- 2 Ekim 2015
- 680
- 561
- 23
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #29.441
ben prima dan uren kazandim 20 gundur gelmesini bekliyorum vllaArkadaşlar bu arada sleppy marka bebek bezi var siteye kayıt olduğunızda numune ve alt açma gönderiyorlar ben denedim 4 tane yenidoğan bez birde alt açma bezi gönderdiler 3 gün içerisinde elime ulaştı benim . bezleri deneyeceğim hoşuma giderse internetten sipariş vereceğim kızım doğsunda bu arada ben prima 2 numara aldım 52 li 15 tl ye
ben yikmayi dusunmuyirum ya yikaninca eskiyor hemen utulicem sadeceHepsini aldım arkadaşım küvet ne singerini mojeden aldım şampuanını dalin aldım mustela falan çok pahalı kıyafetleri yıkamak içinde dalanın roxy sabun tozunu aldım nisan ortaları gibi kıyafetleri yıkayıp yerleştireceğim beşik kurulumu falan yapacağım
sağol canım cevabın için. ya tıpta uzmanlıkta yök ve sağlık bakanlığı kadrosu ile atanmıyorlar mı. dilekçe ile başvurulur ya izin verir ya vermez, nasıl olduda hocası sallamadı anlamadım. olmadı başka hoca ile tezini yapar bitirir. tam anlayamadım. ben diş hekimiyim ve bizde de şu an TUS un benzeri olarak DUS var uzmanlık sınavı olarak yeni gelenler öyle geliyor. ben eski bir asistanım DUS çıkmadan önceki sistemle sağlık bilimleri enstitüsüne bağlı doktora programı ile uzmanlık yapıyorum, bizde işleyiş biraz farklı oluyor. kadro ve doktora birbirinden bağımsız işliyo, farklı üniversitelerde benim mesela. kadrom olmasa da doktora dan atılmak, uzmanlığımın yanması diye birşey yok dışardan devam edip tamamlayabilirim. zaten doktorada bağlı olduğum enstitü ve tez danışmanım gayet iyi uzmanlığım da bitmek üzere, doğumdan önce bitecek inş o konuda bir sorun olmaz da. şimdilik başka bir çözüm bulana kadar kadrom saklı kalsın ücretsiz izin alıp eşimin yanına gideyim ve çocuğumu da kendim büyüteyim istiyorum. kadromun bağlı olduğu birim bir sorun çıkarmaz umarım. benim de bild kadarı ile de doğum sonrası ücretsiz izin amirin iznine bağlı değil. ama arkadaş hoca izin vermiyor deyince bir sorayım istedim.Canım eşimin arkadaşı genel cerrahide uzmanlığını yaparken son senesinde askere gidiyor , ama hocasına danışıyor , genelde doktorları Doğu'ya atadıkları için Gençken halletmek istiyor HOCASI tamam diyor , 12 ay askeri doktor olarak askerliğini yaptıktan sonra hocasına geri döndüğünü söylüyor HOCASI sallamadı senin yerine Başkasını aldım dedi geçti , 3 senesi gitti diye üzülmüştük ama tekrar tusa hazırlandı , yine aynı bölüm ama başka bir üniversiteye kabul edildi... Normal asistanlardada sıkıntı oluyor diye biliyorum , yinede önce hocanla sonra sonra bölüm Başkanıyla sonrada dekanla Görüşmek Lazım
ben de ayni durumdayim canim nefessiz kaliyorumKızlar ya ben bazen bayılacak gibi oluyorum son 1-2 haftadır. Birden kendimi kötü hissediyorum. 5-10 dk sonra geçiyor. Normalde tansiyonum düşüktür. 9-5. Acaba iyice mi düşüyor?
Doğrudur canım , ama üniversiteler kendi kafalarına göre takılan kurumlar , matematik Bölümü'nde asistan olan bi arkadaşım ayrılamadı , kadrolu eleman değiller, Sözleşmeli personel olduğu için yıllık yenileniyor sözleşmeleri, ilk 6 ay idare ettiler ama...samsunda uzmanlığını okuyan arkadaşımda ayrılamadı ücretsiz izne ...Canım askerlikle doğum izni farklı. Askerlikte çalıştığın yerden ilişkin kesiliyor, geri döndüğünde alıp almamak onlara kalmış. Ama doğum izninde kesilmiyor.
aynen ben de tum gun yattim bazen cok enerjik oluyorum bazen ölü gibi dayak yemis gibiyimCanım bende bugün öyleyim valla.. Hatta bugün yazdım buraya kendimi iyi hissetmiyorum diye bütün gün evde yattım ayaklarımın altına yastık koydum .. Tuvaletim geliyor gibi oluyor wc ye gidiyorum ama küçük tuvaletimi yapamıyorum düşün o kadar aşağıya inmiş bebiş .. Sende benim gibi sırt üstü uzam ayaklarını havaya kaldır yastık koy altına bebek aşağı indiği için sıkışmış hareketleri azalmıştır oda rahatlar sende..
sağol canım yanıtın için. memurların 16 haftalık ücretli iznin bitiminden itibaren 2 yıl ücretsiz izin hakkı var doğum nedeni ile onu biliyorum. ben de senin dediğin gibi amirin iznine bağlı değil diye biliyordum da arkadaş hoca izin vermiyor deyince acaba ben mi yanlış biliyorum dedim. benim bild kadarı ile dilekçe yazıp sonra ilişik keser gibi bildiğimiz ilişik kesme belgesi ama sebep olarak istifa veya naklen atama vs değilde doğum nedeni ile ücretsiz izin diye belirtip ilişik kesiliyor gerekli yerleri o evrakı dolaştırıp, sonra isteyince başlanıyor. neyse doğum iznine ayrılmadan bunları işyerine sorar giderim zaten.@Fidaan34 Canım hoşgeldinnn. Çok geçmiş olsun. Ben de 21. haftada kaybetmiştim. İnşallah yine hamile kalıp sağlıkla kavuşursun bebeğine.
@septemberlove @m_rv_Mandalinam07 Ücretsiz izinin sadece adı izin. Yoksa bunun için izin almaya gerek yok. Sadece kullanmak istediğinizi iş yerinize iletmeniz yeterli. Amirin insiyatifine bağlı bir şey değil. Bir de memuriyette ücretsiz için 2 yıl. Özel sektörde 6 ay. Ben hem yıllık iznimi, hem de ücretsiz izinimi alacağım. Tam 1 yıl ediyor. Özel sektörde yöneticiyim. Memur olsam 2 sene alırdım. İş kanununa bakabilirsiniz.
Bana gelecek ay aç karnına gel bakcaz dediben yaptırmadım canım çünkü dr hiç öyle bir şeyden bahsetmedi muayeneye gitmeden önce soracağım yapacak mıyız diye
Sözleşmeli personelin durumu biraz farklı ne yazık ki. En son ücretsiz izin kullanamıyorlardı. Umarım onu da bir an evvel düzeltirler. Sözleşmeli olan annenin bebeği neden annesinden erken ayrılmak zorunda kalıyor, hiç adil değilDoğrudur canım , ama üniversiteler kendi kafalarına göre takılan kurumlar , matematik Bölümü'nde asistan olan bi arkadaşım ayrılamadı , kadrolu eleman değiller, Sözleşmeli personel olduğu için yıllık yenileniyor sözleşmeleri, ilk 6 ay idare ettiler ama...samsunda uzmanlığını okuyan arkadaşımda ayrılamadı ücretsiz izne ...
sağol canım yanıtın için. memurların 16 haftalık ücretli iznin bitiminden itibaren 2 yıl ücretsiz izin hakkı var doğum nedeni ile onu biliyorum. ben de senin dediğin gibi amirin iznine bağlı değil diye biliyordum da arkadaş hoca izin vermiyor deyince acaba ben mi yanlış biliyorum dedim. benim bild kadarı ile dilekçe yazıp sonra ilişik keser gibi bildiğimiz ilişik kesme belgesi ama sebep olarak istifa veya naklen atama vs değilde doğum nedeni ile ücretsiz izin diye belirtip ilişik kesiliyor gerekli yerleri o evrakı dolaştırıp, sonra isteyince başlanıyor. neyse doğum iznine ayrılmadan bunları işyerine sorar giderim zaten.
Allah tan memuriyette öyle bir şey yok. Bildiğim kadarı ile istersen biraz çalışıp sonra izin alabiliyorsun, ya da biraz izin kullanıp belirttiğin tarihten erken gelip başlayabiliyorsun hatta sonra biraz çalışıp vazgeçip tekrar alabiliyorsun, 2 yıl geçene kadar işin suyunu çıkarabiliyorsun dermişimBelki dediğin gibi hocasıyla arası bozulmasın diye üstelememiştir. Bizim iş yerinde de nedense kimse ücretsiz izin kullanmaya cesaret edemiyor. İşten çıkarırlarsa diye korkuyorlar. En azından memuriyette böyle bir şey yok. İşten çıkaramazlar kanunun verdiği bir hakkı kullanmak istediğiniz için.
2 sene bebeğin yanında olabilmek çok güzel bence de. İnşallah istediğin gibi olur her şey.
Özel sektörde bir de kötü niyetli iş verenlere dikkat etmek lazım. Püf noktalarını biliyorlar. Mesela ücretli iznin bitmeden yazılı olarak ücretsiz izin istediğini söylemen lazımmış. Eğer geç kalırsan, önce yıllık iznimi kullanayım sonra ücretsiz iznimi kullanırım diye beklersen o arada ilişki kesebiliyormuş.
Allah hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah. 1 haziranda alırız demişti bana da doktorum her şey yolunda gitsin inşallahSelam kizlar herkes iyidir umarim.. Yine bir suredir giremedim.. Acayip bir siparis yogunlugu var.. Ne cok hamile var diyor insan bugun kontrolum vardi.. Dogum tarihim 27 mayis olarak kesinlesti gibi.. bebis 1430 gr. Olmus.. gayet iyiyiz sukurler olsun.. bugun hastane odalarina baktim ve begendim. Bahcelievler vital e gidiyorum. Spinal sezeryan 1500 tl olarak fiyat aldik.. geri sayim basladi artik.. 9 haftam kaldi
Can'ım sorma ben evde dopler cihazı olmasına rağmen kalbi 138 atmasına rağmen dayanamadım acile gittim , hareketleri yavaşladı diye , bu haftalarda olur dedi , ultrasonda pır pır ATA'n kalbi görünce rahatladım , çikolata falan ye , yada doğal olsun istiyorsan tahin pekmez yiyip 1-2 saat uzan sol tarafına Can'ım hareket ediyorsa panik yapma ...
Canım sıkıntı etme ara sıra oluyor böyle. Benimki de durulmuştu birkaç gün. Sonra yine coştu. :)
Teşekkürler tatlım, normal hapşırma öksürme o kadar değil. Şimdi herkesi telaşa vermişim, çok aşırı bir hapşırma yaşadım yani günde en az 20 kez artık yorgun düştüm. Belki de döneceği vardı, bilmem ki
Bana gelecek ay aç karnına gel bakcaz dedi
Selam kizlar herkes iyidir umarim.. Yine bir suredir giremedim.. Acayip bir siparis yogunlugu var.. Ne cok hamile var diyor insan bugun kontrolum vardi.. Dogum tarihim 27 mayis olarak kesinlesti gibi.. bebis 1430 gr. Olmus.. gayet iyiyiz sukurler olsun.. bugun hastane odalarina baktim ve begendim. Bahcelievler vital e gidiyorum. Spinal sezeryan 1500 tl olarak fiyat aldik.. geri sayim basladi artik.. 9 haftam kaldi
Canım sen neye tabisin. 657 ye tabiysen yasal hakkın kimse karışamaz. Ama sizde farklı bir durum varsa bilmiyorum.ya bende ünv hastanesinde asistanım ve 2 yıl ücretsiz izin alıp çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. benim uzmanlığım bitmek üzere ama kadrom rektörlüğe bağlı daimi kadro. uzmanlık bitince ilişik kesmek zorunda değilim. doğum sonrası ücretsiz izin amirin iznine bağlı birşey mi, istersek kanunen kimse karışmadan dilekçe verip ayrılma hakkımız yok mu. yoksa hoca sıkıntılı biri old için psikolojik olarak mı baskı yaratıyor. bir de bu durumda amir olarak anabilim dalı başkanı mı, yoksa fakülte dekanı mı geçerli ? bilgin var mı, ya da kızlar ücretsiz iznin amirin inisiyatifine bağlı olup olmadığını bilen biri aydınlatabilir mi?
Canım ben de öyle oluyodum. Tansiyonum düşüktü ona bağlıyodum meğer şekerim düşüyomuş. Yükleme de şeker çıktı zaten. Sen yükleme yaptın mı bilmiyorum ama böyle olunca hemen meyve falan atıştırKızlar ya ben bazen bayılacak gibi oluyorum son 1-2 haftadır. Birden kendimi kötü hissediyorum. 5-10 dk sonra geçiyor. Normalde tansiyonum düşüktür. 9-5. Acaba iyice mi düşüyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?