2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

Hele havalar guzellestikce insanin kendini disari atasi gelior ama ben de yarim saat 1 saat anca dayaniyorum

Bizimki ters kalırsa çok kilolu doğamaz çünkü erken alacak doktor
en fazla 3.5 doğuyor ama bak 2.9 kilo doğan bebeğe prima yeni doğan olmamış.
Sanırım ben 1 kutu yeni doğan, 2-3 kutu da 1 numaralıdan alacağım.

Prima mi alacaksin organik mi?
Yeminle kafayi bozdum organikle

Ay sadece 1 paket yeni doğan kalmış zaten

Jokerde mi? Organiklerde mi?
Bu arada organik yatak almissin benim besigim sepet besik icinde uyku seti var ayrica yatak da mi aliniyor?

Merhaba

Ben woombie kundak aldım da siz de kullanmışsınız sanırım. kullanışlı buldunuz mu faydası oldu mu bebişe? ( ben listelediğiniz ürünleri tamamladım o nedenle yalnızca bunu sormak istedim)

Az önce özelden yasan bir anneden de aynı soru geldi. Aynen kopyalıyorum:

Netten okuduğum kadarıyla kundaktan memnun olan çok, ama bizim kıza uymadı. Kesinlikle ellerinin bağlanmasından hoşlanmıyor. Uyku sorunu da yaşamadık şimdiye kadar, gerine gerine uzun uzun uyuyor.

2.5 yaşındaki oglumunsa bebekken kollarını özellikle gündüzleri bağlardım, yoksa en ufak bir seste kolları havada uçuşmaya başlardı ve kendini uyandırırdı. 1.5 saat kesintisiz uyusa hasta mı bu cocuk niye bu kadar uyudu diye kontrol ederdim sık sık. Woombie kundağı oğlum için almalıymışım zamanında.

Her bebek farklıymış onu anladım.

Yan yatma yastığını bir arkadaşımın en çok kullandığım şey demesiyle almıştım. Tedirginliğimden oğlum uyurken birkaç kez kullandım, ama rahat etmediğini hissettiğim için kaldırdım. Kızımda hiç kullanmadım. Kusma sorunu da olmadı şimdiye kadar şükür.

Almadan denemeden bilinmiyor bazı şeyler. İhtiyaç fazlası birçok şey aldığını sen de göreceksin eminim, hele ilk bebekse.

Reactions: 9ay
Bu arada organik yatak almissin benim besigim sepet besik icinde uyku seti var ayrica yatak da mi aliniyor?

Organik alacağım. Dediğin gibi sigara içmiyorum, saçımı bile boyatmıyorum onun yerine bebişe verebilirim :)
Joker'de evet 1 paket kalmış sadece. İndirimde olduğu için.

Ya yatak konusunu sorma. Eşim yüzünden oldu o. Biz beşiği ve karyolasını ablasından aldık. İçlerinde kendi sünger yatakları var ama ben kullanılmış sünger istemedim. Çünkü süngerin sertiliği önemli. Kullanılmış sünger bozuluyor, hem de hijyenik değil. Bakarken doğal latex 60x120 bebek yataklarını gördük. Alerji yapar mı, hemşire ile konuş, doktorlar konuş, eşe dosta sor derken onu almaya karar verdik. Kendi organik alezi ve bambu kılıfı var. Beşik için de aynı yatağın özel boyutunu sipariş verdi eşim. Gerek yoktu ama işte heves etti. Zaten gereksiz hiç bir şey almıyoruz. Az ama öz olsun istiyoruz. Bunu almasına bir şey demedim. Yoksa bir çok arkadaşım park yatakta yatırıyor, aldığı beşiğin kendi yatağını kullanıyor yada ikinci else benimki gibi sert sünger kestiriyor. Seninkinin içinde de sünger vardır. Ayrı almana gerek yok yani :)

Son düzenleme:

Anladim cnm olsun babalarin hevesini kirmamak lazim kadinlarin en cok yaptigi hata bu, bebekleri banadan uzaklastirmak ve heveslerini kirmak

Ben buna dikkat ediyorum, esim bebegimizle uyumak istiyor mesela itiraz etmiyorum o yuzden bildigin besigi bile bosa almis olabiliriz :)

Deterjan olarak ne almistin? Friendly aldim ben. Aslinda artik sabundur dia macunudur bulasik deterjanidir hepsinde organige gecmek istiyorum kendi kiyafetlerimiz icin de friendly kullanmayi dusunuyorum sonucta sadece bebek kiyafetleri icin dgl ki o deterjanlar

Canım henüz ben de çanta almadım ama bu bakım çantaları hastane çantası olarak kullanmak için çok küçük. Ben küçük bir valize hazırlamayı düşünüyorum.

emy0364
Ben hazirladim canim tamamen bitti herseym biri adidas biri markasiz sirt cantasi ikiside siyah
Biri kizima biri bana. Hastane cantasinin ozel olmasina gerek varmiki arkadasimda prtbebe cabtasina hazirladi bebeginkini

Kiz eskiden naylon icine kumas koyuuolarmis bnce bebegi bu kdr hassaslastirma ilerde sikinti yasayabilirsin bnm dusuncem sakinan goze cop batar bi tane al dene ilk yenidogan icin belkide bebek kabul etmicek

Kiz eskiden naylon icine kumas koyuuolarmis bnce bebegi bu kdr hassaslastirma ilerde sikinti yasayabilirsin bnm dusuncem sakinan goze cop batar bi tane al dene ilk yenidogan icin belkide bebek kabul etmicek

Eheh ya ama eskiden kullandiklarimizda yedigimiz ictigimizde bu kadar zehirli tarim olmuyordu artik gunumuzde yedigimiz ictigimiz her sey zehirli resmen

Hele o kullandigimiz temizlik malzemeleri kadinlar icin hepimiz icin cok zararli

Hayir canim iste yazdigina gore kimyasal icermeyen bebek bezi
Dışı nasıl ki naylon gibi değil mi. Ne bilim kimyasal vardır bence :) zeyzey in dediği gibi çok sakınma. Bağışıklığı için bunlara da ihtiyacı var. Çünkü kaçamıyoruz bunlardan :) bebekken olmazsa büyüyünce.

Ben hastane icin küçük çek çek valizim var onu hazırlayacağım. Bebek çantaları klasik geldi bana almayı düşünmüyorum.

Ay ne bileyim herkes prima icin israil mali deyip duruyordu ben de bi alternatif dusunuyodum bunu gorunce deneyim dedim

Canım o bile hazır petrol ürünü bezlerden daha sağlıklı. Kumaş dediğin pamuklu kumaşı koyuyordur.
Klor, paraben bir sürü zararlı şey var bezlerde. Islak mendiller de öyle. Onun yerine kaynatılmış soğumuş suya pamuk batır daha iyi.
Biz senelerdir evde doğal deterjanlar kullanıyoruz. Bütün kozmetiklerimi doğal seçiyorum.
Bebek ki çok hassas. Evde kedim var. Ondan sakınmıyorum bak mesela. Haklısın alerjenlere ihtiyacı var. Ama toksinlere ihtiyacı yok.
Bez de sürekli üstünde olacak. Terleyecek, ıslanacak. Mümkünse yıkanan bezler daha iyi. Eskilerin yaptığı gibi. Değilse de bu doğal bezler mantıklı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…