyle bir sey dedi. Resmen hayatimda ilk kez uykumda sinyal aldim. Bilincimin acik olduguna yemin edebilirim. Bu tarz bir olay yasayaniniz var mi? Etkisindeyim halen..
az önce bir arkadas yazmız ya hani 2012de 2li tarama taptırdım.. eşim 31 yas ben 28 simdi gene hamileyim yaptırmama gerwk varmı yamıs ondan sordum cnm bende hiç bilmiyorum zaten bende hep eşimle gidiyorumda her hamilelikte yapılması lazımdır bence onun demi 4 sene içinde riskler artmıs olabilir ondan sordum eşimizden de mi kan alacaklar die.. neyse kafa karıstırmıyım hiç... bütün cvpların icin cok teşekkürler. hakkını helal etDoktor benden herhangi bir şey getirmemi istemedi, ne gibi bir şey mesela? Eşimin gelmesini de istemedi ama zaten beraber gideceğiz, eşimden kan alınacağını sanmıyorum ama, öyle bir şey varsa da ben bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar yazarlar.
Rica ederim canım, helal olsun, sen de helal et, burada kafamıza takılan her şeyi soruyoruz zaten. Ben annenin yaşını etken diye biliyorum, ve testler de anneden alınan kan ile yapılıyor diye biliyorum ama emin değilim tabii. Sonuçta tecrübem yok, Allah nasip ederse ilk bebeğimiz olacak. Rabbim hepimizin kucağını sağlıklı bebişlerle doldursun inşallah.az önce bir arkadas yazmız ya hani 2012de 2li tarama taptırdım.. eşim 31 yas ben 28 simdi gene hamileyim yaptırmama gerwk varmı yamıs ondan sordum cnm bende hiç bilmiyorum zaten bende hep eşimle gidiyorumda her hamilelikte yapılması lazımdır bence onun demi 4 sene içinde riskler artmıs olabilir ondan sordum eşimizden de mi kan alacaklar die.. neyse kafa karıstırmıyım hiç... bütün cvpların icin cok teşekkürler. hakkını helal et
Canım korkma normal bence de Benim de bi günüm bi günümü tutmuyor sakin ol ve tadını çıkar :)arkadaslar 7+6 haftalıgım 5-6 gündür mide bulantım baslamıstı ve her gün bir öncekinden daha şiddetli oluyordu, hatta ev kokuyordu gündüzleri hep dışarda duruyorsum ama bu sabah ne bulantı ne koku vardı bende keyfini çıkardım bir sürü yemek yaptım ama içime bir kurt düştü, acaba cocğuma birseymi oldu nasıl anlayabilirim siznde basınıza geldimi aniden bulantı yok olurmu.. göğüslerim hala şiş ağrıyor.. tek belirti bu var
Aynı benarkadaslar 7+6 haftalıgım 5-6 gündür mide bulantım baslamıstı ve her gün bir öncekinden daha şiddetli oluyordu, hatta ev kokuyordu gündüzleri hep dışarda duruyorsum ama bu sabah ne bulantı ne koku vardı bende keyfini çıkardım bir sürü yemek yaptım ama içime bir kurt düştü, acaba cocğuma birseymi oldu nasıl anlayabilirim siznde basınıza geldimi aniden bulantı yok olurmu.. göğüslerim hala şiş ağrıyor.. tek belirti bu var
Rica ederim canım çok geçmiş olsun...tamam cnm özele gidiyordum önümüzdeki hafta ici tıpa gideyim bi orda prof hocalara görüneyim dediğin gibi cok sağolasın..
Ben de akşamları 4-5 aylık hamile gibi hissediyorum kendimi ,sabah uyandığımda karnım inmiş oluyor, sabah ile akşam bile farklı oluyor, kafaya takmamaya çalışalım her değişimi, çünkü içeride sürekli bir şeyler değişiyor, dışarıda da değişmesi normal.Canım korkma normal bence de Benim de bi günüm bi günümü tutmuyor sakin ol ve tadını çıkar :)
Yok canım eşlerin gelmesine gerek yok onlarla ilgili bisey yapılmıyor yanımızdada hic bisey götürmüyoruzDoktor benden herhangi bir şey getirmemi istemedi, ne gibi bir şey mesela? Eşimin gelmesini de istemedi ama zaten beraber gideceğiz, eşimden kan alınacağını sanmıyorum ama, öyle bir şey varsa da ben bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar yazarlar.
Ben de yaşadım sanırım, zaten kış gününde yaza özgün şeyler aşermekten korkardım, öyle şiddetli değildi ama 2-3 sefer söyleyince eşim gitti aldı geldi, benimki öyle zor bir şey değil, ondan söylemeye çekinmiyorum, dondurma diye tutturdum bugün, eşim hasta olursan sıkıntı olur falan diye geçiştirmeye çalıştı ama sürekli söyleyince aldı geldi ne yapsınkızlar bugün galiba ilk aşermemi yaşadımne olduğunu söyleyip sizin de canınızı çektirmeyeyim ama sanki bir anda her yer ondan koktu. Allah' tan şanslıyım da evin orada bunları yaz-kış getiren bir yer var, umudum orada bulmak :)
Ay benimde aksamları okadar büyüyorki oglumda karnım kücücüktü bu dönemde hic yoktu esim sürekli senin karnın nasıl bu kadar büyüdü ya kocaman diyip diyip karnımı cogu kisi hamile oldugumu bilmiyor ama daha fazla saklayamıucam galiba karnım ele vericek beni kiloda aldım zaten:)Ben de akşamları 4-5 aylık hamile gibi hissediyorum kendimi ,sabah uyandığımda karnım inmiş oluyor, sabah ile akşam bile farklı oluyor, kafaya takmamaya çalışalım her değişimi, çünkü içeride sürekli bir şeyler değişiyor, dışarıda da değişmesi normal.
Ay benimde aksamları okadar büyüyorki oglumda karnım kücücüktü bu dönemde hic yoktu esim sürekli senin karnın nasıl bu kadar büyüdü ya kocaman diyip diyip karnımı cogu kisi hamile oldugumu bilmiyor ama daha fazla saklayamıucam galiba karnım ele vericek beni kiloda aldım zaten:)
Ay 12 temmuz cok erken o zaman dogmasin...dün gece rüyamda 12 temmuzda doğum yaptığımı gördüm :) doktor kız olduğunu düşünüyor rüyamda oğlum oluyor; diyorum böyle kız mı olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?