- 19 Şubat 2009
- 933
- 206
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #36.061
ben de ilk doğumumda epidural sezeryan oldum.bebeğin çıkması sonrasında biraz senin kucağına yatırırlar.Senin dikişlerin falan çok uzun sürmez zaten.o arada bebeği kapıda bekleyen yakınınla beraber bebek odasına çıkarırlar.Ben sezaryen olacağım epidural olursa eğer belden yanı uyanık olacağım o Zaman panik falan yaparsam diye yanımda güvendiğim bi yakınım olsun istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsünkaç kilo doğdu bebeğin dikişin oldu mu?
hayırlı olsun arkadaşım hatırladım seni :) bayadır yazmıyodun. her an herşey olabiliyo gerçekten. bi andamı geldi nasıl oldu ?
Nstde sancım çıktı doktor muayene edince açılmam vardı, bir iki güne olur dedi ve olduSuyun mu geldi Nasıl oldu anlatır mısın? Sağlıkla güle güle büyüt bebeğini
Canim emla suruyordum bide agrisiz lazer cikmis ice laser diye oraya baslayacaktimEmzirirken yapılmıyor canım ben de sormuştum doktora..daha önce yaptın mı bilmiyorum ama lazer ağdadan daha çok acıyor bencebitecek diye katlanabiliyor insan
Tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün inşallah..maşallah maşallah maşallahNstde sancım çıktı doktor muayene edince açılmam vardı, bir iki güne olur dedi ve olduhafif gecmeyen adet agrısi gibi ağrılarla gittim sonrasında da doğum ilerledi, suyumu doktor patlattı. 3300 gram 52 cm doğdu şükür. Kesi olmadı ama kendinden ufak bir yırtık var. Çok şükür simdi iyiyim. Epidural istiyordum ama alamadım. Ben asla doğuramam derdim çatı muayenesinde bile çığlık attım ağladım hatta ama kendinize güvenin:)
Beyin cerrahi asistani canim. Bide insanların elinin altinda ne yapacam sinir olurlar diyor. Ben olsam istemezdim o doktorlarin yerinde diyor.Eşin ne dokroru canım? Seni öyle görmeye dayananayacağı için girmek istemiyodur..
Tekrar hayırlı olsun..tebriklerrNstde sancım çıktı doktor muayene edince açılmam vardı, bir iki güne olur dedi ve olduhafif gecmeyen adet agrısi gibi ağrılarla gittim sonrasında da doğum ilerledi, suyumu doktor patlattı. 3300 gram 52 cm doğdu şükür. Kesi olmadı ama kendinden ufak bir yırtık var. Çok şükür simdi iyiyim. Epidural istiyordum ama alamadım. Ben asla doğuramam derdim çatı muayenesinde bile çığlık attım ağladım hatta ama kendinize güvenin:)
Bi yandan o da haklı..en iyisi eşleri bu işe karıştırmamak galibaBeyin cerrahi asistani canim. Bide insanların elinin altinda ne yapacam sinir olurlar diyor. Ben olsam istemezdim o doktorlarin yerinde diyor.
Ne kadar duygusal Bi an yaa. Sabırsızlanıyorum ben artık doğum içinben de ilk doğumumda epidural sezeryan oldum.bebeğin çıkması sonrasında biraz senin kucağına yatırırlar.Senin dikişlerin falan çok uzun sürmez zaten.o arada bebeği kapıda bekleyen yakınınla beraber bebek odasına çıkarırlar.
Zaten yanındaki kişi eğer ilk defa sezeryana tanıklık edecek ise,sana faydasından çok zararı olur:)
sen yatıyor olduğun için zaten görmüyorsun.ama o ayakta olduğu için görecek ve tedirgin olacak.
maşallah canım , ne güzelmiş kilosu - boyu . bence evladın miadını erkenden tamamlamış gelmek istemiş... Allah sağlıklı güzel ömürler nasip etsin , bahtı açık olsun :)Nstde sancım çıktı doktor muayene edince açılmam vardı, bir iki güne olur dedi ve olduhafif gecmeyen adet agrısi gibi ağrılarla gittim sonrasında da doğum ilerledi, suyumu doktor patlattı. 3300 gram 52 cm doğdu şükür. Kesi olmadı ama kendinden ufak bir yırtık var. Çok şükür simdi iyiyim. Epidural istiyordum ama alamadım. Ben asla doğuramam derdim çatı muayenesinde bile çığlık attım ağladım hatta ama kendinize güvenin:)
Sağlıkla büyüt inşallah. Bebeğin gelişimini tamamlamış maşallahNstde sancım çıktı doktor muayene edince açılmam vardı, bir iki güne olur dedi ve olduhafif gecmeyen adet agrısi gibi ağrılarla gittim sonrasında da doğum ilerledi, suyumu doktor patlattı. 3300 gram 52 cm doğdu şükür. Kesi olmadı ama kendinden ufak bir yırtık var. Çok şükür simdi iyiyim. Epidural istiyordum ama alamadım. Ben asla doğuramam derdim çatı muayenesinde bile çığlık attım ağladım hatta ama kendinize güvenin:)
Oto koltuğu bence çok daha güvenli olur canım. İlk aylarda bebeğin yüzü arkaya gelecek şekilde bağlanıyor sanırımDoğum yaklaştıkça benim çenem düştü
Hani söyleyip duruyorum ya nasipse başka bir şehirde dogum yapacağım 1.5-2saatlik mesafe
Hastaneden çıkınca Allahın izniyle bebeğimi oto koltuğu ile getirmek istiyorum şehirlerarası yol sonuçta
Be safe izi sleep anakucağı/oto koltuğumuz var
Bu fikrime herkes karşı çıkıyor küçük çocuk o koltuğa mı konur diye
Ben de diyorum ki asıl şehirlerarası yolculuk anne kucağında mı olur ya Allah korusun
Bu konuda fikri olan va mı
Doğum yaklaştıkça benim çenem düştü
Hani söyleyip duruyorum ya nasipse başka bir şehirde dogum yapacağım 1.5-2saatlik mesafe
Hastaneden çıkınca Allahın izniyle bebeğimi oto koltuğu ile getirmek istiyorum şehirlerarası yol sonuçta
Be safe izi sleep anakucağı/oto koltuğumuz var
Bu fikrime herkes karşı çıkıyor küçük çocuk o koltuğa mı konur diye
Ben de diyorum ki asıl şehirlerarası yolculuk anne kucağında mı olur ya Allah korusun
Bu konuda fikri olan va mı
15 günlük bebekle gezmeye gitmek hiç akıl karı bir şey değil, eğer gezmeden kastın alışveriş merkezleri yada diğer insanların bulunduğu kalabalık yerlerse. Bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için çok ciddi enfeksiyon kapabilirler. Burada önemli olan dışarı çıkarıp çıkarmamak değil, kapalı yerlere bebeği götürmemek, insanların dokunmalarına izin vermemek, diğer çocukların yaklaşmasına izin vermememek, havaya uygun giydirmek. Bunlara dikkat ettikten sonra hava alsın diye her gün çıkarılabilir. Bebeğini koruyanlarınkinin hasta olduğunu görmedim hiç. Korumayı bilmiyor belki de. Evde tutup gelen gidenin kucağına verirse olmaz mesela.
İnş bu sefer sağlıkla kucağına alırsın canımAmin canım sağolun kızım geçen hamileligim de hergün karnimi opuyor du o yıkılmıştı çok ağladı sürekli ne zaman hamile kalacaksın diye sordu durdu şu anda gün sayıyor hepimiz çok heyecanlıyız eşim bile yerinde duramıyor bütün aile heyecanla ve dualarla geldik bugüne Rabbim 3 haziranda bayramımizi yaşamamiza izin verir inşallah. Rabbim herkese kolay dogumlar la versin meleklerini inşallah.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşMerhaba kizlar sizi uzaktan takip ediyorum belki bugune kadar cesaret edemedik yazmaya ben 2010 yılında evlendim o gunden sonra her sene bi bebeğimi kaybettim 15 haftalik normal dogum ustune kurtaj 10 haftalik kalbi durdu kirtaj oladum 1 tane kimyasal gebelik 1 tane dis gebelik oldu bunlar normal yolla hamile kaldiklarim sonra normal yolla hamile kalamicak kadar.piskolojim bozuldu doktorum tup bebegi onerdi yaptirdik tutmadi eylül ayinda son kez ayaga kalkip 2 .tup bebefi yaptirdik sukurlee olsun kizim 34 haftalik oldu umutsuz olup gelip okuyan arkadaslara umut olsun diye yaziyorum kizlar okurken bakiyorum ufak seyleri kafasina takip kendini uzen arkadaslar var nolur yapmayin rabbimin bize nimetleri emanetleri bu bebekler kendinizi de onlari da uzmeyin herkea sag salim kuzucuklarina kavussun insallahh beni de dualariniza katarsaniz sevinirim hala inanamiyorum elim surwkli karnimda tekmeleyince dunyalar benim oluyo rabbim kimseye boyle imtahan vermesin insallahhh hepiniz allaha emanet olun saglikla dogum yapinca yine yazarim insallah
Kızlar merhabalar? Bizde herşeyimizi bitirdik sayılır benim bi kapı süsü kaldı , alt açmayı yaptırdım ... Kapı süsünde kararsız kaldım ... Güvendiğiniz düzgün işçilik yapacak bir tanıdığınız var mı ? Benim arkadaşlar hep Eminönü'nden almışlar kendileri süslemişler , maalesef ben 9 ay yattığım için böyle birşey yapamadım
Tabiki herkesin soruna gider. öyle şey mi olur ya. elalemin torunu değilya sizin torununuz. Allah sabır versin cnm. Sen hamileliğin boyunca çalışmadın mı. işte bazen tek tarafın çalışması yetmiyor. Biz de ev kredisi ödüyoruz ve hala çalışıyorum. Bnm maaşımı olduğu gibi köşeye topladık bu 8 ay boyunca, tabiki çalışmasam eşimin maaşı yetmeyecekti. çünkü kredi ödüyoruz. Bu durumda biz böyle olsaydık ve eşimin tarafından isteseydik, verirler miydi muamma. çünkü onlarda kredi ödüyor. bnm ailemden isteseydik %200 verirdi babam, onlarda kredi ödüyor, üç aileninde kredi borcu var düşün. bu erkek tarafı bu devirde kız tarafı ile yer değiştirdi diyebilirim. bnm babam her aradığında peynirin var mı ekmeğin var mı diye sorar. kötü bir durum, keşke çalışsa mıydın acaba cnm. en azından bizim gibi kendi paranı köşeye atardın. Gerçi yani böyle diyorum ama nasıl bir hamilelik geçirdin bilemiyorum, aile içi çalışmana nasıl bakarlardı bilemiyorum vs. allah yardımcınız olsun. ben de medicana da doğum yapacağım. daha ücreti konuşmadık sana ne kdr dediler.Evdeki hesap çarşıya uymadı eşim doğum parası biriktiremedi
Eşime dedim ailen ödese olmaz mı diye
Onlar da madem ödeyemeyecekseniz devlette doğum yap mantığındalar hatta daha ileri gidip çocuk yapmasaydınız diyecek kafada insanlar eşim ben doğum parası gönderin dersem madem ödeyemeyecen cocuk yapmasaydın derler diye bizzat kendisi söyluyor
Ben medicana hastanesinde doğum yapmak istiyorum
Siz olsanız napardınız?
Eşimin ailesi bir çorap bile almadı bebeğime bu arada hiç de sormazlar muayene parasını nasıl ödüyosunuz ne yaptınız nasıl yaptınız neyle yaptınız vs
Kürtaj olduğumda da medicanada olmuştum o zaman da hiç sormadılar babam ödedi kürtaj parasını
Şimdi doğumu da babam ödeyecek eşim ödeyemediği ve ailesi ödemediği için
Siz olsanız zorunuza gitmez miydi? Ne bileyim eşimin ailesinin madem öyle evlenmeyeydiniz mantıgı madem öyle cocuk yapmayaydınız mantıgı..
Evet canım sana yazdımB bicocukbianne
Cati ackligini banami yazdn canim?
Youtube da acemianne var onu takip dyrm hep ordan izle bak ck gzl kundak yapiyo
Yakin zamanda iki arkadasm dogum yapti ikiaide sabah giris yapti hastaneye iki gece kaldilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?