2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ban felaketim bazen hiç uyumuyorum bile sabaha doğru sızarsam öğlen kalkıyorum o kadar çok uykum var ama uyuyamıyorum gece ağrılardan hareketlerden rahatsızlıktan napıcaz bilmem

Ban felaketim bazen hiç uyumuyorum bile sabaha doğru sızarsam öğlen kalkıyorum o kadar çok uykum var ama uyuyamıyorum gece ağrılardan hareketlerden rahatsızlıktan napıcaz bilmem
Benim ağrım çok olmuyor henüz ama tuvalete sıkışırsam ağrıyla kalkıyorum. Herhalde diyorum, uyuyorum ama uykum hafiflediğinde bebeğim kımıldadığı için ben de uyanıyorum. Dünkü performansına eşim bile isyan etti, allah sana kolaylık versin hayatta uyutmaz bu seni diye :) İleriki aylarımı düşünemiyorum bile..

Bizde öyleyiz eşimle nöbet tutuyoruz ama hareket olmasa da uyuyamıyorum ben canım bi de ağrılar sürekli aynı pozisyondan kaynaklı benim yoksa iyiyim şükür hareket olursada kalkıp onu dinleyesim geliyo kaçıyo uyku :)))

9ay ben de wombie kundak almaya karar verdim nerden ve kaca aldigini sorsam ayip olur mu? Bir de kac kiloya gore aldin yaz mevsiminde dogum yapacagiz ya cocuk bunalir mi?

Bir de muslin bezi aden&anais alayim diyorum sen yine nerden kaca aldin ve boyutu kaca kac acaba?

Kuvet olarak Aqua scale diye bi kuvet gordum termometre si varmis tartisi varmis fln sen naptin kuveti?

Ben dé normal isteyip korkanlardanim. Ama Epidural anestezi ile normalin de kolay olduğunu yazanlar çok . Biraz araştırdım rahatladım ben
Kuzenim epudural normal doğum yaptı, özel hastanede. Doktoru çok iyi biriydi. Gayet iyi bir doğum yaptı. Ne olursa olsun, çok hafif bir ağrı hissettiğini ama çok hafif iğne batması gibi olduğunu söyledi. doğumdan yaklaşık 1 ay boyunca sürekli baş ağrısı, bir tarafında uyuşukluk, (bacağında) bitmek bilmeyen bir mide bulantısı yaşadı. Ve doktoru en başında bu yan etkilerden kendisine bahsetmesine ve epudural yapmayalım demesine rağmen ısrarla korktuğu için yaptı ve çok pişman olduğu dönem geçirdi. Ve vücudunda şişlik vardı çok fazla. Neticede normal olması gereken bir olaya dışarıdan müdahile ediliyor. Yani ben de korkuyorum normal doğumdan, fakat benim doktorum epururali önermedi. Bebeğin geldiğini hisse demeyeceksin, bu yüzden vajinayı neredeyse tamamen kesip bebeği kendimiz çekeceğiz dedi. Ki kuzenim de aynısını dedi hissetmediğin için bebeği ittiremiyorsun ve neredeyse popona kadar kesiyorlar dedi. Her dokunduğumda dikişin son atılan düğümük elime geliyordu dedi.

Ayyy kötüymüş epidural. Baş ağrısını duymuştum ama bebeği itememe vs onları bilmiyordum. Ama sancı kasları çalıştırıp itmemizi sağladığı için gerekli o yüZden epiduralda dediğin gibi kesiyorlardır. Ben de normal istiyorum aksilik olmazsa. Tabi kısmet biraz da bu durum. Normal doğuma gidip sezeryan olup da çıkabiliyorsun. Sağlıkla bebişlerimizi alalım da.

Uyku konusuna gelince kabuslar gördüğüm geceler oluyor. sola yatma işini çok beceremiyorum. Çünkü dönüp duruyorum. Ayaklarım yanıyor uykuya zor dalıyorum. Yan yatınca göbeğim aşağı doğru çekiyor sanki ağrı oluyor gibi yorganı göbeğimin altına doğru destek olarak koyuyorum :) hamile destek yastığıyla uyumayı beceremedim.

Bugun itibariyle aclik 65 tokluk 105 cikmis bulunmakta..sizce nasil hanimlar..bu hafta yediklerime hep dikkat ettim..

Şeker yüklemesi yaptırdığımda açlık alt değeri 75 yazıyordu. 65 biraz düşük kalıyor. Çok aç kalmış olabilir misin? Fazla aç kalmak da iyi değil. Endokrinolojiye ben de randevu aldım gidince soracağım olması gereken değerleri.

Epiduralı az dozda verip ıkınma zamanı epiduralin etkisinin yitirilmesiyle bebeği ıkınarak kendi doğuranlar da var ve acıyı hissetmesen de sertleşme sancıyı hissederek bebeği itmek mümkün..

Dün gece 2 saat uyudum gece 12 1 gibi uyanıp sabahliyorum son zamanlarda. Is yerinde düşüp bayilcaktim artik. öğle arası kafayı maSaya koyup biraz dalmışim. Erkek bebekle mi ilgili hamilelikle mi ilgili okul stresli gerginlik mi nedenini bilmiyorum ama tükendim resmen kaç gündür. Şöyle horlaya horlaya bi uyusam kendime gelcem.

Epiduralı az dozda verip ıkınma zamanı epiduralin etkisinin yitirilmesiyle bebeği ıkınarak kendi doğuranlar da var ve acıyı hissetmesen de sertleşme sancıyı hissederek bebeği itmek mümkün..
Epidural in bir çok yan etkisi var. Tabiki tercih meselesi. normal doğumun önüne hiç bir geçmemeli (eğerki bir problem yoksa. ) Hem bebek için hem de anne için oldukça önemli bir durum. ben internette çok araştırdım. Yorumlara baktım. Özellşikle baş ağrısı ve uyuşukluk oldukça fazla oluyormuş. Doğumdan sonra bir kaç günlük bir tarafta felç durumları söz konusu. Yüzde olarak nekdr etkili bilemeyeceğim ama bu hem kendini hem de bebeği düşük bir olasılık olasa da riske sokmak demektir. Dediğim gibi tercih meselesi. Epiduralin amacı hiç bir sancı acı hissetmeden hem doğumu görmek hem de acısız doğum yapmak. Bahsettiğiniz konu ile ilgili ne çevremde öyle birşey duydum ne de internette okudum. Doğru olabilir bilemiyorum. ama arkadaşlarım ve özellikle kuzenim kesinlikle önermiyor. Ya tamamen uyutulup sezeryan ol ya da en doğal olan normal doğumu tabiki tercih et dediler. Kendi acılarımız için bebeklerimizi ve kendimizi bu risklere sokmayalım. Benim düşüncem bu şekilde. Herkesin düşüncesine ve tercihine saygı duyuyorum. Sadece bilgimi paylaşmak istedim

Kız sen nerelerdesin pek girmiyormusun foruma artık napıyorsun çalışmaya devam mı bebiş nasıl...bende iyi olmaya çalışıyorum hayatt bişekilde devam ediyor üzülmemek elde değil..

Ben de bir yıl kdar önce normal ve doğal doğum yaptım. Her hamileye de en azından doğal doğum kursuna gitmeisni tavsiye ediyorum:)
Ama doğum anı öok farklı ne olacağo belli değil her türlü doğumu yaşayacak burdaki hamileler:) inş hepimiz tek avazda kolayca ağrısız episiz normal ve sağlıklı doğumlar yaparız zamanında.. Kolaylıkla..
Ama benim birçok arkadaşım açılma sırasında epiduralle dinlenip sakinleşiğ ıkınmayo kendi gerçekleştirdi bebeğini doğurup ayağa klktı.

Her doğum hikayesi farklı ve özel. Önemli olan anne ve bebeğin sağlıkla kolaylıkla kurtulması..

Ben de ilk doğumumu epidural sezaryen oldum ve mahvetti beni.ensem tutuldu,baş ağrısı felaket bir derecedeydi.şimdi de sanırım genel anestezi olucam.dok.epidurali öneriyor bilemiyorum yani.bebeğin doğduğu anı görmek de istiyorum.epid.den de korkuyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…