2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
ben prima dan uren kazandim 20 gundur gelmesini bekliyorum vlla

Kızlar ya ben bazen bayılacak gibi oluyorum son 1-2 haftadır. Birden kendimi kötü hissediyorum. 5-10 dk sonra geçiyor. Normalde tansiyonum düşüktür. 9-5. Acaba iyice mi düşüyor?

papatyasevilir canım ben de senle aynı durumdayım. 35 km çalıştığım okul. Ve tek öğretmenim servisle gidiyordum çok daha uzun sürüyor diye servisi bıraktım arabayla gidiyorum. Ama göbüş büyüdükçe araba sürmekte zor olmaya başladı öğrenciler öğretmensiz kalmayacak olsa hemen sağlık raporu alcam ama henüz yerime öğretmen ayarlayamadılar.
Sen neden son 3 haftayı bekliyorsun?

ben yikmayi dusunmuyirum ya yikaninca eskiyor hemen utulicem sadece

sağol canım cevabın için. ya tıpta uzmanlıkta yök ve sağlık bakanlığı kadrosu ile atanmıyorlar mı. dilekçe ile başvurulur ya izin verir ya vermez, nasıl olduda hocası sallamadı anlamadım. olmadı başka hoca ile tezini yapar bitirir. tam anlayamadım. ben diş hekimiyim ve bizde de şu an TUS un benzeri olarak DUS var uzmanlık sınavı olarak yeni gelenler öyle geliyor. ben eski bir asistanım DUS çıkmadan önceki sistemle sağlık bilimleri enstitüsüne bağlı doktora programı ile uzmanlık yapıyorum, bizde işleyiş biraz farklı oluyor. kadro ve doktora birbirinden bağımsız işliyo, farklı üniversitelerde benim mesela. kadrom olmasa da doktora dan atılmak, uzmanlığımın yanması diye birşey yok dışardan devam edip tamamlayabilirim. zaten doktorada bağlı olduğum enstitü ve tez danışmanım gayet iyi uzmanlığım da bitmek üzere, doğumdan önce bitecek inş o konuda bir sorun olmaz da. şimdilik başka bir çözüm bulana kadar kadrom saklı kalsın ücretsiz izin alıp eşimin yanına gideyim ve çocuğumu da kendim büyüteyim istiyorum. kadromun bağlı olduğu birim bir sorun çıkarmaz umarım. benim de bild kadarı ile de doğum sonrası ücretsiz izin amirin iznine bağlı değil. ama arkadaş hoca izin vermiyor deyince bir sorayım istedim.

Canım askerlikle doğum izni farklı. Askerlikte çalıştığın yerden ilişkin kesiliyor, geri döndüğünde alıp almamak onlara kalmış. Ama doğum izninde kesilmiyor.
Doğrudur canım , ama üniversiteler kendi kafalarına göre takılan kurumlar , matematik Bölümü'nde asistan olan bi arkadaşım ayrılamadı , kadrolu eleman değiller, Sözleşmeli personel olduğu için yıllık yenileniyor sözleşmeleri, ilk 6 ay idare ettiler ama...samsunda uzmanlığını okuyan arkadaşımda ayrılamadı ücretsiz izne ...

aynen ben de tum gun yattim bazen cok enerjik oluyorum bazen ölü gibi dayak yemis gibiyim

sağol canım yanıtın için. memurların 16 haftalık ücretli iznin bitiminden itibaren 2 yıl ücretsiz izin hakkı var doğum nedeni ile onu biliyorum. ben de senin dediğin gibi amirin iznine bağlı değil diye biliyordum da arkadaş hoca izin vermiyor deyince acaba ben mi yanlış biliyorum dedim. benim bild kadarı ile dilekçe yazıp sonra ilişik keser gibi bildiğimiz ilişik kesme belgesi ama sebep olarak istifa veya naklen atama vs değilde doğum nedeni ile ücretsiz izin diye belirtip ilişik kesiliyor gerekli yerleri o evrakı dolaştırıp, sonra isteyince başlanıyor. neyse doğum iznine ayrılmadan bunları işyerine sorar giderim zaten.

Sözleşmeli personelin durumu biraz farklı ne yazık ki. En son ücretsiz izin kullanamıyorlardı. Umarım onu da bir an evvel düzeltirler. Sözleşmeli olan annenin bebeği neden annesinden erken ayrılmak zorunda kalıyor, hiç adil değil
Bazen gerçekten de kanundaki eksikliklerden dolayı izin kullanamıyorlar bazen de bilmedikleri için haklarını savunamıyorlar.

Selam kizlar herkes iyidir umarim.. Yine bir suredir giremedim.. Acayip bir siparis yogunlugu var.. Ne cok hamile var diyor insan bugun kontrolum vardi.. Dogum tarihim 27 mayis olarak kesinlesti gibi.. bebis 1430 gr. Olmus.. gayet iyiyiz sukurler olsun.. bugun hastane odalarina baktim ve begendim. Bahcelievler vital e gidiyorum. Spinal sezeryan 1500 tl olarak fiyat aldik.. geri sayim basladi artik.. 9 haftam kaldi

Belki dediğin gibi hocasıyla arası bozulmasın diye üstelememiştir. Bizim iş yerinde de nedense kimse ücretsiz izin kullanmaya cesaret edemiyor. İşten çıkarırlarsa diye korkuyorlar. En azından memuriyette böyle bir şey yok. İşten çıkaramazlar kanunun verdiği bir hakkı kullanmak istediğiniz için.

2 sene bebeğin yanında olabilmek çok güzel bence de. İnşallah istediğin gibi olur her şey.

Özel sektörde bir de kötü niyetli iş verenlere dikkat etmek lazım. Püf noktalarını biliyorlar. Mesela ücretli iznin bitmeden yazılı olarak ücretsiz izin istediğini söylemen lazımmış. Eğer geç kalırsan, önce yıllık iznimi kullanayım sonra ücretsiz iznimi kullanırım diye beklersen o arada ilişki kesebiliyormuş.

Allah tan memuriyette öyle bir şey yok. Bildiğim kadarı ile istersen biraz çalışıp sonra izin alabiliyorsun, ya da biraz izin kullanıp belirttiğin tarihten erken gelip başlayabiliyorsun hatta sonra biraz çalışıp vazgeçip tekrar alabiliyorsun, 2 yıl geçene kadar işin suyunu çıkarabiliyorsun dermişim . İzne ayrılmadan tüm bunları personel işleri ve gerekli kanunlar vasıtasıyla araştıracağım. öğrenince daha net bilgi yazarım inş.

Allah hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah. 1 haziranda alırız demişti bana da doktorum her şey yolunda gitsin inşallah

Sagol canim hareket ediyor hic etmiyor degil de az iste biraz dinlensin bakalim kizim yeter ki iyi olsun da

Canım sıkıntı etme ara sıra oluyor böyle. Benimki de durulmuştu birkaç gün. Sonra yine coştu. :)

Tamam canim prenses dinlenmede sanirim:) senin paşa da 1150 gr cok iyi bence ne guzel iste benimki de 1 kiloyu gecmistir ins sen muayeneye nereye gittin sizin ordakine mi metin hocaya mi?

Biz doguma nssil gidecegiz ya onu dusundum acil bi durum olsa nasil yetisiriz 1-1,5 saatlik yol var

Ee 20 kez hapsirmak da az dgl cnm ya insan bi acayip oluyor karninda bebis olunca

Bana gelecek ay aç karnına gel bakcaz dedi

Anladim cnm muayene nasil gecti?

Aleykum selam cnm demek dogum tarihin belli oldu hayirli olsun biraz erken dgl mi ya boyle sezeryan randevularini 10-15 gun erken mi veriyorlar

Canım sen neye tabisin. 657 ye tabiysen yasal hakkın kimse karışamaz. Ama sizde farklı bir durum varsa bilmiyorum.

Kızlar ya ben bazen bayılacak gibi oluyorum son 1-2 haftadır. Birden kendimi kötü hissediyorum. 5-10 dk sonra geçiyor. Normalde tansiyonum düşüktür. 9-5. Acaba iyice mi düşüyor?
Canım ben de öyle oluyodum. Tansiyonum düşüktü ona bağlıyodum meğer şekerim düşüyomuş. Yükleme de şeker çıktı zaten. Sen yükleme yaptın mı bilmiyorum ama böyle olunca hemen meyve falan atıştır

657 ye tabi diye biliyorum kendimi ama. üniv kadroları biraz farklı oluyor. ibugüne kadar pek ihtiyaç duymadım ama iş yerine gidince sorcam haklarımı.

Bende ünivde Arş Gör um. Hocam da hiç yanasmiyor izin konusuna ama ben tum ücretli izni kullanıp sonra bi sene ücretsiz izin alcam. Bebeğimle bi sene ben ilgilenmek istiyorum bakiciya vermek hic istemiyorum. sonrasına Allah Kerim. Hocanın da ne dediği ne düşündüğü umrumda değil. Hiç bişey bebegim den önemli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…