- 21 Ocak 2008
- 6.393
- 3.601
- 373
Bende hep bunu dusunuyorum acaba parasi olmayanlar ne yapiyor ,, allah yardimcilari olsun hepsininBen ikizler için 450 verdim.çünkü burası Ortadoğu bataklığı.Allah fakire yardım etsin,çok şükür paramız var da odeyebiliyoruz ,garibanlar ne yapıyo acaba?
Insallah canim güzel haberlerle donersin, ,,,,,, off bu kadar olamaz ya insan o sanciyla kendindemi sanki ben dogumda okadar bagirdimki ebeme ve Ebem üstüne gelip saclarrimi oksadi beni teselli etti ve müslüman olmamasina ragmen merhametine hayran kaldim, , ama Tr de müslüman bir ulkede devlete giden bu muameleyi goruyor sanki hayrina yapiyorlar bu isiNe güzel ya sen birde buradaki devlet hastaneleri gör kızımda doğum için devlete gitmistim şok oldum resmen doktorlar resmen dovuyorlardi sancı çeken kadınları ben sancı çekerken bi bağırdım bi baktım bir doktor bana sakın bağırma kipirdama diye bağırdı ayyy deli oldum ben burdan çıkacam dedim burda doğuram dedim 7 santim açıklıkla dogumhaneden kaçtım resmen özele gittim orda doğurdum eee ben bunu yapabildim ama yapamayanlar susup beklediler içim acıdı genel yapmak istemiyorum ama buradaki devlet hastaneleri berbat gordugum kadarıyla
İnşallah sonuçlarınızı temiz çıkar bende randovu aldım az önce çarşamba günü detaylı ultrasyonda gidecem inşallah
olbey kraft dondy ne bulunmaz birşeymiş. Sen demiştin yanlış hatırlamıyorsam bana. Komşumda görme şansım oldu efsane bir cihaz. Şansımıza izmirde bir mağazada bulduk yarın alıp getireceğiz
sağol CnmAyy ne güzelhayalimi yaşayacak ufaklık
2 kız kardeş gibisi var mısağlıkla gelsin
Paran varsa rahat yaşayabilirsin turkiyede yoksa surunursun katılıyorum bu sözüne deli cesaretiydi halen bende şaşırıyorum o cesaretime bide demezler mi gidersen bebeğin ölür düşün nasıl etkilenmissem artık ortamdan tüm risklere rağmen çıktım çok sükur rahat doğurdum özelde buda bana ders oldu bak işte sana yapılan muamele ne güzelmiş sen anlattım özendim vallahInsallah canim güzel haberlerle donersin, ,,,,,, off bu kadar olamaz ya insan o sanciyla kendindemi sanki ben dogumda okadar bagirdimki ebeme ve Ebem üstüne gelip saclarrimi oksadi beni teselli etti ve müslüman olmamasina ragmen merhametine hayran kaldim, , ama Tr de müslüman bir ulkede devlete giden bu muameleyi goruyor sanki hayrina yapiyorlar bu isigercekten senin icinde cok zormus ne cesaretle 7 santim acikla terketmissin,,,,,,, adelet yok ya Turkiyede sadece Parasi olan yasayabilir malesef
Cok sukur bisey olmamis canim cok büyük bir cesaret gercekten allah kimseye yasatmasin baska bir grupta arkadasimiz devlete gidiyor die bebegini hic goremiyor adam akıllı bir resim vermiolar kadin okadar ozeniyorduki tam net resim paylasanlara gercekten cok uzuluyordumParan varsa rahat yaşayabilirsin turkiyede yoksa surunursun katılıyorum bu sözüne deli cesaretiydi halen bende şaşırıyorum o cesaretime bide demezler mi gidersen bebeğin ölür düşün nasıl etkilenmissem artık ortamdan tüm risklere rağmen çıktım çok sükur rahat doğurdum özelde buda bana ders oldu bak işte sana yapılan muamele ne güzelmiş sen anlattım özendim vallah
Solante pregna kullanıyorum canım ben, hamilelikten öncesinde de bu markanın hamile için olmayanını vermişti banaKizlar doktorunuz gunes kremini tavsiye etti mi ve hangi markayi tetcih ettiniz?
Canim kilo kismina takilma sonucda bilgisayar üzeri otomatik hesap yapiliyor, ,, benimde kizimda dusuk cikardi ama tahmin ettikleri gibi cikmadi, ,,,, bende 20 haftalik giricem ayrintiliya heyecanla bekliyorum cunku cinsiyetinide ogrenicemBen devlete gidiyorum ayrıntılı ucretsiz .her devlet hastanesi bir değil ben trabzondayim hastane yeni doktorlar ilgili tek kişilik odaları var. Doktor çok da insanini bulmak zor allah iyi insanlarla karsilastirsin inşallah . bende kontrole gittim bugün 249 gr mı dedi diye hatırlıyorum burada takvime göre az kafama takıldı genel durum iyi kilo düşük falan da demedi.daha gerçi çok değişir ama işte takılmadan gecemiyoruz 2 hafta sonra ayrıntılı ultrason 21 le 23 hafta arasında bakılıyormuş. Ama erken giren var sizde her hastane farklı Demekki
Canim kilo kismina takilma sonucda bilgisayar üzeri otomatik hesap yapiliyor, ,, benimde kizimda dusuk cikardi ama tahmin ettikleri gibi cikmadi, ,,,, bende 20 haftalik giricem ayrintiliya heyecanla bekliyorum cunku cinsiyetinide ogrenicem
Doktor pipi diye kordun fotosu vermiş demek :)Yok canim bu Foto icin yorumladim ben yani detaylidada gorunmusse pipi erkekdir ama bu Fotoda kordon üste gelmis; ) saglikla gelsin insallah pasa
Ayy insallah kizdir bebegin canim ne güzel oglunda varmis, ,, rabbim hepimizin gönlündekini nasip etsin insallah hayirli saglikli olsunlarda önemli olan bu,, insallah detaylida tam ogrenirsin sendeEvet cnm okuyorum hâlâ ogrenemedin heyecanlı bi durum.ben 17 haftada bobreklerime ultrason çekildi radyoloji uzmanına rica ettim cinsiyet bakar misin diye o zamana kadar göstermedi kız dedi kesin mi sordum 3 kere kesin dedi bugün kendi doktorum baktı cinsiyete sırtı dönüktü poposundan asa bi çıkıntı yok dedi yüzde 90 kız dedi ama net göremedim sen yine alışveriş yapma dedi. Oda kesin dese tam inanacaktim benim huyum galiba.çok kız istiyorum tabi oncelik sağlık bi oglum var çünkü kız olacağına inanamiyorum :) allah seninde gönlüne gore versin inşallah.sağ salim zamanında saglikla gelsinler :) sağol cevap icin
Yok canim ya batil seyler Bunlar daha bu gibi ne inanclar var hamilelik hormonlarindan takintili oluyo insan,,,Kızlar iyi geceler size acil bişey sorucam nerden duydum hatırlamıyorum ama aklımda kalmış hamile kadın yanan ateşe bakmaz iyi degildir falan filan die bizde az önce yürüyüşteydik çöpün yanında ateş yanıyodu ve baktım sonra aklıma geldi evet biliyorum saçma ama hamilelik işte aklımda kaldı belki normalde takılmam böyle bişeye ama ne bileyim ya ne dersiniz duyan varmı bötle bişeyii
canım batıl inançlar bazen niye gerçekleşir gibi olur işte hep biz kafamıza takıyoruz diye. insanın kendini şartlandırmasına çok inanırım. bi kadın varmış annemin tanıdığı, bişi olduğunda hep 'ateşlerde yanayımki..' deyip başlarmış söze. genç yaşta yanarak ölmüş kadıncağız. sen hemen gül geç, kendini de kötü hissetme, hamilelik neler düşündürüyor insana neler. çoğu zaman kendi halime gülüyorum yaptıklarıma filanKızlar iyi geceler size acil bişey sorucam nerden duydum hatırlamıyorum ama aklımda kalmış hamile kadın yanan ateşe bakmaz iyi degildir falan filan die bizde az önce yürüyüşteydik çöpün yanında ateş yanıyodu ve baktım sonra aklıma geldi evet biliyorum saçma ama hamilelik işte aklımda kaldı belki normalde takılmam böyle bişeye ama ne bileyim ya ne dersiniz duyan varmı bötle bişeyii
ya aslinda dondy olsun swingler olsun (mammaroo vs) deneyip alinmasi gereken seyler. cunku cok para veriyosun ve bebek sevmeyebiliyo. severse acaip isine yarar o kesin canim. gule gule kullanin insallah
Ayy insallah kizdir bebegin canim ne güzel oglunda varmis, ,, rabbim hepimizin gönlündekini nasip etsin insallah hayirli saglikli olsunlarda önemli olan bu,, insallah detaylida tam ogrenirsin sende
:)))) canım yaa nasıl güzel açıklamışssın, teşekkür ederimmmmoncelikle cok guldum :)) bildiim yerden sormussun. iki arabayi da kullandim. graccoyu ogluma almistim o zaman trde cok az satisi vardi. araba kullanim olarak guzel ama oto koltugunda terfi ettiginiz an atmak isteyeceksin. baston gercekten elzem bisi tek de olsan cift de olsan. cunku cocuk kucakta rahat etmeyecek, sicakta terleyecek, uyumak isteyecek vs vs gibi nedenlerden hayatinizin 2,5 yilinda araba bir sekilde isteseniz de istemeseniz de sizinle olacak. 700-250= 450 ve ustune ikinci baston maliyeti minimum 300-400 toplam 750 800 mu; yoksa 1199 - 500=700 mu. maliyetiniz ortalama bi baston arabayla basa bas cikar. dersen ki ikinci araba maclaren falan olsun o zaman katlar bile. ozetle vereceginiz karar bu.
neden graccoyu degistirmeniz gerekecek dersen; bebek buyudukce ve onun bakimiyla ilgili tasidigin sey sayisi azaldikca yuklerini hafifletmek istiyorsun. yeri geliyor arkadas yurumek istiyor bir elinde araba bir elinde bebek oluyor. hem zaten gracco katlaninca oyle pek kucuk bir araba olmuyor bagajda kapladigi yer vs de bir sure sonragozune batmaya baslyor. yani basta bebegi korusun, sarsmasin, saglam olsun, pofidik olsun rahat etsinler bi sure sonra yerini bi iskelet bi kumas ufak tefek bisi olsuna birakiyor. o nedenle gracco seni sonuna kadar goturen bi araba olmayabilir.
bizde durum bu sekilde ilerledi, hatta ben sana kullandigim sling ve kangurulari da anlatayim bi ara ama ne olursa olsun bebek arabasi 2,5 sene bazen sadece bizim cantalari tasisa da hep hayatimizda oldu :) sizde nasil ilerler yasayip goreceksiniz sanirim. ama ben maliyet acisindan bakinca bile hala chicco ucuza gelir diyoe dusunuyorum.
bu arada chicco liteway plusi kardesime dogum hediyesi almistim gecen yil. cok da kullandim. ben kendi maclarenimizle kiyasayinca cok akici gitmedigini dusunuyorum ama kendi segmentinin en basarili ornegi yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?