- 21 Ocak 2008
- 6.393
- 3.601
- 373
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #2.141
Masaallah canım sana ya resmen hazırlığına imrendim. Benim bebek anneden yana pek bir tembel :) temelden ziyade geçmişteki kaybımdan dolayı inan bir parça birşey almadim buraya takiliyorum ki sizin hazırlıklarını belki beni heveslendirir ama yine de tam alicam dur diyorum kendime. Aslında herşey kafamda ama son Dr kontrolumu bekliyorum sonra hepsini aynı anda siparis edecegim Allahın izniyle. Yetiştiği kadar artık ama listen çok iyi olmus okudukça aaa evet bu da olmalı diye okudum :) çok teşekkürler.Canım ben çantama koydukalrımı yazayım,
Hem unuttuklarım varsa ilave gerekenler varsa , yazılırsa sevinirim, hem de faydalanan olur belki,
Anne için;
3 adet pijama takımı (Şu anda bile çok terliyorum, hastanede duş alamazsam değiştirme ihtiyacını düşünerek fazla aldım)
1 adet sabahlık
1 adet gecelik
2 adet emzirme atleti
2 adet emzirme sutyeni
6 adet kullan at külot
4 adet depend hasta külodu
2 adet penye külot
4 adet uzun -gece pedi
1 çift sabo terlik
1 çift lohusa terlik
2 çift çorap
1 çift avent göğüs kalkanı
6 çift lansinoh göğüs pedi
1 kutu lansinoh göğüs kremi,
1 adet minik havlu
1 adet el-yüz havlusu
2 adet minik sabun
1 adet diş fırçası
1 adet diş macunu
1 rulo kağıt havlu
1 paket peçete
1 adet rollon
1 adet jhonsons baby kolonya
2 adet minik şampuanı
1 adet yüz yıkama jeli
1 adet lohusa tacı
2 adet toka,
1 adet tarak,
1 adet ayna,
5 adet kirli iç kıyafeti için buzdolabı poşeti
1 adet büyük boy büzgülü kirli kıyafet poşeti
Bebek için;
3 adet iç dış tam takım( ayrı ayrı poşetlere koydum, iç body-zıbın, patikli alt, üst zıbın, eldiven, şapka, çorap, her bir poşete birer tane de bebek bezi koydum, setlerin önlüklerini ayrıca koydum, hemşire önlük giydirmiyordur diye vermeye gerek görmedim )
2 adet battaniye
2 adet yedek çıtçıtlı body
1 adet tulum
1 adet penye yelek
2 adet ağız mendili
1 adet minik havlu
1 adet müslin kumaş örtü
5 adet yedek bebek bezi
1 adet sudokrem pişik kremi
10 adet temizleme pamuğu
2 adet kullan at alt değiştirme bezi
1 paket unibaby yenidoğan ıslak mendili
3 adet emzik ve kutuları
1 adet 120 ml 1 numaralı philips avent cam biberon
1 adet ana kucağı
1 adet lansinoh 2 li elektrikli süt sağma makinası
1 adet silikon kaşık
10 adet Küçük boy kirli poşetleri
1 adet büyük boy kirli poşeti
Aslında bende o bardakları çok gerekli gördüğümden değil ama görüntü olarak hoşuma gidiyordu fiyatlarıda çok değildi elimdeki malzemelerle süsledim, şişedeki gül esanslı kolonya gittigidiyordan sipariş verdim istediğin esans kokulu ve renkte gönderiyorlar, iki litre aldım 50 adet için fazla bile geldi, bu siparişleri verirken 4-5 tane de o kağıt popnponlardan aldım zaten düz kağıt gibi geliyor internetten bakarak ponpon yapacağım, şimdilik erken diye yapmadım. Bunlar aslında çok pahalı şeyler değil içinde kalacağına yapabilirsinYa çok beğendiğim bunları.
Bende bardaklardan almak istedim ama kv gerek yok dediği için vazgeçtim.
Bu şişelerdeki kolonya mı? Sen mi hazırladın içlerini?
Bu kağıttan ponponlara taktım kafayı bu aralar. Evi süslemek için onlardan alayım diyorum. Balonlar rafyalar falan.
Her hastanenin listesi farklıdır, ben de hazırlamadan önce sormuştum hemşireye, ona göre ekleme çıkarmalar yaptım. O konu başka ama insanların hevesleri, özellikle ilk çocukta çok başka. Etraflarında zaten yapma etme diyen oluyordur ve bunalıyorlardır. Bu kadar empatik bir ortamda bunları duymak en son isteyecekleri şey. Bir de insan yapısıyla alakalı bir durum. Benim de nasipse kızım olacak, hiç bebek süsüdür hastane süsüdür uğraşmadım. Kimse de şaşırmadı çünkü yapım böyle. Evlenirken de böyleydim. Kıyafetleri desen pembeli, cici bicili neredeyse hiç yok. olabildiğince az sayıda ve sade tondalar. Ama tekrar ediyorum bu benim olaya bakış açım. Ne bu yönde yargılanmayı isterim ne de aksi bakış açısına sahip arkadaşlarımı yargılarım. Onların mutluluğuna ortak olmayı denerim. Size de tavsiye ederim. İyi akşamlar.Hastanenin doğum ücretine dahil ettiği liste elimde ama yükleyemedim üstümdeki elbiselerle de gitsem sıkıntı olmaz, tüm saydıklarınız var içinde ben sadece kendi giymek istediğim geceliğimi ve oğlumun bir adet kıyafetini götüreceğim mesela lohusa şerbetine süslemelere kadar herşey dahil zaten bu sebeple sormuştum. Herneyse eleştiri değilde genç bir annenin fikri olarak algıladığınız için teşekkür ederim hayırlı doğumlar dilerim size de...
Masaallah canım sana ya resmen hazırlığına imrendim. Benim bebek anneden yana pek bir tembel :) temelden ziyade geçmişteki kaybımdan dolayı inan bir parça birşey almadim buraya takiliyorum ki sizin hazırlıklarını belki beni heveslendirir ama yine de tam alicam dur diyorum kendime. Aslında herşey kafamda ama son Dr kontrolumu bekliyorum sonra hepsini aynı anda siparis edecegim Allahın izniyle. Yetiştiği kadar artık ama listen çok iyi olmus okudukça aaa evet bu da olmalı diye okudumCanım ben çantama koydukalrımı yazayım,
Hem unuttuklarım varsa ilave gerekenler varsa , yazılırsa sevinirim, hem de faydalanan olur belki,
Anne için;
3 adet pijama takımı (Şu anda bile çok terliyorum, hastanede duş alamazsam değiştirme ihtiyacını düşünerek fazla aldım)
1 adet sabahlık
1 adet gecelik
2 adet emzirme atleti
2 adet emzirme sutyeni
6 adet kullan at külot
4 adet depend hasta külodu
2 adet penye külot
4 adet uzun -gece pedi
1 çift sabo terlik
1 çift lohusa terlik
2 çift çorap
1 çift avent göğüs kalkanı
6 çift lansinoh göğüs pedi
1 kutu lansinoh göğüs kremi,
1 adet minik havlu
1 adet el-yüz havlusu
2 adet minik sabun
1 adet diş fırçası
1 adet diş macunu
1 rulo kağıt havlu
1 paket peçete
1 adet rollon
1 adet jhonsons baby kolonya
2 adet minik şampuanı
1 adet yüz yıkama jeli
1 adet lohusa tacı
2 adet toka,
1 adet tarak,
1 adet ayna,
5 adet kirli iç kıyafeti için buzdolabı poşeti
1 adet büyük boy büzgülü kirli kıyafet poşeti
Bebek için;
3 adet iç dış tam takım( ayrı ayrı poşetlere koydum, iç body-zıbın, patikli alt, üst zıbın, eldiven, şapka, çorap, her bir poşete birer tane de bebek bezi koydum, setlerin önlüklerini ayrıca koydum, hemşire önlük giydirmiyordur diye vermeye gerek görmedim )
2 adet battaniye
2 adet yedek çıtçıtlı body
1 adet tulum
1 adet penye yelek
2 adet ağız mendili
1 adet minik havlu
1 adet müslin kumaş örtü
5 adet yedek bebek bezi
1 adet sudokrem pişik kremi
10 adet temizleme pamuğu
2 adet kullan at alt değiştirme bezi
1 paket unibaby yenidoğan ıslak mendili
3 adet emzik ve kutuları
1 adet 120 ml 1 numaralı philips avent cam biberon
1 adet ana kucağı
1 adet lansinoh 2 li elektrikli süt sağma makinası
1 adet silikon kaşık
10 adet Küçük boy kirli poşetleri
1 adet büyük boy kirli poşeti
Sen ne kadar becerikli ve zevkli bir annesin öyleKızlar hazırlıklar bitti galiba kimseye bişey yazmıyor foto yollamıyor. Ben size yaptığım bikaç şeyi yollayayım o zaman
Eki Görüntüle 1864189 Eki Görüntüle 1864190
Bunları daha önce göndermiştim etiketleri de geldi yapıştırdım ve hepsini tamamladım
Eki Görüntüle 1864192
Bunlar da lohusa şerbeti bardaklarım aslında 30 tane gelmiş ben 20 tane istediğim halde ama ben 12 tane süsledim bana bunlar biraz görsel geliyor
Eki Görüntüle 1864198
Bunlarda lohusa terliğim tacım bebişim için saç bandı, ne kadar kullanırım bilmiyorum ama bulunsun dedim
Eki Görüntüle 1864199
minnoşuma saç bantları yaptım bir deevde fırsat buldukça bunları yapıyorum çok zevkli
Her hastanenin listesi farklıdır, ben de hazırlamadan önce sormuştum hemşireye, ona göre ekleme çıkarmalar yaptım. O konu başka ama insanların hevesleri, özellikle ilk çocukta çok başka. Etraflarında zaten yapma etme diyen oluyordur ve bunalıyorlardır. Bu kadar empatik bir ortamda bunları duymak en son isteyecekleri şey. Bir de insan yapısıyla alakalı bir durum. Benim de nasipse kızım olacak, hiç bebek süsüdür hastane süsüdür uğraşmadım. Kimse de şaşırmadı çünkü yapım böyle. Evlenirken de böyleydim. Kıyafetleri desen pembeli, cici bicili neredeyse hiç yok. olabildiğince az sayıda ve sade tondalar. Ama tekrar ediyorum bu benim olaya bakış açım. Ne bu yönde yargılanmayı isterim ne de aksi bakış açısına sahip arkadaşlarımı yargılarım. Onların mutluluğuna ortak olmayı denerim. Size de tavsiye ederim. İyi akşamlar.
O kadar soru sordum bitane cevap alamadım pes yani ne gündem oldu şu konu ya... o senin fikrin deyip geçebilirsiniz. Uzatmanızi anlamıyorum. Hepiniz ablam yaşindasiz saygısiz davranmamak için ne kelime kullanacağını şaşırıyorum yeter!!!
Ya şaşiyorum hayretler içindeyim gerçekten... ben zaten çok güzel olduğunu yazdım tugba hanımı tebrik ettim ve bana abartı geliyor dedim. Bunda ne var allah aşkına ya. Neden bukadar karşısıniz farklı düşünceye...Tuğba hanim ben israf etmiyorum zaten Kuzenler vs kullanıyoruz dedi güzel ozaman falan dedim. Bunları okumuyormusunuz
Benim yargılamak haddim değil zaten bunu belirttim daha önce! Ama toplanmış sizler hadsizlik yapıyorsunuz bana. Lütfen sizde benim fikrim saygı duyun ve eleştiri değil fikir beyanı olduğunu idrak ediniz. Üstelik ben direk tugba hanımı kastetmeden bqzi seylerde bana biraz abartı geliyor dedim neyse...Allaha havale ediyorumHer hastanenin listesi farklıdır, ben de hazırlamadan önce sormuştum hemşireye, ona göre ekleme çıkarmalar yaptım. O konu başka ama insanların hevesleri, özellikle ilk çocukta çok başka. Etraflarında zaten yapma etme diyen oluyordur ve bunalıyorlardır. Bu kadar empatik bir ortamda bunları duymak en son isteyecekleri şey. Bir de insan yapısıyla alakalı bir durum. Benim de nasipse kızım olacak, hiç bebek süsüdür hastane süsüdür uğraşmadım. Kimse de şaşırmadı çünkü yapım böyle. Evlenirken de böyleydim. Kıyafetleri desen pembeli, cici bicili neredeyse hiç yok. olabildiğince az sayıda ve sade tondalar. Ama tekrar ediyorum bu benim olaya bakış açım. Ne bu yönde yargılanmayı isterim ne de aksi bakış açısına sahip arkadaşlarımı yargılarım. Onların mutluluğuna ortak olmayı denerim. Size de tavsiye ederim. İyi akşamlar.
Farkındaysanız size verilen cevaplar da saygı çerçevesinde. Bu yüzden sinirlenmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Ben ilk lafınız "giydiği haram yediği helal" lafınıza takıldım ki eminim burada herkes bilimum eş dosttan duymuştur bu lafı. Sadece burada tekrarlanmasını hoş bulmadım. Tuğba Hanım gerekçesiyle cevaplamış ama sadece hevesi için hazırlık yapan arkadaşlar da okuyor yazdıklarınızı. Bu yönde fikirlerinizi kendinize saklayın. Hepimiz son aylarımızdayız ve ağızdan çıkan her söz önemli.O kadar soru sordum bitane cevap alamadım pes yani ne gündem oldu şu konu ya... o senin fikrin deyip geçebilirsiniz. Uzatmanızi anlamıyorum. Hepiniz ablam yaşindasiz saygısiz davranmamak için ne kelime kullanacağını şaşırıyorum yeter!!!
Yazım dilim neden antipatik geldi anlayamadım gayet ölçülü, ne yapmamı bekliyordunuz?Yazım dilinizin fazla antipatik olduğundan olabilir mi acaba?
Dakikalardır yazdıklarınızı okuyup ben bile gerildim. Ki gerilen sadece ben değilim farkındaysanız.
Çok fazla yeni arkadaşımız oluyor sizin gibi ama gelir gelmez sizin gibi giriş yapmıyorlar. Bazı fikirleri kendimize saklamamız çılgınlar gibi hormon fışkıran topluluklarda en idealidir.
Ayrıca sünnet konusunu sormuştunuz. Ben doğar doğmaz yaptırmayı düşünüyordum ama yapışma ve tekrar aynı operasyonu tekrar ettirme gibi riskleri olduğundan biraz daha ileri zamanlara erteledim. Özellikle yaz ayları sıcak nedeniyle bakteri üremesi vs gibi durumlara çok müsait. Havalar serinlediğinde düşünüyoruz.
Yazım dilim neden antipatik geldi anlayamadım gayet ölçülü, ne yapmamı bekliyordunuz?
Farkındaysanız size verilen cevaplar da saygı çerçevesinde. Bu yüzden sinirlenmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Ben ilk lafınız "giydiği haram yediği helal" lafınıza takıldım ki eminim burada herkes bilimum eş dosttan duymuştur bu lafı. Sadece burada tekrarlanmasını hoş bulmadım. Tuğba Hanım gerekçesiyle cevaplamış ama sadece hevesi için hazırlık yapan arkadaşlar da okuyor yazdıklarınızı. Bu yönde fikirlerinizi kendinize saklayın. Hepimiz son aylarımızdayız ve ağızdan çıkan her söz önemli.
Evet ben cümleleri dikkatli kurmaya çalışıyorum hala kırmayayim diyorum. Siz onca soru sormama rağmen, konuyu kapatmaya calisacaginiza bu konu üzerinde 5 altı hanim hadsizlik yapıyorsunuz. Neyse hayırlı dogumlar hepinize.Biz ne söylesek boş. Ölçünüz hadsizliğimize kadar uzandı.
Evet ben cümleleri dikkatli kurmaya çalışıyorum hala kırmayayim diyorum. Siz onca soru sormama rağmen, konuyu kapatmaya calisacaginiza bu konu üzerinde 5 altı hanim hadsizlik yapıyorsunuz. Neyse hayırlı dogumlar hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?